CO JSTE DNESKA DĚLALI II ??
Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI II ??
To Kenybz není to to Sigmácké, taková ta obluda. Tyhle čerpadla taky bývaly u pračky na fabrykých na praní obrobků. No bejvaly tuším nerezoví. Kvůli používanejm přísadám u nás to byla soda. To mám právě doma. Má to i chlazení ucpávky, bo tam šla teplá voda, aby se to na ložiskách nehřálo. Je to takové podobné jako čerpadlo k vodárně, akorát trochu větší. Mám myslím na jednom štítek proto vím že tam bylo i kolik dává. Je tam asi i výtlak a sání. A nějak je to celkem dost metrů. Z hlavy si to už nepamatuju. Ale je tam požadovaný výkon motoru a to bylo 5,5 kW. Právě tam ty čerpadla byly do rezervy. Kompletní a když tu pračku rušili, tak jsem si čerpadlo vzal. Ale ty motory, to byl někdo rychlejší. Ty tam nebyly.
Tobě by štymovalo to co jsem si tenkrát osel taky nevzal! Kompletní motor čerpadlo fréma. Jen zapojit a pumpovat! Uplně nové sestavené asi čtyři kusy. Samo že zase rezerva. Ty byly v kotelně. Ale motor 11 kW 2800 ot/min. Parametry si už nepamatuju. Ale jen to čerpadlo bylo tuším 12 stupňů. Takové asi průměr 25 cm válec. Zase vstup 12 cm a výstup 10 cm doura. Muselo to ale dávat vody jako blzen tahlo to kurevskou kotelnu pro celou fabryku. Kolega povídal že si jedno bere. A já jako vždycky no na co? Tak jsem si nevzal. Potom to všechno odvezli do šrotu.
Tobě by štymovalo to co jsem si tenkrát osel taky nevzal! Kompletní motor čerpadlo fréma. Jen zapojit a pumpovat! Uplně nové sestavené asi čtyři kusy. Samo že zase rezerva. Ty byly v kotelně. Ale motor 11 kW 2800 ot/min. Parametry si už nepamatuju. Ale jen to čerpadlo bylo tuším 12 stupňů. Takové asi průměr 25 cm válec. Zase vstup 12 cm a výstup 10 cm doura. Muselo to ale dávat vody jako blzen tahlo to kurevskou kotelnu pro celou fabryku. Kolega povídal že si jedno bere. A já jako vždycky no na co? Tak jsem si nevzal. Potom to všechno odvezli do šrotu.
-
Po silnici mu to docela jelo,podle zvuku bych motor typoval na benziňák
Tak jsem se na stará kolena zbláznil a pořídil jsem si kolo Favorita. Po 30 letech jsem na něj sednul a jel 20 kiláků domů. Světe div se ale vydržel jsem to na 1 zátah. Teď tu sedím servanej jak péro z budíka a nadávám si do bláznů
Každý začátky jsou těžký. Favorit je dobrá značka (kamarád jezdí po evropě, a po pár kolech, které se pod ním poroučeli, vyhrabal Favorita ze sklepa, dal tam lepší součástky a už by ho za nic nevyměnil). Chce to najet pár kiláků na kole a ono se to srovná.Brit píše:Tak jsem se na stará kolena zbláznil a pořídil jsem si kolo Favorita. Po 30 letech jsem na něj sednul a jel 20 kiláků domů. Světe div se ale vydržel jsem to na 1 zátah. Teď tu sedím servanej jak péro z budíka a nadávám si do bláznů
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Večer jsem si dal dalších 20 kilásků podle Labe a dnes mám prdel jako když mi jí nakopou. Ale byla to hezká projížďka.Leo píše:Každý začátky jsou těžký. Favorit je dobrá značka (kamarád jezdí po evropě, a po pár kolech, které se pod ním poroučeli, vyhrabal Favorita ze sklepa, dal tam lepší součástky a už by ho za nic nevyměnil). Chce to najet pár kiláků na kole a ono se to srovná.Brit píše:Tak jsem se na stará kolena zbláznil a pořídil jsem si kolo Favorita. Po 30 letech jsem na něj sednul a jel 20 kiláků domů. Světe div se ale vydržel jsem to na 1 zátah. Teď tu sedím servanej jak péro z budíka a nadávám si do bláznů
No, tak jelikož je švára a tchán u rybářů, šel jsem jim včera pomoct na brigádu - odvoz pytlů s odpadky od přehrady v Horních Dunajovicích ...
