přejezd mezi okresy

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Veteranista!

Re: přejezd mezi okresy

#76 Nový příspěvek od Veteranista! »

Atlan píše: pát bře 19, 2021 6:50 am No a potom vystavit papier tym co toto chcu ze ich do nemocnice nevezmu.
Úplně bez problému.
Já a Covid. Mám sedavé zaměstnání, nesportovec, nadváhu, alergii na kde co, astma a z toho chornickou obstrukční nemoc plic, teda nekuřák, abstinent. Moc dobré předpoklady tedy nemám.
Někdy vloni u kamaráda na deskohraní jsem chytl covid , ten "normální".
Má karanténa byla práce na stavbě, včetně třeba tahání vaty do patra.
Teď 12.2. jsme od kolegy znovu přinesl, tentokrát britskou mutaci, to bylo horší, tam byla teplota zvýšení a únava, bolest svalů.
Post covid? Ano, možná ještě teď je, jenže zedník chce pracovat, takže mu prostě musím nachystat a navozit materiál, zaházet díru atd., atd., protože prostě potřebuji bydlet.
Nechci samozřejmě to zlehčovat, ale o reálných lidech co to skutečně těžce odnesli včetně smrti, vím jen o Vladimírovi tady z fóra, který skončil v nemocnici. Hlavní nebezpečí vidím v tom, že Covid funguje asi dost jako "startovač" jiných zdravotních nebezpečí.
Takže moje zkušenost je, že v tom prostě takové nebezpečí nevidím. Ale omezení mi už pěknně lezou na nervy, potřebuji boty, ale nemám je jak vyzkoušet a označení na starých nepřečtu abych objednal stejné a objednávat a vracet nechci. Začínám mít potřebu nákupu nábytku, ale copak někdo kupuje matraci, gauč a další bez vyzkoušení? A mohl bych další a další, naštěstí existují rozumní lidé a spoustu věcí mi prodají, ikdyž by neměli.
Nemám doma bordel, to je neuspořádané muzeum!

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#77 Nový příspěvek od Atlan »

Zato sa podakuje ludom, co potrebovali sa ist lyzovat, ani nie tak lyzovat ako sa tlacit pri okienkach, ludoch co museli mat svoje pivko a sediet za zatmavenimi oknami na cierno.
Pac ked si neikto mysli ze vybabre zo systemom. Tak vybabral s vecsinou pac teraz musime vsetci sediet doma.
Uvidime ci pomoze leto, zeby sa to troska uvolnilo ked bude dobra situacia, a ci postaci ockaovanie.

Ked uz potrebuje sa niekam trepat, tak aspon pouzite rozum, rusko, kratky kontak, dezinfikovat ruky a potom doma to odlozit na cas kym pokapu virusy na tom alebo to vydenzifikujte tiez.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

jbb

#78 Nový příspěvek od jbb »

Shaolin píše: pát bře 19, 2021 7:19 am Je stav núdze, tak tu osobný názor občana nemá čo robiť, nariadenia sa majú dodržovať, hoci sa zdajú niekedy nepochopitelné.

Keby nebolo takých výkukov, už by to možno odoznelo po prvej vlne.
Nepochopil jste to Vy, braťo Slováku. On žádné "nariadenie" neporušil, víte? To jen braťo policist si "myslí že něco porušil" a obtěžuje ho zcela protiprávně. Keby nebylo takých somárov, ktorý by vynuťovali nesmysle, bolo by lepšie.

Mimochodem včera hlupec Blatný vyjevil myšlenku, že očkovaní nemohou nic přenášet. Tak teda odedneška čekám, že nebudu muset nosit roušku, budu moci jet kam chci a otevřou mi restaurace - když jsem očkovaný a dokonce jsem si to ověřil IgG titry, že mám protilátek víc než dost (cca 3x účinné hladiny).
Anebo že by tu nešlo o epidemii, ale o opruzování lidí?

