Slovenský Zetor 4x2
Re: Slovenský Zetor 4x2
To máš pravdu.
4 x 4 Pekna robota. Kam sa japonske stroje hrabu. V hore by ani neprdli.
Veru je to "macko" rozvodovka
-
tie gumene manžetky su orginal alebo si dopasoval
Normálne sa to dá ešte kúpiť všetky tieto veci na prevodovku aj rozvodovku. Nájdeš to na internete. A aj na bazosi som to videl.
-
ďakujem , pokukam a presnorim a vidim že sa puštaš do dosť veľkej roboty nech sa dary
Dlho som tu nebol a vidim že a toreto čini. Rada nad zlato. Pliesky ktore su pod M12 štiftami a celkovo na rozvodovke radim dať. Ohnuty plech vybracia nepootoči. Akože som prekvapeny z toho že ideš dalši stavať čo si tak dlho odmietal ale ako pišu stary nepredavaj pokial sa novy neosveči. Ak ti nevadi v garaži že budeš mat širsi traktor tak to je naväčšie plus ake sa da. Moj je 192cm tušim na okraje a bočne naklony znaša vyborne. Šiel som už prevyšenia ako strecha a pohoda. Vysoky sa velmi nahyňa, nízky zase skoro na bruchu zostane a poviem ti že zahrebať do brehu sa da. inak do rozvodovky ma ist cca 3 litre oleja ale odporučim ti tam aj tahacej vazeliny narvať pokial sa da. Ušetriš si do buducna vymeny vytahanych semeringov a neexistuje v3s ktora netečie , niekedy su unašace v semeringoch už poškrabane. A najpodstatnejšia vec ktoru som ja podcenil je potočenie pridavnej prevodovky. Ked bude blizsko diferaku tak je problematicke osadit niečo priamo na vyvod. + ručnu brzdu si nechaj vymenit obloženie z oceloveho za to sive. stoji to 15 € a vyborne brzdi. Ručna ma drzať na 3 zubkoch. Asi tolko k tomu....
Dočitam zameškane a fandim.
Dočitam zameškane a fandim.
Minimalny pocet zubov na zubovu spojku k v3s je 19 tusim.
Netuším o akej zubovej spojke je reč
Asi tu reťazovú , čo si objednal tie kolesá 12B
ALe retazova a zubova je rozdiel.
ved práve...
ale v konečnom dôsledku to zuby má
ale v konečnom dôsledku to zuby má
Sekol som sa v nazve. Myslel som tu retazovu. Ja mam 19 zuby a aby som ju spojil s unašačom som musel poobrusovat zopar veci. stred oporučam vysustružiť koli utiahnutiu unašača k hriadelom. Jara ma tušim 26 zubov. 12B2( tam ide 2x klasika 12 B)
Podla toho či planuješ ručnu na kotuč alebo pomocou opasania bubna sa odvíja jej velkosť.
Podla toho či planuješ ručnu na kotuč alebo pomocou opasania bubna sa odvíja jej velkosť.