popravdě i doma už ty rajčata nejsou to co dříve.Problém je v tom že to je vše a platí to i pro zvířata přešlechtěné ja říkám zdegenerované.Zrovna o rajčatech nedávno psali že jsou šlechtěná nebo možná geneticky upravená aby dozrávalo celé to rajče hezky do červena stejnoměrně.Bohužel následek toho je ztráta typické vuně a chuti rajčete.Ale pořád je lepší vlastní než z obchodu.creative píše:V obchodě nikdy nebudou rajčata, jako ze zahrádky. Musí se sklidit ještě než jsou úplně zralá. Doma ho utrhneš, jak je hotový.aumirek píše:sychrovák mimořádně souhlas rajčata z obchodu se nedaj srovnat z vlastními jinak v pátek jedu k polákum nějaké to maso zelenina nakladačky a pod a něco do dílny
Co všecko snese české zákazník
-
Re: Co všecko snese české zákazník
- arid
- Kontaktovat uživatele:
dajó sa sehnat stary krajovy odrůdy rajčat a nejenom jich. získat možeš třeba tady: http://www.gengel.webzdarma.cz/aumirek píše:popravdě i doma už ty rajčata nejsou to co dříve.Problém je v tom že to je vše a platí to i pro zvířata přešlechtěné ja říkám zdegenerované.Zrovna o rajčatech nedávno psali že jsou šlechtěná nebo možná geneticky upravená aby dozrávalo celé to rajče hezky do červena stejnoměrně.Bohužel následek toho je ztráta typické vuně a chuti rajčete.Ale pořád je lepší vlastní než z obchodu.creative píše:V obchodě nikdy nebudou rajčata, jako ze zahrádky. Musí se sklidit ještě než jsou úplně zralá. Doma ho utrhneš, jak je hotový.aumirek píše:sychrovák mimořádně souhlas rajčata z obchodu se nedaj srovnat z vlastními jinak v pátek jedu k polákum nějaké to maso zelenina nakladačky a pod a něco do dílny
Já osobně mám rajče divoké (botanický druh) červeny, plody sou maly,ale ta chuť a vůňa.
Skus se taky mrknót na různy fóra a stránky o permakultuře, o biozahradách a podobně.
http://www.hasici-kunicky.estranky.cz/
Žena je jako kaktus, čím je starší, tím je pichlavejší.
Muž je opakem ženy, čím je starší, tím méně píchá.
Žena je jako kaktus, čím je starší, tím je pichlavejší.
Muž je opakem ženy, čím je starší, tím méně píchá.
-
arid díky příští rok to zkusím
Co to máš? 4ary buráků na zimu pro zvířata? Popiš to mě to zajímá. Jinak máš ve všem pravdu!Hrnecek píše:Jojo i lidi na vesnici uz neumej zabrat za praci rukama...furt jsme se vysmivali mestakum a nakonec i u nas ehrabne nikdo rukou...pritom obstarat bejka, prase, kone, slepice mi zabere denne max 3hodiny casu a jeste stiham bejt v sest rano v lese a malokdy prijedu domu pred patou odpol...ale ta chut, kdyz clovek na rizky vytahne svoje masicko...ta je k nezaplaceni... za barakem mame policko kukurice, 4ary buraku na zimu pro zvirata, veskerou zeleninu i ovocny stromy...krom peciva bysme mohli bejt v podtstate nezavisly na svete
Problem je ze lidi furt nepochopili ze v ceskych obchodech slovo AKCE znamena v podstate bacha neco tomu je... a doku budou chodit a kupovat ty sracky v marketech tak se sem ty sracky budou vozit...a jen o penezich to neni, myslim ze bysme cumeli vsichni kolik jidla se kazdej den vyhodi do popelnic a kontejneru jednou nam to snad dojde a zacnem zase nakupovat v obchodech mistnich rezniku a pekaru atd...aspon u nas se tam clovek nemusi bat jit pro maso a uzeninu...
