Co všecko snese české zákazník

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Olpik

Re: Co všecko snese české zákazník

#76 Nový příspěvek od Olpik »

sychrovak píše:
trikko píše:len aby to boli nakoniec aj Poliaci :( , väčší bordel maju domaci výrobcovia ako výrobcovia v Poľsku a kvalita jedla v reštaurácia neporovnateľne lepšia než tu a v CR
To si děláš srandu ne???
U nás jsou přísnější opatření a větší pokuty,už si zažil to co se děje u polských potravin tady u našich??
Podle toho co se da najit na netu ma trikko asi pravdu :pohar: ,vsechny nase uzeniny a sunky jsou napusteny vodou a ruznyma lakama , anglicka je napustena jakymsi rosolem ktery ji nafoukne jak balon.Staci se podivat na sunku proti svetlu jak jsou vlakna masa roztazena nastriklou vodou s vlakninou.Debrecinka a Moravske uzene vypada jako kus polyuretanu kdyz se rozreze je to jak kus plastove kulatiny na soustruzeni. Jeste na to napisou v AKCI :wink: . Premyslim jakou musi mit nektere masny spotrebu vody srovnatelnou s papirnama nebo kozeluznama a jakou mely pred rokem 90, kdy bylo jedno ve kterem meste si koupite ostravskou klobasu nebo debrecinku vsude byla stejna .Nektere laky jsou schopny udelat ze 100kg masa 160kg sunky :shock: to je potom vyvar pro masny a lidi si libuji jakou koupili dobrou a zdravou sunku 8)
http://www.progast.cz/masny-prumysl/pripravky-progast/

A zacina to i s cerstvym masem kdo se nepodiva na listek koupi masny polotovar s vodou a bordelem http://www.stream.cz/peklonataliri/7997 ... rstve-maso
Nezbyde nam nez kupovat u malych rezniku kteri to maji sice drazsi,protoze uzeni je ztratove , ale snad bez ecek a jinych specialit.Nebude to dlouho trvat a lidem dojde trpelivost budou chodit k reznikovy ktery lepne jednou za den dve prasata a hned je proda nez kupovat kosmicke maso ve vanicce z marketu. Ti co chcou si to radsi udelaji doma ,zavari popripade vyudi .

sychrovak

#77 Nový příspěvek od sychrovak »

Olpik píše:
sychrovak píše:
trikko píše:len aby to boli nakoniec aj Poliaci :( , väčší bordel maju domaci výrobcovia ako výrobcovia v Poľsku a kvalita jedla v reštaurácia neporovnateľne lepšia než tu a v CR
To si děláš srandu ne???
U nás jsou přísnější opatření a větší pokuty,už si zažil to co se děje u polských potravin tady u našich??
Podle toho co se da najit na netu ma trikko asi pravdu :pohar: ,vsechny nase uzeniny a sunky jsou napusteny vodou a ruznyma lakama , anglicka je napustena jakymsi rosolem ktery ji nafoukne jak balon.Staci se podivat na sunku proti svetlu jak jsou vlakna masa roztazena nastriklou vodou s vlakninou.Debrecinka a Moravske uzene vypada jako kus polyuretanu kdyz se rozreze je to jak kus plastove kulatiny na soustruzeni. Jeste na to napisou v AKCI :wink: . Premyslim jakou musi mit nektere masny spotrebu vody srovnatelnou s papirnama nebo kozeluznama a jakou mely pred rokem 90, kdy bylo jedno ve kterem meste si koupite ostravskou klobasu nebo debrecinku vsude byla stejna .Nektere laky jsou schopny udelat ze 100kg masa 160kg sunky :shock: to je potom vyvar pro masny a lidi si libuji jakou koupili dobrou a zdravou sunku 8)
http://www.progast.cz/masny-prumysl/pripravky-progast/

