Jak je to s řidičákem?

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Shrek

Re: Jak je to s řidičákem?

#76 Nový příspěvek od Shrek »

Uffff.
Tak znovu, nebude tam jako ridic ale treba skladnik, zasobovac atp.
Hmmm, referenti :smich: Ano, mel bys bejt proskolen, coz udelaji, ale ne v autoskole, zakon nic takoveho nenarizuje. Pouze se pise o odborne vzdelavani, nicmene neni urcena ani forma( nutnost nejakeho kurzu treba v autoskole) ani cetnost. Takze pokud si te proskoli zamestnaatel sam, tak to staci na X let. Stejny jak s bezpecnosti prace, skoleni mit musis, ale je jedno kdo te proskoli, vetsinou to dela mistr, jen vetsich firem maji treba bezpecaka, pak je onoi skoleni na nem.
Ke vsemu se i tato kravina necha obejit tim ze pro ne bude makat na ICO, tam se na tebe jako na zivnostnika zakonik prace nevztahuje, nejsi totiz zamestnanec.... Tim padem jsi odpovedny sam sobe a zadny referencky zkousky nepotrebujes. Respektive proskolis sam sebe :smich: :smich: :smich:
§ 103 odst. 2 a 3 zákoníku práce. Zásadně platí, že zaměstnavatel je povinen zajistit zaměstnancům školení o právních a ostatních předpisech k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, které doplňují jejich odborné předpoklady a požadavky pro výkon práce, které se týkají jimi vykonávané práce a vztahují se k rizikům, s nimiž může přijít zaměstnanec do styku na pracovišti, na kterém je práce vykonávána, a soustavně vyžadovat a kontrolovat jejich dodržování. Zaměstnavatel zajistí školení při nástupu zaměstnance do práce, a dále při změně pracovního zařazení, nebo druhu práce, dále při zavedení nové technologie nebo změny výrobních a pracovních prostředků nebo změny technologických anebo pracovních postupů a v neposlední řadě v případech, které mají nebo mohou mít podstatný vliv na bezpečnost a ochranu zdraví při práci.
Je tam jen a jen povinost zajisti, ani slovo o tom ze to musi bejt nekde v nejakem institutu, ani slovo o tom jakou formou to ma probihat.
Takze esli ti vedouci (mistr) v kancelari rekne Hele, Franto, ne ze budes litat jako hovado a nekde to rozmlatis a da ti podepsat papir (ty podepises, protoze tu praci chces delat) ze jsi byl proskolen, tak je vse v souladu se zakonem. Ty jsi proskolen, mas referencky zkousky, oni maji doklad ze jsi skoleni absoloval...
Delal jsem mistra par let, firma setrila kde mohla, pravnik radil klicky, a tak jsem mel ono skoleni na starosti ja....
Nepapouskujte to co ste nekde zaslechli, kazdej muzete nahlidnout do zakoniku, poslat dotaz na ministerstvo s dotazem na vyklad zakona. Je zbytecne chovat se jako ovce. Mas svoje prava, svoje povinosti, ale na to si musi kazdej prijit sam....
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

Kevin63

#77 Nový příspěvek od Kevin63 »

Já ale nikde netvrdím, že školení referentů musí dělat autoškola. Tato školení může zajistit zaměstnavatel prostřednictvím odborně způsobilé osoby definované zákoníkem práce nebo prostřednictvím osoby vlastnící profesní osvědčení. Přesto ten blbej papír potřebuje, protože pokud se něco stane, tak lítá v průseru hlavně zaměstnavatel. Pokud ho proškolí sám, nebo třeba přes net, je už vcelku jedno. :) Prosím, nepodsouvej mi to, co jsem neřekl. Taky již jesem žádný zajíc. Dělám na soukromo od roku 1993 a zaměstnance jsem taky měl, takže vím trošku co je třeba a za co tě případně bude někdo buzerovat. Vím, že se jedná vcelku o hovadiny, že za chvíli budeme muset mít odborné školení na vytření zadku, ale jde o to nějakej blbej papír napsat a nejlépe opatřit razítkem. Nic víc. Je hold potřeba si krýt záda. Podobný je to třeba i se školením BOZP - taky povinnost zaměstnavatele - taky třeba akorát papír s razítkem, nebo spíše průkazka koupená v papírnictví za 20 Kč s razítkem zaměstnavatele. To už jsme ale celkem daleko od tématu.
Dále je tu jedna nepříjemná věc. Pokud se stane nějaký průser, může (ale nemusí) pojišťovna odmítnout hradit škodu z povinného ručení.

