Domáci traktor vs. POLICIE !!!

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
vincek šlaušek

Re: Domáci traktor vs. POLICIE !!!

#391 Nový příspěvek od vincek šlaušek »

Ti, co mají prachy, tak si to koupí, ale koupí si to od zemědělce , člověka kterého znají a důvěřují mu. Ti, co prachy nemají, si to vypěstujou sami (protože většinou, ti co nemají prachy mají čas) a ti kteří jsou líný a ještě bez love a bez pole, tak pro ty tu bude LIDL.

Každopádně půda a práce zemědělce bude mít znovu cenu, kdo si myslí opak, tak se velice mílí. Proto zkupuju zem :D :smich: :vysmech:

Avšak má to podmínky :

-Zrušit EU i s jejíma dotacema, které kurví trh a dělají z hospodáře výrobce paliv a ničí lidi i půdu - ty lidi nehospodaří, jen pobírají dotace na ha jako nějaké socky. Opravdu, EU dělá z našich a nejenom našich hospodářů socky a né hrdé živitele národa. Chudák Masaryk musí dělat v truhle tak 1200 ot./min.
-Trochu se zastavit a ohlédnout zpět - vdyť není nutné za každou cenu vyrobit co nejvíce ( stejně pak nikdo neví co s tím) - je nutné hospodařit a mít úctu k půdě i k lidem a né vyrobit ale vypěstovat to, co potřebujeme aby se to nemuselo vozit z opačného konce světa za cenu spálení množství paliv - vždyť tento systém odporuje i tomu, co hlásá samotná EU (ekologie).
- Znovu vzbudit zájem a důvěru lidí v potraviny.
- Zajistit aby půdu kterou hospodář obdělává také vlastnil aby měl zájem na ní hospodařit a né pouze vyrábět.

Možná teď mluvím jako naivka zase já - kdo by na tomto z tech úředníků v Bruselu měl mít zájem :321: :321: :321:

chobotek

#392 Nový příspěvek od chobotek »

Masaryk musí točit buď 1000 nebo 1500ot/min, jinak nebude nikdy synchronní a bude se motat zadarmo. A teď vážně. Jak chceš zajistit, aby hospodář půdu též vlastnil? Klidně bych tuhle část přesenul do politiky, tu je to mimo.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

vincek šlaušek

#393 Nový příspěvek od vincek šlaušek »

Pravda, je to mimo, trochu se to zvrhlo :( Znám ze svého okolí mnoho případů, kdy farmář vlastní půdu a je mu přidělena k hospodaření půda někoho jiného na jiném konci katastru a on je tak nucen zvelebovat a opatrovat půdu někoho jiného , zatímco musí věřit, že ta jeho je v dobrých rukách - rozhodují o něm bez něj pohrobci JZD - to je mírněřečeno velice demotivující :tyty:

sychrovak

#394 Nový příspěvek od sychrovak »

vincek šlaušek píše:Pravda, je to mimo, trochu se to zvrhlo :( Znám ze svého okolí mnoho případů, kdy farmář vlastní půdu a je mu přidělena k hospodaření půda někoho jiného na jiném konci katastru a on je tak nucen zvelebovat a opatrovat půdu někoho jiného , zatímco musí věřit, že ta jeho je v dobrých rukách - rozhodují o něm bez něj pohrobci JZD - to je mírněřečeno velice demotivující :tyty:

To nechápu jak o jeho půdě rozhoduje někdo jiný??? O své půdě rozhoduji sám jak s ní naložím a jelikož jsem ji svěřil do užívaní ZD tak jim přeci nebudu mluvit do toho co tam budou pěstovat.
Kdybych chtěl zemědělčit tak si ji vezmu zpět né?? s roční výpovědí počínaje podzimem jak mám ve smlouvě.

A kdo je pohrobek JZD ???Děkuji za vysvětlení a prosím kluky správcovský o přesunutí jinám,ať se brtři z SK nezlobí. :friends:
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

AlexTc

#395 Nový příspěvek od AlexTc »

25k píše:Chlapi myslíte že je zbytečné to zjišťovat.. ??
Tak to zkus, třeba budeš mít štěstí.

chobotek

#396 Nový příspěvek od chobotek »

Vůbec to není o štestí a postup jsem tu už psal. Za ty peníze a čas, co je třeba tomu věnovat se dá pořídit tovární stroj s papírama.

aumirek

#397 Nový příspěvek od aumirek »

chobotek možná ted dříve to sice bylo stejné ale levnější jinak tuším že máš pravdu a že na slovensku to bude zrovna tak

chobotek

#398 Nový příspěvek od chobotek »

25k bydlí pár kilometrů ode mě, tak si myslím, že jej zajímá možnost vyjet na cestu v ČR.
http://nasetraktory.eu/forum/viewtopic. ... 3&p=766450

aumirek

#399 Nový příspěvek od aumirek »

já teda jsem pro aby samoděly mohli na cestu.Ale v žádném případě že někdo napíše kus papíru s čeho to je a vyfotí a dostane značku.Dát tu značku jen na základě tohoto aniž by to někdo viděl je zhovadilost.Takže nějaká ta kontrola a posouzení a pak ta značka.A nemělo by to stát majlant pak to je zbytečné.

vincek šlaušek

#400 Nový příspěvek od vincek šlaušek »

sychrovak píše:
vincek šlaušek píše:Pravda, je to mimo, trochu se to zvrhlo :( Znám ze svého okolí mnoho případů, kdy farmář vlastní půdu a je mu přidělena k hospodaření půda někoho jiného na jiném konci katastru a on je tak nucen zvelebovat a opatrovat půdu někoho jiného , zatímco musí věřit, že ta jeho je v dobrých rukách - rozhodují o něm bez něj pohrobci JZD - to je mírněřečeno velice demotivující :tyty:

To nechápu jak o jeho půdě rozhoduje někdo jiný??? O své půdě rozhoduji sám jak s ní naložím a jelikož jsem ji svěřil do užívaní ZD tak jim přeci nebudu mluvit do toho co tam budou pěstovat.
Kdybych chtěl zemědělčit tak si ji vezmu zpět né?? s roční výpovědí počínaje podzimem jak mám ve smlouvě.

