Ako jazdíte? Akí ste šoféri?

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
ota

Re: Ako jazdíte? Akí ste šoféri?

#871 Nový příspěvek od ota »

V tomhle se nevyznám, ani nemám potřebu. Akorát co si vzpomínám, bude tomu tak 15 let naspátek. Do firmy přijel kamion. Skládali jsme nějaké věci. Jel kolem kluk od přepravní společnosti a nevěnoval se řízení a napasoval to do rohu návěsu. Nic se nikomu nestalo. Akorát dodávka byla slušně napláclá ze steany spolujezdce. Kluk z přepravky, že musí zavolat policii. Za chvíli přijeli mají to asi 8 km. Koukli na to a policajt povídal, že to není v jejich kompetenci. Komunikace od silnice do firmy a ve firmě není veřejná komunikace a tedy nespadá do jejich řešení. Aby se to řešilo v rámci vedení firmy. Rozloučili se a odjeli. Poté vedoucí volal co a jak má dělat. Něco pofotili, sepsali a nakonec to řešila pojišťovna, u které byl přepravce pojištěnej. Bo z té strany co ten přepravce vyjel bylo zajedno 15 km značka a dej přednost v jízdě. Ale pouze jako vnitřní předpis firmy a když je to vnitřní předpis firmy musí se jím uživatelé těch vnitřních prostor ve firmě řídit. Tenkrát přijel pojišťovák po čase a se všema co jezdili s ještěrkama, nebo motorovejma vozíkama sjednal pojištění odpovědnosti ze zaměstnání. Platím si ho i když tam už nedělám. To bylo pro firmu, kdyby se něco šustlo a zavinil by to zaměstnanec. Tady ta nehoda byla externíma řidičema. Ne nikoho z firmy.

sekalsemmalo

#872 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

to já musím koukat.z povahy jízdy poznám bourače.neubírá,pohled upřený před sebe,ani nejukne ,že mu jedu zprava.je přesvědčený.ještě bude troubit,co si na takovém vemu ,když mě zraní.třeba by mě ještě zmlátil pumpičkou..ale ona je celkem miniaturní...
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

bourač

#873 Nový příspěvek od bourač »

seš úplně mimo, já právě dávám pozor a hlídám uplně všechny idioty co se kolem mne vyskytnou, řidiče, chodce i pumpičkáře.
I za sebou, je to náročný, ty na to nemáš tak jezdíš na kole. :vysmech: asi tě není moc potřeba tak to stačí. ;-)
Kdybych to nedělal (při frekvenci kterou denně trávím na cestách) bylo by spousta mrtvejch.
K těm parkovištím - však to tam každý vlastník hned při vjezdu stanovuje dopr. značkami.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

modráček

#874 Nový příspěvek od modráček »

Hoši já vážně nevím, kdy si děláte legraci kdy to myslite vážně . Do politiky vůbec nemůžu diskutovat tam mi to připadá velice náročné . Ty policajti mešťáci stojí úplně v pohodě to už se asi vyřešilo . Co jsem se lekl když psal Ota jak nabourala dodávka v podniku do kamionu . Provozem se rozumí tovární dvory atd. Takže když tam udělám nějakou bouračku , dnes od určitě škody nemusím volat policii.Pokud je to auto třeba v leasingu tak asi musím volat vždy . Kdo by to asi jako měl řešit . To si myslím já . Co se tyče toho pojištění . My jsme tomu říkali pojistka na blbost. Je to pro zaměstnance , nikoli pro OSVČ . Je to taková ochrana pro toho , kdo při praci udělá zaměstnavateli škodu . On mu muže strhnout max . 3 měsíční platy . A aby doma děti naumřely hlady tak mu je pojišťovna zaplatí . Tak si to představuju. Když už jsem tady tak jako senior si nedokážu představit , že mě bude někdo pokutovat, až udělají max.rychlost na dálnici 150 km/h a já pojedu jenom 135km a budu dělat překážku . Něco jsem zaslechl. Vždy se zarazím , když v rádiu hlásí pozor budete tam a tam brzdit do kolony . Je to dobrá informace nechat si napovídat ? A když dobrzdim , tak vyhazim vnoučata za svodidla a klepne mě . Já vím je jiná doba.

