co sa vam zleho dneska pritrafilo

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Chose11

Re: co sa vam zleho dneska pritrafilo

#5131 Nový příspěvek od Chose11 »

tak to ta paní musela být pěkně nas..ná
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

Čárls

#5132 Nový příspěvek od Čárls »

:smich: :smich: :smich: :smich: Dobrý vsadím boty domek co stavěli papírny a už se zapomělo kdo to tam natáhl do služebního baráčku :smich: :smich:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Joe66

#5133 Nový příspěvek od Joe66 »

Ze jednym smahom sekery zacal ,,platit,, kapitalizmus :D :D :D

bourač

#5134 Nový příspěvek od bourač »

že se nestydíte, tolik :smich: :smich:
já vím no, cizí neštěstí potěší :vysmech:
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

Leo

#5135 Nový příspěvek od Leo »

Na jedné vesnici kousek od nás chtěli u školy dělat dětské hřiště. Pamětníci si vzpomněli, že za války tam spadla bomba a nevybuchla. Je tam prý zahrabaná. Tak jim nikdo nevěřil do té doby, než ji policajti po delším hledání našli.
Před pár lety na druhé straně okresu traktorista při orání vyzkoušel sílu miny, která mu bouchla pod Zetorem. Naštěstí to traktor vydržel vcelku a traktorista taky.
Můj otec v sedmdesátých letech jezdil s bagrem, tak občas ještě vykopali munici z války, nebo taky pozůstatky vojáků. Ty se dodnes u nás občas najdou, protože všechny hroby nestačili rusové evidovat. O čem se vědělo, to se po válce vykopalo a svezlo na válečné hřbitovy.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

hobr

#5136 Nový příspěvek od hobr »

Kdysi se od nás jezdívalo na žně na Slovensko. Jeden kombajnér od nás si odsud dovezl v žací liště hromadu dělostřeleckých nábojů a jiných "mírumilovných" věcí. Prý se to tam válelo na ouvratích po vláčení hromady. Pomocník jel s někým jiným, protože měl strach...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

Čárls

#5137 Nový příspěvek od Čárls »

Dobrej šílenec :smich: asi chtěl odletět na měsíc .
No jinak u nás co jsem bydlel se porůznu nacházely revolvery zahrabaný v březích potoka asi tak z 1 světovýa pod vše k nepotřebě a taky moje 1 setkání s STB :(
Holt kamarád nedržel hubu :vztek: Dnes už by měl historickou hodnotu navíc byl tak zežraný rzí že byl jen tak na stěnu ale prostě byla to zbraň :-/
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Pavel

#5138 Nový příspěvek od Pavel »

deda byl cestar po valce sebral plno věci po cestách jak to zahazovaly nemci a tahal to domu leta to bylo na pude ja se jednou ve skole pochlubil patronama a uniformou po nemcich to byla rozborka pudy a zahrady zachranilo me ze do tridy chodil kluk a byl v tom taky ze jeho tata byl v tu dobu pan někdo jinak když tu byly v lesich rusaci tak o munici nebyla nouze ty stim kseftovaly jak divy ještě ted se da v lesich najit na posled sem nasel po nich 5 seker a to je matros

ota

#5139 Nový příspěvek od ota »

