Politika, neshody, atd. V

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Čárls

Re: Politika, neshody, atd. V

#3751 Nový příspěvek od Čárls »

Pokud dáš fotovoltaiku musíš to udělat jako můj jeden kamarád na čez kašle dal na pudu baterky (traktorový) a přebytek - nabíjí baterky pak z toho přes měnič odebírá a ohřívá vodu + provoz domácnosti má dva okruhy elektriky a přepínač v případě dostatku jede jen na solár jinak přepíná . Je teda sám a tak mu to převážně stačí už za komančů experimentoval a měl malou větrnou elektrárnu 8)
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

creative

#3752 Nový příspěvek od creative »

Tak fotovoltaika nefunguje. Ta se draho prodává a levně kupuje.

Irčan

#3753 Nový příspěvek od Irčan »

[quote="other-side"]pochopil jsem to správně?
Jo,pochopils to správně. :vztek:
To só ty "výhody"Eurochujstánu"gdy Tě naši zasranci nechajó zaplatit těm bohatším jejich zvrácený hraní si na "ekologiu".Dyž sem tady gdysi napsal neco vo Němčurákách tak sem byl za čuráka voznačené já :vysmech:
A tady je neco vo jedné ze zakládajících "osobností" Eurosojuzu a zároveň prvním předsedovi Europodrazu:
https://domino50.blog.pravda.sk/2013/12 ... hallstein/
Ceterum autem censeo EU esse delendam.
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin

Irčan

#3754 Nový příspěvek od Irčan »

:obchod: https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/po ... 47ab5f122/ :vysmech:
Úřednický řešení dyž je průser tak neco zakážem a tým se to napraví :D .Taky tuším byla nedávno "dobrovolná"registrace studní. :jazyk:
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin

z4011be

#3755 Nový příspěvek od z4011be »

Nejsem zastáncem regulace všeho, klidně bych si uměl představit, že i strojní odběr vody z vodních toků by byl do nějakého objemu bez povolení (pokud by odběr samozřejmě nebyl tak velký, že by v toku vše vychcípalo)..
Ale v situaci, kdy máš na určitém území X studen a je v rámci povolení k odběru stanoven limit třeba 1 m3 za den (při tomto objemu si studny vzájemně neberou vodu), tak mi instalace měřidla vychází jako rozumný nástroj k zabránění hádkám typu "bereš mi vodu" atd.

Irčan

#3756 Nový příspěvek od Irčan »

Sténě se nande dostatek lidí keří budó podvádět.Lidi to majó vrozený a dnešní společenská "kultura" to v nich posiluje.Jako obvykle na to doplatí jenom ti keří chápó.Myslí si snad negdo že ten gdo má u domu dvaceti kubíkové bazén si ho nenapustí protože vyhláška?

ITS

#3757 Nový příspěvek od ITS »

Kdyby "napustit bazén" , ale co pak s kvanty jedovaté vody. Kolega rybář říkal, že když slovovali potoky v obci, tak když nenarazili ani na jednu rybku, tak stačilo zvednout hlavu z potoka a bylo vidět minimálně jeden bazén.

Britt

#3758 Nový příspěvek od Britt »

z4011be píše:Nejsem zastáncem regulace všeho, klidně bych si uměl představit, že i strojní odběr vody z vodních toků by byl do nějakého objemu bez povolení (pokud by odběr samozřejmě nebyl tak velký, že by v toku vše vychcípalo)..
Ale v situaci, kdy máš na určitém území X studen a je v rámci povolení k odběru stanoven limit třeba 1 m3 za den (při tomto objemu si studny vzájemně neberou vodu), tak mi instalace měřidla vychází jako rozumný nástroj k zabránění hádkám typu "bereš mi vodu" atd.
Vrtané studny rostou rychleji než houby po dešti a to, že já mám novou studnu a soused přišel o vodu, nikoho nezajímá, jenže dnes začínají být bez vody všichni a pak společně nadávají na Babiše, protože ten přece může za všechno špatné.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Irčan

#3759 Nový příspěvek od Irčan »

PřesněBritte.
Tak mám asi nejaký špatný informace protože sem slyšel že zavšecko může jakási malá sova.
Naposledy upravil(a) Irčan dne pon zář 09, 2019 12:26 pm, celkem upraveno 1 x.

Britt

#3760 Nový příspěvek od Britt »

Asi jsem ducha mdlého, ale nepochopil jsem.

Irčan

#3761 Nový příspěvek od Irčan »

Kalous ušatý je sova a její mláďátko by snad mohlo byt kalousek

other-side

#3762 Nový příspěvek od other-side »

prioritou by měly být obecní vodárny a vodovody a ne každej na dvorku vrt 50m

dole je v podstatě vody mraky, ale není efektivní, když to mají všici v ulici 50m vrtem

u mně na vrtu 32m se ukázalo, že když zalejvám intenzivně, zlepšuje se kvalita vody, nesmrdí a zmizlo Fe, když jsem ted nezalejval měsíc, tak je to při starým, takovej smradlavej léčivej pramen bez bublinek

takže bych klidně v "mé" pidi obci nabídl vrt jako zdroj vody pro sousedy, pač je nás tu pět a půl

Britt

#3763 Nový příspěvek od Britt »

Tady je pravý opak. Kilák od baráku mi stojí Poděbradka a každý, kdo kopne hlouběji než 4 metry, ji má doma a zadarmo. Dá se to snadno poznat na visícím prádle a rostlinách, protože je to všechno do hněda.

Čárls

#3764 Nový příspěvek od Čárls »

My máme vrt 32 metru když se studně vrtala bylo povinné měření ve všech studních okolo a hlavní měření bylo při čerpacích zkouškách zda někomu nemizí voda
Pokud by toto nastalo musel jsme vrt zasypat nebo zakonzervovat Jelikož jsme 4 bytovka byl nahned osazen vodoměr a kontroluje zda dodržujeme průměrné čerpání 1m krychlový denně zatím to vychází kontrola se dělá ročně z vodohospodářského ustavu . Jinak my stojíme na chráněné oblasti a pod náma a Dvorem Králové je jezero takže nějaké vrtání jen tak nepřichází v úvahu .Když vrtali studnu byl u toho hydrogeolog a tvrdě kontroloval hloubku vrtu
Zatím máme vody dostatek huř jsou na tom kopaný studny tam voda klesá a klesá už se uvažuje i o vodovodu
Svým zpusobem mě to sere když jsme tenkrát chtěli neudělali a tak jsme měli na vybranou Buď přípojku novou z JZD (stará schnila ) cca 200 000 nebo vrt a vlastní studnu Zatím nelitujeme platí se jen elektrika a povinné odběry na vzorky + chlorátor a doplňování
Taky čekám co bude už sem někde čet že chtějí zpoplatnit i vodu z vlastních studní To by už byl vrchol všeho :vztek:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Shrek

#3765 Nový příspěvek od Shrek »

:smich: :smich: :smich:
Jasne, a ted se od kobliharu dozvime, ze je to dalsi kampan a ucelovka...
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/u-do ... &source=hp
Doporucuji ocistit si hlavy od exkrementu z Buresovi zadnice, jedeme z kopce, zacina bejt veselo...
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

Zamčeno

Zpět na „Putyka“