Co všecko snese české zákazník

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Olpik
Příspěvky: 375
Registrován: pát bře 13, 2009 11:03 pm
Bydliště: jsem lenivý své bydliště vypsat

Re: Co všecko snese české zákazník

#76 Nový příspěvek od Olpik »

sychrovak píše:
trikko píše:len aby to boli nakoniec aj Poliaci :( , väčší bordel maju domaci výrobcovia ako výrobcovia v Poľsku a kvalita jedla v reštaurácia neporovnateľne lepšia než tu a v CR
To si děláš srandu ne???
U nás jsou přísnější opatření a větší pokuty,už si zažil to co se děje u polských potravin tady u našich??
Podle toho co se da najit na netu ma trikko asi pravdu :pohar: ,vsechny nase uzeniny a sunky jsou napusteny vodou a ruznyma lakama , anglicka je napustena jakymsi rosolem ktery ji nafoukne jak balon.Staci se podivat na sunku proti svetlu jak jsou vlakna masa roztazena nastriklou vodou s vlakninou.Debrecinka a Moravske uzene vypada jako kus polyuretanu kdyz se rozreze je to jak kus plastove kulatiny na soustruzeni. Jeste na to napisou v AKCI :wink: . Premyslim jakou musi mit nektere masny spotrebu vody srovnatelnou s papirnama nebo kozeluznama a jakou mely pred rokem 90, kdy bylo jedno ve kterem meste si koupite ostravskou klobasu nebo debrecinku vsude byla stejna .Nektere laky jsou schopny udelat ze 100kg masa 160kg sunky :shock: to je potom vyvar pro masny a lidi si libuji jakou koupili dobrou a zdravou sunku 8)
http://www.progast.cz/masny-prumysl/pripravky-progast/

A zacina to i s cerstvym masem kdo se nepodiva na listek koupi masny polotovar s vodou a bordelem http://www.stream.cz/peklonataliri/7997 ... rstve-maso
Nezbyde nam nez kupovat u malych rezniku kteri to maji sice drazsi,protoze uzeni je ztratove , ale snad bez ecek a jinych specialit.Nebude to dlouho trvat a lidem dojde trpelivost budou chodit k reznikovy ktery lepne jednou za den dve prasata a hned je proda nez kupovat kosmicke maso ve vanicce z marketu. Ti co chcou si to radsi udelaji doma ,zavari popripade vyudi .

sychrovak
Příspěvky: 9508
Registrován: pát zář 28, 2007 12:38 pm
Bydliště: MB

Re: Co všecko snese české zákazník

#77 Nový příspěvek od sychrovak »

Olpik píše:
sychrovak píše:
trikko píše:len aby to boli nakoniec aj Poliaci :( , väčší bordel maju domaci výrobcovia ako výrobcovia v Poľsku a kvalita jedla v reštaurácia neporovnateľne lepšia než tu a v CR
To si děláš srandu ne???
U nás jsou přísnější opatření a větší pokuty,už si zažil to co se děje u polských potravin tady u našich??
Podle toho co se da najit na netu ma trikko asi pravdu :pohar: ,vsechny nase uzeniny a sunky jsou napusteny vodou a ruznyma lakama , anglicka je napustena jakymsi rosolem ktery ji nafoukne jak balon.Staci se podivat na sunku proti svetlu jak jsou vlakna masa roztazena nastriklou vodou s vlakninou.Debrecinka a Moravske uzene vypada jako kus polyuretanu kdyz se rozreze je to jak kus plastove kulatiny na soustruzeni. Jeste na to napisou v AKCI :wink: . Premyslim jakou musi mit nektere masny spotrebu vody srovnatelnou s papirnama nebo kozeluznama a jakou mely pred rokem 90, kdy bylo jedno ve kterem meste si koupite ostravskou klobasu nebo debrecinku vsude byla stejna .Nektere laky jsou schopny udelat ze 100kg masa 160kg sunky :shock: to je potom vyvar pro masny a lidi si libuji jakou koupili dobrou a zdravou sunku 8)
http://www.progast.cz/masny-prumysl/pripravky-progast/