Fizz

#79 Nový příspěvek od Fizz »

Jeden policajt, kterymu dochází nervy, protože com větší debil tím vic jim nadává tim vic si vymýšlí, nekdo byl v nestandardní situaci, nemel u sebe dokumenty který měl mít.

Policajtby mávl rukou, komentář "jsou zam na hovno, nic nekontrolují".

Je těžký pochopit ze dělají svoji práci? Stejne jako soustružník, bezpečak, tramvaják nebo pekař?

Mam doma dvě malý děti, a nevím o ničem co by bylo nutné koupit ze dne na den, v takové rychlosti ze si nestihnu napsat papír "stěhování", nebo jsi nestěhoval postýlku? Není v papiru uvedeno "kontakt na cílovou osobu?"
A řeči manželka mi nedala řidičák nekam, nedala mi doklady kamsi? To je k smíchu, jestli ani nevíš kde máš svý doklady, a je to vina policajta tak to chce se nad sebou vážně zamyslet.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

jbb

#80 Nový příspěvek od jbb »

Fizz píše: pát bře 19, 2021 10:10 am Jeden policajt, kterymu dochází nervy, protože com větší debil tím vic jim nadává tim vic si vymýšlí, nekdo byl v nestandardní situaci, nemel u sebe dokumenty který měl mít.
V dotyčném scénáři potřebujete jen jakýkoliv doklad o tom, že někde bydlíte. A když nadiktujete jméno, oni si to policisté přes ROB a RÚIAN dokážou zjistit sami, to bych s loginem dokázal i já.
Fizz píše: pát bře 19, 2021 10:10 am Je těžký pochopit ze dělají svoji práci? Stejne jako soustružník, bezpečak, tramvaják nebo pekař?
A ti v Mathausenu taky jen dělali práci? A ti v lágru Vojna taky? Já jen, aby nám bylo jasno. Soustružníkem, tramvajákem i policajtem se člověk stává dobrovolně. Stejně tak prostitutkou, vařičem pervitinu, katem, premiérem, nebo bachařem v Treblince. Jen holt některá povolání jsou lépe vnímaná a jiná hůře.
Není mi policajtů líto. Mohli si vybrat lepší povolání. Ledaže by na lepší povolání neměli schopnosti...?

Vedra

#81 Nový příspěvek od Vedra »

Použití Norimberské obhajoby by mělo být trestné.

Fizz

#82 Nový příspěvek od Fizz »

Házení hrachu na stěnu.

Já se ptám kde byl problém, máš mít doklady, nemáš je.

Jaká ti prijde adekvátní reakce, připomínám nouzový stav (bez polemiky prosím), a v ramci nouzového stavu je omezení pohybu obyvazelstva.

Zajímá me adekvátní reakce policie dle tebe na nekoho kdo se pohybuje bez platných dokladů. Uz tim ze je nemá se dopouští přestupku.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Tomas6

#83 Nový příspěvek od Tomas6 »

Já měl všechno co jsem měl mít, jen mi chybělo číslo na prodávajícího. Jestli se dá postihnout člověk za to že nemá telefonní číslo na člověka, kterého viděl jednou jedinkrát v životě a to jen na pár minut... Pak je v tomto státě něco špatně, nehledě na nouzový stav. Já nemám potřebu trajdat po celé republice, ale v rámci zaměstnání a podnikatelské činnosti občas musím. A jestli dostanu flastr za to že jsem klukovi koupil postel.... Bych se nedivil,ono správní úřady dneska fungují tak nějak podle toho jak jim vyhovuje a na zákon vůbec neberou ohled. Bych za posledních pár let mohl psát knihy o tom jak svévolně si úřady vykládají zákony
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Cobrow

#84 Nový příspěvek od Cobrow »

Ještě jsme na tom dobře, oproti protektorátu ( doufám, že tato pitchovina tak dlouho trvat nebude...) :vztek:

Fizz

#85 Nový příspěvek od Fizz »

Chápu tvou argunentaci, otázka je pohled příslušníka, tuším kolik tam má remcalu chytraku...

