co sa vam zleho dneska pritrafilo
Re: co sa vam zleho dneska pritrafilo
My sme takto montovali vchodové dvere na 5 poschodovej úradníckej budove v BA. Staré sme vybrali a keď sme išli dávať novú zárubňu tak kamarát si všimol v rohu niečo čierne. Počkaj odrazím ten kus betonu - zobral kladivo a majzel švihol do betonu , zaiskrilo sa a ostalo ticho. Bol to prívodný kábel do serverovne.
Už jsem to tu psal. Když jsem dělal ve sklárnách dopraváka, hodili mi na krk partu zahraničních dělníků, abych je hlídal, aby kopali a nezdrhli do hospody. Najednou se rozletěli dveře u kanclu, Dežo bílej jak smrt a hutorí: pán majster, peklo sa otvorilo. Já jeb krompáčom do koreňa a koreň jeb do mňa. Prej to byl 3 metrovej lišák, protože trefil hlavní přívod do fabriky.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
"Pán majster, peklo sa otvorilo"
Tak horkou linku do Moskvy z chalupy nemám . No stalo se! Žádnou ránu jsem neschytal, tak dobrý. Jen vylítla pojistka (i takovou historii v rozvaděči mám). Jdu vylézt z tepla baráku, abych sem mohl dát k večeru další příspěvek (no snad ne).
Hm, tak to kousek od nás překop jeden bagrista od firmy u který jsem měl taky tu čest kdysi dělat mezinárodní optickej kabel. Firmu to stálo 3 mega, naštěstí byla pojištěná, ale průser to byl řádnej. Bylo to bago cca 10cm v průměru, vzhledem k tomu že se nejiskřilo, tak to zase hned zahrabal a tvářil se jako že nic No asi za hodinu tam přijelo asi 15 aut, spojaři, policajti, kriminálka... No zkusil to: "já o ničem nevim" Šli na jisto, prej tady to je a ukázali mu přesně na místo s přesností 20cm i když celej čerstvej vejkop byl asi 150m dlouhej. Dlouho chodil k různejm výslechům a musel podepsat horu dokumentů. No a trasu měl taky vytyčenou, že prej tam nic nevede
vcea přivez mladej nahadni dily na auto 4dny sme na ne cekaly a ted zjistim ze jedno ulozeni nepasuje tak to musíme vymenit a znova cekat
No u nás vo firme tak plynári hľadali veľký ventil v zemi.
Jedine šťastie že tam mali len Bobíka...
Lebo uds tam nevojšlo, lebo ten ventil by asi vytrhol.
Zabral a zastavilo ho...
250 potrubie nešlo pozdĺžne ale priečne
A o pol metra menej hlboko
Jedine šťastie že tam mali len Bobíka...
Lebo uds tam nevojšlo, lebo ten ventil by asi vytrhol.
Zabral a zastavilo ho...
250 potrubie nešlo pozdĺžne ale priečne
A o pol metra menej hlboko
- Killer Koly
neber to jako invektivu, ale tohle je takova urban legend uz jsem to mnohokrat cetl i slysel, ze kamosuv kamos byl bagrista a udelal neco takoveho....Britt píše:To je prdlajs. Tady u depa hrabal chlapík bagrem a najednou vytáhnul kus nějakýho kabelu.. Do 15 minut tam byli hoši z STB, chlapa naložili a týden o něm nikdo nevěděl. Prý překopnul horkou linku do Moskvy.
ve skutecnosti to tehdy bylo tak, se se k podobnym pracim jako prvni vyjadrovala prave StB a mela pri tom i dohled. dokonce i polni prace jako orba nebo vyoravani brambor v blizkosti objektu vojenskeho vyznamu byla pod dohledem. na kremesniku byla za minuleho rezimu rusicka radia svobodna evropa. vedl k ni kabel v bizkosti policka meho stryce. on musel veskere polni prace hlasit, dokonce i prejezd tezsiho nakladu a nesmely se tam zatloukat ani kuly do zeme
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
My jsme v jednom byvalem okresnim meste predelavali elektro pripojky na domech na namesti, vykopat, kabelovacka, nove skrine do fasad. Vse vytycene. Posledni skrin jsme zasekavali a trefil jsem sbijeckou stredotlaky plyn o kterem nikdo nevedel ze tam je a proc tam je. Pruser jako krava, hasici, evakuace celeho namesti, vse odpojit od proudu, no a plynarske pohotovosti trvalo 5 hodin nez to dokazali odstavit. Kdyz jsem to trefil, mel jsem na sobe monterkovou kombinezu a fouklo mi to do rukavu, nafouklo me to jak panacka od Michelinu a tyden trvalo, nez ze me ten plyn prestal byt citit. Jinak prekoplych a riznutych nebo vrtnutych vedeni mam za sebou dost.