A zacina to i s cerstvym masem kdo se nepodiva na listek koupi masny polotovar s vodou a bordelem http://www.stream.cz/peklonataliri/7997 ... rstve-maso
Nezbyde nam nez kupovat u malych rezniku kteri to maji sice drazsi,protoze uzeni je ztratove , ale snad bez ecek a jinych specialit.Nebude to dlouho trvat a lidem dojde trpelivost budou chodit k reznikovy ktery lepne jednou za den dve prasata a hned je proda nez kupovat kosmicke maso ve vanicce z marketu. Ti co chcou si to radsi udelaji doma ,zavari popripade vyudi .
Ano máš pravdu,dávájí tam všechny možné složky kterré jsou normou povoleny,vytvářejí levné potraviny protože na levné zboží chytí víc zákazníků a víc toho prodají.
Ale nikdy žádná kontrola neobjevila sůl posypovou,jed v sušenkách apod..pokud se pletu dejte mi někdo odkaz.Hlavně né o skladování to už není věc výrobce.
Děkuji za rozšíření mého pohledu na to zda je dodržování hygieny u nás lepší při výrobě než v polsku.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

aumirek
Příspěvky: 3948
Registrován: čtv lis 27, 2008 10:48 pm
Bydliště: jsem lenivý své bydliště vypsat

Re: Co všecko snese české zákazník

#78 Nový příspěvek od aumirek »

tak znovu ten jed na krysi v polsku jasně psaly že tam přidávali něco co se používá do jedu na krysi ale už neřekli co to je a je li to jedovaté nebo je dochcení at to voní.A jelikož brácha dělal v olomouci na hodně velkých jatkách tak něco o té higieně včetně záměrně pomletých myší ví.Dodnes neveme do huby koupenej salám.A mimochodem i ta posypová sul je absolutně nezávadná jen nečištěná a nejodovaná a jinak mletá.
A ještě mi prozrad co to je česká potravina je to potravina vyrobená u nás cizí firmou z dovežených surovin či potravina vyrobená třebas v polsku z jejich surovin ale šeskou firmou.Ono český výrobek je hodně širokej pojem a vlastně ani neexistuje
Naposledy upravil(a) aumirek dne ned bře 17, 2013 6:23 pm, celkem upraveno 1 x.

trikko
Příspěvky: 3157
Registrován: ned črc 11, 2010 2:15 pm
Bydliště: TN kraj

Re: Co všecko snese české zákazník

#79 Nový příspěvek od trikko »

Media tieto veci priliš nafukuju robia z komara somara :( , stačilo mi ked som videl ako robili pivo v nemenovanom pivovare v jamčmeni behali aj potkany a tak sa to potom cele mlelo a varilo takže pivo tiež nie je nezavadne :)

Olpik maš pravdu kup si bravčovy bok v nejakom hyper-super markete a daj ho usmažiť hned sa scvrkne o 20% ;-) čo to je:: no voda a ine chujovin :( :( .
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...

sychrovak
Příspěvky: 9508
Registrován: pát zář 28, 2007 12:38 pm
Bydliště: MB

Re: Co všecko snese české zákazník

#80 Nový příspěvek od sychrovak »

aumirek píše:tak znovu ten jed na krysi v polsku jasně psaly že tam přidávali něco co se používá do jedu na krysi ale už neřekli co to je a je li to jedovaté nebo je dochcení at to voní.A jelikož brácha dělal v olomouci na hodně velkých jatkách tak něco o té higieně včetně záměrně pomletých myší ví.Dodnes neveme do huby koupenej salám.A mimochodem i ta posypová sul je absolutně nezávadná jen nečištěná a nejodovaná a jinak mletá.
A ještě mi prozrad co to je česká potravina je to potravina vyrobená u nás cizí firmou z dovežených surovin či potravina vyrobená třebas v polsku z jejich surovin ale šeskou firmou.Ono český výrobek je hodně širokej pojem a vlastně ani neexistuje
Škoda teda pokud naši výrobci škodí že to nevyplave napovrch,kdybych třeba věděl že trenčianské párky s klobásou které mám rád jsou z myší a starého masa už bych je nekupoval.