A zacina to i s cerstvym masem kdo se nepodiva na listek koupi masny polotovar s vodou a bordelem http://www.stream.cz/peklonataliri/7997 ... rstve-maso
Nezbyde nam nez kupovat u malych rezniku kteri to maji sice drazsi,protoze uzeni je ztratove , ale snad bez ecek a jinych specialit.Nebude to dlouho trvat a lidem dojde trpelivost budou chodit k reznikovy ktery lepne jednou za den dve prasata a hned je proda nez kupovat kosmicke maso ve vanicce z marketu. Ti co chcou si to radsi udelaji doma ,zavari popripade vyudi .
Ano máš pravdu,dávájí tam všechny možné složky kterré jsou normou povoleny,vytvářejí levné potraviny protože na levné zboží chytí víc zákazníků a víc toho prodají.
Ale nikdy žádná kontrola neobjevila sůl posypovou,jed v sušenkách apod..pokud se pletu dejte mi někdo odkaz.Hlavně né o skladování to už není věc výrobce.
Děkuji za rozšíření mého pohledu na to zda je dodržování hygieny u nás lepší při výrobě než v polsku.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

aumirek

#78 Nový příspěvek od aumirek »

tak znovu ten jed na krysi v polsku jasně psaly že tam přidávali něco co se používá do jedu na krysi ale už neřekli co to je a je li to jedovaté nebo je dochcení at to voní.A jelikož brácha dělal v olomouci na hodně velkých jatkách tak něco o té higieně včetně záměrně pomletých myší ví.Dodnes neveme do huby koupenej salám.A mimochodem i ta posypová sul je absolutně nezávadná jen nečištěná a nejodovaná a jinak mletá.
A ještě mi prozrad co to je česká potravina je to potravina vyrobená u nás cizí firmou z dovežených surovin či potravina vyrobená třebas v polsku z jejich surovin ale šeskou firmou.Ono český výrobek je hodně širokej pojem a vlastně ani neexistuje
Naposledy upravil(a) aumirek dne ned bře 17, 2013 6:23 pm, celkem upraveno 1 x.

trikko

#79 Nový příspěvek od trikko »

Media tieto veci priliš nafukuju robia z komara somara :( , stačilo mi ked som videl ako robili pivo v nemenovanom pivovare v jamčmeni behali aj potkany a tak sa to potom cele mlelo a varilo takže pivo tiež nie je nezavadne :)

Olpik maš pravdu kup si bravčovy bok v nejakom hyper-super markete a daj ho usmažiť hned sa scvrkne o 20% ;-) čo to je:: no voda a ine chujovin :( :( .
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...

sychrovak

#80 Nový příspěvek od sychrovak »

aumirek píše:tak znovu ten jed na krysi v polsku jasně psaly že tam přidávali něco co se používá do jedu na krysi ale už neřekli co to je a je li to jedovaté nebo je dochcení at to voní.A jelikož brácha dělal v olomouci na hodně velkých jatkách tak něco o té higieně včetně záměrně pomletých myší ví.Dodnes neveme do huby koupenej salám.A mimochodem i ta posypová sul je absolutně nezávadná jen nečištěná a nejodovaná a jinak mletá.
A ještě mi prozrad co to je česká potravina je to potravina vyrobená u nás cizí firmou z dovežených surovin či potravina vyrobená třebas v polsku z jejich surovin ale šeskou firmou.Ono český výrobek je hodně širokej pojem a vlastně ani neexistuje
Škoda teda pokud naši výrobci škodí že to nevyplave napovrch,kdybych třeba věděl že trenčianské párky s klobásou které mám rád jsou z myší a starého masa už bych je nekupoval.

Ono to je těžké o pivu podkováň se říkalo že se tam zaměstnanci v něm koupou a podobné chujoviny..........
V 90 letech se říkalo že naše dřevotřísky jsou plné formaldehydu atd a je to jedovaté,najednou lidi přestali kupovat české výrobky......a přitom to bylo naopak naše normy byli přísnější než EU hodnoty povolovala.
Jestli si pamatujete jak se narychlo dělal palác kultůry v Praze narychlo před tím mezinárodním finančním už nevím co.Všude azbest a vata.My po montáži nového akustického obkladu z části nehořlavého materiálu museli doložit nezávadnost všeho jak se báli.Canc od výrobce nestačil,jezdil jsem s každým vzorke,barvou do laboratoří na Vinohradech,tam byla šikovná paní doktorka,která mi udělala kafíčko a než její kolega popsal dodané vzorky,zvážil,já podepsal x papírů tak mi vyprávěla jak máme jako ČR nejpřísnější normy a jak lidi blbnou.
Během 14 dnů jsme měli výsledky ,krom jednoho výrobce který prošel ale byl na hraně vše vyšlo a český výrobci byli před Německém a Rakouskem.
Já se nechci nikoho zastávat ale pokud kupuješ polské salámy a chutnají ti proč né i tam budou solidní uzenáři,ale já mám nedůvěru díky třeba tomu co se tam objevuje.Až něco podobnéjho bude u našich výrobců budu mít taky nedůvěru.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#81 Nový příspěvek od Antony30011 »

