Marabu Traktor z FA

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
Terablick
Kontaktovat uživatele:

Re: Marabu Traktor z FA

#256 Nový příspěvek od Terablick »

Je to bohužel jak píšeš - špatně zvolený typ šoupátka, který je v neutrálu otevřený. Vyměnit se daj, ale není to úplně levné :( U toho HPC výstupu pozor na zapojení. Pokud máš v okruhu jen jeden rozvaděč, HPC výstup prostě nech zazátkovanej (kovovou tlakovou zátkou), a nic nemusíš řešit. pokud by jsi potřeboval připojit další rozvaděč, napojíš ho právě na HPC (označen na fotce jako C - stou šipkou a nápisem zátka), ale je potřeba ho ještě aktivovat. K tomu slouží speciální díl, kterej se musí dokoupit. Je to jen malej "červík" co se zašroubuje do rozvaděče, ale prodejci si ho cení i na několik stokorun :(. Pokud HPC výstup nepotřebuješ, nepotřebuješ ani tenhle aktivační prvek :)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

marabu

#257 Nový příspěvek od marabu »

Terablick píše:Je to bohužel jak píšeš - špatně zvolený typ šoupátka, který je v neutrálu otevřený. Vyměnit se daj, ale není to úplně levné :( U toho HPC výstupu pozor na zapojení. Pokud máš v okruhu jen jeden rozvaděč, HPC výstup prostě nech zazátkovanej (kovovou tlakovou zátkou), a nic nemusíš řešit. pokud by jsi potřeboval připojit další rozvaděč, napojíš ho právě na HPC (označen na fotce jako C - stou šipkou a nápisem zátka), ale je potřeba ho ještě aktivovat. K tomu slouží speciální díl, kterej se musí dokoupit. Je to jen malej "červík" co se zašroubuje do rozvaděče, ale prodejci si ho cení i na několik stokorun :(. Pokud HPC výstup nepotřebuješ, nepotřebuješ ani tenhle aktivační prvek :)
potřebuji HPC mám napojen i 5ti páčkový rozvaděč který ovládá podkop a ten aktivační prvek už tam byl vše funguje jak má a jak potřebuji jen ta neštastná nulová poloha ted záleží co vyjde levněji jestli šoupátka nebo zámky ...
kdo nic nezkusí nic nezkazí

traktor z podkopem , čelní nakladač, sněhová radlice

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#258 Nový příspěvek od Terablick »

No levnější budou asi zámky (záleží od koho a kde), ale ideální řešení to neni :( A pokud zámky jako náhrada za uzavřený rozvaděč, tak bych důrazně doporučoval na kritická místa přidat ještě pádové ventily. To samozřejmě platí hlavně pro různé nakladače, manipulátory, jeřáby, podkopy atd, kde hrozí pád něčeho těžkého z větší vejšky. Na ramena závěsu na traktoru nemá smyls je dávat :) Je pak ale potřeba zámky namontovat přesně podle norem, to znamená přímo na píst, a natvrdo - přímo na šroubení nebo k pístu napojit trubkou, nikdy ne hadicí). Klasickej rozvaděč při selhání zámku nedovolí volnej pád, ale tenhle by ho umožnil :( A bohužel i zámky selhávají, a dokonce poměrně často :(

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

marabu

#259 Nový příspěvek od marabu »

Terablick píše:No levnější budou asi zámky (záleží od koho a kde), ale ideální řešení to neni :( A pokud zámky jako náhrada za uzavřený rozvaděč, tak bych důrazně doporučoval na kritická místa přidat ještě pádové ventily. To samozřejmě platí hlavně pro různé nakladače, manipulátory, jeřáby, podkopy atd, kde hrozí pád něčeho těžkého z větší vejšky. Na ramena závěsu na traktoru nemá smyls je dávat :) Je pak ale potřeba zámky namontovat přesně podle norem, to znamená přímo na píst, a natvrdo - přímo na šroubení nebo k pístu napojit trubkou, nikdy ne hadicí). Klasickej rozvaděč při selhání zámku nedovolí volnej pád, ale tenhle by ho umožnil :( A bohužel i zámky selhávají, a dokonce poměrně často :(
snad to nějak vyřeším už mě i napadlo že sundám to co tam je za šoupátko a podle toho stočím na soustruhu a vynechám ten střed pak snad jen zakalit vyleštit možná by to taky šlo .....

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#260 Nový příspěvek od Terablick »

Tak to ani nezkoušej :) To těsní kov na kov... Tak přesný a tvrdý to doma neuděláš...

marabu

#261 Nový příspěvek od marabu »

Terablick píše:Tak to ani nezkoušej :) To těsní kov na kov... Tak přesný a tvrdý to doma neuděláš...
tak jsem hledal a hledal a šoupátko stojí nejlevnější 750 kč x2 1500 tolik mne nestál ani ten rozvaděč a se zámky aby byly jak mají to vyjde nastejno ten maník co jsem to od něj kupoval prodává tydle věci pořád tak skusím výměnu nebo kopím ještě jeden ale ted už vím jakej

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#262 Nový příspěvek od Terablick »

To tak bohužel je no :( Každopdáně zkus toho prodejce. Třeba se s ním bude dát mluvit. I kdyby je vzal s nějakou slevou, alespoň něco.

marabu

#263 Nový příspěvek od marabu »

Terablick píše:To tak bohužel je no :( Každopdáně zkus toho prodejce. Třeba se s ním bude dát mluvit. I kdyby je vzal s nějakou slevou, alespoň něco.
tak s prodejcem jsem mluvil má doma ještě nějaké ale všechny stejné pokud by měl někdo ovladač co potřebuji a hodil by se mu ten můj vyměním . jinak přesné označení je HDM 11P/2 s šoupátkem C a aktivované HPCO

marabu

#264 Nový příspěvek od marabu »

dnes jsem jinak neměl co jiného dělat tak jsem to hodil do barvy

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Toreto

#265 Nový příspěvek od Toreto »

8) kolko zdvihnes v tom celaku nez sati odlepy zadok od zeme?

marabu

#266 Nový příspěvek od marabu »

Toreto píše:8) kolko zdvihnes v tom celaku nez sati odlepy zadok od zeme?
abych pravdu řekl neskoušel jsem to ale vzhledem k tomu že podkop má kolem 300kg tak asi 500 kg to zvedne aniž by se to zarušalo

marabu

#267 Nový příspěvek od marabu »

marabu píše:
Toreto píše:8) kolko zdvihnes v tom celaku nez sati odlepy zadok od zeme?
abych pravdu řekl neskoušel jsem to ale vzhledem k tomu že podkop má kolem 300kg tak asi 500 kg to zvedne aniž by se to zarušalo
do lžíce stejně asi víc jak 200kg nevleze

marabu

#268 Nový příspěvek od marabu »

takže zítra dorazí poštou novej rozvaděč tří páčkovej s HPCO tak provedu zatěžkávací zkoušku

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#269 Nový příspěvek od Ondras83 »

udele video :)

marabu

#270 Nový příspěvek od marabu »

Ondras83 píše:udele video :)
tož ba nějaké udělám jen abych si vzpoměl jak se to tu dává