Ono to je těžké o pivu podkováň se říkalo že se tam zaměstnanci v něm koupou a podobné chujoviny..........
V 90 letech se říkalo že naše dřevotřísky jsou plné formaldehydu atd a je to jedovaté,najednou lidi přestali kupovat české výrobky......a přitom to bylo naopak naše normy byli přísnější než EU hodnoty povolovala.
Jestli si pamatujete jak se narychlo dělal palác kultůry v Praze narychlo před tím mezinárodním finančním už nevím co.Všude azbest a vata.My po montáži nového akustického obkladu z části nehořlavého materiálu museli doložit nezávadnost všeho jak se báli.Canc od výrobce nestačil,jezdil jsem s každým vzorke,barvou do laboratoří na Vinohradech,tam byla šikovná paní doktorka,která mi udělala kafíčko a než její kolega popsal dodané vzorky,zvážil,já podepsal x papírů tak mi vyprávěla jak máme jako ČR nejpřísnější normy a jak lidi blbnou.
Během 14 dnů jsme měli výsledky ,krom jednoho výrobce který prošel ale byl na hraně vše vyšlo a český výrobci byli před Německém a Rakouskem.
Já se nechci nikoho zastávat ale pokud kupuješ polské salámy a chutnají ti proč né i tam budou solidní uzenáři,ale já mám nedůvěru díky třeba tomu co se tam objevuje.Až něco podobnéjho bude u našich výrobců budu mít taky nedůvěru.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

Uživatelský avatar
Antony30011
Příspěvky: 13210
Registrován: pát říj 21, 2011 9:29 pm
Bydliště: Brněnsko
Kontaktovat uživatele:

Re: Co všecko snese české zákazník

#81 Nový příspěvek od Antony30011 »

Mako4991 píše:Je mi smutno z toho, že kedysi sme mali potravinové normy tvrdšie ako v Nemecku...
Jojo měli :) jenže po revoluci se všecky ty normy zrušili... teď se de po ceně, sračka nesračka :puska:

sychrovak
Příspěvky: 9508
Registrován: pát zář 28, 2007 12:38 pm
Bydliště: MB

Re: Co všecko snese české zákazník

#82 Nový příspěvek od sychrovak »

Antony30011 píše:
Mako4991 píše:Je mi smutno z toho, že kedysi sme mali potravinové normy tvrdšie ako v Nemecku...
Jojo měli :) jenže po revoluci se všecky ty normy zrušili... teď se de po ceně, sračka nesračka :puska:
Já tě opravím nezrušili po revoluci,proč by to dělali??Vždyť to nad tebou píšu.
Tak doplním po vstupu do EU jsme jako členský stát převzali normy EU.
A výrobce se od té doby musí řídit normou EU tudíž v rámci uspor nějaké procento rozemletého chleba zpět použít,dnes to bude v TV.
Kdyby jsme do EU nevstoupili tak platí pořád...........v rámci ČR je můžeš používat pokud nepozbyli platnost,ale to asi nikdo nedělá když normy EU jsou mírnější.
Když to EU vymýšlela třeba s tím podílem vody tak určitě tenkrát si nemysleli,že se najdou vychcánkové co tam tu vodu budou umyslně jehlou napichovat...........
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

Uživatelský avatar
Antony30011
Příspěvky: 13210
Registrován: pát říj 21, 2011 9:29 pm
Bydliště: Brněnsko
Kontaktovat uživatele:

