co sa vam zleho dneska pritrafilo

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Veteranista!

Re: co sa vam zleho dneska pritrafilo

#2431 Nový příspěvek od Veteranista! »

Kdyby jste měli Š120 jako já, vždy se dá vyndat prachovka okna a odemknout jsi :pohar:
Nemám doma bordel, to je neuspořádané muzeum!

Franta.cz

#2432 Nový příspěvek od Franta.cz »

oco13 píše:Keby ste mali Feldu čo má pol mega za sebou ako ja, tak by ste podobné problémy nemali :typek: :typek: Nezamykám ju vôbec a nikde , vždy je šanca , že mi tam niekto hodí nejaké drobné ako do klobúka. :typek: :typek:
Tak bacha aby se nedostavili měští povaleči s kloboukem a nechtěli příspěvek od tebe.
Řidiči hrozí pokuta kvůli otevřenému okénku

Kuriózní případ budou v brzké době řešit úředníci opavského magistrátu. Zdejší městská policie předala o víkendu do správního řízení případ řidiče, který nechal u zaparkovaného auta otevřená okna a odešel.
Když ho kontaktovali strážníci a upozornili ho, že jde o přestupek, odvětil, že se ničeho špatného nedopustil, a ujel. Strážníci proto případ předali na odbor dopravy, kde řidiči hrozí pokuta minimálně 1500 korun.

Skutečnost, že řidič je povinen při vzdálení z automobilu nejenom zamknout, ale také zavřít všechna okna, si přitom málokdo uvědomuje. Jak uvedla mluvčí opavské městské policie Stonišová, strážníci si pootevřeného okna všimli na ulici Zacpalova. „Při kontrole strážníci zjistili, že na levé straně u řidiče je okno stažené úplně. Telefonní spojení na majitele hlídka získala lustrací přes obvodní oddělení Policie ČR Opava. Ten byl kontaktován a upozorněn na to, že má nezajištěný automobil,“ popsala Stonišová.
Když řidič dorazil na místo, začal se s nimi hádat a přesvědčovat je, že se žádného přestupku nedopustil. „Okno jsem nechal otevřené, protože jsem chtěl v autě vyvětrat, než se vrátím z venčení psů,“ hájil se padesátiletý muž. Že o přestupek jde, si podle mluvčí od strážníků vysvětlit nenechal. „Tvrdil, že je to jeho věc, ničeho se nedopustil a nehodlá nic řešit. Poté sedl za volant a z místa drze odjel. Kdyby to neudělal, téměř jistě by se událost vyřešila napomenutím,“ dodala mluvčí.

Zákon přitom hovoří jasně: „Řidič, který se hodlá vzdálit od vozidla tak, že nemůže v případě potřeby okamžitě zasáhnout, musí učinit taková opatření, aby vozidlo nemohlo ohrozit bezpečnost provozu na pozemních komunikacích a nemohla je neoprávněně užít jiná osoba.“

Výklad, že řidič je povinen nejenom vozidlo zamknout, ale i zavřít všechna okna, přitom zastávají oslovení odborníci. „Samozřejmě že to lze za přestupek považovat. Je to podobné, jako by řidič nechal otevřené dveře a odešel pryč,“ řekl vedoucí oddělení správního řízení odboru dopravy ostravského magistrátu Svatopluk Kučera. Nicméně připustil, že případ z Opavy je svým způsobem opravdu tak trochu extrémní. „Za šestnáct let, co tady pracuji, jsem ještě nezažil, že bychom museli řešit něco podobného,“ dodal.

Britt

#2433 Nový příspěvek od Britt »

Ty si děláš prču ale nezajištění majetku je trestným činem, nabádání ke spáchání trestného činu. Já svou filcku taky nezamykal a když jsem tam náhodou nechal desetikačku do nákupního vozíku, stoupla hodnota vozidla o 50%. :smich: :smich:
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

oco13

#2434 Nový příspěvek od oco13 »

Ako je to potom s kabrioletom? ak používam hardtop a jednoducho plátennú strechu nemám? Hardtop samozrejme na zimu. :typek: Alebo roadster ktorý jednoducho žiadne dvere nemá? Myslím že pre potreby zákona sa ako zaistenie dá chápať neprítomnosť klúčov a UZAMKNUTIE volantu. :typek:

Britt

#2435 Nový příspěvek od Britt »

Zamčené dveře jsou rozhodující a pak se jedná o násilné překonání překážky. Vím že je to pitchovina ale já ten zákon fakt nepsal. :D Stejně tomu je tak, když ti ukradnu klíče od vozidla. Svou nedbalostí a nedostatečným zabezpečením jsi mi umožnil odcizit cizí věc, ktrou jsem si však neměl v úmyslu ponechat a tak se nejedná o krádež ale o neoprávněné použití cizí věci. :-/ Takové jsou České zákony v současném znění. V Americe bych tě za to mohl zastřelit legálně drženou zbraní. :)

123

#2436 Nový příspěvek od 123 »

oco13:
kabriolet myslím to samý jako motorka, u ní jim taky musí stačit zamčený řidítka.

Britt

#2437 Nový příspěvek od Britt »

Pro pojišťovnu to nestačí a ty máš smolíka v případě plnění. Byla celá řada krádeží motorek, které byly zamčené pouze v řídítkách a pachatel je odcizil bez poškození pomocí skateboardu a pojišťovna neuznala plnění v plné výši. Takové jsou naše zákony aneb, všechno je o penězích.

Sadra17

#2438 Nový příspěvek od Sadra17 »

to pak zase záleží na pojistných podmínkách :-/
malej traktorista v malým traktoru

Britt

#2439 Nový příspěvek od Britt »

Tak si je dobře přečti.

123

#2440 Nový příspěvek od 123 »

Pro pojišťovnu nevím, v tom původním příspěvku se psalo o policajtech.
Když jste u toho kradení: byly doby, kdy auta neměla na dveřích žádný zámky, volant, motor ani převodovka u nich zablokovat nešly, spínačka na bošák a přitom byly pro lidi daleko dražší než dneska a tehdy to šlo, dneska utopie.
A pamatuju, že jsme doma dřív nezamylali ani barák, jen se ve veřích otočilo klíčem aby bylo poznat, že nejsme nikdo doma a klíč zůstal zastrčený ve dveřích, a to nejen my, dělali to tak co pamatuju všichni ve vsi. A když se někam šlo nebo jelo na dýl, tak aby nás doma nikdo zbytečně nehledal, tak mamka vzala kus papíru a napsala na něj třeba JSME NA LOUCE, VRÁTÍME SE VEČER, nebo JSME NA VÝLETĚ, PŘIJEDEM V NEDĚLI a ten papír přilípla takovou tou hnědou olizovací papírovou páskou na dveře. Byl normálně vidět ze silnice, dneska snad už nepředstavitelný. Po návratu tam občas bylo připsáno třeba PŮJČIL JSEM SI TRAKTOR, ZÍTRA VRÁTÍM a jméno, nebo třeba od pošťačky BABIČKA MÁ DŮCHOD V BOTNÍKU, no a vedle dveří v botníku jí nechala v některý botě peníze, pro podpis se stavila příště a nikdy tam nechyběla ani koruna. A když třeba traktor po návratu ve stodole nebyl, tak jsme věděli že ten co si ho půjčil neměl akorát tužku aby to tátovi napsal. A zrovna takhle to bylo i ve vsi co pochází manželka, u nich konkrétně se papír dával za okno a klíč nešel ze dveří ani vytáhnout, jen otočit, ale na to se přišlo náhodou až po letech, když tchán umřel, tchýně se začala sama bát a chtěla si na noc zamknout dveře zevnitř, musel jsem jí tehdy vyměnit celý zámek. Nepamatuju, že by se nám tehdy doma něco ztratilo a když jsme něco třeba hledali, tak jsem od babičky ani rodičů snad nikdy neslyšel že by nám to snad někdo ukradl, to je myslím tehdy snad ani vůbec nenapadlo.
Pak se lidi začínali postupně tak nějak bát a definitivně to skončilo po převratu nástupem déééééémokracie, dneska už mi to asi ani nikdo věřit nebude. Napsat si na dveře "jsem na výletě, přijedu zítra", no tak to bych se bál, že mě odchytí do sítě a zavřou do blázince.

ola

#2441 Nový příspěvek od ola »

Ahoj a co bych Ti to nevěříl, kurva, šak sme to dělávali tosamé. A s tým dnešním zamykáním, moja tá je schopná sa aj dvakrát vrátiť lěsti zamkla alě Já su na to pořáď mamľas. Sice bez teho papíra alě Já to udělám každů chvíľu. Tyvolě a jakmile na to dójde moja, tož to si dycky vyposlechnu. Zrovna dneskaj sem jél na stavbu, že enom tak na hodinku, na dvě a tož sem, přesně tajak říkáš, v garáži otočíl enom kľůčem aby každý věďél, že nejsme doma. Akorát, že sa ty hodinky jaksi okotily a hneď z teho bylo raz tolik. Moja furt řve, že tam mám hneď za vratama, alě piču, sice sem tu teho ešče napsál mrtě dalších řádků jaký su hajzľ na zamykání alě nebudu taký kokot a ten zbytek rači zmažu. Protože to fakt nebylo to pravé ořechové vypisovať tu gde, co, všecko, za kolik mám a gde všade nezamykám nebo gdyž už negdy zamknu, tož gde schovávám kľůče, tam by jich našél aj slěpý. A plota ani metr,to už by chyběla enom napsať na ten lístek adresu. Hmm, sice tam vedľa baráka dřímů štyři synové borderkolie alě to by moh ten zloděj klidně zebrať aj jich a ešče by si u teho ty kundy vrtěly ocasama.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

filip

#2442 Nový příspěvek od filip »

