Cestáři-údržba silnic.
-
Re: Cestáři-údržba silnic.
ono nejde ani o to že padne ale na uzké cestě jsou problém i ty větve to pak s kamionem nemužeš moc po kraji
Jo těm kamioňákům tedy nezávidím jet s něčím velkým po malejch silničkách. Zase jsem zaštrachal v počítači a tady je výsledek.
Takhle dokážou větve poškrábat barvu na novém kontejneru. Právě jsme jeli ke skládání protože zákazník volal že je to poškrábané. Tak jsme jeli tam a muselo se to potom u zákazníka přestříkat. A to jel opatrně, ale přeci jen to nejde uhlídat.
Tak nějakej obrázek zase.
Takhle dokážou větve poškrábat barvu na novém kontejneru. Právě jsme jeli ke skládání protože zákazník volal že je to poškrábané. Tak jsme jeli tam a muselo se to potom u zákazníka přestříkat. A to jel opatrně, ale přeci jen to nejde uhlídat.
Tak nějakej obrázek zase.
-
asi si chce někdo nadělat dřevo......
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Jsem nižší asi o 20cm než kamion a stejně tak široký, ale stromy kolem silnic mi nevadí. pravda musím víc dávat pozor a přemýšlet. Co nám bude vadit příště? Zatáčky? Kopce? Většinu kilometrů jezdím mimo dálnice a jsem rád. Mimo jezdím protože rozvážím zásilky po lidecha firmách.
Nebuďme blbí nedělejme si z republiky betonovou plochu.
Nebuďme blbí nedělejme si z republiky betonovou plochu.
-
zip já netvrdím že my stromi vadí to ani náhodou.Jen že na uzké cestě to je občas problém a musíš si dát pozor a nějakej ten osobák ti nadává že nejedeš po kraji.Prostě ty stromy či větve tam jsou a musíš si dát pozor.Bohužel sám jsem kdysi dávno se skřínovým roburem vzal velkou haluz.
po kraji by stejně nemohl jet ani kdyby tam stromy nebyly. Krajnice na to stavěnéaumirek píše:ono nejde ani o to že padne ale na uzké cestě jsou problém i ty větve to pak s kamionem nemužeš moc po kraji
-
kraj cesty a krajnice není totéž když jsem ohl roh boudy nejel jsem po krajnici ani náhodou
bouda se ohýbá tehdy dyž se jede po chodníku blízko domu a nebo v příkopu to je ta rýha kolem silnice
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super
Baťo kolega zmasakroval roh bedny o tlustou větev, která byla nízko a nemusel ani jet škarpou. stačilo jet po kraji silnice. Vím o ní a znám to místo. Je to tam zrádné.
-
bata já snad vím nejlépe o co jsem tu boudu promáčkl byla tam větev a vzal jsem ji přímo rohem promáčkl jsem ji ale naštěstí jen roh zatlačil asi 10 cm dovnitř a nerozpáral jsem to.Občas na okreskách jsou takové aleje tam to byli ořechy
Stalo se mi to asi před 50 lety ale pořád si to pamatuji
Stalo se mi to asi před 50 lety ale pořád si to pamatuji
Také jsem nějaký ten km odjezdil se skříňovkou P-V3S,jak na vojně tak v civilu s pojizdnou dílnou a větve nad cestou byly v té době velký problém a o větvích nad okrajem cesty ani nemluvě.Měli jsme místo ,kde se s skříňovkou za většího větru nedalo projet,kolega toto nebral v úvahu projel...,ale sroloval si na skříni celou střechu.
Aby řidiči nejezdili po krajnici,tak okolo bývaly betonové patníky.Ty už pokáceli,vysadili nové plastové na dopisní schránky a teď jsou na řadě stromy.Proč?Tam stačí přece zodpovědná údržba,máme tolik nezaměstnaných.Přece jak už psal kolega výše,řidič musí přizpůsobit jízdu stavu a .......... Vím,že všechni řidiči nejsou rozumní,hlavně mladší generace a na takovéto silnici mohou ohrozit kohokoliv.Berte můj příspěvek jako úvahu,nemíním se s nikým hádat.
Stromy mám rád, ale ne u cesty, ovocné se nesklízejí a mrtvých mají na svědomí dost i těch , co nehodu nezpůsobili.Proč nevysazují podél cest keře, které by auto ztlumilo a nezpůsobovalo tragické nehody.Jel jsem na jaře před 40 lety na J 350 svítilo zapadající slunko a místní dobrodinec z JZD vývážel hovnocucem kejdu a jelikož bylo mokro na poli tak to stříkal z cesty a celou zatáčku polil kejdou, bylo štěstí ,že vysazená trnka měla jen 5 cm urvaná stupačky a salto do pole, naražené koleno a nejhorší vyjet z rozbahněného pole.
-
ty větve to sice už ted není zas tak problém.Silnice jsou mnohem širší a stromu taktéž ubylo to tak někde na okresce a tam zas není takovej provoz.
To kutil tim to by jsi koukal jak tady ty ovocné stromy sklízejí! Jabloně oklepou cigoši do mrtě. Nejdřív berou ty ,,nacvaklí" a postupně oklepou i ty co mají pár jablek. No a o švestkách to ani nemluvím. Letos byly i špendliky za vsí jsou tam dva stromy. Vloni jsme se synem odřízli větve co byly hodně v silnici. Právě jsem tam potkal autobus a ten neuhne to je jasný a škrtnul mi o zrcátko. Tak jsme to trochu ořízli. A letos mrtě špendliků tam. Jdu s čubinou na procházku a na škarpě takoví to velký auto a chlapík trhal špendliky. Jeden den otrhal jeden a druhej den druhej. No myslím tam muselo být v metrákách těch plodů. Obalený jako bejk. Otrhal poctivě načisto. Asi z nich uvařil cosi dobrého, třeba povidla!