Shrek

#78 Nový příspěvek od Shrek »

Ale ja ti nepodsouvam, Ty tvrdis
Tato školení může zajistit zaměstnavatel prostřednictvím odborně způsobilé osoby definované zákoníkem práce nebo prostřednictvím osoby vlastnící profesní osvědčení.
coz neni pravda, zakonik nikterak nespecifikuje skolitele. Pouze mluvi o nutnosti skoleni...
Ke vsemu, kdo se s tim neche zabejvat, koupi si referencky zkousky za 150kc na netu, vyplnis online dotaznik, zaplatis. Stahnes si karticku, vytisknes a je to.
Ale jak koukam, nasla se spolecna rec, takze tohle ukoncim. S konstatovanim ze : profesak na to co chce delat nepotrebuje. Referencky zkousky je uplna kravina, nicmene v souladu se zakonem potrebna, a tim to hasne.
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

Azaret

#79 Nový příspěvek od Azaret »

Zdravim chtel bych se zeptat je skupina T nejak omezena konstrukcní rychlostí traktoru? Slysel jsem ze treba John deere ktery ma 50km/h uz musi mit C. Dekuji

Kevin63

#80 Nový příspěvek od Kevin63 »

Mám takovej pocit, že je to 40 km/h. Každopádně by to mělo být napsáno v TP a návodu k obsluze. Nevím to ale jistě. S rychlostí vyšší než 40 km/h je v techničáku většinou napsáno, že je to tahač návěsů, nebo něco podobnýho. Není tam uvedeno, že je to traktor. Bývá v tom ale hokej. Směrodatný by mělo být, co je napsáno v TP.
Naposledy upravil(a) Kevin63 dne pon srp 29, 2011 6:35 pm, celkem upraveno 1 x.

Azaret

#81 Nový příspěvek od Azaret »

(16) Ridicské oprávnení skupiny T opravnuje k rízení traktoru a pracovních stroju
samojízdných; k motorovému vozidlu smí být pripojeno prípojné vozidlo. tohle je tam psany v legislative tak ja myslim ze kdyby jel traktor i 90KM/h tak je to jedno

Kevin63

#82 Nový příspěvek od Kevin63 »

Máš pravdu. ale záleží, jestli je to podle TP traktor. Některý traktory (ty větší většinou) v TP mají například tahač návěsů a to už je na C.
Tady je přehled skupin ŘP
http://doprava.impuls.cz/jak-se-vyznat- ... tml?id=443

Aladinladin

#83 Nový příspěvek od Aladinladin »

Zdravím.Mám skupinu B,C+E.Ale nemám B+E. Můžu v takém případě si za osobní auto zapojit jakýkoliv vlek nebo jen do 750kg.
Já si totiž myslím,že skupina C+E je skupině B+E nadřazena,tak by to neměl být problém. Díky za radu

ota

#84 Nový příspěvek od ota »

Tak jsem koukal do toho mojeho řidičáku. Dělal jsem kdysi vojenskou trojku a na vojně jsem dostal tehdy E. Potom jsem si při příchodu do civilu dal vše zapsat do lejster na úřadě. Při výměně řidičáku za nový mám: B, C dále BE, CE. Tedy jak mi říkali na tom úřadě můžu jezdit s nákladním přívěsem za osobním autem nad 750 kg. Na to je to BE. A s nákladním autem s přívěsem a i s kamionem na to je C a CE. Do toho by mělo spadat i skupina C1E.
Ale povídal mi ten pán za přepážkou, že na ten osobák a vlek nad 750 mám právě tu skupinu BE.
Jestli chceš mít opravdu jistotu, najdi si dopravní úřad pod kterej spadáš a najdi si číslo třeba na technika, nebo přepážku ,,řidičské průkazy" Zavolej tam, a optej se, že si nejseš jistý a že by jsi chtěl vědět, jak to vlastně máš. Oni Ti poradí. Když potřebuju tak tam zavolám a docela světe div se, ani nejsou nepříjemný. To když třeba potřebuju něco kolem přepisu, nebo přihlašoval jsem auto z dovozu a všechno mi tam pani pověděla co si mám připravit a sehnat. I jsem se optal že mám v řidičáku skupinu A1 a dodatek 150 co to znamená a je to prej motocikly do 50 cm2.

sekalsemmalo

#85 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

sekalsemmalo

#86 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

rezis

#87 Nový příspěvek od rezis »

Jsem z toho ....
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme

tucnakk

#88 Nový příspěvek od tucnakk »

rezis píše:Jsem z toho ....
Neboj,nejsi sám 8)
Jak píšou v článku, pár kilo navíc a takovej trest....to jako bych jel nalitej :smich:

aumirek

#89 Nový příspěvek od aumirek »

ono v těch řidičácích už se čert vyzná.Nejlepší je mít razítka na vše schází mi tam jen autobus.Bohužel s nákladákem stejně nesmím po 60 musííš na prohlídky a na ten nákladák to potvrzeni stojí pár tisíc.Jinak sranda je pokud si uděláš řidičák na mopeda mužeš jezdit s babetou těmi skutry a s tím autíčkem pro 15 lete ač tam je motor 500 stovka.Ale nesmíš už jezdit třebas s pinckem či simsonem.

lukas258
Kontaktovat uživatele:

#90 Nový příspěvek od lukas258 »

nevíte někdo jak je to s řidičákem na 125 od 16 let? kluci mi říkaly že od ledna to bude až od 17 ale podle mně je to p--- když od 18 můžeš na 500 myslím
Vari Zetor Crystal Avia Liaz Tatra Takeuchi Občas bojuji s pravopisem...

Odpovědět

Zpět na „Putyka“