Hmm Před 22 lety sme dělali v bytovce přípojku plynu telefony nám vše vyznačili kopalo se ručo kam až to šlo k silnici jsme si zjednali podkopovku z JZD na černo večer chlépek přijel hrábnul a byl pryč trefil Kabel telefonu ještě s olověným obalem Tak ráno hned na telefoňáky přijel chlápek mrkl kurva proč to neoznačili řízni ho jo starej napsal zrušeno ja si to nechal potvrdit a museli sme na dalšího kamaráda co to vykopal Ti umělci tam tenkrát smotly tři smyčky na sebe aby nemuseli řezat kabl a vykazovat že jim zbylo a že táhly jinudy jak sem se dozvěděl od dalšího pamětníka z Telekomu důchodce
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
kolega asi před 15 lety taky bagrem kopnul linku do Moskvy kriminálka tam byla do 5 minut , taky musel na výslech. Sranda je ta,že tyhle kábly nejsou ofiko nikde značené, teda ne v oficialních záznamech ...
Jo a o pár měsícu v Třineckých železárnách vykopal protitankovu střelu, či co, no a kriminálka tam byla zase...i s pyrotechnikem
Jo a o pár měsícu v Třineckých železárnách vykopal protitankovu střelu, či co, no a kriminálka tam byla zase...i s pyrotechnikem
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."
v podniku se rusila kotelna vse odpojene rizl sem flexou kabel byl to privod do podniku na tafu vyleteli 2 pojistky
174 jsem cistil dreny fik a telefoni kabl mezi mb a jicinem v cudu tejden tam byly spojari to sprvit kabl mel bejt o 2 mety vedle
vloni firma vzala privod pro cukovara okoli to byl rachot 2 dny nesel pyn a cukrovar stal
ve vsi spadnul plynovej domek byl lepenej jen penou deti na nej vlezli a on spadl
174 jsem cistil dreny fik a telefoni kabl mezi mb a jicinem v cudu tejden tam byly spojari to sprvit kabl mel bejt o 2 mety vedle
vloni firma vzala privod pro cukovara okoli to byl rachot 2 dny nesel pyn a cukrovar stal
ve vsi spadnul plynovej domek byl lepenej jen penou deti na nej vlezli a on spadl
no navrtat 16-pramenej kabel ve svářečce můžu jenom já, to jsem si pomohl, nakonec oprava trvala hodinu, ale maká to
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
Tak jo, kdž se tady načaly ty průsery s překopnutím, přehrábnotím kabelů a tak.
Ještě když jsem dělal ve firmě na trafačky, musela každá nově vyvinutá trafačka projít zkratovou zkouškou ve zkušebním ustavu. Takže se to všechno připravilo, odvezlo tam a udělala se zkouška. Jednou jsem tam u toho přímo byl. Přímej skrat na trafačce. Dělaly se tři zkoušky, samo na třech trafačkách. Neskutečná fufeřenice. Kdo to někdy viděl na vlastní oči co to umí, tak je to zážitek. Všem nám spadly brady při tom skratu.
No a pak se stal průser. Samo, že po nainstalování nového typu trafačky. Naštestí trafačka měla certifikát, takže pak vyšetřování policie bylo jasný. V Kolíně dva snědí muži vlezli v noci do trafačky a začali si vyndavat nejdřív na NNku měď a hliník. Vynosili všechno ven do auta. No a pak si všimli asi, že v druhé kobce jsou kurevsky tlustší měděný pasoviny. Tedy vypáčili dveře a šli na to. Jenže NNko po vražení pajsru do pasovin vyhodilo deon a šlo na tom pracovat. Jenže VNko bylo na odpínač na blok. To ja taková kysna v které je odpínač v plynu. No a oni si ten blok neschodili a jali se kutat měď tak. No od pasoviny vyskočil skrat. Oba chlápky to vzalo jedním vrzem. Viděl jsem fotky. No masakr. I když od narození byli černí, tak po zásahu byli jako uhlíci vytažený z kamen. Jeden neměl vůbec nohy a ruce. Druhej jen tak jako náznaky. Přišlo se na to až ráno, když přišli dělnící do fabryky a nešel proud, začali zjišťovat co se stalo. Ošklivé obrázky to byly. Když to skončí jen upáleným hrotem krumpáče, majzlíku, vrtáku, je to pořát ještě sranda proti těmhle urazům. Vždycky přijel bezpečák na školení a on dělal dost energetiku a přivezl videa a obrázky. Asi týden po školení jsme všechno dělali jak na drátkách. Ty obrázky zanechají v paměťi stopu a pak člověk jinak rozmášlí. Ty a nebo toho kluka jak zabil karbik. Brrr to byly hnusný fotky taky. I když podle vyšetřovatele chlápek dostal ihned první pomoc velmi profesionálně podanou vykrvácel za pár minut, než dojela sanytka. Nešlo to nijak prostě vyřešit. A to měli na telefonu tu operátorku od záchranky a stejně to nezvládli a to dělali co mohli.
