Zkušenosti s Českou kanceláří pojistitelů

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Odpovědět
Zpráva
Autor
bawor

Zkušenosti s Českou kanceláří pojistitelů

#1 Nový příspěvek od bawor »

Má tu někdo zkušenosti stouto zlodějskou organizací :zly:

moje je taková dostal jsem během posledních pár měcíců celkem čtyři výzvy na celkem asi 5000kč všechny auta kterejch se to týká byli vté době nepojízdný na dílně takže ani kolem se nedotkli veřejné komunikace. Použil jsem proto výklad jednoho pravníka který proti tejto společnosti dost bojuje.
Prohlašuji, že v uvedené době ( 00.00.2000-00.00.2000) vozidlo nebylo provozováno ani parkováno na pozemních komunikacích a nebylo tedy nutno platit pojištění dle zákona 168/1999. Vozidlo bylo umístěno mimo prostory uvedené v §1 ods.2 uvedeného zákona.
A výsledek je překvapivý u první výzvy bylo toto prohlášení akceptováno a ČKP ukončilo šetření a nepožaduje nic zaplatit, ale dneska mě dostali přišla upomínka k druhé výzvě ta se týkala auta ze zadřeným motorem a tam mě čestné prohlášení neuznali takže jsem hned vzal telefon a ptal se proč a na základě jakého důkazu rozhodli a prej že to rozhoduje právní oddělení tak stoho mám pocit že tam losujou komu jo a komu ne. Napsal jsem dost ostrý dopis a budu čekat sčím přijdou

FandaP

Re: Zkušenosti s Českou kanceláří pojistitelů

#2 Nový příspěvek od FandaP »

Kde zákon řeší, že pokud auto nejezdí na silnici a neparkuji na pozemní komunikaci, pak nemusí mít povinné ručení?

Dnes jsem řešil jejich požadavek na 6.500,- Kč naštěstí ne mých.

smetana

#3 Nový příspěvek od smetana »

taky mi to přišlo auto jsem měl prodané a řádně odhlášené z evidence na moji adresu a odhléšené povinné ručení vše v cajku tak jsme jim tam volal trochu jsem se rozčílil že ze slušnejch lídí tahaji peníze že na ně podám žalobu ,a oni abych jim poslal výpis z evidence vozidel tak jsme tak učinil a už je asi dva měsíce klid
Jezdím tak rychle ,jak můj anděl strážnej lítá

http://www.brdy.org/
http://www.ohrazenice.eu/
http://yanmar.rajce.idnes.cz/

brigadnik
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od brigadnik »

zase na druhou stranu, proč jim posílat výpis z evidence? Udělal jsi něco špatnýho? Oni tě jentak z něčeho obviní a ty musíš dokazovat svojí nevinu? Přijde mi, že to prostě zkoušej, protože 5 z 10 se chytne....

chobotek

#5 Nový příspěvek od chobotek »

Ano, to je na tom vůbec to nejlepší. Zákon nestanoví povinnost někam hlásit dočasné vyřazení vozidla z evidence. A když ČKP chybí údaje posílá složenku. Kamarád jim teď poslal zpátky potvrzení o dočasném vyřazení z evidence spolu s fakturou za ušlý zisk (jinak se mohl věnovat práci). Zatím ticho po pěšině.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Angel

#6 Nový příspěvek od Angel »

Předělával sem pojistku a v jednu chvíli(asi 13 dní nepamatuji si přesně) jsem měj auto pojištěno dvakrát a přesto mi přišlo vyrozuměmí že není auto pojištěno a tak semměl zaplatit asi 8500k datu vyhotovení. Říkal sem prostě jen ůřední chyba zavolám tam poskytnu info o smlouvách a bude to v cajku ale ty svi..ě mi poslali místo omluvi exekuci a tak soudce musel uznat že tam sou blbci. Nechci aby to vypadalo jako reklama ale nebejt pana Hervíře z Generali kde mám vše pojištěno asi by to tak snadné nebylo páč sou fakt stupidní panáčci.

bawor

#7 Nový příspěvek od bawor »

FandaP píše:Kde zákon řeší, že pokud auto nejezdí na silnici a neparkuji na pozemní komunikaci, pak nemusí mít povinné ručení?

Dnes jsem řešil jejich požadavek na 6.500,- Kč naštěstí ne mých.

Je to přesně v zákoně má bejt pojištěné vozidlo která je provozováno nebo parkováno na věřejném prostranství komunikaci. Jiný zákon řeší že vozidlo které je registrované má být pojištěno a že při změně majitele má nový majitel povinost pojistit vozidlo do 10prac.dnů nebo dát značky do depozita jenže sankce stohoto zákona má udělit přímo registr vozidel a né ČKP.
Pro ČKP platí ten první zákon. Pojišťovny i ČKP si mezi tyto zákony dává rovnítko a tvrdí že vozidlo registrované musí být pojištěné ale to není správný pravní výklad a oni to ví proto mě to první vysvětlení uznali takže mám v ruce jakýsi precedent, když napíšu čestné prohlášení tak je to bráno jako důkaz a jestli že mě to zamítnou musí mít důkaz o tom že lžu.

tady je zákon o povinném ručení http://www.ruceni-povinne.eu/jak-zni-za ... dete-text/

Escondido

#8 Nový příspěvek od Escondido »

Řešil jsem podobný případ, vozidlo nebylo pojištěno, ale stálo celou dobu na zahradě a tím jsem i argumentoval a poslal čestné prohlášení, že jsem vozidlo neprovozoval. Pár měsíců byl klid, pak mi ale napsali, že moje čestné prohlášení není dostatečný důkaz. Jelikož šlo o 1500 Kč, tak jsem to dál neřešil a zaplatil.