Mako4991 píše:Je mi smutno z toho, že kedysi sme mali potravinové normy tvrdšie ako v Nemecku...
Jojo měli :) jenže po revoluci se všecky ty normy zrušili... teď se de po ceně, sračka nesračka :puska:

sychrovak

#82 Nový příspěvek od sychrovak »

Antony30011 píše:
Mako4991 píše:Je mi smutno z toho, že kedysi sme mali potravinové normy tvrdšie ako v Nemecku...
Jojo měli :) jenže po revoluci se všecky ty normy zrušili... teď se de po ceně, sračka nesračka :puska:
Já tě opravím nezrušili po revoluci,proč by to dělali??Vždyť to nad tebou píšu.
Tak doplním po vstupu do EU jsme jako členský stát převzali normy EU.
A výrobce se od té doby musí řídit normou EU tudíž v rámci uspor nějaké procento rozemletého chleba zpět použít,dnes to bude v TV.
Kdyby jsme do EU nevstoupili tak platí pořád...........v rámci ČR je můžeš používat pokud nepozbyli platnost,ale to asi nikdo nedělá když normy EU jsou mírnější.
Když to EU vymýšlela třeba s tím podílem vody tak určitě tenkrát si nemysleli,že se najdou vychcánkové co tam tu vodu budou umyslně jehlou napichovat...........

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#83 Nový příspěvek od Antony30011 »

sychrovak píše:
Antony30011 píše:
Já tě opravím nezrušili po revoluci,proč by to dělali??Vždyť to nad tebou píšu.
Tak doplním po vstupu do EU jsme jako členský stát převzali normy EU.
A výrobce se od té doby může řídit normou EU tudíž v rámci uspor nějaké procento rozemletého chleba zpět použít,dnes to bude v TV.
Kdyby jsme do EU nevstoupili tak platí pořád...........v rámci ČR je můžeš používat pokud nepozbyli platnost,ale to asi nikdo nedělá když normy EU jsou mírnější.
Když to EU vymýšlela třeba s tím podílem vody tak určitě tenkrát si nemysleli,že se najdou vychcánkové co tam tu vodu budou umyslně jehlou napichovat...........
Nademnou sem nečetl, tak díky za opravu ;-)

trikko

#84 Nový příspěvek od trikko »

sychrovak píše:
aumirek píše:tak znovu ten jed na krysi v polsku jasně psaly že tam přidávali něco co se používá do jedu na krysi ale už neřekli co to je a je li to jedovaté nebo je dochcení at to voní.A jelikož brácha dělal v olomouci na hodně velkých jatkách tak něco o té higieně včetně záměrně pomletých myší ví.Dodnes neveme do huby koupenej salám.A mimochodem i ta posypová sul je absolutně nezávadná jen nečištěná a nejodovaná a jinak mletá.
Škoda teda pokud naši výrobci škodí že to nevyplave napovrch,kdybych třeba věděl že trenčianské párky s klobásou které mám rád jsou z myší a starého masa už bych je nekupoval.