Tak a teď raději něco veselejšího!
Ještě když jsem dělal ve firmě na trafačky, musela každá nově vyvinutá trafačka projít zkratovou zkouškou ve zkušebním ustavu. Takže se to všechno připravilo, odvezlo tam a udělala se zkouška. Jednou jsem tam u toho přímo byl. Přímej skrat na trafačce. Dělaly se tři zkoušky, samo na třech trafačkách. Neskutečná fufeřenice. Kdo to někdy viděl na vlastní oči co to umí, tak je to zážitek. Všem nám spadly brady při tom skratu.
No a pak se stal průser. Samo, že po nainstalování nového typu trafačky. Naštestí trafačka měla certifikát, takže pak vyšetřování policie bylo jasný. V Kolíně dva snědí muži vlezli v noci do trafačky a začali si vyndavat nejdřív na NNku měď a hliník. Vynosili všechno ven do auta. No a pak si všimli asi, že v druhé kobce jsou kurevsky tlustší měděný pasoviny. Tedy vypáčili dveře a šli na to. Jenže NNko po vražení pajsru do pasovin vyhodilo deon a šlo na tom pracovat. Jenže VNko bylo na odpínač na blok. To ja taková kysna v které je odpínač v plynu. No a oni si ten blok neschodili a jali se kutat měď tak. No od pasoviny vyskočil skrat. Oba chlápky to vzalo jedním vrzem. Viděl jsem fotky. No masakr. I když od narození byli černí, tak po zásahu byli jako uhlíci vytažený z kamen. Jeden neměl vůbec nohy a ruce. Druhej jen tak jako náznaky. Přišlo se na to až ráno, když přišli dělnící do fabryky a nešel proud, začali zjišťovat co se stalo. Ošklivé obrázky to byly. Když to skončí jen upáleným hrotem krumpáče, majzlíku, vrtáku, je to pořát ještě sranda proti těmhle urazům. Vždycky přijel bezpečák na školení a on dělal dost energetiku a přivezl videa a obrázky. Asi týden po školení jsme všechno dělali jak na drátkách. Ty obrázky zanechají v paměťi stopu a pak člověk jinak rozmášlí. Ty a nebo toho kluka jak zabil karbik. Brrr to byly hnusný fotky taky. I když podle vyšetřovatele chlápek dostal ihned první pomoc velmi profesionálně podanou vykrvácel za pár minut, než dojela sanytka. Nešlo to nijak prostě vyřešit. A to měli na telefonu tu operátorku od záchranky a stejně to nezvládli a to dělali co mohli.
Tak a teď raději něco veselejšího!
Severočeské dřevařské závody Bělá pod Bezdězem. Zrušeno. Zbourat.
OK - je to odpojený? Elektřina není?
Ne není, všechno mrtvý.
Dobrá jdem na to, hele - nějaký kabel, všechno mrtvý sekni ho!
Trochu jisker, jinak nic vše OK.
Z 1/4 hodiny přijde paní z domku vedle fabriky: Nejde nám proud
30let elektřina zdarma pro dva RD.
Všechno jednou skončí
OK - je to odpojený? Elektřina není?
Ne není, všechno mrtvý.
Dobrá jdem na to, hele - nějaký kabel, všechno mrtvý sekni ho!
Trochu jisker, jinak nic vše OK.
Z 1/4 hodiny přijde paní z domku vedle fabriky: Nejde nám proud
30let elektřina zdarma pro dva RD.
Všechno jednou skončí
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.