Podporujete české potraviny - české zemědělce?

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
FandaP

Re: Podporujete české potraviny - české zemědělce?

#31 Nový příspěvek od FandaP »

Chudej farmar píše:
tad nejde o to co by bylo a nebylo spravedlivy.. ono by to spravedlivy nikdy nebylo... tezko v horach vydelas to co v polabi atd
Tak to je pěkná kravina, kde je psáno, že to musí bejt spravedlivý?????? Naopak - pokud v polabí vyděláš více, než na horách, je to Tvůj podnikatelský zisk!!!!! Pak by jsi si rozmyslel, jestli budeš pěstovat na Sněžce zeleninu, když by to bylo prodělečný - dnes je to jedno - dostnaeš dotaci.

Chudej farmar

#32 Nový příspěvek od Chudej farmar »

FandaP píše:
Chudej farmar píše: tvuj nazor ma malou sklinku a to ze 2/3 dotaci je z EU to co doplaci cr je jen cas a cast mensi nez maji jiní...
a ja dotace nechci ty at si nechaji seru na nake penize z eu a cr.. ale realna cena psenice pak bude 8000kč/t a řepky 15000kč/t a chleba vas nebude stat 30kč ale 90kč. me by to bylo fakt jedno!! dostáváme dotace jen pro to aby byli levne a dostupne potraviny!!! pred rokem 89 davala prum. ceska rodina za jidlo cca 35% mozna vic( nevim abych nekecal presne) prijmu dneska je to jen 22% nebo tak nak a to si lidi zijou jak prasata v zite a pulka popelnic je plna nedojezeneho jidla!! v tom je ten vtip.. kdyz se zrusi dotace prudce se zvedne cena potravin protoze se dostanou na realnou trzni cenu ktera je diky dotacim tlacena dolu.. a pokud mas trochu predstavivosti tak asi vis co by to v eu aj ve svete asi udelalo...
Jenže bez dotací čeští zemědělci zkrachují, protože proč by tady měla stát pšenice 8.000,- kč/t (věřím, že by to mohla být reálná nákladová cena a rozumný zisk), když na Ukrajině, v maďarsku, v Kanadě ji vypěstují o mnoho levněji, než v ČR a i s dopravou sem bude levnější. pak to je konec českého zemědělce.

K dotacím - to že větší část z doatcí je z EU je jen optický klam - ČR musí odvádět do rozpočtu EU peníze, které jsou takto rozdělovány.
odvadi ale ne tolik co bohtasi staty ktere nas dotuji ;-)
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)

5 traktorů, 170ha, 40ks dobytka... vše v podstatě dělám sám :-)

jirka.jc

#33 Nový příspěvek od jirka.jc »

jako zemědělci si stěžujeme, že i když jsme schopní produkovat kvalitní potraviny, tak se u nás dává přednost méně kvalitním, levnějším, cizím potravinám. proti tomu je zaměřená ta kampaň...
takže kritizovat nás by bylo na místě, kdyby jsme kupovali samé belarusy a pod.
zlobit se, že kupujeme john deery, deutz-fahry to je totež jako kdyby se zemědělci zlobili, že si lidé dají radši maďarský pravý uherák místo českýho turisťáku...
kdo jste se trochu potkal s velkovýrobou, tak víte proč není dobrý mít postavenou sklizňovou linku na zetoru...

Chudej farmar

#34 Nový příspěvek od Chudej farmar »

FandaP píše:
Chudej farmar píše:
tad nejde o to co by bylo a nebylo spravedlivy.. ono by to spravedlivy nikdy nebylo... tezko v horach vydelas to co v polabi atd
Tak to je pěkná kravina, kde je psáno, že to musí bejt spravedlivý?????? Naopak - pokud v polabí vyděláš více, než na horách, je to Tvůj podnikatelský zisk!!!!! Pak by jsi si rozmyslel, jestli budeš pěstovat na Sněžce zeleninu, když by to bylo prodělečný - dnes je to jedno - dostnaeš dotaci.
v horach dostavaji dotace jen kvuli udrzbe krajiny jinak by tam samzrejme nebyli... tvuj pohled je prislis jednostrany
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)

Chudej farmar

#35 Nový příspěvek od Chudej farmar »

majarka píše:
Blajda píše:To chudej:
Máš úplnej recht, ale museli by to zrušit v celý EU pak by to bylo spravedlivý.
Dotace jednou skončí co potom??!! :'(
az dotace skonci tak skonci vsude... ale oni neskonci to se neboj ;-)

Chudej farmar

#36 Nový příspěvek od Chudej farmar »

jirka.jc píše:jako zemědělci si stěžujeme, že i když jsme schopní produkovat kvalitní potraviny, tak se u nás dává přednost méně kvalitním, levnějším, cizím potravinám. proti tomu je zaměřená ta kampaň...
takže kritizovat nás by bylo na místě, kdyby jsme kupovali samé belarusy a pod.
zlobit se, že kupujeme john deery, deutz-fahry to je totež jako kdyby se zemědělci zlobili, že si lidé dají radši maďarský pravý uherák místo českýho turisťáku...
kdo jste se trochu potkal s velkovýrobou, tak víte proč není dobrý mít postavenou sklizňovou linku na zetoru...
amen...