Jediná možnost je asi se soudit. Problém v zákoně o ČKP je, že tam není definován pojem provozované vozidlo. Pokud je bráno vozidlo v evidenci jako provozované, pak je ČKP v právu. Každopádně, že jsme neměli pojistku nebo vozidlo neodhlásili byla naše blbost, takže můžeme bejt naštvaný maximálně sami na sebe... :smich:

bawor

#9 Nový příspěvek od bawor »

Teď jsem znova volal na ČKP a byylo mě zděleno že čestné prohlášení nedostali i když jsem ho vepsal do toho jejich dotazníku do kolonky ostatní zdělení :zly: takže se na to znova podívaj a mělo by to bejt v pořádku pro příště mě doporučili napsat čestné prohlášení na zvláštní dokument jako jsem to udělal v prvním případě protože mě tiskárna ten formulář sežrala

majco169

#10 Nový příspěvek od majco169 »

Escondido píše:Řešil jsem podobný případ, vozidlo nebylo pojištěno, ale stálo celou dobu na zahradě a tím jsem i argumentoval a poslal čestné prohlášení, že jsem vozidlo neprovozoval. Pár měsíců byl klid, pak mi ale napsali, že moje čestné prohlášení není dostatečný důkaz. Jelikož šlo o 1500 Kč, tak jsem to dál neřešil a zaplatil.

Jediná možnost je asi se soudit. Problém v zákoně o ČKP je, že tam není definován pojem provozované vozidlo. Pokud je bráno vozidlo v evidenci jako provozované, pak je ČKP v právu. Každopádně, že jsme neměli pojistku nebo vozidlo neodhlásili byla naše blbost, takže můžeme bejt naštvaný maximálně sami na sebe... :smich:

TO NIE JE VAŠA BLBOST, to je blbost tých čo schvalujú zákony, a šikovnost ( DOSTATOK PRACHOV ) skur......ných poisťovní, aby si zaplatili šikovných právnikov, ktorý nájdu cestičku = ( blbost zákonodarcov ) ako ošklbávat obyčajných ľudí !!! :vztek: :vztek: :vztek: :vztek: :vztek: :vztek: LEGÁ :-/ LNE !!!
Americkým geológom sa nedávno podaril veľmi zvláštny, mimoriadne nezvyčajný objav :
nad obrovskými zásobami americkej ropy objavili akúsi neznámu arabskú krajinu.

bawor

#11 Nový příspěvek od bawor »

Je to továrna na peníze vzniklá ze zákona :vztek:

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#12 Nový příspěvek od Terablick »

Je to zlodějina, stejně jako celej ten debilní předpis, že auto musí být pojištěné pořád, pokud nemá TP v depozitu nebo neni odhlášené (bez TP = legálně snad jen eko likvidace, ale jde to občas uhrát na přestavbu nebo rozebrání na ND a podobně). Vůbec to nechápu, a je to opět jen okrádání lidí. Vždycky stačilo pojistit si auto byť na jedinej den, jen pokud s ním člověk jel. Dneska nelze nemít pojistku ani na čestné prohlášení, že je vozidlo nepojízdné atd. A dávat TP do depozitu, když je musím po nějaké době vyndat, a to nelze bez platné STK???!!! To bych ho mohl rovnou odhlásit...
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

smetana

#13 Nový příspěvek od smetana »

brigadnik píše:zase na druhou stranu, proč jim posílat výpis z evidence? Udělal jsi něco špatnýho? Oni tě jentak z něčeho obviní a ty musíš dokazovat svojí nevinu? Přijde mi, že to prostě zkoušej, protože 5 z 10 se chytne....
Já vím vysrat se na ně ale chtěl jsem mít istotu že mám vše v pořádku pro případ obrany zmrdi jedni zlodějský
Jezdím tak rychle ,jak můj anděl strážnej lítá

http://www.brdy.org/
http://www.ohrazenice.eu/
http://yanmar.rajce.idnes.cz/

P.S.

#14 Nový příspěvek od P.S. »

Takovou sebranku platíme z daní

Vladimír Šimo

#15 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

V tomhle problému nejede jen kancelář pojistitelů ale primárně ti pojistitelé. ČKP jen dává dohromady data zaslaná od pojišťoven, které "povinné ručení" smluvně sjednávají.
Dřív byl úředník a papír a šlo to. Dneska jsou dva až tři úředníci kteří se navzájem nebaví, k nim příslušný počet papírů a navíc fenomén doby počítač. A všichni pracují v jiný firmě.
Určitě by bylo potřeba zjistit použitelný a nenapadnutelný výklad toho ne/provozovaného vozidla ať je v tom jasno. Zatím je jasný jen jedno - že v tom jasno nemá nikdo, snad jen odkupci pohledávek aby sedřeli, ať už pravýho nebo smyšlenýho, dlužníka z kůže.
Mirek

Odpovědět

Zpět na „Putyka“