Kluci já jsem měl strejdu Karla. Vyprávěl mi vždycky co bylo po skončení války. Nevím jak byl příbuznej, nikdy jsem to moc nezjišťoval. A tomu bylo koncem války asi 20 roků. S partou kámošu dovlekli dom co kde bylo. Němci přez vesnici uťíkali směren na Tábor. Jeli v autě, došel benzin strčili do škarpy, nasedli na další co jelo kolem a odjeli. On měl doma arzenál jako prase. Od Hakla, přez obojživelňíka, přez sajtkáru motorku, cindala, zbraní a střeliva ani nevěděl kolik. Mundůry, nože, všechny možný verky. Plnou stodolu. Na dvoře motorky, auta. Jenže udělali blbost. Postavili si na hřbitovní zeď už dost po válce pklechovky a stříleli do nich kulometem. Kdo jich dá víc na počet patron. No přijeli četníci a všchno jim zabavili. Akorát na půdě schoval Mausra 9 a na zahradě zakopal vrtuly z Německýho letadla. A vlastně ten černej koženej kabát co měl v rohu SS. Ten nosil pak kámoš. Našel ho na uvedeném místě schovanej. No kabát byl jak prkno tuhej. Napajcoval ho čímsi a pak změknul. Chodil v něm na zábavy. Jednou na něj kluk vytáhnul kudlu a jeb kudlu do kabátu a nic. Nepropíchnul to! :vysmech:
Obojživelníkem vjeli na rybník a utopili to jak koťata. Mělo to někde díru a voda tam valila jak do cedníku. Z přídavné nádrže bombarderu měl udělanou loďku. Za vesnicí bylo Německé leťiště. Když Němci utíkali, navozili mrtě náklaďáku do bývalého zatopeného lomu. To se ví že toho mrtě vytahali ven. Granátů měl kolik bedniček. Něco vyházeli v lese a většinu mu toho zabavili. Vždycky přijel k našejm a vyprávěl mi. Měl i spoustu fotek. Ale já byl ještě mlaďas a on vyprávěl a vyprávěl. Jo tu devítku jsme na té půdě za trámem nenašli asi ji strejda od mámi vybral a někam zašil jinam. Aby jsme ji nenašli mi. A tu vrtuli taky nenašli když bourali stodolu. Kdo ví kam ji Karel zakopal. Zemřel celkem brzo. Kruciš ten věděl kde co je zakopaný, nebo navežený. Věděl i že za letištěm v močálech je utopenej tank. Nikdo ho tam nikdy nehledal. Tam co byl ten hakl a oni ho tam vyštrachali, ukázal mi místo. S kámošem jsme vzali motyku a našli jsme tam dvě helmy a torzo samopalu. A ještě torzo bodáku. Přeci jen to bylo po dlouhý době a bylo to u potoka v takové stráni. Hakl zustal ve stráni a věci vypadaly ven.
Jo tenkrát se toho prej všude válelo, jen to posbírat. jenže oni s tím dělali kraviny a tak jim to sebrali.

Pavel

#5140 Nový příspěvek od Pavel »

otec bvypravel jak po valce někdo prines do skoly samopal hned prijeli prej cetnicia uz to ze satny nosily do auta co toho bylo na zaver vylez velkej pepa a rek ze jezdej na loucen do skoly to mezi sebou menit tak hned jeli na loucen mely toho od tamtud celej nakladak on tam bejval za války municni sklad a kluci mely doma nasyslino

hobr

#5141 Nový příspěvek od hobr »

Můj strýc po válce také natahal domů všechno možné. Z nějakých velkých nábojů vymontoval sáčky se střelným prachem ve formě tyčinek. Babička to používala na zátop, když jí nechtělo hořet v kamnech - pár tyčinek a už to jelo. Jednou dala trochu víc - na kamnech vylítl aj horní dekl, všady prachu a kouře...
Jednou mi také vyprávěl, jak s kamarádem nesli "kořist". Bylo to domů ještě daleko, tak to nechali na místě a strýc že doveze vozík. Kamarád zůstal na místě hlídat. Asi se nudil, tak zkoumal nalezené. Dopadlo to tak, že přišel "jen"o prsty na ruce... Strýc uviděl sanitku tak už tam nešel.
Jindy si hrál s kamarády na vojáky. V "zápalu boje" po sobě stříleli normálně ostrými. Zalehl do brambor a nad ním prolétla dávka ze samopalu. Naťovisko jak užaté. Kdyby neležel, tak tu nebyl...
Otec s kamarádem našli nějakou pěknou flintu. Nesli to domů (pod kabátem) a zastavila je vojenská hlídka (naše). Samozřejmě jim pušku zabavili a poslali je domů. Otec při odchodu slyšel vojáka - "tu si vezmu do civilu"...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

Pavel

#5142 Nový příspěvek od Pavel »

dedek taky pritach 2 kusy mausra obe pusky se podarilo tenkrat strejci zlegalizovat a dodnes unich sou

vašík

#5143 Nový příspěvek od vašík »

Traktoristi vědí všechno. Praskla mě tahle zajišťovací pružina na brusce. Ať hledám nemůžu náhradní najít ani drát nemám :-/ . Nemáte někdo aspoň pružinový drát 2 mm. Že bych navohýbal. Děkuji za snahu.
Obrázek

Vladimír2

#5144 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...stejný problém jsem vyřešil svařovacím drátem 2,5 mmm .

Britt

#5145 Nový příspěvek od Britt »

Hledal jsem a nemám, pouze 1,6mm
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“