Mirek LKT

#37 Nový příspěvek od Mirek LKT »

FandaP píše:
Mirek LKT píše:Nepodporuju a vůbec mi to nevadí. Pokud chce být někdo podporován musí přijít s výrobkem ,který si podporu zaslouží a nehrát na národní solidaritu.
Jenže když si přečteš tady některá vlákna, tak to vypadá, že je správné kupovat české potraviny, protože jsou české, ale zemědělci už českou techniku kupovat nebudou, protože potřebují lepší - zahraniční.
Proč by mělo být správné kupovat české potraviny jen proto že jsou české ?

Koupíš si pytel shnilejch brambor za 300 který jsou český , nebo šáhneš vedle kde jsou krásný dovozový za 250 ?
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT

FandaP

#38 Nový příspěvek od FandaP »

Chudej farmar píše: odvadi ale ne tolik co bohtasi staty ktere nas dotuji ;-)
A víš jaký je poměr ČR vložené/přijaté finance vůči EU?

jirka.jc

#39 Nový příspěvek od jirka.jc »

FandaP píše:
Chudej farmar píše: tvuj nazor ma malou sklinku a to ze 2/3 dotaci je z EU to co doplaci cr je jen cas a cast mensi nez maji jiní...
a ja dotace nechci ty at si nechaji seru na nake penize z eu a cr.. ale realna cena psenice pak bude 8000kč/t a řepky 15000kč/t a chleba vas nebude stat 30kč ale 90kč. me by to bylo fakt jedno!! dostáváme dotace jen pro to aby byli levne a dostupne potraviny!!! pred rokem 89 davala prum. ceska rodina za jidlo cca 35% mozna vic( nevim abych nekecal presne) prijmu dneska je to jen 22% nebo tak nak a to si lidi zijou jak prasata v zite a pulka popelnic je plna nedojezeneho jidla!! v tom je ten vtip.. kdyz se zrusi dotace prudce se zvedne cena potravin protoze se dostanou na realnou trzni cenu ktera je diky dotacim tlacena dolu.. a pokud mas trochu predstavivosti tak asi vis co by to v eu aj ve svete asi udelalo...
Jenže bez dotací čeští zemědělci zkrachují, protože proč by tady měla stát pšenice 8.000,- kč/t (věřím, že by to mohla být reálná nákladová cena a rozumný zisk), když na Ukrajině, v maďarsku, v Kanadě ji vypěstují o mnoho levněji, než v ČR a i s dopravou sem bude levnější. pak to je konec českého zemědělce.

K dotacím - to že větší část z doatcí je z EU je jen optický klam - ČR musí odvádět do rozpočtu EU peníze, které jsou takto rozdělovány.

čeští zemědělci pak možná zkrachují, ale daleko dřív před nima rakušáci, němci, francouzi (alespoň v oblastech kde jsou podniky malé)
a proto dotace jen tak neskončí...

FandaP

#40 Nový příspěvek od FandaP »

Mirek LKT píše: Proč by mělo být správné kupovat české potraviny jen proto že jsou české ?

Koupíš si pytel shnilejch brambor za 300 který jsou český , nebo šáhneš vedle kde jsou krásný dovozový za 250 ?
Podle některých zde asi ano....

myky

#41 Nový příspěvek od myky »

Chudej farmar píše:
Franta.cz píše:
Chudej farmar píše:takze pánové,.............................................................
Chudej hezkej román, ale má to jeden drobnej problém.Stát zemědělství dotuje.Když zemědělci kupují zahraniční techniku tak ty český dotace končí v cizí státní kase.Když si zemědělec koupí český výrobek ze zisku zaplatí firma daně a peníze zase dostane český stát.
Samo chvilku se to dá vydržet zaškrtí se tohle nebo tamhle, ale dlouhodobě ne :tone: .Takže pokud je zemědělec schopen vyrábět kvalitní potraviny a tržně bez dotací není problém, ale pokud potřebuje dotace měl by se nad svým chováním zamyslet.
To samo platí i o výrobcích techniky, ale to už jsem psal.
tvuj nazor ma malou sklinku a to ze 2/3 dotaci je z EU to co doplaci cr je jen cas a cast mensi nez maji jiní...
To chudej: to jsou pouze eu nesmysly kterýma všechny krměj. Pokud by se zrušili dotace, tak by hlavně přestali dělat zemědělství velký finanční skupiny.... a když by se zvedla cena (určitě ne o tolik), tak by možná stouply dovozy potravin z afriky a jižní ameriky- tím by se částečně vyřešila jejich chudoba a nemusely by fungovat fondy typu- vyberu milion na afriku a 750 000 si nechám na provoz. Tím by se ušetřilo nepředstavitelné množství peněz, o který by nás stát nemusel připravit a možná by ten chleba za 60Kč docela ušel. Nebo mi chceš říct, že dotace- nespravedlnost, si vytisknou peníze a pak je rozdávaj.....