Re: Co všecko snese české zákazník

#83 Nový příspěvek od Antony30011 »

sychrovak píše:
Antony30011 píše:
Mako4991 píše:Je mi smutno z toho, že kedysi sme mali potravinové normy tvrdšie ako v Nemecku...
Jojo měli :) jenže po revoluci se všecky ty normy zrušili... teď se de po ceně, sračka nesračka :puska:
Já tě opravím nezrušili po revoluci,proč by to dělali??Vždyť to nad tebou píšu.
Tak doplním po vstupu do EU jsme jako členský stát převzali normy EU.
A výrobce se od té doby může řídit normou EU tudíž v rámci uspor nějaké procento rozemletého chleba zpět použít,dnes to bude v TV.
Kdyby jsme do EU nevstoupili tak platí pořád...........v rámci ČR je můžeš používat pokud nepozbyli platnost,ale to asi nikdo nedělá když normy EU jsou mírnější.
Když to EU vymýšlela třeba s tím podílem vody tak určitě tenkrát si nemysleli,že se najdou vychcánkové co tam tu vodu budou umyslně jehlou napichovat...........
Nademnou sem nečetl, tak díky za opravu ;-)

trikko
Příspěvky: 3157
Registrován: ned črc 11, 2010 2:15 pm
Bydliště: TN kraj

Re: Co všecko snese české zákazník

#84 Nový příspěvek od trikko »

sychrovak píše:
aumirek píše:tak znovu ten jed na krysi v polsku jasně psaly že tam přidávali něco co se používá do jedu na krysi ale už neřekli co to je a je li to jedovaté nebo je dochcení at to voní.A jelikož brácha dělal v olomouci na hodně velkých jatkách tak něco o té higieně včetně záměrně pomletých myší ví.Dodnes neveme do huby koupenej salám.A mimochodem i ta posypová sul je absolutně nezávadná jen nečištěná a nejodovaná a jinak mletá.
A ještě mi prozrad co to je česká potravina je to potravina vyrobená u nás cizí firmou z dovežených surovin či potravina vyrobená třebas v polsku z jejich surovin ale šeskou firmou.Ono český výrobek je hodně širokej pojem a vlastně ani neexistuje
Škoda teda pokud naši výrobci škodí že to nevyplave napovrch,kdybych třeba věděl že trenčianské párky s klobásou které mám rád jsou z myší a starého masa už bych je nekupoval.

Ono to je těžké o pivu podkováň se říkalo že se tam zaměstnanci v něm koupou a podobné chujoviny..........
V 90 letech se říkalo že naše dřevotřísky jsou plné formaldehydu atd a je to jedovaté,najednou lidi přestali kupovat české výrobky......a přitom to bylo naopak naše normy byli přísnější než EU hodnoty povolovala.
Jestli si pamatujete jak se narychlo dělal palác kultůry v Praze narychlo před tím mezinárodním finančním už nevím co.Všude azbest a vata.My po montáži nového akustického obkladu z části nehořlavého materiálu museli doložit nezávadnost všeho jak se báli.Canc od výrobce nestačil,jezdil jsem s každým vzorke,barvou do laboratoří na Vinohradech,tam byla šikovná paní doktorka,která mi udělala kafíčko a než její kolega popsal dodané vzorky,zvážil,já podepsal x papírů tak mi vyprávěla jak máme jako ČR nejpřísnější normy a jak lidi blbnou.
Během 14 dnů jsme měli výsledky ,krom jednoho výrobce který prošel ale byl na hraně vše vyšlo a český výrobci byli před Německém a Rakouskem.
Já se nechci nikoho zastávat ale pokud kupuješ polské salámy a chutnají ti proč né i tam budou solidní uzenáři,ale já mám nedůvěru díky třeba tomu co se tam objevuje.Až něco podobnéjho bude u našich výrobců budu mít taky nedůvěru.
Sychrovak maš pravu EU nastavila nezmyselne normy asi preto aby bol odbyt zapadnych vyrobkov :( a našich potopili :( . Nechcem zastavať stale to Polsko ale proste zapadnych vyrobcov potravín v obchodoch je minimum, vačšina je všetko domáce :) a to podla mna o niečom svedčí ;-) :friends:
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...

