ovce vs. psi
Re: ovce vs. psi
Jedno z mírnějších řešení,již použité. Podmínka ,alespoň přibližná znalost odkud nebo čí jsou. S někým kdo má zkušenost s paintbalovými zbraněmi si na parchanty počkat a označkovat . Hráči by již věděli jakou zbraň a značkovací kuličky použít. Divil jsem se když jsem se dověděl na jakou vzdálenost dovede "patřičně" upravená zbraň dostřelit nesmytelné kuličky.(Zbraň jsem neviděl ale potvrdili mě to dva lidé ktěří se neznají a moc se o tom nechtěli šířit, prý to dovede i přes oblečení zranit a samozřejmě to překračuje všechna povolení) Pokud jsou hafani označeni a je svědek lze potom jednat dál, náhrada škody atd....
Pochybuji že by nějaký pes odolal secvičené zdivočelé smečce . Uvědomte si že taková smečka dovede udolat i medvěda.
Pochybuji že by nějaký pes odolal secvičené zdivočelé smečce . Uvědomte si že taková smečka dovede udolat i medvěda.
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....
- milstav1
No já už to tu psal jabych to řešil asi takto a byl by pokojduchodce píše:Jedno z mírnějších řešení,již použité. Podmínka ,alespoň přibližná znalost odkud nebo čí jsou. S někým kdo má zkušenost s paintbalovými zbraněmi si na parchanty počkat a označkovat . Hráči by již věděli jakou zbraň a značkovací kuličky použít. Divil jsem se když jsem se dověděl na jakou vzdálenost dovede "patřičně" upravená zbraň dostřelit nesmytelné kuličky.(Zbraň jsem neviděl ale potvrdili mě to dva lidé ktěří se neznají a moc se o tom nechtěli šířit, prý to dovede i přes oblečení zranit a samozřejmě to překračuje všechna povolení) Pokud jsou hafani označeni a je svědek lze potom jednat dál, náhrada škody atd....
já sem vášnivý paintballista míření a střelba více kuliček není problém kdyžtak mám 4 zbraně a 30kg flašu CO2 , ale asi sem daleko kdyby si pro mě přijel není problém
Věrný člen agresorů.com
tak jen tak dopnující.
já sem si zbraň upravil jinačí pružina a celý mechanismus natahování a na 25m se dá střílet celkem přesně podle první kuličky se dá určit směr odtatního střílení. Na takovou dálku máš monokl asi jako 50koruna, ale je moc fialový a celkem dost krvavý na menší vzdálenost to láme prsty ale to je spíš tak metr dva a pět metrů jinak celkem bolí místo barevných kulý gumové, ale to je o zabití velká rana a monokl od krve
já sem si zbraň upravil jinačí pružina a celý mechanismus natahování a na 25m se dá střílet celkem přesně podle první kuličky se dá určit směr odtatního střílení. Na takovou dálku máš monokl asi jako 50koruna, ale je moc fialový a celkem dost krvavý na menší vzdálenost to láme prsty ale to je spíš tak metr dva a pět metrů jinak celkem bolí místo barevných kulý gumové, ale to je o zabití velká rana a monokl od krve
Věrný člen agresorů.com
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
To Milstav1 : už si viděl psa, který bude čekat půl minuty bez hnutí jako tato srna ( teda srnec ) ?
Těch psů bych mohl označit třaba 30 a stejně by se v tom množství který za hranicema je nenašel ani jeden a polák by ho radši sám zastřelil než aby měl průser... Zbyde mu jich ještě dost.
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA
No a než ho označíš, tak mu nech vystavit soudní zákaz vstupu na pozemek a písemně mu ho doruč.Peetan píše:Těch psů bych mohl označit třaba 30 a stejně by se v tom množství který za hranicema je nenašel ani jeden a polák by ho radši sám zastřelil než aby měl průser... Zbyde mu jich ještě dost.
- milstav1
No ono nevím naco potřebuješ pul minuty ale dá se střílet poku ti neběží triskem coš pochybuji že by se na sekundu nezastavil či spomalilMikro píše:To Milstav1 : už si viděl psa, který bude čekat půl minuty bez hnutí jako tato srna ( teda srnec ) ?
Ahoj kolego,pročitam si na tve tema,ruzne nazory lidi.U některych se člověk opravdu zasměje.Poradit ti asi neporadim,ale mam asi 2hektary louky,uvažoval jsem tam dat par ovci.Od posledniho domu ve vesnici to mam asi 1km,jinak všude pole a lesy.Udělam pořadnou salaš se zasobnikem sena na zimu.Protože jsem kdysi choval kavkazaky a vim co a jak ten pes umi a zvladne,určitě tam dva dam.S ovcema se sžijou a berou je jako součast smečky a udělaji si pořadek jak s cizimi psy tak vim že by napadli i ciziho člověka ktery by šel na maso.Kavkaz byl na toto šlechtěn v rusku od nepaměti a ma na to vlohy.V takovych podminkach je nenaročny a umi si poradit i za deště v +30 i za sněženi při -30 a hlavně je samostatny byt a pracovat sam.Nevyhodou je třeba udělat pořadny a pevny plot a na každy kousek ceduli oběkt střežen psem.V nešni době je to nutne, je to pro připad kdyby ti tam vlezla cizi nezvana osoba nepomuže to při potrhani ale bere se na to při problemech zřetel.Chodil jsem nějakou dobu ze svym kavkazem hlidat.Je to na dlouhe povidani ale neznam vhodnějši plemeno na hlidani za plot.