FandaP

#42 Nový příspěvek od FandaP »

Chudej farmar píše: v horach dostavaji dotace jen kvuli udrzbe krajiny jinak by tam samzrejme nebyli... tvuj pohled je prislis jednostrany
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Pak si ale dotacemi platím za službu - údržba krajiny a nikoliv, že by to mělo být spravedlivé

Chudej farmar

#43 Nový příspěvek od Chudej farmar »

myky píše:
Chudej farmar píše:
Franta.cz píše:
Chudej farmar píše:takze pánové,.............................................................
Chudej hezkej román, ale má to jeden drobnej problém.Stát zemědělství dotuje.Když zemědělci kupují zahraniční techniku tak ty český dotace končí v cizí státní kase.Když si zemědělec koupí český výrobek ze zisku zaplatí firma daně a peníze zase dostane český stát.
Samo chvilku se to dá vydržet zaškrtí se tohle nebo tamhle, ale dlouhodobě ne :tone: .Takže pokud je zemědělec schopen vyrábět kvalitní potraviny a tržně bez dotací není problém, ale pokud potřebuje dotace měl by se nad svým chováním zamyslet.
To samo platí i o výrobcích techniky, ale to už jsem psal.
tvuj nazor ma malou sklinku a to ze 2/3 dotaci je z EU to co doplaci cr je jen cas a cast mensi nez maji jiní...
To chudej: to jsou pouze eu nesmysly kterýma všechny krměj. Pokud by se zrušili dotace, tak by hlavně přestali dělat zemědělství velký finanční skupiny.... a když by se zvedla cena (určitě ne o tolik), tak by možná stouply dovozy potravin z afriky a jižní ameriky- tím by se částečně vyřešila jejich chudoba a nemusely by fungovat fondy typu- vyberu milion na afriku a 750 000 si nechám na provoz. Tím by se ušetřilo nepředstavitelné množství peněz, o který by nás stát nemusel připravit a možná by ten chleba za 60Kč docela ušel. Nebo mi chceš říct, že dotace- nespravedlnost, si vytisknou peníze a pak je rozdávaj.....
kamo asi jses o nakej patek starsi ale o svetovem zemedestvi nemas ani poneti... tezko se neco dovazi kdyz je svetova podprodukce potravin.... eu sama o sobe uz loni 1/3 potravin dovezla ani ona sama si nejni sobestacna. a cena jak ty si myslis je realna jak ja jsem rikal ptz pred rokem 89 stala psenice 2500kč/t a nafta 6kč tak si jen vynasob kolik stoji ted nafta a tolikrat si vynasob tech 2500 za psenici a dostanes se mnohem vetsi castku nez jsem rikal. potazmo neberuv potaz postriky hnojiva keter vyletli nahoru jeste vice jak nafta...

FandaP

#44 Nový příspěvek od FandaP »

myky píše:To chudej: to jsou pouze eu nesmysly kterýma všechny krměj. Pokud by se zrušili dotace, tak by hlavně přestali dělat zemědělství velký finanční skupiny.... a když by se zvedla cena (určitě ne o tolik), tak by možná stouply dovozy potravin z afriky a jižní ameriky- tím by se částečně vyřešila jejich chudoba a nemusely by fungovat fondy typu- vyberu milion na afriku a 750 000 si nechám na provoz. Tím by se ušetřilo nepředstavitelné množství peněz, o který by nás stát nemusel připravit a možná by ten chleba za 60Kč docela ušel. Nebo mi chceš říct, že dotace- nespravedlnost, si vytisknou peníze a pak je rozdávaj.....
8)

myky

#45 Nový příspěvek od myky »

Nebo ne úplně zrušili, ale aspoň trošku narovnaly v rámci EU a snížily, přece nikdo nechce konec zemědělství v čechách. Jen tak mimochodem, teď jsem si kupoval prase (nevím jak se jmenuje, ale bylo takový dlouhý a moc dobrý) 38Kč/kg, zemědělec dotace nemá a stejně má takovouto cenu- zajímavé že- vím i to kde prase žilo a čím ho krmil a to je pro mě docela důležitý, ještě aby tak povolili tu domácí porážku hovězího. Jo a viděl jsem dokument o pěstování rajčat ve Španělsku, to je určitě "dobré" zemědělství podporující zaměstnanost místních obyvatel, a já furt proč ty kupovaný rajčata nemaj chuť :smich: :smich: .
Naposledy upravil(a) myky dne sob úno 05, 2011 5:20 pm, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“