Cestáři-údržba silnic.

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
aumirek

Re: Cestáři-údržba silnic.

#271 Nový příspěvek od aumirek »

ono nejde ani o to že padne ale na uzké cestě jsou problém i ty větve to pak s kamionem nemužeš moc po kraji

ota

#272 Nový příspěvek od ota »

Jo těm kamioňákům tedy nezávidím jet s něčím velkým po malejch silničkách. Zase jsem zaštrachal v počítači a tady je výsledek.
Takhle dokážou větve poškrábat barvu na novém kontejneru. Právě jsme jeli ke skládání protože zákazník volal že je to poškrábané. Tak jsme jeli tam a muselo se to potom u zákazníka přestříkat. A to jel opatrně, ale přeci jen to nejde uhlídat.
Tak nějakej obrázek zase. :D
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

sekalsemmalo

#273 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

asi si chce někdo nadělat dřevo......
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

ZipBene

#274 Nový příspěvek od ZipBene »

Jsem nižší asi o 20cm než kamion a stejně tak široký, ale stromy kolem silnic mi nevadí. pravda musím víc dávat pozor a přemýšlet. Co nám bude vadit příště? Zatáčky? Kopce? :-/ :-/ Většinu kilometrů jezdím mimo dálnice a jsem rád. Mimo jezdím protože rozvážím zásilky po lidecha firmách.
Nebuďme blbí nedělejme si z republiky betonovou plochu.

aumirek

#275 Nový příspěvek od aumirek »

zip já netvrdím že my stromi vadí to ani náhodou.Jen že na uzké cestě to je občas problém a musíš si dát pozor a nějakej ten osobák ti nadává že nejedeš po kraji.Prostě ty stromy či větve tam jsou a musíš si dát pozor.Bohužel sám jsem kdysi dávno se skřínovým roburem vzal velkou haluz.

z4011be

#276 Nový příspěvek od z4011be »

aumirek píše:ono nejde ani o to že padne ale na uzké cestě jsou problém i ty větve to pak s kamionem nemužeš moc po kraji
po kraji by stejně nemohl jet ani kdyby tam stromy nebyly. Krajnice na to stavěné

aumirek

#277 Nový příspěvek od aumirek »

kraj cesty a krajnice není totéž když jsem ohl roh boudy nejel jsem po krajnici ani náhodou

Baťa1

#278 Nový příspěvek od Baťa1 »

bouda se ohýbá tehdy dyž se jede po chodníku blízko domu a nebo v příkopu to je ta rýha kolem silnice :vysmech:
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

ZipBene

#279 Nový příspěvek od ZipBene »

Baťo kolega zmasakroval roh bedny o tlustou větev, která byla nízko a nemusel ani jet škarpou. stačilo jet po kraji silnice. Vím o ní a znám to místo. Je to tam zrádné.

aumirek

#280 Nový příspěvek od aumirek »

bata já snad vím nejlépe o co jsem tu boudu promáčkl byla tam větev a vzal jsem ji přímo rohem promáčkl jsem ji ale naštěstí jen roh zatlačil asi 10 cm dovnitř a nerozpáral jsem to.Občas na okreskách jsou takové aleje tam to byli ořechy
Stalo se mi to asi před 50 lety ale pořád si to pamatuji

jiriSBS

#281 Nový příspěvek od jiriSBS »

Také jsem nějaký ten km odjezdil se skříňovkou P-V3S,jak na vojně tak v civilu s pojizdnou dílnou a větve nad cestou byly v té době velký problém a o větvích nad okrajem cesty ani nemluvě.Měli jsme místo ,kde se s skříňovkou za většího větru nedalo projet,kolega toto nebral v úvahu projel...,ale sroloval si na skříni celou střechu.

vitex

#282 Nový příspěvek od vitex »

Aby řidiči nejezdili po krajnici,tak okolo bývaly betonové patníky.Ty už pokáceli,vysadili nové plastové na dopisní schránky a teď jsou na řadě stromy.Proč?Tam stačí přece zodpovědná údržba,máme tolik nezaměstnaných.Přece jak už psal kolega výše,řidič musí přizpůsobit jízdu stavu a .......... Vím,že všechni řidiči nejsou rozumní,hlavně mladší generace a na takovéto silnici mohou ohrozit kohokoliv.Berte můj příspěvek jako úvahu,nemíním se s nikým hádat. :ano:

kutil tim

#283 Nový příspěvek od kutil tim »

Stromy mám rád, ale ne u cesty, ovocné se nesklízejí a mrtvých mají na svědomí dost i těch , co nehodu nezpůsobili.Proč nevysazují podél cest keře, které by auto ztlumilo a nezpůsobovalo tragické nehody.Jel jsem na jaře před 40 lety na J 350 svítilo zapadající slunko a místní dobrodinec z JZD vývážel hovnocucem kejdu a jelikož bylo mokro na poli tak to stříkal z cesty a celou zatáčku polil kejdou, bylo štěstí ,že vysazená trnka měla jen 5 cm urvaná stupačky a salto do pole, naražené koleno a nejhorší vyjet z rozbahněného pole.

aumirek

#284 Nový příspěvek od aumirek »

ty větve to sice už ted není zas tak problém.Silnice jsou mnohem širší a stromu taktéž ubylo to tak někde na okresce a tam zas není takovej provoz.

ota

#285 Nový příspěvek od ota »

To kutil tim to by jsi koukal jak tady ty ovocné stromy sklízejí! Jabloně oklepou cigoši do mrtě. Nejdřív berou ty ,,nacvaklí" a postupně oklepou i ty co mají pár jablek. No a o švestkách to ani nemluvím. Letos byly i špendliky za vsí jsou tam dva stromy. Vloni jsme se synem odřízli větve co byly hodně v silnici. Právě jsem tam potkal autobus a ten neuhne to je jasný a škrtnul mi o zrcátko. Tak jsme to trochu ořízli. A letos mrtě špendliků tam. Jdu s čubinou na procházku a na škarpě takoví to velký auto a chlapík trhal špendliky. Jeden den otrhal jeden a druhej den druhej. No myslím tam muselo být v metrákách těch plodů. Obalený jako bejk. Otrhal poctivě načisto. Asi z nich uvařil cosi dobrého, třeba povidla! :D

Odpovědět

Zpět na „Putyka“