Vaniskovska strela
Re: Vaniskovska strela
Ak tomu dobre rozumiem, riadenie je uchytené mimo prednú nápravu, nie je uchytené priamo na náprave. Nebude robiť problém výkyv riadiacich tyčiek? Už to má niekto takto, máš nejaké skúsenosti? Zaujíma ma to, lebo potrebujem riešiť riadenie na mojom traktore. Uchytenie na náprave by znamenalo riešiť tyč riadenia podobne ako kardán - posuvne na drážkach.
no no dobre vidis, mam s tym uz skusenosti aj pred tym som to mal takto pri starom riadeni a slo to v pohodicke. Vykyv je ale obmedzeny a to pasovinami, ktore som navaril na ram traktora, tie co ich mas cervenou vyznacene na obrazku. A ak je vykyv terenu vacsi tak koleso mam vo vzduchu, prejdem to, koleso sa vrati na zem a ide sa dalej
tak som sa uz potesil, konecne som k servoriadeniu zohnal aj trubky. Len ked som ich siel montovat, tak ma radost presla, ten chlapik co mi to predaval ma riadne okaslal, zavit, co drzi trubky je strhnuty, nadaval som ako pes, snad sa to bude dat nejako opravit a narezat novy zavit, ale aspon som upevnil chladic na vodu. A v piatok dosiel aj novy vozik na naradie, len prazdny a bez naradia, myslel som ze bude vacsi, ale nakoniec staci aj takyto. Na vrch som uz dal karbonovu foliu, co mi este zvysila z feldy.
tak vcera sa nudzovo spojazdnil traktor na rychlo, trebalo vytiahnut strom. Prevodovka huci ako svina po zavareni toho diferencialu a traktor je pomaly ako slimak, musim urobit radenie rychlosti na fordackej prevodovke a potom sa uvidi co s tou rychlostou, len ta prevodovka neviem ako dlho vydrzi
Ahoj ako pokračuješ, dúfam, že už je to všetko v poriadku.buzo18 píše:tak vcera sa nudzovo spojazdnil traktor na rychlo, trebalo vytiahnut strom. Prevodovka huci ako svina po zavareni toho diferencialu a traktor je pomaly ako slimak, musim urobit radenie rychlosti na fordackej prevodovke a potom sa uvidi co s tou rychlostou, len ta prevodovka neviem ako dlho vydrzi
Ahojky no nic nestiham, traktor zatial chodi ako tak, moc ho nevyuzivam, na nic nemam cas, teraz som mal 2 tyzdne dovolenku a robilo sa ustredne, a vsetko okolo domu a tak, musim ho uz niekedy pofotit a dam ich tu.sferos píše:Ahoj ako pokračuješ, dúfam, že už je to všetko v poriadku.buzo18 píše:tak vcera sa nudzovo spojazdnil traktor na rychlo, trebalo vytiahnut strom. Prevodovka huci ako svina po zavareni toho diferencialu a traktor je pomaly ako slimak, musim urobit radenie rychlosti na fordackej prevodovke a potom sa uvidi co s tou rychlostou, len ta prevodovka neviem ako dlho vydrzi
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Kto vie ako si povaril ten diferenical ked si nesetril zvarmi mohlo ho cely pokrutit a ozubenie nechodi po celej ploche. A t oze si t ozvaril bez poloosi to je dalsi pruser.... Ved uvidis co uz.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
No to hej, co uz teraz s tym nenarobim nic, zatial to chodi, v prevodovke huci ale ide to, este jedna prevodovka je doma len ju treba vybrat z auta tak uvidime, ak by nieco este jeden darca organov jeAtlan píše:Kto vie ako si povaril ten diferenical ked si nesetril zvarmi mohlo ho cely pokrutit a ozubenie nechodi po celej ploche. A t oze si t ozvaril bez poloosi to je dalsi pruser.... Ved uvidis co uz.
...už jsem si myslel , že nic neděláš...
vzdy sa nieco deje, no toho roku bol traktor tak trocha na boku, jednak sa mi nejako nechcelo do toho prerabania a na druhej strane ani moc nato nebolo casu, robil som na dome ustredne kurenie, gamatky a kachle sli prec a mame radiatori a kotol na plan a drevo. Takze traktor sa spojazdnil len tak nudzovo aby sa na nom dalo jazdit ak je treba a nejak to este musim vydrzat a dost casu mi zaberie aj moj maly drobec
a momentalne mi garaz zabera ujove auto, uz je rozobrane a caka sa na diely
a momentalne mi garaz zabera ujove auto, uz je rozobrane a caka sa na diely
kedze stary cinkular este po dedovi dosluzil, odisiel stary vypinac a nesho ho zapnut, pustil som sa do kompletnej prerabky, aj co sa tyka rozmerov cinkulara. Takto vyzeral predtym:
pri prerabke oska dostala nove loziska, kolesa boli uz tak zahrdzavene, ze som ich vyberal cca 2,5 hodiny, momentalny stav cinkularika je takyto:
a samozrejme som medzi tym musel dokoncit aj:
pri prerabke oska dostala nove loziska, kolesa boli uz tak zahrdzavene, ze som ich vyberal cca 2,5 hodiny, momentalny stav cinkularika je takyto:
a samozrejme som medzi tym musel dokoncit aj: