Podporujete české potraviny - české zemědělce?

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
FandaP

Re: Podporujete české potraviny - české zemědělce?

#46 Nový příspěvek od FandaP »

myky píše:Nebo ne úplně zrušili, ale aspoň trošku narovnaly v rámci EU a snížily, přece nikdo nechce konec zemědělství v čechách. Jen tak mimochodem, teď jsem si kupoval prase (nevím jak se jmenuje, ale bylo takový dlouhý a moc dobrý) 38Kč/kg, zemědělec dotace nemá a stejně má takovouto cenu- zajímavé že- vím i to kde prase žilo a čím ho krmil a to je pro mě docela důležitý, ještě aby tak povolili tu domácí porážku hovězího.
S tím hovězím - jde to.... :typek:

myky

#47 Nový příspěvek od myky »

Taky se to tu řešilo, ale prej tu vyhlášku ještě neschválili, nebo už jo?

FandaP

#48 Nový příspěvek od FandaP »

myky píše:Taky se to tu řešilo, ale prej tu vyhlášku ještě neschválili, nebo už jo?
Ještě není schválená.

PULDrapalik

#49 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Trochu jinak:ve škole řikali že je něco jako nabídka a poptávka,a když poptávka nemá prachy protože rukama vydělá hovno,protože sou tady levní občané tak těžko koupí něco co je dražší ale prostě kouká na cenu,byl sem v Tesku,brambory které sem na podzim vařil prasatum a přivez sem je zadarmo,tam byly za 18 kč,sem šťastnej že nebydlim ve městě nemusim kupovat ty navoněný sračky,Jen podle mého názoru: jedna totalita odešla a přišla další-ekonomická,osobně sem v pohodě,nemám půjičky nemám rodinu a vydělávám jen na sebe,ale kolik je takových.Všichni tady řešíme důsledek,ale chtělo by to řěšit příciny a nastavit něco jako baťovský model hospodaření

Krcaka1

#50 Nový příspěvek od Krcaka1 »

Dnes jsem koupil tažné lano do osobáku (bez blbejch připomínek), koupil jsem český výrobek, došel jsem domů, rozdělal, a koukám na koncová oka, která byla jen zapletena do lana. Tak jsem zabral a rukama jsem to oko roztrhl a to mělo být lano na 1600kg!!
Prodejce reklamaci hned uznal a dal mi německé s atestem TUV a to už je jiné kafe 8) Cenový rozdíl 50kč.
Kupovat takovéto výrobky jen proto, že je to český výrobek zavání demencí.
Kašlu na to kdo to vyrábí, raději připlatím a koupím kvalitní, až se čeští výrobci naučí opět dělat kvalitní věci na domácí trh, tak budu kupovat opět české věci.

sychrovak

#51 Nový příspěvek od sychrovak »

Radši nereaguju............jablka jím italský jsou krásné bez pupínku,kuře kupuju polský protože je levný,vajíčka taky polský protože domácí prodávají za 3,50kč,sýr kupuji levný v Lídlu protože tam mají kvalitní potraviny,uzeninu taky z lídlu,nářadí z číny protože ho mám na parádu a ted čekám až začnou dovážet auta z číny a koupím si ho taky protože bude levný a to jde né.
A proč to dělám? protože se nemám rád, ani rodinu a chci se co nejdříve nadopovat práškama,svinstvama a v čínským dopravním prostředku se chci zabít.
Ale hůrá ušetřil jsem a stát taky protože se důchodu nedožiju.
Já se jenom divím proč ty němci,a další rozumnější si také nekupují to kvalitní levné co vozí knám a nechávají si doma ty drahé výrobky a jabka s pupínkama???VždyŤ neušetří oni ani ten stát :vztek:

:hm:
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

sychrovak

#52 Nový příspěvek od sychrovak »

Krcaka1 píše:Dnes jsem koupil tažné lano do osobáku (bez blbejch připomínek), koupil jsem český výrobek, došel jsem domů, rozdělal, a koukám na koncová oka, která byla jen zapletena do lana. Tak jsem zabral a rukama jsem to oko roztrhl a to mělo být lano na 1600kg!!
Prodejce reklamaci hned uznal a dal mi německé s atestem TUV a to už je jiné kafe 8) Cenový rozdíl 50kč.
Kašlu na to kdo to vyrábí, raději připlatím a koupím kvalitní, až se čeští výrobci naučí opět dělat kvalitní věci na domácí trh, tak budu kupovat opět české věci.
Taky nezapomeň že to nemusí vyrábět u nás ale u nas to mohou balit
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

PULDrapalik

#53 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Myslim si že hodně dělá kupní síla obyvatelstva,a když se uměle sníží tak vznikne odbytiště pro šmejdy

Krcaka1

#54 Nový příspěvek od Krcaka1 »

sychrovak píše:
Krcaka1 píše:Dnes jsem koupil tažné lano do osobáku (bez blbejch připomínek), koupil jsem český výrobek, došel jsem domů, rozdělal, a koukám na koncová oka, která byla jen zapletena do lana. Tak jsem zabral a rukama jsem to oko roztrhl a to mělo být lano na 1600kg!!
Taky nezapomeň že to nemusí vyrábět u nás ale u nas to mohou balit
Byla tam i adresa výrobce na letáku s informacemi.