Že jsou lidi prasata, to jsem vědět, ale čekal jsem, že rybáři mají vztah k přírodě a trochu si ty přírody váží ...
Hold, i v téhle skupině jsou lidi, který nazvat perasetem by bylo urážkou pro chudáka prase domácí ...
Jdu blejt, velebnosti ...
Že jsou lidi prasata, to jsem vědět, ale čekal jsem, že rybáři mají vztah k přírodě a trochu si ty přírody váží ...
Hold, i v téhle skupině jsou lidi, který nazvat perasetem by bylo urážkou pro chudáka prase domácí ...
Jdu blejt, velebnosti ...
já jsem dneska makala jako barevná, na barevném... výsledek zasílám níže...
http://s21.postimg.cc/m98ewjn53/r_e.jpg
http://s21.postimg.cc/m98ewjn53/r_e.jpg
doufám, že mě v životě už nic a nikdo nesemele...
no to je pěkné na sebe bych si žádnů kérku nedal ale libí se mi to
díky, ale byla to dneska fuška...
doufám, že mě v životě už nic a nikdo nesemele...
Už mi z těch žní začíná hrabat. Zítra snad bude hotovo. Za 5 týdnů jsem odmakal 390 hodin. To by porazilo i vola.
Ahoj, to jestli dobře počítám, tak to je: 7 dní v týdnu x 5 týdnů rovno 35 dní. 390 hodin děleno 35 dny rovná se 11,14 hodin deně. Jo je to v horku a parnu. Máš tedy perné dni!
Dělám asi přez rok deně tak 15 hodin. Před tím tak 12 hodin asi dva roky. Teď přybylo práce proto takhle. Jo v sobotu a neděli je to o fous míň, protože si trochu pospím. Ale některé dni jedu i třeba do půlnoci a ráno zase opět v 5:05 vstávám. Možná je to v lepších klimatyckých podmínkách, v zimě si topím a v létě je to kamená dílna. Chodím do práce to jo a potom hnedle do dílny makat. Teď jsem teda vysadil. To jo. Ale už jsem měl takovej ten syndrom, když jsem potřeboval třeba neplánovaně někam dojet, nebo neplánovaně něco udělat, byl jsem nasranej jak to nestihnu v dílně a budu tam muset bejt zase dlouho. Už jsem si povídal, že to takhle nejde dělat. Ráno vstanu do práce, z práce do dílny a z dílny do postele. Přitom prachy z toho nějaký jsou, ale tak se rozkutálejí, že mám stejně prd. No a teď jsem doma měsíc a hele ono to jde i bez toho pachtění. No nemůžu nic dělat. Ale jde to. Až zase budu moct fungovat, mám obavy že to sjede do těch starejch kolejí. A než se naděju, budu starej dědek. Z jara jsem koupil ještěrku a jen jsem ji trochu rozebral, abych ji poopravil a stojí tam jak jsem ji složil. Stavím dílnu, protože mám málo placu. K tomu dělám v té malinké dílničce a ještě kolem baráku všechny ty věci. Většinou o tom víkendu poplácám to nejnutnější. U mě hlavní nedostatek je čas. Kdyby byl čas, to by se to dělalo. Sysluju věci třeba na traktor. Postavil bych čtyři traktůrky, možná víc co toho doma mám. Ale nemám na to vůbec čas. O ostatních věcech k traktůrkům ani nemluvě. Potřeboval bych silnou káru, abych na ní mohl převážet těžké věci. Postavil bych těch kár pět, co mám doma věcí. Ale kdy? Ještěrku jsem si koupil pro usnadnění manipulace s těžkými věcmi. No nejezdí a stejně když něco tahám to rukama.
No toliko o těch hodinách a času kolem nich. Mám někde taky schovanou pásku z práce, když firma jela na plno. Byl to tuším měsích říjen. V tom kalendáři jsem měl jen tři okýnka prázdný. Jinak jsem byl celej měsíc každej den v práci. Soboty neděle, třísměnej provoz. Nejlíp soboty a neděle noční, to nikdo nechtěl dělat. Jak to bývá, když je třeba chodí se pořát. Nakonec to dopadne tak, že se trochu změní výroba a není tolik práce a člověk je nakonec za největšího vola a jak říkají vedoucí ,,na chvostu fyrmy" A ani nevím čí jsem si to zasloužil. Měl jsem dovolenou a potom noční. No a frk stalo se. Ale když bylo třeba chodil jsem pořát do práce. Jako osel. Nebo zavolali a já mám 3 km a tak v 23 hodin v noci pojeď složit tohle pojeď naložit v neděli tohle. Sjeď se kouknout jestli nezamrznul kotel, nebo tak různě.