Ne buráků ale buráku krmnou řepu ja se pripojuju pres mobil tak pisu bez diakritikyPaťas píše:Co to máš? 4ary buráků na zimu pro zvířata? Popiš to mě to zajímá. Jinak máš ve všem pravdu!Hrnecek píše:Jojo i lidi na vesnici uz neumej zabrat za praci rukama...furt jsme se vysmivali mestakum a nakonec i u nas ehrabne nikdo rukou...pritom obstarat bejka, prase, kone, slepice mi zabere denne max 3hodiny casu a jeste stiham bejt v sest rano v lese a malokdy prijedu domu pred patou odpol...ale ta chut, kdyz clovek na rizky vytahne svoje masicko...ta je k nezaplaceni... za barakem mame policko kukurice, 4ary buraku na zimu pro zvirata, veskerou zeleninu i ovocny stromy...krom peciva bysme mohli bejt v podtstate nezavisly na svete
Problem je ze lidi furt nepochopili ze v ceskych obchodech slovo AKCE znamena v podstate bacha neco tomu je... a doku budou chodit a kupovat ty sracky v marketech tak se sem ty sracky budou vozit...a jen o penezich to neni, myslim ze bysme cumeli vsichni kolik jidla se kazdej den vyhodi do popelnic a kontejneru jednou nam to snad dojde a zacnem zase nakupovat v obchodech mistnich rezniku a pekaru atd...aspon u nas se tam clovek nemusi bat jit pro maso a uzeninu...
Lesoplundra všeobecná
Ňuňánek s Kvidem
Ňuňánek s Kvidem
Hrnecku, já bych to neviděl tak černě. Mě se naopak zdá, že lidi zase začínají něco chovat nebo pěstovat. Aspoň co vidím u nás.Hrnecek píše:Jojo i lidi na vesnici uz neumej zabrat za praci rukama...furt jsme se vysmivali mestakum a nakonec i u nas ehrabne nikdo rukou...pritom obstarat bejka, prase, kone, slepice mi zabere denne max 3hodiny casu a jeste stiham bejt v sest rano v lese a malokdy prijedu domu pred patou odpol...ale ta chut, kdyz clovek na rizky vytahne svoje masicko...ta je k nezaplaceni... za barakem mame policko kukurice, 4ary buraku na zimu pro zvirata, veskerou zeleninu i ovocny stromy...krom peciva bysme mohli bejt v podtstate nezavisly na svete
Co se týká masa jsem taky soběstačný, loni odchováno 500 ks drůbeže, prase, nějaká zvěřina, takže nevím co to je kupovat maso. K tomu sedm koní ve stáji. Zase na druhou stranu se asi na dovolenou tak brzy nedostanu, protože tolik havětě mi žádný soused neobstará. Takže něco za něco.
A ještě honit kubíky.
Kluci klobouk dolůkody2 píše:Hrnecku, já bych to neviděl tak černě. Mě se naopak zdá, že lidi zase začínají něco chovat nebo pěstovat. Aspoň co vidím u nás.Hrnecek píše:Jojo i lidi na vesnici uz neumej zabrat za praci rukama...furt jsme se vysmivali mestakum a nakonec i u nas ehrabne nikdo rukou...pritom obstarat bejka, prase, kone, slepice mi zabere denne max 3hodiny casu a jeste stiham bejt v sest rano v lese a malokdy prijedu domu pred patou odpol...ale ta chut, kdyz clovek na rizky vytahne svoje masicko...ta je k nezaplaceni... za barakem mame policko kukurice, 4ary buraku na zimu pro zvirata, veskerou zeleninu i ovocny stromy...krom peciva bysme mohli bejt v podtstate nezavisly na svete
Co se týká masa jsem taky soběstačný, loni odchováno 500 ks drůbeže, prase, nějaká zvěřina, takže nevím co to je kupovat maso. K tomu sedm koní ve stáji. Zase na druhou stranu se asi na dovolenou tak brzy nedostanu, protože tolik havětě mi žádný soused neobstará. Takže něco za něco.
A ještě honit kubíky.
Asi záleží na kraji a zaměstnanosti.U nás jsme jen tři co suší seno............holt v Boleslavském okrese každý druhý dělá pro auto škoda a nemíní se honit a pachtit na svém když si to může koupit-dovolit.
Jinak děda říkaval nejdřív se musí nažrat dobytek a pak se teprve může nasnídat hospodář.........