Krcaka1

#55 Nový příspěvek od Krcaka1 »

... vzdycky jsem snil o českém navěsu ze ZDT veselý, bohužel z toho co jsem videl uz na prvni pohled pronar je jednoznacne lepsi!!! bych musel bejt magor kdybych si koupil drazsi a horsi vec! do ceho ted vkladam nadeje jsou navesy WTC pisečná cena zajímava a zpracovaní více nez dobré!..

Chudej 8) Na WTC Písečnou jsem koukal též a nevypadá to tak zle :) Když jsem jednal a chtěl od ZDT nějaké info ke koupi nového přívěsu, tak s takovou neochotou a přístupem k zákazníkovi jsem se jěště nesetkal :zly:
Pak jsem zvažoval Molčíka, ten byl ochotnej, vstřícný přístup, ale problém byly dvouokruhové brzdy a ty musely být i techničáku což já jsem nechtěl.
Nakonec jsme koupily toho Pronara, až na tu nápravu spokojenost 8)

sadlicko

#56 Nový příspěvek od sadlicko »

tak jsem to teda pročet a taky mi to nedá nereagovat.
.
Aby někdo dostal dotace, musí splňovat určitý podmínky dotačního programu. Pokud budou dotace na nákup českých strojů, tak proč ne.
Dotace tady nejsou jako podpora produkce, ale hlavně za údržbu krajiny. Jinak jak už tu bylo zmíněno by těžko přístupný louky na horách nikdo nesekal. Jedná se o jakousi "službu pro stát".
.
O kvalitě nových Zetorů nevim nic, ale s kvalitou dílů na ty starší to neni nic moc. Zase jsou ale levný a maji je všude skladem. O novém traktoru jsem ani nepřemejšlel, ale určitě bych měl trochu strach si koupit traktor výrobce který se už delší dobu potácí na hranici krachu (myslím kvůli záruce, dílům...).
Starej zetor je podle mně dobrá volba, o čemž vypovídá i jeho cena třeba v německu.
.
Ostatní stroje nový nevim, ale když se podívám na cenu KUHNA a ŽTR tak by to bylo asi jasný. Starý jsou český většinou po smrti, nebo za nereálný ceny. A cena dílů je dost podobná ale kvalita jiná.
.
Jestli někdo chová prasata a prodává je pod cenou (38 mi nepřijde moc, ale nevim) tak to asi dělá hlavně proto, že ho to baví, má doma chlívek a dělá to odjakživa.
.
Domácí porážka hovězího jde pouze načerno u neregistrovaných, nebo ukradených kusů pod hrozbou nemalé pokuty. Vůbec jsem nepochopil proč tu někdo píše o věcech, o kterých moc neví.
.
Polský potraviny nekupuju, na to se mám moc rád. Kuřata ani ty český konvenční. Vejce stojej za prd všechny, navíc představa života slepic ve slepičárně není zrovna to, co bych chtěl podporovat. Takže vejce jedině svoje, nebo BIO, což vyjde cenově skoro nastejno.

asi sem divnej.

zetkamz

#57 Nový příspěvek od zetkamz »

PULDrapalik píše:Myslim si že hodně dělá kupní síla obyvatelstva,a když se uměle sníží tak vznikne odbytiště pro šmejdy
Tak si chlapci myslím,že toto byl hlavní důvod a ůčel ,aby se neustále rozšiřovala slavná unie.....otevřeme si možnosti,kam zas dovážet a nutit lidi,aby byli závislí na produktech unie a zlikvidovat soběstačnost...to si myslím,se povedlo na 100% a ke spokojenosti toho,kdo za to sebral patřičný obnos.
Jinak si nedovedu představit to,proč mě nejaký ůředník z Bruselu diktuje,jak má vypadat správná kráva a třeba to,že bzenecký oharek mosí mět 7cm a nesmí mět řádný radius - zakřivení.Jak toto može dělat člověk z kanceláře,kerý motyku v životě neviděl a na poli byl,enom při výjezdním zasedání...
Dneskaj je boom po včelím medu...to je jasné proč,protože se včelstva vybila,aby nebyla konkurence a bylo kam vozit a zbytek?..bohužel se na to ty včelky vysraly,protože se nemohly trefit do předem určených rámečků o správné velikosti..Panebože,kde sme se to dostali....
A poslední věc?...zaplaťte lidem za prácu pořádně a nebude povalečů,nebude vražd a exekucí a nebude potřeba ani " unie"...
Nevím a asi stárnu...
Host do domu - čagan do ruky

ondra
Kontaktovat uživatele:

