Vše o houbách, od pokrmů po výskyt
Re: Vše o houbách, od pokrmů po výskyt
Nádherné....
To je paráda,,,
To je paráda,,,
- pani-kenybzova
- pani-kenybzova
Když já nemám co sušit.Dnes jedou mladí,tak jsem zvědav jestli dovezou alespoň plnej kufr Oktávky kombíka.
Já letos ještě nebyl a asi to ani nestihnu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Když já ty jedovatý nesbírám.
No já to vzal včera zase za silnicí asi 20m od baráku za tím roštím a jsou tam 3 menší kozáci. Tak je nechám ,,přibrat" Asi tak 2 dni a uvidíme o kolik vyrostou. To je tak pro manželku a rodiče na řízky akorát. Já si nedám!
Víťo tady podle silnice roste hromady taky bílejch hub. Ale takoví ,,masitější. Mají pak z vrchu strupovatej klobouk a odspod ty výztužný žebra. Tlustou nohu. Je jich tam stovky. Taky tomu říkáme prašivky a asi to nikdo nesbírá. Třeba je to jedlí, kdo ví. Dřív když jsem dělal v nástrojárně, donesl jsem neznámího houbáka Pepíkovi a ten určil co to je a případnou úpravu a nebo ,,to zahoď" Ale on nesbíral jen opravdu pár hub, on to opravdu znal a hlavně věděl co s tím, i když pro nás prašivka.
Víťo tady podle silnice roste hromady taky bílejch hub. Ale takoví ,,masitější. Mají pak z vrchu strupovatej klobouk a odspod ty výztužný žebra. Tlustou nohu. Je jich tam stovky. Taky tomu říkáme prašivky a asi to nikdo nesbírá. Třeba je to jedlí, kdo ví. Dřív když jsem dělal v nástrojárně, donesl jsem neznámího houbáka Pepíkovi a ten určil co to je a případnou úpravu a nebo ,,to zahoď" Ale on nesbíral jen opravdu pár hub, on to opravdu znal a hlavně věděl co s tím, i když pro nás prašivka.
asi skáknu pro bedle co jsem tam nechal jsou ve stádiu šulínů tak snad nebudou přerostlé a nebo posbírané někým jiným
Víťo, fakt len na chvíľu?
takto vzniká nenávist a války už mě s těma fotkama se..ete
tady u nás úplný ho..o. Půda v lese je vyschlá, při chůzi to křupe.
Loni bída, letos zase. No dnes tady trochu pršelo, uvidím jestli to pomůže.
tady u nás úplný ho..o. Půda v lese je vyschlá, při chůzi to křupe.
Loni bída, letos zase. No dnes tady trochu pršelo, uvidím jestli to pomůže.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.