Lukashil

#875 Nový příspěvek od Lukashil »

Ja jsem treba zasadne proti jakekoliv agresivite na silnici.
Ale pravidelne se mi stava (a pravidelne u starsich ridicu) ze se prede me nekde nasilim nacpou nedbaje prednosti, pak jedou cely mesto 28km/h a kdyz si najdu misto na predjeti, vzpomene si ze ma na plotne hrnec zemaku a rozfajruje to na dvojku na 60.
Parkrat uz jsem ho zastavil a hlasite mu prskal do otevrenyho okynka.......
Stydím se za tuto zem

bourač

#876 Nový příspěvek od bourač »

modráček píše: pon lis 13, 2023 7:48 pm když v rádiu hlásí pozor budete tam a tam brzdit do kolony . Je to dobrá informace nechat si napovídat ?
ano to jsou velmi užitečné informace, když víš kde je to místo o kterém v rádiu hovoří tak to můžeš včas vzít jinudy.
Pokud je to tvým plánovaným směrem.
Kolem Prahy a v praze je to dencoden, snažím se jezdit brzy ráno, po šesté hodině už jsou zácpy i když žádná havárka.
Aut je strašně moc.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

fikejz

#877 Nový příspěvek od fikejz »

Nebo je moc málo cest. Taková Praha má třeba už dávno dobudované všechny okruhy a obchvaty.
Bohužel ale jenom v kecech poblitiků. Skutek utek.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

vitex

#878 Nový příspěvek od vitex »

V pondělí ráno a v pátek odpoledne rozumnej člověk sedí na prdeli doma a nikde necourá.

Lukashil

#879 Nový příspěvek od Lukashil »

Vitexi, promin prosim ze vam skacu do debaty, ale u nas mi to posledni dobou pripada, ze uz je tu vetsi silnicni frmol v utery dopo a ctvrtek odpo nez klasika pondeli a patek.
Vetsinou dopoledne jezdim od 8 do 11 a odpoledne od 14 do 18
Stydím se za tuto zem

vitex

#880 Nový příspěvek od vitex »

Lukáši,mě Tvůj příspěvek nevadí.Já to beru podle situace u nás.

chobotek

#881 Nový příspěvek od chobotek »

Ano, už se máme dobře a pracovní týden má jenom 3 dny :) Taky se snažím jezdit pracovně mezi út-čt. Asi už na to přišli i ostatní a za chvíli mi zbyde jen středa. A nakonec už nikam jezdit nebudu, problém vyřešen.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

vitex

#882 Nový příspěvek od vitex »

Ale budeš,hned jak vykopu díru pro vzduchojem. :smich:

chobotek

#883 Nový příspěvek od chobotek »

No, tak to doufám, že už budu mít na autě přední brzdové světlo! :typek: Jestlipak se bude montovat i na elektrokola?
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

andre.marek

#884 Nový příspěvek od andre.marek »

O předním brzdovém světle jsem přemýšlel už hodně dávno.
Když člověk více chodí po městě (to se mi ale moc nestává :vysmech: ) tak na přechodech kolikrát přemýšlí, jestli ten řidič brzdí nebo ne.
Když jedu autem, snažím se to dát najevo hodně dopředu, výraznějším přibržděním (samozřejmě když za mnou nikdo nejede), abych nemusel na přechodu zastavovat.

ota

#885 Nový příspěvek od ota »

No zběžně jsem ten článek přejel. Nikde tam opravdu není kvalitně vysvětleno, důvod pro umístění toho světla. Píše se tam že je to kvůli chodcům a ciklistům nejvíc. A že ho má ta Slovenská presidentka na deseti autech. U těch přechodů je myslím co tak ze zkušenosti problém, když je víceproudá silnice. Už se mi to stalo dostkrát hlavně ve velkých městech. Zastavíš v jednom pruhu a dáš přednost chodci a ve vedlejším pruhu si toho řidič nevšimne a jede dál. Zase záleží na tom chodci, jaký dává pozor. Už se mi stalo někde ve městě, že šla holčina a čuměla do mobilu. Šla po chodníku a já ji zahlíd a kousínek byl přechod. Počítal jsem s tím, že tam vleze. Tedy jsem ubral a nohu nad pedálem brzdy. Samolitr vrazila to do přechodu, aniž by zvedla oči od mobilu. Jasně chodec má přeci přednost. Zastavil jsem bo jsem s ní počítal. Kdyby to bylo víceproudé ten vedle by nemusel zastavit a slisoval ji. Tedy přední brzdové světlo by tomu zabránilo? Když jedu např s tou dodávkou vlekem nákladem na vleku musím hodně předvídat. Počítat s tím, že budu ve městě kde je provoz ne jen na silnici ale i kolem ní a počítat že budu muset hamtnout na brzdu, když tam chodec naprasáke vleze do přechodu. Proto sleduju i zpětné zrcátko, kdo za mnou jede, aby to do mě nanapálil, kdybych brzdil. Občas už odhadnu, že to tam někdo hodí do té silnice a brzdím, koukám i do toho zpětného zrcátka, aby ten za mnou dobrzdil. Ono tu dodávku s vlekem není zase tak jednoduché zastavit, kor třeba když prší.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“