Mohl by to byt žapion zápašné,je jedovaté.Mám jich na zahradě dva koše.bourač píše:
co to je? Je to žampion? .
Vše o houbách, od pokrmů po výskyt
Re: Vše o houbách, od pokrmů po výskyt
Ceterum autem censeo EU esse delendam.
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
Žena to určila jako bedlu červenající a vše vyhodila Byl sen na chvilku štípat a vyhnal mě ceďák tak tak sem stačil přikrejt štípačku a už to nesla v koši na odpadky Prý nechce riskovat ani vaclavky nesmím sbírat jednou se s nima v mládí přiotrávila prý byly naloženy na kyselo a zřejmě špatně sterilovány
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
brite tak okolo mb rostou ted sem prinesl kos kozaky ,křemeňáky , hribky a bedly
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
ted sem privez kos hub mam tam všechno vaclavek je tady plno ale ty tam nechavam jakej je znich ten gulas
Luxusní,ale musí být ty václavky mladé(malé hlavičky).
... aaaa , podpenky
Já jim říkám Vaškulínovky a gulášek z nich je vynikající.Hlavně nezapomenout 1x převařit a vývar vylít.
Dneska děťi dovlekli tři plný košíky hub. Byli na chvíli v lese. A když jeli dom, já šel s hafanem na procházku. Jdeme naspátek a tak si říkám, mohl by bejt pod osikou nějakej kozák. No ale ve čtvrtek tam jezdil cestář s cepákem a škarpu posekal. Ale pes vlezl do škarpy tak jsem šel za ním. No a přeci, jeden parádnickej kozák tam byl. On jak jel tím cepákem, tak se nevešl kolem kmenu osiky a musel ho obejít. A v břehu škarpy jen boule. Rozhrnu trávu, co ta boule a kozák tam stál. Tak pojď dom. No ale letos je to asi kozák šedý. Ty březoví tam nejsou. Jako vloni, to jich tam bylo. Letos prd. Tak jsem ho dal manželce, bude mít zejtra řízečky z něho. No nám stačí jedna houba. Jí je jen manželka a prej ten kozák bude až, až.
Klucí vím že ty houby znáte. Ale na ty Václavky bacha. Babička roky vařila z Václavkama. Roky rostly na zahradě. Pak jsem jednou vzal trs těch václavek chlápkovi do práce. Ten znal houby jak nikdo. A on říkal, že to nejsou václavky. Jsou hrozně podobný. Ale jsou běžně nejedlí. Musejí se určitým způsobem upravit. Pak jsou jedlí. No babička pak říkala, že když s níma vařila, byly ty jídla hořký. Ale snad že nejsou jedovatý, ale jsou v základním stavu nejedlí. Tuším nějaká šupinatka nebo tak jmenoval.
Klucí vím že ty houby znáte. Ale na ty Václavky bacha. Babička roky vařila z Václavkama. Roky rostly na zahradě. Pak jsem jednou vzal trs těch václavek chlápkovi do práce. Ten znal houby jak nikdo. A on říkal, že to nejsou václavky. Jsou hrozně podobný. Ale jsou běžně nejedlí. Musejí se určitým způsobem upravit. Pak jsou jedlí. No babička pak říkala, že když s níma vařila, byly ty jídla hořký. Ale snad že nejsou jedovatý, ale jsou v základním stavu nejedlí. Tuším nějaká šupinatka nebo tak jmenoval.
-
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
No sampiony som pokosil kosackau, a podpinky som mal asi tiez, pac u nas to uz nema kto. Jest.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
houby letos rostou festove včera 2 kose za hodku