Navic zed jsem poslouchal nějaký reportáže souvislost nákazy vůči pohybu osob, dle atlasu mobility.

Mobilita je +- par procent na normálu. Bohužel, stejně tak říkali ze s železnou přesností se snížení nakazenych projevi po 3tydnech od opatření. :hm:
Other-Side II. '23

Cobrow

#86 Nový příspěvek od Cobrow »

Fizzu , mám přejezdy přes 3 kraje ( jihomoravský, olomoucký, pardubický ) a od zavedení kontrol jsem nějak nepostřehl, že by klesla intenzita dopravy.

bourač

#87 Nový příspěvek od bourač »

Veteranista! píše: pát bře 19, 2021 9:18 amCovid funguje asi dost jako "startovač" jiných zdravotních nebezpečí.
já bych řekl spíše urychlovač, katalyzátor, jinak podepisuju 8)
Já dle příznaků - teplota, bolesti, ztráta čichu apod jsem chytil virus už vloni.
Nejspíš mám odolný organismus takže obtíže trvaly pouze jeden den.
Asi to souvisí i s psychikou - když mám hovno na práci, nebo chodím do nějakého zaměstnání jen pro peníze, tak zůstanu ležet.
Když na mě někde čekají a spoléhají další lidé tak mě to donutí vstát a jít. A spustí se mechanizmus kterej vira odstaví.

V DD zemřela další další 90letá klientka, po odvozu do nemocnice na JIP.
Na co přesně zemřela nevím. Zpětná vazba špitál=>DD, byla pozitivní.
Opakované očkování absolvovala nedavno.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

jbb

#88 Nový příspěvek od jbb »

Fizz píše: pát bře 19, 2021 11:46 am Chápu tvou argunentaci, otázka je pohled příslušníka, tuším kolik tam má remcalu chytraku...
Nikoliv. Příslušník nemá co mít nějaký pohled. On tu není od pohledů, on je tu od dodržování zákonů. A tyto má znát. Musí je znát. Nezná-li je, neměl by tu práci dělat. Nesmí tuto práci dělat. Bohužel, opakovaně se zde setkáváme s narativem "když někdo chce aby policie znala co má = je to remcal". Což je narativ neuvěřitelně stupidní.

Takže pro ty manuálně šikovné, ale možná pomaleji chápající>
Neřešíme tu, zda-li vláda vymýšlí hovadiny. Řešíme tu, co platí. A platí toto:
Při cestě do místa pobytu potřebujete nic než doklad o tom, že je to místo Vašeho pobytu. To může být zaznamenané v občance. Ale také to může být třeba výpis z katastru, účet za plyn, nájemní smlouva, v krajním případě i nějaké místopřísežné prohlášení. Nic víc policajt kontrolovat nemůže. Proč? Protože takto je to v nařízení vlády. Jakékoliv jiné dotazy z jeho strany při tomto scénáři návratu domů (typu "Odkud jedete? Co jste tam dělal? Co to vezete?") jsou protiprávní. Porušují nařízení vlády. Ví to onen policista? Možná ne. Ale to není problém občanů, ale policie.

Tedy, klidně fňukejte, že nařídit měla vláda jiné věci, prosím. Ale netvrďte, že tomas porušil něco. Ne, porušení je tu ze strany policie. Jasné, jednoznačné. Ale kdo to ani takhle nepochopil, tak tomu už to asi nevysvětlím - nemám tolik barevných pastelek.

Fizz

#89 Nový příspěvek od Fizz »

Cobrow píše: pát bře 19, 2021 12:56 pm od zavedení kontrol jsem nějak nepostřehl, že by klesla intenzita dopravy.
Vždyť to píšu....

Mobilita normální, tj opatření nebude mít žádný účinek...
Other-Side II. '23

Cobrow

#90 Nový příspěvek od Cobrow »

jj, píšeš ... vypadlo mi slovíčko taky :red:

Odpovědět

Zpět na „Putyka“