Předvčírem jsem ty šmejdy viděl a neměl by to být problém odstranit. Byly jen 3. Dva cca 20kg a jeden větší. Všichni stejné zbarvení jako ta moje. Ovce mám teď na sadě na kraji vesnice(cca 500m od pastviny). Šli si vpohodě po asfaltce kolem sadu, zastavili se, omrkli a šli dál... Takže ovce přišly zavřít...
Poohlížím se po kavkazákovi, nebo španělském mastinovi. Než ale nabude věku kdy bude mít nějakou platnost, tak si ještě počkám... Do tý doby to budu jistit z puškohledu.
Lesan, díky za postřehy. Mám jen obavu aby pesan z pastviny nezdrhal. Dám místo 120cm 160cm pletivo a el. lanko zevnitř. Snad to bude stačit. Od malička ale bude parkovat u ovcí. Žádná bouda ani voliéra. Snad to bude stačit. připravím si nějaký svaly a hrubej hlas až si začne vyskakovat a uvidíme...
Poohlížím se po kavkazákovi, nebo španělském mastinovi. Než ale nabude věku kdy bude mít nějakou platnost, tak si ještě počkám... Do tý doby to budu jistit z puškohledu.
Lesan, díky za postřehy. Mám jen obavu aby pesan z pastviny nezdrhal. Dám místo 120cm 160cm pletivo a el. lanko zevnitř. Snad to bude stačit. Od malička ale bude parkovat u ovcí. Žádná bouda ani voliéra. Snad to bude stačit. připravím si nějaký svaly a hrubej hlas až si začne vyskakovat a uvidíme...
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA
No Peetane a jsme asi dva co to tedka nutně řeší. Já mám problém s lidma co by mi chtěli ukradnout kozy. A potěch bohužel střílet nesmím. Takže asi koupím kavkazáka a ten bude trvale u koz. Snad je nepotrhá a bude je chránit. A nebo salašnického psa ten je mohutný a taky budí respekt. Není to dávno co mi známá říkala, jak koupili kozenky ke koním a někdo je ukradl ze zamčeného chlívku.
A nebo počkáme v vlčákem v roští a uvidíme
A nebo počkáme v vlčákem v roští a uvidíme
Věrný člen agresorů.com
Nekdo ma problem k vuli psum co trhaji ovce a nebolidem co kradou kozy.V dnešni špatne době těch kradeži bude vic,penize nejsou a lněkteři lide nebudou mit co žrat.Psy časem zlividuješ a budeš mit klid,ale lidem krast nezabraniš a střilet je nesmiš.Kavkaz v pul roku vypada jak fena dospěleho německeho ovčaka.A v pul roku ziskava sebeduvěru svou viškou a silou a vim že se pusti i do rvačky s jinyma psama.A to je štěně,velke ale štěně.Od mala jak zvyknou na zviřata tak neubliži ani slepici.Kdyz bude žit s jinyma zviřatama v jedne ohradě převlada u něj ochranařsky pud.Jak jsem řikal pořadny plot je nutny aby vydržel drobne vypadky 80 kg bejka,pro předpoklad že by zvědavi turysti ho chtěli draždit.Jinak jen tak zbytečne neštěka.Mužeš zavolat jinym chovatelum a poptat se co a jak,uvidiš že mam pravdu.A navic mrkni na youtube jak vypada kavkazky pastevecky pes
jo díky, ale je tu zásadní problém, který sem opomněl. Soused má jeleny
Věrný člen agresorů.com
Cau Peetane, pokud přemýšlíš o kavkazákovi tak bych ti dporučil přečíst knihu p. Miloslava Truksy-Kavkazský ovčák. Je to zkušený chovatel a v našich začátcích nám ochotně radil i když šteně nebylo od něj. Bohužel jeho web adzika.cz nějak nefunguje. Jinak plot 140cm přeskočí jako prd v honu za kočkou. Ale kavkaz jinak nema potebu utíkat,brání si svůj majetek.
Pár zkušeností z chovu šarplaninců (ne moje, ale z první ruky):
- elektrický ohradník jim nevadí, běžně chodí přes el.sítě
- je potřeba mít dva spolu, známý měl jednu fenu a ta se nudila, tak honila ovce. Od té doby je má v párech.
- přes plot na všechny budou vrtět ocasem, při přítomnosti páníčka není problém, aby po nich lezlo batole a tahalo je za uši. Vlézt za plot když není páníček nablízku jsem nezkoušel a údajně se to nedoporučuje.
- počasí jim nevadí, oni si zalezou do přístřešku k ovcím nebo kamkoli jinam
- elektrický ohradník jim nevadí, běžně chodí přes el.sítě
- je potřeba mít dva spolu, známý měl jednu fenu a ta se nudila, tak honila ovce. Od té doby je má v párech.
- přes plot na všechny budou vrtět ocasem, při přítomnosti páníčka není problém, aby po nich lezlo batole a tahalo je za uši. Vlézt za plot když není páníček nablízku jsem nezkoušel a údajně se to nedoporučuje.
- počasí jim nevadí, oni si zalezou do přístřešku k ovcím nebo kamkoli jinam