Ono to je těžké o pivu podkováň se říkalo že se tam zaměstnanci v něm koupou a podobné chujoviny..........
V 90 letech se říkalo že naše dřevotřísky jsou plné formaldehydu atd a je to jedovaté,najednou lidi přestali kupovat české výrobky......a přitom to bylo naopak naše normy byli přísnější než EU hodnoty povolovala.
Jestli si pamatujete jak se narychlo dělal palác kultůry v Praze narychlo před tím mezinárodním finančním už nevím co.Všude azbest a vata.My po montáži nového akustického obkladu z části nehořlavého materiálu museli doložit nezávadnost všeho jak se báli.Canc od výrobce nestačil,jezdil jsem s každým vzorke,barvou do laboratoří na Vinohradech,tam byla šikovná paní doktorka,která mi udělala kafíčko a než její kolega popsal dodané vzorky,zvážil,já podepsal x papírů tak mi vyprávěla jak máme jako ČR nejpřísnější normy a jak lidi blbnou.
Během 14 dnů jsme měli výsledky ,krom jednoho výrobce který prošel ale byl na hraně vše vyšlo a český výrobci byli před Německém a Rakouskem.
Já se nechci nikoho zastávat ale pokud kupuješ polské salámy a chutnají ti proč né i tam budou solidní uzenáři,ale já mám nedůvěru díky třeba tomu co se tam objevuje.Až něco podobnéjho bude u našich výrobců budu mít taky nedůvěru.
Sychrovak maš pravu EU nastavila nezmyselne normy asi preto aby bol odbyt zapadnych vyrobkov :( a našich potopili :( . Nechcem zastavať stale to Polsko ale proste zapadnych vyrobcov potravín v obchodoch je minimum, vačšina je všetko domáce :) a to podla mna o niečom svedčí ;-) :friends:

Jan.F

#85 Nový příspěvek od Jan.F »

Ony se ty normy ani tak nerušily jako spíš snižovaly...
Kolikrát se naštvu jak v nějakym výrobku je nějaká chemická sračka která je zdravotně závadná (třeba i způsobuje rakovinu) ale že je jí tam jen tolik kolik umožňuje nějaká norma, tak je vše v pořádku...

Toby taky za chvíly mohly dávat do potravin ve velkém nějaké průmyslové kyseliny... :-/
Pomožte zachránit tisíce lidských životů, objevit dosud neznámé prvky, či dokonce nalézt mimozemskou civilizaci..
A to vše jen s použitim vašeho PC
http://www.czechnationalteam.cz/

trikko

#86 Nový příspěvek od trikko »

a tie velkonočné rolky su z čoho?? :typek: to je napustené rosolom a vodou :typek:

sychrovak

#87 Nový příspěvek od sychrovak »

Eu měla ty normy před námi a my je museli převzít.Jak jsem říkal cizí výrobky jsem se snažil mámě z košíku vyndat né kvůli tomu že by byl německý jogurt špatný ale kvuli tomu že koupením českéhho výrobku podpoříš českého zaměstnance,český podnik./mimo jiné to bylo pravidlem za 1 republiky/
A pak ta kvalita určitě u někoho má význam a média udělají své,ale pokud vidímo tom problému mluvit představitele Polského státu tak na tom něco bude..........takže jak nemám důvěru k polskému masu,tak nemám důvěru k menšíl likérkám zejména na Moravě.......ale to zahojí nějaký ten čas.

trikko

#88 Nový příspěvek od trikko »

Možno áno :friends: . Napr EU podozrievala Madarov že že farbia hovadzinu a nakoniec to bola konina ;-) , takže ani EU asi nevie rozoznať kravu od kona :D :D

sychrovak

#89 Nový příspěvek od sychrovak »

Vy jste mě tak zblbli že jsem vyhodil Moravskou uhlířskou klobásu .)) ted jsem si ji chtěl dát ,krásně voní po sloupnutí takové opečené vrstvičky/jak spálený párek na ohni/ byla mazlavá tak šup psovi no a ten si pošmák :))

ZipBene

#90 Nový příspěvek od ZipBene »

Nejde o to jaké normy máme, ale o to co jsme ochotní koupit. Když v určitých výrobkách může být přídavek něčeho a norma povolí víc ku škodě věci, tak to nebudu kupovat a poznám to třeba u salámu Vysočina, který mám rád a od jiného výrobce než je Maso Planá mi nechutná. Mohou ho šidit, ale nedělají to a o tom to celé je. Když ty sračky vyžadujeme, výrobce by byl blbý, aby toho nevyužíval. Tak je to se vším.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“