Ahoj, z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že baterie EXIDE PREMIUM jsou pěkný šunt. Měl jsem C-maxe 2,0 TDCi originál baterie Motorcraft 70Ah (r.v.2004) tam vydržela 5 let a dodnes ji mám v traktůrku. Potom jsem podlehl reklamě a koupil exide premium. V autě vydržela tři roky a když jsem ji zkoušel do traktůrku tak ani náhodou. Jakmile jsem týden nevyjel tak baterie byla mrtvá.harijaro píše:ajprv päťminútové oživenie akumulátora. Na jar som kúpil dva nové EXIDE PREMIUM 64 Ah. Jeden do octavie a druhý do traktora. V traktore sa mi moc neľúbi, po dvoch týždňoch bez prevádzky má problém natočiť motor.
Je pravda, že motor musí hneď točiť silnejší kompresor ako doposiaľ spolu zo servočerpadlom, ale prv tiež hnal kompresor a v stálom zábere bolo servočerpadlo z liazky, teraz je vypínateľné.
Prvá baterka AKUMA 55 Ah, nemala nikdy problém a vydržala sedem rokov. Pri tejto asi môžem nato zabudnúť.
ja som tiež kupoval nedávno baterky do traktora a predajca má nahovaral na EXIDE no nakoniec som kúpil BOSCH ale do samuraja 1.3 benzín som zobral na skúšku EXIDE premium 61 Ah tak uvidíme v zime ako sa bude javiť.
Kríženec
- honzajs
Re: Kríženec
Kdybych to byl věděl, tak bych to byl nedělal
Ani očko ne-na-sadííš
Ani očko ne-na-sadííš
Najviac ma štve, že je to nový akumulátor a za týždeň ma problém natočiť. Rozmýšľam kúpiť malú solárnu nabíjačku, aby ju udržiavala v kondícií. http://www.ekoobchod.eu/produkt/solarne ... v/8-23-80/ . Len to nemôžem dať na strechu búdy, musel by som tomu spraviť nejaký kryt zo sklom. Traktor mám od domu zhruba 70m od zásuvky a nechce sa mi naťahovať káble.
...chce to jezdit více a častěji . Já takový problém nemám...
zdravím, musím pochválit parádní traktor. Měl bych prosbu. Nenašel by se nějaký bližší popis úpravy náhonu čerpadla z Avie? foto nebo nákres jak to máš udělaný vevnitř. Díky moc Petr
Je to robené z dvoch náhonov jeden bol na čerpadlo a druhy na prídavný alternátor. Skrinka je rovnaká. Hriadele sú rozrezané v jednej vysústružená diera pre ložisko a druha ma stočenú časť hriadele na vnútorný priemer ložiska. Slúži to len ako zubová spojka je to v oleji. Zo strany od remenice je miesto pôvodného veka prirobený ložiskový domek, sú tam dve ložiská. http://media1.webgarden.name/images/med ... spojka.JPG Nič viac k tomu nemám. Sústružník ktorý to robil nepotreboval nákres, stačilo mu vysvetliť čo chcem a dať mu ložiska a pôvodnú spojku s ktorou som to chcel spojiť. Od začiatku to ženie hardi spojka http://media0.webgarden.name/images/med ... rpadlo.JPG ale mám k tomu nachystanú reťazovú spojku aj s druhou remenicou http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view . Výhodu to ma v originálnom osadení čerpadla. Ideálna by tam bola elektromagnetická spojka.
Dnes by som išiel radšej cestou elektromagnetickej spojky s klimakompresoru. Na tomto je nutne pred zaradením vypnúť motor a až potom zapnúť spojku. Vyradiť nie je problém za chodu.
Dnes by som išiel radšej cestou elektromagnetickej spojky s klimakompresoru. Na tomto je nutne pred zaradením vypnúť motor a až potom zapnúť spojku. Vyradiť nie je problém za chodu.
Díky moc za vysvětlení. To vypínání motoru se mě teda moc nelíbí, ono je vlastně pravda že origo je to na převodovce a vlastně to můžu přes spojku vypnout. Tak to budu ještě muset přehodnotit.
Prvé jarné prace mám za sebou a kotolňu naplnenú na ďalšiu sezónu. Miesto pre nové drevo je pripravené.
Po roku sa konečne dostávam ku kontrole a oprave bŕzd na ľavom kolese vlečky. Pravú stranu som spravil pred rokom keď sa odlepilo obloženie. Brodenie cez rieku z horúcimi brzdami má svoje čaro. Tento rok ešte ani neviem kde budem chystať drevo. Snáď sa to skoro vykryštalizuje.
Najprv som musel spevniť kolový kľuč. Nejakých 14 rokov neboli vymontované. Včera sa mi podarilo akurát zhodiť kolesá, dnes prší, vlečka musí počkať.
Po roku sa konečne dostávam ku kontrole a oprave bŕzd na ľavom kolese vlečky. Pravú stranu som spravil pred rokom keď sa odlepilo obloženie. Brodenie cez rieku z horúcimi brzdami má svoje čaro. Tento rok ešte ani neviem kde budem chystať drevo. Snáď sa to skoro vykryštalizuje.
Najprv som musel spevniť kolový kľuč. Nejakých 14 rokov neboli vymontované. Včera sa mi podarilo akurát zhodiť kolesá, dnes prší, vlečka musí počkať.
- traktorfanda
Ahoj, můžeš mi prosím tě změřit vnější průměr těch nových pneu co máš na té menší vlečce. Sháním průměr 68 cm na tu moji hnanou vlečku. A taky šířku disku na kterým je máš. Dík
Ahoj teraz som sa dostal k počítaču, tak som Ti to išiel zmerať,
Výška pneumatiky 225/70 R15 je 68 cm, šírka dezénu 19 cm
Disky 15H2X6J (5x118 71,1 ET68) maximálna šírka je 18 cm, vnútorná šírka medzi okrajmi ráfu je 15 cm.
Pred mesiacom som mal inzerát na disky, nikto ich nechcel http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 10&t=84273
Výška pneumatiky 225/70 R15 je 68 cm, šírka dezénu 19 cm
Disky 15H2X6J (5x118 71,1 ET68) maximálna šírka je 18 cm, vnútorná šírka medzi okrajmi ráfu je 15 cm.
Pred mesiacom som mal inzerát na disky, nikto ich nechcel http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 10&t=84273
- traktorfanda
Dík disky mám, sice mají venkem jen 17cm.
Ale potřeboval jsem vědět které 15" budou mít průměr těch +- 68 cm. A ty 225/70 jsou přesně co potřebuju.
Ale potřeboval jsem vědět které 15" budou mít průměr těch +- 68 cm. A ty 225/70 jsou přesně co potřebuju.
Priemer majú 68 cm, ale nie sú šípové ako tam máš teraz.
- traktorfanda
To nevadí že to nesou šípáky, Mám vyzkoušeno, že (měl jsem pujčné, ale menší průměr) to vyjede taky dost. Šípáky by byli samozřejmě lepší, ale potřebuji nosnost.
Tie šípové 16" čo tam máš teraz to nezvládajú váhovo? Kolko plátnove tam máš.traktorfanda píše:To nevadí že to nesou šípáky, Mám vyzkoušeno, že (měl jsem pujčné, ale menší průměr) to vyjede taky dost. Šípáky by byli samozřejmě lepší, ale potřebuji nosnost.