PRCEK
Re: PRCEK
Moc pekný traktor, konečne mám inšpiráciu na stavbu mini traktora pre svojho vnuka. Ešte má len 5 mesiacov, tak mám času dosť. Len motor tam bude trochu slabší, neskôr možno silnejší.
-
nádhera moc pěkné co se mě opravdu libí je ta prodloužená startovací páka to máš super vychytané já měl sice na svém uplně prvním taky motor podobně ale když mě chcipnul tak to znamenalo vyskočit zvednout sedačku a doufat že chytí super
-
Zdar.vzadu je zřejmě diferák,nebo máš vymyšlenou uzávěrku?Nevíte někdo jestli se nedělaly šípáky 15"?
Uzávěrka není, je tam diferenciál jako v každé Škodě 120. Uzávěrku nahrazují dělené brzdy, každá na jeden pedál těsně vedle sebe a aby šly pohodlně ovladat pravou nohou tak taky dva pedály plynu, nalevo i napravo. Ten vlevo je kratší, nepoužívá se často. Šípáky 15 neviděl ale asi budou, zkusit hledat v gumách.
4011, 25 A, Zebra, Prcek
- bastardtraktor
To je tak pěkný - nejen co do funkčnosti a vybavení, ale i zdařilý design to má, že by si snad měl udělat i návod ke stavbě .
G R A T U L U J U !!
G R A T U L U J U !!
ooooooooooooo
Děkuju za pochvalu, ale popravdě, moc se to nepodařilo, široké je to aby to projelo dveřma do sklepa a tak to vůbec nepasuje do brambor, ani s kolama naširoko. Ty kolečka jsou navíc taky moc malá, asi to ještě předělám na větší. Motorem vzadu jsem docela zkomplikoval možnost boční kosy která by se dost hodila, to vidím až teď, předtím se mávlo rukou. Celé je to uspěchané, většina věcí a rozměrů se vůbec neměřila, ani rám nemá podélníky stejně dlouhé, z toho ani žádný plánek namalovat nejde.Je to dělané způsobem - Vezmu kus železa a přivařím. -když je to dlouhé kousek ještě uříznu, když krátké, už to tak zůstane...Naprostá improvizace, snaha o jednoduchost. Kromě kapoty z 1203 tam asi žádný design nebude, jen to nemělo vypadat moc hranatě..
4011, 25 A, Zebra, Prcek
dělají se třeba tady http://www.mitas-pneu.cz/ts-pneumatiky- ... -15_4pr_ttrudla.0002 píše:Nevíte někdo jestli se nedělaly šípáky 15"?
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje
uzavierka se da da dorobit bolo to uverejnene v USS niekedy okolo r.1993 ,dokonca som ju robil pre kamarata ale to je uz davno . /bol som sustruznik 16 rokov / ak budem mat cas tak to pohladam mam vsetky rocniky USS do roku 2005 a niekde mam prefoteny cely malotraktor s motorom 250cm/3 a dielov zo skody zacalo to cislom 82 USSfilip píše:Uzávěrka není, je tam diferenciál jako v každé Škodě 120. Uzávěrku nahrazují dělené brzdy, každá na jeden pedál těsně vedle sebe a aby šly pohodlně ovladat pravou nohou tak taky dva pedály plynu, nalevo i napravo. Ten vlevo je kratší, nepoužívá se často. Šípáky 15 neviděl ale asi budou, zkusit hledat v gumách.
PS: mozem to niekde ulozit ak bude mat niekto zaujem .ale v pondelok odchadzam na dovolenku tak az ked dojdem
-
Jak tam dostanete magneto na tu 250,je tam přece dynamo a baterka.Je to,ale výborný nápad.Když by se to nechalo realizovat.Mám ten samý problém.
Ty magneta se dávaly hodně třeba na domácí krosky,jde to dobře.Tady je kulatá destička s dírou na kliku, asi 4 mm tlustá, venkovni průměr jako ten zeslabený konec původního dynama a v té destičce je z boku drážka - zápich na průměr konce magneta, na jedno upnutí v soustruhu aby to bylo souosé. Magneto i destičku přidržují plíšky se šrouby podobně jak u pincka, závity na ně jsou udělané na bloku na těch nožkách kolem dynama. Rotor se musí upravit na větší díru a jiný kužel, kolíček proti pootočení stačí o milimetr zkrátit. Dělal jsem to poprvé a docela to chodí, ani na nízký volnoběh to nezhasíná a to je celé oblepené barvou. Na světelné cívce je 2x5W vzadu a 2x10W vepředu. Sufitky.Bez vypínače na furt..rudla.0002 píše:Jak tam dostanete magneto na tu 250,je tam přece dynamo a baterka.Je to,ale výborný nápad.Když by se to nechalo realizovat.Mám ten samý problém.
4011, 25 A, Zebra, Prcek
-
:Dekuji za fotkky a vyčerpávajici odpověd.rudla.
Někdy to zkusím, ale když je světlo, nemá mne kdo natočit a potmě není nic vidět. Jinak na sněhu nic moc, ta malá koleška nedrží směr, jak má radlice trochu nabráno tak utíká předek do strany, musí se to hlídat brzdama. A trochu to hrabe,zkusím najít v garáži aspoň řetízky z 1202, nekde tam musí být. Jinak je z tím spousta zábavy, sníh beru na největší čtyrku a pětku aby to trochu špíchalo a pořád ve smyku. A když zastavím tak nejde přes tu hromádku sněhu mezi kolama a radličkou vycouvat, musím slézt a trochu zatlačit.josip píše:urob video
4011, 25 A, Zebra, Prcek
Malá úpravička.
Dozadu nandané 16 kola a ty 14 zezadu dané napředek. Teď je to ve sněhu mnóóóhem lepší. Jen to vypadá trochu jinak ale to se zvykne. Ty kola tam šly bez úprav, s blatníky na tu verzi bylo počítáno. I když se nevědělo jak budou velký. Hlavně je to pohodlnější, přestalo to poskakovat a ještě to zrychlilo. Ta radlička mohla být o chlup větší, jde to s ní tak do 20 cm čerstvého sněhu, pak už ne, ale když je mantinel metr vysoký tak to stejně jen přihrnu k němu, pak to musí vzít obecní traktor. Teď běhá skoro denně.
Dozadu nandané 16 kola a ty 14 zezadu dané napředek. Teď je to ve sněhu mnóóóhem lepší. Jen to vypadá trochu jinak ale to se zvykne. Ty kola tam šly bez úprav, s blatníky na tu verzi bylo počítáno. I když se nevědělo jak budou velký. Hlavně je to pohodlnější, přestalo to poskakovat a ještě to zrychlilo. Ta radlička mohla být o chlup větší, jde to s ní tak do 20 cm čerstvého sněhu, pak už ne, ale když je mantinel metr vysoký tak to stejně jen přihrnu k němu, pak to musí vzít obecní traktor. Teď běhá skoro denně.
Naposledy upravil(a) filip dne pon úno 01, 2010 10:28 pm, celkem upraveno 1 x.
4011, 25 A, Zebra, Prcek