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
Tak to jó DíkyHrnecek píše:Ne buráků ale buráku krmnou řepu ja se pripojuju pres mobil tak pisu bez diakritikyPaťas píše:Co to máš? 4ary buráků na zimu pro zvířata? Popiš to mě to zajímá. Jinak máš ve všem pravdu!Hrnecek píše:Jojo i lidi na vesnici uz neumej zabrat za praci rukama...furt jsme se vysmivali mestakum a nakonec i u nas ehrabne nikdo rukou...pritom obstarat bejka, prase, kone, slepice mi zabere denne max 3hodiny casu a jeste stiham bejt v sest rano v lese a malokdy prijedu domu pred patou odpol...ale ta chut, kdyz clovek na rizky vytahne svoje masicko...ta je k nezaplaceni... za barakem mame policko kukurice, 4ary buraku na zimu pro zvirata, veskerou zeleninu i ovocny stromy...krom peciva bysme mohli bejt v podtstate nezavisly na svete
http://www.novinky.cz/ekonomika/311782- ... olaci.html
Každý hájí své a co ta Polská televize co objevila obchod s mršinama???Taky špatná pověst,ta mě vyděsila nejvíce...
Každý hájí své a co ta Polská televize co objevila obchod s mršinama???Taky špatná pověst,ta mě vyděsila nejvíce...
-
Sychrovák že by nebyli tak propastné rozdíly mezi salámem v supermarketu a salámem od soukromníka tohle nějak popírá tvou teorii vyhýbat se nákupu salámu v supermarketu.
http://hobby.idnes.cz/reznik-frantisek- ... -domov_bma
Já ti jen říkám že nekupujeme v supermarketu ale u řezníka,máme tu dva.Speciality naložené na gril /kýta,sele atd/ bereme od kluka z Bělé pod Bezdězemaumirek píše:Sychrovák že by nebyli tak propastné rozdíly mezi salámem v supermarketu a salámem od soukromníka tohle nějak popírá tvou teorii vyhýbat se nákupu salámu v supermarketu.
né že by tamty stáli za nic ale za léta grilování on má nejchutnější a stejně ikdyž kupuješ od stejného a jednou to mazání dělá někdo jiný,tak i ta chut je jiná.
Pokud by ten náš řezník šidil už by asi skončil.
A jeho zaměstnanci zase nejsou jeho patrioti aby občas něco někde neřekli jako říkají zaměstnanci z marketů jak to tam chodí.
-
tak bylo by dost nelogické aby soukromník malovýrobce měl horší než supermarket.Nicméně mne i překvapilo že ten řezník hodnotil ten supermarket poměrně kladně.
Však ti to tam říká, supermarket si určí cenu za jakou chce uherák...........a do ní se musí vejít.aumirek píše:tak bylo by dost nelogické aby soukromník malovýrobce měl horší než supermarket.Nicméně mne i překvapilo že ten řezník hodnotil ten supermarket poměrně kladně.
V penny je Řezník Novák......třeba a ten prý taky nepodvádí.
Co tomu říkáte??Na druhou stranu děti do Makra nesmí takže jim vysvětlovat nemusíš proč zabíjí malé ,,prasečí" děti.
Na mě to taky dobře nepůsobí ale to bude jenom asi tou folií.
http://www.novinky.cz/koktejl/316410-se ... prask.html
Na mě to taky dobře nepůsobí ale to bude jenom asi tou folií.
http://www.novinky.cz/koktejl/316410-se ... prask.html
-
No ne že by to vypadalo v té folii hezky.Jinak děti tam mužou sice od určitého věku a asi budou trošku v šoku.Ale oni budou v šoku při pohledu na živou krávu že není fialová.Stejně tak si pochutnaj na miminku slepice poněvadž slepice asi roste na poli.A grilované selátko milují poněvadž roste na stromě.Asi bude někde chyba ve výchově a v informacích jak se získá potrava
Ps a ono to stou přecitlivosti u dětí asi nebude tak horké.Není nic vyjímečného umlátit k smrti psa kočku mnohdy i svého kamaráda přeci má více životu
Ps a ono to stou přecitlivosti u dětí asi nebude tak horké.Není nic vyjímečného umlátit k smrti psa kočku mnohdy i svého kamaráda přeci má více životu