No ale to už píšu hámotiny. Nakonec když se člověk zastaví a vezme to tak nějak na zpátečku, tak si řekne, mám to vlastně zapotřebí? Nemám a šup v pondělí jede dál, protože je tak naučenej a zvyklej.
Dělám asi přez rok deně tak 15 hodin. Před tím tak 12 hodin asi dva roky. Teď přybylo práce proto takhle. Jo v sobotu a neděli je to o fous míň, protože si trochu pospím. Ale některé dni jedu i třeba do půlnoci a ráno zase opět v 5:05 vstávám. Možná je to v lepších klimatyckých podmínkách, v zimě si topím a v létě je to kamená dílna. Chodím do práce to jo a potom hnedle do dílny makat. Teď jsem teda vysadil. To jo. Ale už jsem měl takovej ten syndrom, když jsem potřeboval třeba neplánovaně někam dojet, nebo neplánovaně něco udělat, byl jsem nasranej jak to nestihnu v dílně a budu tam muset bejt zase dlouho. Už jsem si povídal, že to takhle nejde dělat. Ráno vstanu do práce, z práce do dílny a z dílny do postele. Přitom prachy z toho nějaký jsou, ale tak se rozkutálejí, že mám stejně prd. No a teď jsem doma měsíc a hele ono to jde i bez toho pachtění. No nemůžu nic dělat. Ale jde to. Až zase budu moct fungovat, mám obavy že to sjede do těch starejch kolejí. A než se naděju, budu starej dědek. Z jara jsem koupil ještěrku a jen jsem ji trochu rozebral, abych ji poopravil a stojí tam jak jsem ji složil. Stavím dílnu, protože mám málo placu. K tomu dělám v té malinké dílničce a ještě kolem baráku všechny ty věci. Většinou o tom víkendu poplácám to nejnutnější. U mě hlavní nedostatek je čas. Kdyby byl čas, to by se to dělalo. Sysluju věci třeba na traktor. Postavil bych čtyři traktůrky, možná víc co toho doma mám. Ale nemám na to vůbec čas. O ostatních věcech k traktůrkům ani nemluvě. Potřeboval bych silnou káru, abych na ní mohl převážet těžké věci. Postavil bych těch kár pět, co mám doma věcí. Ale kdy? Ještěrku jsem si koupil pro usnadnění manipulace s těžkými věcmi. No nejezdí a stejně když něco tahám to rukama.
No toliko o těch hodinách a času kolem nich. Mám někde taky schovanou pásku z práce, když firma jela na plno. Byl to tuším měsích říjen. V tom kalendáři jsem měl jen tři okýnka prázdný. Jinak jsem byl celej měsíc každej den v práci. Soboty neděle, třísměnej provoz. Nejlíp soboty a neděle noční, to nikdo nechtěl dělat. Jak to bývá, když je třeba chodí se pořát. Nakonec to dopadne tak, že se trochu změní výroba a není tolik práce a člověk je nakonec za největšího vola a jak říkají vedoucí ,,na chvostu fyrmy" A ani nevím čí jsem si to zasloužil. Měl jsem dovolenou a potom noční. No a frk stalo se. Ale když bylo třeba chodil jsem pořát do práce. Jako osel. Nebo zavolali a já mám 3 km a tak v 23 hodin v noci pojeď složit tohle pojeď naložit v neděli tohle. Sjeď se kouknout jestli nezamrznul kotel, nebo tak různě.
No ale to už píšu hámotiny. Nakonec když se člověk zastaví a vezme to tak nějak na zpátečku, tak si řekne, mám to vlastně zapotřebí? Nemám a šup v pondělí jede dál, protože je tak naučenej a zvyklej.
- pani-kenybzova
clovek musi aj nekdy zabrzdit a ne jen makat
Ahoj Oto,neboj,do padesátky to vydržíš a pak se na všechno vykašleš.Od svých 22ti let jsem to dělal přesně tak .V 5.00 budíček do 18.00 na panským a do 22.00 na svým.Ve finále stavba a ta mě položila.Dnes sotva chodím a mám strach,že si nesplním ten svůj sen,protože se snažím ještě pomoct mladejm.A ta připomínka paní Kenybzové je od věci.
- pani-kenybzova
muj nevlastni tatka taky makal od rana do vecera, 7 dni v tydnu, potom vazne onemocnel, nastesti se z toho dostal
jeste porad maka, ale aj si zivot uziva...
jeste porad maka, ale aj si zivot uziva...