Red Ford

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
radll

Re: Red Ford

#181 Nový příspěvek od radll »

lukin amater píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat, na jednu maličkost. Na svém traktoru mám taky převodovku z multikáry a potřeboval bych vědět, jak se zařazují rychlostní stupně, obzvlášť zpátečka. Díky moc
z pohľadu na kardan vľavo hore
Je tam gulička na prekonanie je treba trochu viac sily(na zabezpečenie proti náhodnému zaradeniu R). Ja som mal problém že na kulise sa povolila tyčka. Je to tam na zverní spoj a potom sa to poposúvalo Nešla zaradiť spiatočka. Je pravda že som mal zhrdzavené vrchné kulisové plechy.
kto nič nerobí,nič nepokazí

lukin amater

#182 Nový příspěvek od lukin amater »

Takže zpátečka je jako jednička, ale je potřeba ji nadzvednout?

radll

#183 Nový příspěvek od radll »

lukin amater píše:Takže zpátečka je jako jednička, ale je potřeba ji nadzvednout?

http://www.multicar22.cz/archiv.htm
PŘÍRUČKA 1970
15p7.jpg
žiadne zatláčanie ani ťahanie ako na fabi ja len píšem že treba prekonať silu pružinky (guličky)
Naposledy upravil(a) radll dne úte úno 09, 2016 2:41 pm, celkem upraveno 1 x.

BohousSPE

#184 Nový příspěvek od BohousSPE »

radll

#185 Nový příspěvek od radll »

BohousSPE píše:Tady je přímý odkaz 8)
8) 8) 8)
si šikovnejší 8) 8) 8)

lukin amater

#186 Nový příspěvek od lukin amater »

Díky mnoho krát, hned jak bude lepí počasí tak to vyzkouším jestli mi to funguje

honzajs

#187 Nový příspěvek od honzajs »

Tak jsem po letech konečně téměř dodělal masku a kapotu. Chybí už jen část za přístrojovou deskou, ale to až někdy příště. Teď se blíží jaro tak musím urychleně dodělat jeřábek. Až vyjedu tak dám lepší fotky.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Kdybych to byl věděl, tak bych to byl nedělal
Ani očko ne-na-sadííš

radll

#188 Nový příspěvek od radll »

8) 8) 8)

Gerhard

#190 Nový příspěvek od Gerhard »

:typek: 8) 8) ;-)

honzajs

#191 Nový příspěvek od honzajs »

Tak využívám velikonočního volna k práci na jeřábku. Otoč je již prakticky hotový, dnes jsem na něj napasoval spodní část ramene. Jak jsem už psal jeřábek bude lanový, původně měl být ruční ale stále víc uvažuji o jednotunovém elektrickém navijáku ze čtyřkolky. http://www.maxim-pneu.cz/cz/navijaky-dr ... -sada.html
Většinu prací dělám sám a někdy je při zvedání břemene zapotřebí přidržet háček rukou aby se nevyvlékl a nevím jak bych u toho zároveň točil klikou. Elektrické navijáky mají dálkové ovládání a tak budu moct stát u břemene které budu zvedat. Navíc doufám že ten naviják využiju i v lese na lehčí práce.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Ani očko ne-na-sadííš

pedro643

#192 Nový příspěvek od pedro643 »

Ahoj, práve som dočítal tvoje vlákno a máš veľmi pekný a šikovný traktor.

honzajs

#193 Nový příspěvek od honzajs »

pedro643 píše:Ahoj, práve som dočítal tvoje vlákno a máš veľmi pekný a šikovný traktor.
Ahoj děkuji za pochvalu, snažím se, ale hlavně je to koníček, který mne baví. S přibývajícím věkem jsem stále línější ale na traktůrku se ještě přinutím občas něco udělat. I když je to taky bída ale jde líp než se donutit dělat něco co mne moc nebaví (a těch věcí nějak přibývá) :smich:
Využívám ho hlavně do lesa na dřevo a letos budu asi dávat tepelné čerpadlo, takže toho dřeva už bude potřeba míň. Tak uvažuji o hydraulice abych mohl orat a používat traktor na poli. Taky stavím jeřábek a hledám další využití aby nezahálel když už je.
Ani očko ne-na-sadííš

pedro643

#194 Nový příspěvek od pedro643 »

Bola by škoda keby taký pekný traktor nebol využitý a len nikde zaháľal. Stále je čo vylepšovať hlavne po prečítaní fóra je to nevičerpateľna studňa nápadov a inšpirácie. Vibrácie reduktoru si ako vyriešil ? nejak som to nepostrehol. Na fotkách je vidno že je naklonený trochu dopredu možno klamu fotky ale nebude práve tým že je naklonený a ten jeden kríž čo je medzi reduktorom a nápravou pri zalomení opisuje elipsu a nie kruh.

honzajs

#195 Nový příspěvek od honzajs »

pedro643 píše:Bola by škoda keby taký pekný traktor nebol využitý a len nikde zaháľal. Stále je čo vylepšovať hlavne po prečítaní fóra je to nevičerpateľna studňa nápadov a inšpirácie. Vibrácie reduktoru si ako vyriešil ? nejak som to nepostrehol. Na fotkách je vidno že je naklonený trochu dopredu možno klamu fotky ale nebude práve tým že je naklonený a ten jeden kríž čo je medzi reduktorom a nápravou pri zalomení opisuje elipsu a nie kruh.
No právě to jsem ještě nevyřešil. Už jsem konečně pochopil, že pravdu měli ti co mi říkali, že tam chybí jeden křížek. Další chybou je to, že osa hřídele převodovky je maličko skloněná směrem dozadu a osa hřídele reduktoru směrem dopředu, takže obě osy se kříží, přičemž by ideálně měly být rovnoběžné. Reduktor mám zatím napevno a jeho spojení s diferákem jedním kloubem také není ideální. Nejlepší by tam byla řetězová spojka, ale to by zase musel mít reduktor stejný náklon jako diferák a pak bych se dostal s výstupní hřídelí výš než je hřídel z převodovky. ideálním řešením by byla řetězová spojka mezi diferákem a reduktorem a krátký kardan mezi reduktorem a převodovkou (nebo obráceně). Jenže to je spousta soustružnické práce a s tím mám problém protože nemám známého soustružníka. Časem mne to ale stejně nemine.
Zatím je to vyřešené tak, že jsem z pod motoru i reduktoru vyhodil silenbloky a dal tam silonové podložky a natvrdo dotáhl. Zpočátku to při vyšších rychlostech (na čtyřku) dělalo trochu neplechu, ale pak se povolily šrouby vzadu na uchycení motoru a převodovky a teď na čtyřku lehce vibruje motor a je to docela v pohodě. Vím že to není dobré a chci to do budoucna vyřešit ale zatím to bez problémů jezdí a tak to pořád odkládám. Hlavní důvod je ten, že mám koupenu převodovku z M24 s vývodem na čerpadlo a tak bych to chtěl řešit naráz s výměnou převodovky. V tom mi ale brání absence nějakého zdvíhacího zařízení na vyndání motoru a převodovky jehož výrobu taky pořád nějak odkládám. Zatím chci zkusit vrátit motor na silentbloky a vpředu dát nízké a vzadu vyšší čímž bych motor i s převodovkou podélně lehce naklonil nahoru a srovnal alespoň částečně obě osy. Není to ideální řešení ale určitě to zmenší namáhání součástí.
Ani očko ne-na-sadííš

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“