#58 Nový příspěvek od ondra »

zetkamz píše:
PULDrapalik píše:Myslim si že hodně dělá kupní síla obyvatelstva,a když se uměle sníží tak vznikne odbytiště pro šmejdy
Tak si chlapci myslím,že toto byl hlavní důvod a ůčel ,aby se neustále rozšiřovala slavná unie.....otevřeme si možnosti,kam zas dovážet a nutit lidi,aby byli závislí na produktech unie a zlikvidovat soběstačnost...to si myslím,se povedlo na 100% a ke spokojenosti toho,kdo za to sebral patřičný obnos.
Jinak si nedovedu představit to,proč mě nejaký ůředník z Bruselu diktuje,jak má vypadat správná kráva a třeba to,že bzenecký oharek mosí mět 7cm a nesmí mět řádný radius - zakřivení.Jak toto može dělat člověk z kanceláře,kerý motyku v životě neviděl a na poli byl,enom při výjezdním zasedání...
Dneskaj je boom po včelím medu...to je jasné proč,protože se včelstva vybila,aby nebyla konkurence a bylo kam vozit a zbytek?..bohužel se na to ty včelky vysraly,protože se nemohly trefit do předem určených rámečků o správné velikosti..Panebože,kde sme se to dostali....
A poslední věc?...zaplaťte lidem za prácu pořádně a nebude povalečů,nebude vražd a exekucí a nebude potřeba ani " unie"...
Nevím a asi stárnu...
Plně s tebou souhlasim ..a co se kvality týče ..pokud bude dělník vyrábět za 13 tisic hrubeho + 20 % odměn tak proč by to za ty peníze dělal kvalitně a pořádně když za stejne peníze to muže i odfláknout odbude si 8 hodin ve fabrice a je mu jedno jak to udělal a jde domu .. mit vic třeba by se i víc snažil a když pak někdo kdo sedi v kanclu, je víc jak polovinu pracovní doby na internetu a má víc peněz tak si dělník řekne proč ne funkční toje a kvalita ? mam placeno stejně za šmejdy jak za kvalitní ... dnešní doba je prostě nanic a všešchno jde tak nějak do háje
Zetor 6718 , Zetor 6945 , Zetor 7341 , New holland Tl 90 , Valtra N 141

FandaP

#59 Nový příspěvek od FandaP »

ondra píše:
zetkamz píše:A poslední věc?...zaplaťte lidem za prácu pořádně a nebude povalečů,nebude vražd a exekucí a nebude potřeba ani " unie"...
Nevím a asi stárnu...
Plně s tebou souhlasim ..a co se kvality týče ..pokud bude dělník vyrábět za 13 tisic hrubeho + 20 % odměn tak proč by to za ty peníze dělal kvalitně a pořádně když za stejne peníze to muže i odfláknout odbude si 8 hodin ve fabrice a je mu jedno jak to udělal a jde domu .. mit vic třeba by se i víc snažil a když pak někdo kdo sedi v kanclu, je víc jak polovinu pracovní doby na internetu a má víc peněz tak si dělník řekne proč ne funkční toje a kvalita ? mam placeno stejně za šmejdy jak za kvalitní ... dnešní doba je prostě nanic a všešchno jde tak nějak do háje
Tak pánové toto obecně nefunguje...

ola

#60 Nový příspěvek od ola »

Ahoj a ta hlavní přiblblá ódéesácká myšlěnka,že gdyž bude měť všecko svojého alě hlavně soukromého vlastníka,tož to bude pro republiku to néjlěpší na světě.Každý jeden vlastník,kerém to padlo do klína z teho hlěďél enom co néjdřív nahrabať a tož čím jiným,než tunelem a potom to padlo do ruk přez bílé koníky ešče večím zmrdom a nebo klidně zaséj tým samým.To sa stalo tady s našů fabriků,jeden ten samý ju vytunelovál hneď dvakráť po sobě a město Vsetín sa mu za ten první tunel ešče zaručilo majetkem,do dneška sa oň sůďá.No alě chťél sem tým řéc to,že fabrika je sice u nás na dědině alě českého už tam teho moc néni,už ani majiteľ a dokonca tam dělajů aj rumuni a ukrajinci.Maso nekupujeme,máme všecko svoje a na zbytek potravin chodíme za barákem do prachobyčéjnéj jednoty a gdyž sa nad tým tak zamyslím,tož tam je teho převážná věčina českéj výroby.Do nejakých lídľů a iných marketů moc nechodíme.Traktor zetor a mašiny mišuňk.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

Odpovědět

Zpět na „Putyka“