Uživatelský avatar
Jan.F
Příspěvky: 340
Registrován: pon zář 07, 2009 11:06 pm
Bydliště: jsem lenivý své bydliště vypsat

Re: Co všecko snese české zákazník

#85 Nový příspěvek od Jan.F »

Ony se ty normy ani tak nerušily jako spíš snižovaly...
Kolikrát se naštvu jak v nějakym výrobku je nějaká chemická sračka která je zdravotně závadná (třeba i způsobuje rakovinu) ale že je jí tam jen tolik kolik umožňuje nějaká norma, tak je vše v pořádku...

Toby taky za chvíly mohly dávat do potravin ve velkém nějaké průmyslové kyseliny... :-/
Pomožte zachránit tisíce lidských životů, objevit dosud neznámé prvky, či dokonce nalézt mimozemskou civilizaci..
A to vše jen s použitim vašeho PC
http://www.czechnationalteam.cz/

trikko
Příspěvky: 3157
Registrován: ned črc 11, 2010 2:15 pm
Bydliště: TN kraj

Re: Co všecko snese české zákazník

#86 Nový příspěvek od trikko »

a tie velkonočné rolky su z čoho?? :typek: to je napustené rosolom a vodou :typek:
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...

sychrovak
Příspěvky: 9508
Registrován: pát zář 28, 2007 12:38 pm
Bydliště: MB

Re: Co všecko snese české zákazník

#87 Nový příspěvek od sychrovak »

Eu měla ty normy před námi a my je museli převzít.Jak jsem říkal cizí výrobky jsem se snažil mámě z košíku vyndat né kvůli tomu že by byl německý jogurt špatný ale kvuli tomu že koupením českéhho výrobku podpoříš českého zaměstnance,český podnik./mimo jiné to bylo pravidlem za 1 republiky/
A pak ta kvalita určitě u někoho má význam a média udělají své,ale pokud vidímo tom problému mluvit představitele Polského státu tak na tom něco bude..........takže jak nemám důvěru k polskému masu,tak nemám důvěru k menšíl likérkám zejména na Moravě.......ale to zahojí nějaký ten čas.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

trikko
Příspěvky: 3157
Registrován: ned črc 11, 2010 2:15 pm
Bydliště: TN kraj

Re: Co všecko snese české zákazník

#88 Nový příspěvek od trikko »

Možno áno :friends: . Napr EU podozrievala Madarov že že farbia hovadzinu a nakoniec to bola konina ;-) , takže ani EU asi nevie rozoznať kravu od kona :D :D
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...

sychrovak
Příspěvky: 9508
Registrován: pát zář 28, 2007 12:38 pm
Bydliště: MB

Re: Co všecko snese české zákazník

#89 Nový příspěvek od sychrovak »

Vy jste mě tak zblbli že jsem vyhodil Moravskou uhlířskou klobásu .)) ted jsem si ji chtěl dát ,krásně voní po sloupnutí takové opečené vrstvičky/jak spálený párek na ohni/ byla mazlavá tak šup psovi no a ten si pošmák :))
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

ZipBene
Příspěvky: 1494
Registrován: ned kvě 22, 2011 5:12 pm
Bydliště: benešov

Re: Co všecko snese české zákazník

#90 Nový příspěvek od ZipBene »

Nejde o to jaké normy máme, ale o to co jsme ochotní koupit. Když v určitých výrobkách může být přídavek něčeho a norma povolí víc ku škodě věci, tak to nebudu kupovat a poznám to třeba u salámu Vysočina, který mám rád a od jiného výrobce než je Maso Planá mi nechutná. Mohou ho šidit, ale nedělají to a o tom to celé je. Když ty sračky vyžadujeme, výrobce by byl blbý, aby toho nevyužíval. Tak je to se vším.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“