ovce vs. psi
- Mirek LKT
Re: ovce vs. psi
samozřejmně ...skupinou E jsem měl na mysli k ní také schválenou zbraň ,jako nouzovka než udělá lovecký lístek. Kdo mu dokáže , že bránil sám sebe před psem , který zadávil několik ovcí a nyní zaútočil i na něj ? Navíc pokud ty psiska běhají z Polska ,myslíte že je tu bude někdo hledat ? V pohodě si pak dodělat lovecký lístek a mít legálně brokovnici. To už bude jiný kafe
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT
Normálně bych je nakrmil olovem, zbroják, nezbroják. Pokud ho nikdo neuvidí, tak se nic neděje. Nebo snad na brokovnice se dělají balistický zkoušky? Mohl je přece odstřelit kdokoliv, kdo má brokovnici. Při nejhorším může říct, že broky na psa plival přes verzatilku. Ať mu dokážou opak.
Kevin63 píše:Normálně bych je nakrmil olovem, zbroják, nezbroják. Pokud ho nikdo neuvidí, tak se nic neděje. Nebo snad na brokovnice se dělají balistický zkoušky? Mohl je přece odstřelit kdokoliv, kdo má brokovnici. Při nejhorším může říct, že broky na psa plival přes verzatilku. Ať mu dokážou opak.
Ono se to hezky radí, ale zákony neradno porušovat. Určitě má poblíž někoho, kdo mu hrozně závidí a na něco takového čeká. Fakt mu to nezávidim.
Další možností - a zcela legální - je koupit si sportovní kuš, na prostředku svého oploceného pozemku postavit terč a počkat až se nevítaný návštěvník připlete zcela náhodně mezi kuš a terč.
finta s utajením zastřelení psa by neprošla. Je to cca 200m od kraje vesnice. O to víc mě jebe když s tím nikdo nic nedělá a za bílýho dne se tam ti psi prohánějí chvíli po návštěvě ovcí školkou.
Ani finta s něčím otráveným by nezabrala. leda na jezevce a lišky. Pokud to před nima neutíká, nemají zájem. Je to pro ně sport, ne jídlo.
Kevine, jak daleko a s jakou přesností to pracuje? Existuje něco jako "automat"? Abych nemusel 10min nabíjet a mohl jich vzít třeba víc...
Ani finta s něčím otráveným by nezabrala. leda na jezevce a lišky. Pokud to před nima neutíká, nemají zájem. Je to pro ně sport, ne jídlo.
Kevine, jak daleko a s jakou přesností to pracuje? Existuje něco jako "automat"? Abych nemusel 10min nabíjet a mohl jich vzít třeba víc...
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA
Peetane, osobně s tím nemám zkušenosti, ale podívej se třeba tady.Peetan píše:finta s utajením zastřelení psa by neprošla. Je to cca 200m od kraje vesnice. O to víc mě jebe když s tím nikdo nic nedělá a za bílýho dne se tam ti psi prohánějí chvíli po návštěvě ovcí školkou.
http://www.kuse.cz/
Pokud to umí toto, tak nějakýho čokla to taky pěkně polechtá
http://www.youtube.com/watch?v=K_t-CN8VX9E
Je tam i video na jelena z 270 m, a dokonce jsem tam viděl i medvěda
-
Tak isto ako kušu si može kupiť aj predovku na čierny prach , veď pokial viem je od 18r. na opčianku aj v ČR a verťe že keď odfajči 1 zo smečky druhe už viac nepridu , a ak by sa aj niekto o nieco zaujimal tak treba povedať že si hadzal mega petardu alebo strelil z poplašniaka.
PS: ja som mal obdobný problem a zabralo to - mam pokoj cudzí pes ani nepachne na naše luky.
PS: ja som mal obdobný problem a zabralo to - mam pokoj cudzí pes ani nepachne na naše luky.
Loni myslivci jednoho oddělali přímo při činu, ale evidentně je to netrápilo a přišli zas.
Hlavně si nekupuj luk, protože trefit neco lukem neni vůbec jednoduché na 10m jsem byl rád že trefím terč a o spistole samopalu atd střílím dobře...ta kuš je tichá a v tom je její výhoda navíc s nočním viděním tě ani nikdo neuvidí...aspoň trošičku zkušené ucho pozná výstřel ze zbraně od petardy jak nic.
