![;-) ;-)](./images/smilies/056.gif)
Štve mě přední náprava, protože má vůli na středovém čepu, zatím to nechám tak, ale do budoucna to asi předělám. Líbila by se mi nějaká na menších kolech, asi něco podobného jako má Zdeněk1 na svém traktůrku.
Mikro, ten štěpkovač je opravdu výborný
![8) 8)](./images/smilies/048.gif)
O tom jsem taky přemýšlel, ale tím, že je ta náprava na úrovni rámu (no, těsně pod ním, ale při výkyvu se dostává do něho - proto ty vyřezané otvory), tak se mi tam ta vzpěra nevejde, nebo bych to pak neměl výkyvnébastardtraktor píše:Třeba by stačilo přidat dodatečně té přední nápravě ještě i takové ty šikmé vzpěry / dvě ramena z kulatiny, která tvoří s původní nápravou trojůhelník a jsou spojena dalšíím měnším čepem., jako maj starší traktory třeba Zetor 25
Jo, to je taková zbytečná debata. Ono udělat to, co měly staré Fergusony je sice pěkné, ale musel bych sehnat převodku řízení s vývody na obou stranách, musel bych jinak upenvit výfuk, a samozřejmě předělat celou nápravu, ale na to nemám jak peníze, tak čas, tak i chuť, když vím, že stačí upravit tu stávající.bastardtraktor píše:Kryž se tonevejde pod, tak bokem
už od začátku jsem ti psal, že bys to mohl mít jako to maj staré Fergusony.
No, ani se neptej, dostal jsem kontakt na člověka, který prý celý život tyhle motory dělal, tak jsem mu to tam zavezl, ať to zprovozní. A pak to začalo. No, tam je špatný blok, vymleté domky pro ložiska. Dovezl jsem mu tedy zbylé bloky. Opět ten samý problém. Tak sehnal nový blok, pak měl problém se spojkou, z mých 5 válců, co jsem mu dával navíc se mu nelíbil ani jeden, tak další,... no a takhle to pokračovalo.martyny píše:hlavně ať ten motor šlape ? co ti na tom dělali a co si za to dal?
Však jak se naštvu, tak tam hodím nějakého slabšího diesla nebo traboše, a tohle půjde nějakému veteranistovi. Ale snad pojede, a nebudu muset to předělávat Začalo se mi to totiž ukrutně líbitmartyny píše:twl 5tisíc za takovej motor to by sis mohl pomalu koupit peknyho diesla. tak hlavne at ten motor poradne slape ten je jaak do veteranka
No ty kartry byly potřeba, protože mi to pak ukazoval, a ložiska v tom normálně lítaly. A dát to na soustruh a jiné ložiska, že by to prý bylo dražší. A pak spojka, ta tam přišla celá nová, pak mi tam dával nový ten boční kryt,...martyny píše:ale myslis ze se ti to vyplatilo jo ? pokud vim vybrus stoji cca kolem 8stovek loziska gufera do nejakejch 5stovek a jinak nevim co dal by na tom melo bejt nutnyho pokud neco neni utrhnuty bo tak neco.kvuli mali prkotine davat novy kartry to se mi moc nezamlouva to tak na veteranka