A kdo je pohrobek JZD ???Děkuji za vysvětlení a prosím kluky správcovský o přesunutí jinám,ať se brtři z SK nezlobí. :friends:
Pokud nejsou hotovy pozemkové úpravy, tak tě zkrátka pohrobek JZD (vysvětlím později) do lánu na tvůj pozemek nepustí a když se nemáš ke svému pozemku dostat jinak, než přes jeho lán, tak si můžeš dávat výpověď komu chceš. a hospodařit na něm stejně nebudeš. Namísto toho ti vyčlení jiný pozemek za určitých podmínek kde si vzpomene - to je realita.

A pohrobky JZD jsou lidé, kteří v době "zhasnutí" v 90.letech zprivatizovali bývalé JZD, pak několikrát zkrachovali a změnili vlastníka, vytunelovali veškerý majetek a převedli na jiná s.r.o aby se tak vyhnuli vyplácení restitucí a dnes v klidu fungují lidé (buď z bývalého vedení JZD nebo Luxovi rektální alpinisti) v kancelářích bývalých JZD obklopeni rozpadlými stájemi, bez zvířat a na zdevastovanou půdu, za kterou jejich vlastníkům málokdy cokoli platí pobírají dotace aniž by cokoliv vyprodukovali a chovají se jak za bývalého režimu se vším všudy. - toť definice

A tímto bych diskusi o tomto tady ukončil, ať to tu nezasíráme toto vlákno a jen zopakuji - chlapci Slovenští, nenechte svým strojům (domadělům) vyhasnout .....

fabikmiroslav

#401 Nový příspěvek od fabikmiroslav »

Konečne tu niekto napisal pravdu presne tak 8) 8) :ano: :ano:
Dobre už bolo

sychrovak

#402 Nový příspěvek od sychrovak »

vincek šlaušek píše:
sychrovak píše:

Pokud nejsou hotovy pozemkové úpravy, tak tě zkrátka pohrobek JZD (vysvětlím později) do lánu na tvůj pozemek nepustí a když se nemáš ke svému pozemku dostat jinak, než přes jeho lán, tak si můžeš dávat výpověď komu chceš. a hospodařit na něm stejně nebudeš. Namísto toho ti vyčlení jiný pozemek za určitých podmínek kde si vzpomene - to je realita.

A pohrobky JZD jsou lidé, kteří v době "zhasnutí" v 90.letech zprivatizovali bývalé JZD, pak několikrát zkrachovali a změnili vlastníka, vytunelovali veškerý majetek a převedli na jiná s.r.o aby se tak vyhnuli vyplácení restitucí a dnes v klidu fungují lidé (buď z bývalého vedení JZD nebo Luxovi rektální alpinisti) v kancelářích bývalých JZD obklopeni rozpadlými stájemi, bez zvířat a na zdevastovanou půdu, za kterou jejich vlastníkům málokdy cokoli platí pobírají dotace aniž by cokoliv vyprodukovali a chovají se jak za bývalého režimu se vším všudy. - toť definice

A tímto bych diskusi o tomto tady ukončil, ať to tu nezasíráme toto vlákno a jen zopakuji - chlapci Slovenští, nenechte svým strojům (domadělům) vyhasnout .....
Dík za vysvětlení ,u nás pokud nemohli vrátit,že tam je dálnice či stavba nabídnuli jiný pozemek - pozemkový fond.
Ale zajímavé co píšeš je pravda že já toto ani druhá strana rodiny řešit nemusíme,všude je příjezdová cesta a v jednom případě i vrátili 200 m asfaltky.
Jinak jednu cestu máme z 1/14 ,takže se tam dostane všech 14 majitelů.Docela by mě toto téma zajímalo nechceš to hodit do politiky???

kovboj2000

#403 Nový příspěvek od kovboj2000 »

fabikmiroslav píše:Konečne tu niekto napisal pravdu presne tak 8) 8) :ano: :ano:
quote=A tímto bych diskusi o tomto tady ukončil, ať to tu nezasíráme toto vlákno a jen zopakuji - chlapci Slovenští, nenechte svým strojům (domadělům) vyhasnout .....

Presne tak, vyserte sa už na to, stejne sa tu príspevky opakujó a každý si iba plácá to svoje, jedna skupina je za a druhá proti aby domaděly jazdili legálne...Všetko ste si už povedali.. Takže --- u nás na Slovensku už BUDÚ jazdit legálne či sa to niekomu z vás páči alebo nie! A možná to príde časom aj u vas v ČR.

fabikmiroslav

#404 Nový příspěvek od fabikmiroslav »

Pokial bude chcet štat naplnit kasu tak určite :ano:
Dobre už bolo

sychrovak

#405 Nový příspěvek od sychrovak »

fabikmiroslav píše:Pokial bude chcet štat naplnit kasu tak určite :ano:
Myslíš že naplnění státní kasy bude na prvním místě???

Odpovědět

Zpět na „Putyka“