Blbé je to že si asi blízko polských hranic a dá sa očekávat že sa to bud opakovat takže budeš moset ty "opatření" kombinovat psy+ ohradník a sem tam nějaká ta zbraň
Blbé je to že si asi blízko polských hranic a dá sa očekávat že sa to bud opakovat takže budeš moset ty "opatření" kombinovat psy+ ohradník a sem tam nějaká ta zbraň
Hlavně luk než natáhneš a zamíříš, tak jsou psi po obědě. S kuší máš nabito a jen číháš.
Tady jsou pravděpodobně autentický záběry jak taková obranářská akce psů vypadá: http://www.youtube.com/watch?v=3170gvln ... re=related
Tady jsou pravděpodobně autentický záběry jak taková obranářská akce psů vypadá: http://www.youtube.com/watch?v=3170gvln ... re=related
Tohle nemá řešení, u nás řádila smečka psů rok, a to se vědělo komu patří a nic s tím nikdo nezmohl. Vždycky v noci někomu vybrali králíkárnu, někomu za ten rok i dvakrát. Co nebylo sežraný, bylo rozkousaný. Můj soused musel nechat utratit dvě ovce jak byly potrhaný, a jednu si nechal - ta teď tahá čapu protože má urvaný šlachy. Policajti vždycky přijeli, a prvně se ptali, jak si měl ty ovce nebo králíky zabezpečený aby se to nemohlo stát. Takže jsi měl škodu,a ještě si dostal sprďáka od policajtů. Další problém byl, že nebyly důkazy - to že někdo viděl černýho ovčáka ještě neznamená že to byl ten jeden konkrétní. Jednou někdo našel na plotě chlupy, ale to nic neznamená. Z myslivců to nikdo řešit nechtěl - nikdo nechtěl přijít o papíry. Nakonec to začlo být tak zlý, že se lidi báli chodit po setmění ven ( jednou sem tu smečku taky potkal ). Potom na to někdo hodně tlačil na městským úřadě, a psy odvezla veterina někam do útulku že se o ně špatně staraj a nechali jim jedno štěně, který už je dnes velký a zase běhá po okolí...
Žijem ve špatným státě, kde zákon chrání lumpy. řeknou ti: ty máš ovce, tak si je zabezpeč. Umím si představit řešení, ale rozhodně bych ho nepsal sem do fóra. Prostě bych těm psům nazančil že maj zmizet a bejt zmizelý, nebo bych je zmizel já. Výhodu tvé situace je, že je to toulavá smečka po které nikdo nebude pátrat. A ještě bys mohl uspořádat hostinu
Žijem ve špatným státě, kde zákon chrání lumpy. řeknou ti: ty máš ovce, tak si je zabezpeč. Umím si představit řešení, ale rozhodně bych ho nepsal sem do fóra. Prostě bych těm psům nazančil že maj zmizet a bejt zmizelý, nebo bych je zmizel já. Výhodu tvé situace je, že je to toulavá smečka po které nikdo nebude pátrat. A ještě bys mohl uspořádat hostinu
kavkazan to vyřeší,dva by samozřejmě byli lepší,ale tam už je potřeba se jim hodně věnovat,aby ti neudělali smečku a neškodili jinde,takovej 80kg hafan udělá svoje a lidi jsou z něho posraný jen když se zvedne,další výhoda neštěká,leží a pak přímo jedná.
jednou jsem na něm jel jak na divokém bejkovi a nikdy více!!!!!
jednou jsem na něm jel jak na divokém bejkovi a nikdy více!!!!!
Zeman není můj prezident. http://www.youtube.com/watch?v=UEHkoHZg50M
Kavkazský, Stredoázijská, Moskovský, a Šarplaninský sú podobné typy psov. Doporučujek ti z uvedeního čokolvek. Ja mám dvoch Aziatov a barák, auto, garáž som nezamkol za posledných 8 rokov ani raz. Milujú deti, domáce zvieratá (mačka spáva v zime vylezená na psovi....) Cigań zasradšej prejde na druhú stranu cesty alebo sa skováva za bicykel
Keď ste už neúspešne vyskúšali všetky možnosti, prišiel čas prečítať si návod.
tyhle plemena cigoše úplně milujou
Zeman není můj prezident. http://www.youtube.com/watch?v=UEHkoHZg50M