Jo to bejvávalo. Vzpomínám jak o pár chalup dál se vrátily po dvou týdnech z dovolené a u auta se šacovali kdo má vlastně klíče od baráku. No nikdo. Klíče byly ve dveřích jako vždycky. Nikdo nevzpomněl zamknout.
A teď? U dědové chalupy bylo od první světové u vrat stodoly opřené srdce od zvonu. Festovní kus železa, opřen o vrata aby se neotvíraly. Když za císaře pána zrekvírovaly zvony tak srdce zůstalo. Sto let tam bylo opřené, až teď v téhle krásné moderní demokratické době ho někdo ukradl.
Chalupa už byla vykradená o pár let dřív...
4011, 25 A, Zebra, Prcek

kenybz

#2443 Nový příspěvek od kenybz »

no tak v dnešní době to tak je taky ty doby pamatuju...nám sa strácajů anom plodiny v humě to je v klidu
ve dvoře ostrý pes tam si nigdo netrůfne
no a matka ostala sama bo mladší brácha jezdí z Prahy jen sem tam, tak jí namontoval kamerový systém a je vidět aj v noci asi do 30-ti metrů...aspoň je klidnější...ve dvoře má také vlčáka ostřejšího....asi 5 roků zpět jí gdosi vlézl do dvora a cosi tam pobrál tak už to má teďkaj zabezpečené...
4ks HD kvalitních venkovních kamer barevných s nočním viděním + kabeláž routry, záznamové zařízení 25000,-
což neni moc když si to namontuješ

sychrovak

#2444 Nový příspěvek od sychrovak »

Čez ti na jaře pošle oznámení o výměně sloupu a že se záměrem tě včas seznámí,bohužel neseznámil ,louku rozrajtoval,na hrázi rybníka zapadnul koleje ponechal,navíc
překopl kabel telekomu,druhý den někdo spojil ale díru nezaházel...........
Navíc kolem sloupu roztahali uzemnění v okruhu 6m od sloupu v hloubce 40 cm.........na otázku co když pole budu orat a jim to vytahám? No to nesmíte,ptám se vy smíte??
Bohužel ano,alespoń vím kde to je a díru si zaházím sám.

No nic život jde dál k příjezdu na hráz dám bránu.

ota

#2445 Nový příspěvek od ota »

Ahoj s tím sloupem mi to přijde nějaké divné. Dělal jsem dříve pro ČEZ. Na každou výměnu sloupu, linky, opravu pokládku prostě na vše se dělá projekt K projektu patří i jednání s majitelem dotčeného pozemku. Projektant dá vše dohromady obejde, jedná s dotčenými stranami. Třeba formou písemné korespondence, emailu, osobně. Pak to celé dá dohromady a projekt se schvaluje a po schválení se stavba realizuje. Bez toho se u nich nic nedělá.
Tedy tam máš prostor k vyjádření. Některé projekty se s majiteli dotčených pozemků sepisují a podepisují z obou stran. Ten návrh nepodepíšeš, když nemáš v dokumentu uvedeno: stavební firma se zavazuje že uvede dotčené pozemky do původního stavu před realizací stavby. K tomu se dodá fotodokumentace. Pak lze domáhat nápravu situsce po odjezdu montážníků a zanechání bordelu.
Když se u nás realizovalo nové připojení domků k síti kabelem do země místo drátama, oslovil písemně projektatnt všechny koho se to týkalo. Předložil nějakou smlouvu o díle. Tuto smlouvu jsem si přečetl a nepodepsal. Projektant přijel ke mě a proč jsem nepodepsal navrženou smlouvu. Řekl jsem mu, že tuhle smlouvu nepodepíšu, dokud tam nebude uvedeno, že stavební, realizační firma se zavazuje, že dotčené pozemky uvede do púvodního stavu před realizací, doplněnou fotodokumnetací stávajícíhi stavu. Samo že brblal a nechtělo se mu. Ale nakonec souhlasil a do návrhu smlouvy to uvedl. Vše se zdokumentovalo, přiložilo a já po připsání formulace o uvedení stavu podepsal. Pak akce proběhla a firma která to pro ně realizovala vše upravila uhrabali to klucí cigánský hrabkama uhutnili žábama, vybračníma deskama. Po realizaci nebylo ani vidět, kde ty výkopy byly. Opravdu vše proběhlo k mojí spokojenosti. Až jsem se docela divil, že to tak dopadlo.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“