CO JSTE DNESKA DĚLALI III

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
murár

Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III

#21991 Nový příspěvek od murár »

Tie pláťaky boli vyrábané na dvoch miestach. V Novom Jičine a u nás v Bardejove. Tak kto vie kto im dodával tie navijáky.

ota

#21992 Nový příspěvek od ota »

To Dáva byl jsem dneska na procházce s hafanem a koukal jsem na podobnej podnik, kde vyrábí ale megawaty. :vysmech: Jak je pod mrakem, nebo nefouká, valí páru že je vidět od nás. No udělal jsem čumkartu. Ale je to daleko. Tak je to blbě vidět. Jedině v mobilu a zvětšit si to. Ten parní mrak byl kurevskej. To opět jedou na maximálku. Taky máš takovej mrak páry? :smich:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Dáva

#21993 Nový příspěvek od Dáva »

Nee my se takhle moc nepáříme :typek:
U nás honime el.generator plynovým stabilákem ;-) ne parní turbínou :co?:

ota

#21994 Nový příspěvek od ota »

Však já vím, kdysi Jsi to tady někde psal. 8) To jen že jsem si zmáčknul foťák na čumkartu té elektrárny.

Dáva

#21995 Nový příspěvek od Dáva »

8) :ano:

fikejz

#21996 Nový příspěvek od fikejz »

Je to vidět dobře i na NTB - stoupající oblak páry skoro jak "atomový hřib". No musí jet na plno, když JE mají němečtí soudruzi zrušený a z OZE v tomhle počasí nic moc neleze. Ostatně taky proto jsou ty nový zdroje "O" - jako občasný!
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

ota

#21997 Nový příspěvek od ota »

Tady podle množství páry hned vidno, kolik ty ,,O" zdroje dávají. Když fouká vítr a svítí sluníčko, je obláček nad jednou chladící věží. Když je hnusně, bezvětří valí jako včera. Je to taky počasím, že ta pára bývá někdy jako kaše a někdy se rozplívá kousek nad věží. Když jsem jezdil do firmy a bylo jako včera, firma je asi 300m od těch věží, byly auta na parkovišti jak led na stadioně. Krusta silná a uplně hladká. Padají dolů krupičky jak když mrholí a rovnou to namrzá. Co jsem četl, tak vloni měli v elektrárně rekord. Nejvíce vyrobené elektřiny za dobu co stojí a produkuje. Kluci od vedle občas na hale co je naše firma vyrábějí nějaké součástky do té elektrárny. Třeba tam stáčely tubky na kouřovod. :vysmech: Přivezli pásy 10 mm plechu a na té stáčečce dělali segmenty trubky. Průměr přez 3m. Taková skoro jako trubka od kamen! Akorát ty kroužky co svařovali rovnou ve stáčečce manipulovali jeřábem. Oni mají všechno takové větší.

ota

#21998 Nový příspěvek od ota »

Tak jsem před obědem mordoval ten naviják. Vymotal jsem z něj snad 40m lana. Vedle ponku hromada, že Halius stál vedle a kňučel. Bál se ji obejít! :vysmech: Cívka nejde vyndat z ramu. Musel bych odříznout bok. No vyšuruju co půjde ocelákem a vyfoukám stlačeným vzduchem. Pak to ponatírám základovkou a pak vrchní barvou. Vyndal jsem ten převod, jedno kolečko nejde ven. Neproleze dírou. Jinak jsem trochu pomáznul ty litinový kluzný ložiska a lano jde krásně lehce vytahovat ven. I s těma převodama. Což bude super. Volné odvijeňí. Uvidím, zatím udělám jen ruční kliku k tomu. A zkusím nahodit na traktůrek. V lese by to při kacení bylo dobré. Jinak na přibližování dřeva by to bylo pomalé a těžkopádné. No ale občas se naviják s dlouhym lanem šikne. 8)

sekalsemmalo

#21999 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

dneska jsem šel v práci po hale,zabrán do plnění pracovních ůkolů.najednou zpoza regálu něco vyšlo rovnou mně do cesty.došlo ke srážce.heboučké.pudově a reflexně(to mám z elektrokola) jsem zachytil odmrštěné do beden padající tělo.byla to moje kolegyně.má teď pohmožděnou pánev...
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

Čárls

#22000 Nový příspěvek od Čárls »

Ty seš ale divoch :smich: :smich: Jinak to k smíchu moc nejni asijako když se mi bezpečačka postavila za soustruh směr univerzálka a i když byla vzorově oblečená jak na potvoru když sem zapnul emulzi to šplíchlo a na 63 mělo čerpadlo pořádný špryc šla se domu převlíknout a já musel vysvětlovat že to schválně nebylo :smich: :smich:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

ota

#22001 Nový příspěvek od ota »

Čárlsi mi měli ještě v nástrojárně bezpečáka ze závodu 01. Nástrojárna byla tuším 05. Ale on chodil po celé fabryce po všech provozech. Fabryka byla na dvou místech od sebe asi 5 min chuze. Určitě jsem to tady psal už jak s tím bezpečákem. On strašně chlastal! A od toho se to odvijelo. Jestli jsem nepsal, napíšu nějakou příhodu. Ale abych se neopakoval po sté.
No a já dneska udělal starou belu! Ráno jsem vstal posnídal a poseděl chvilku ve fabryce u počítače. Pak jsem jel k doktorce. Tam jsem skejsnul 1,5 hodiny. A to předemnou byli 4 lidi. Na plicním. Poté do lekárny a pro pečivo a banány manželka poslala sms. Dojel jsem dom a poobědval v 14:30. Chvíli jsem doma počuměl, bo jsem zatopil v krbovkách. A pak šel do dílny. Uklidil jsem soustruh. Vysál podlahu a namazal soustruh. Uklízel jsem krapet víc. Pro další práci. No a venku pošťípal asi půl kárky špalíků z té břízy a poklidil po štípání. Donesl jsem si kybl do dílny. Domů dřevo z dřevníku a no bylo kafe. Teď jsem dopocmrdoval kolem soustruhu a asi půjdu ponatírat základem ten naviják. Včera jsem musel udělat radikální řez s ním. Uřízl jsem jednu bočnici, abych ho mohl komplet rozebrat. Takže jsem ho ježatým kolečkem venku ojezdil a natřel jednou základovkou. Až pontírám vrchní 2x tak to složím a tu bočnici zase přivařím spátky. No je to tovární výrobek a přijde mi to, jako domácí výroba. Bočnice jsou odpálené autogenem. Kolečka i cívka je vcelku slušně vyrobená. Ale všude na svárech byla struzka a mraky kuliček. Ale chodil lehce. Tak uvidím, možná budu mít zase fajfku. Když už jsem to tenkrát dovlekl z kovošrotu, dám to dohromady. Vška jsem za to dal mrak peněz! :smich:

vitex

#22002 Nový příspěvek od vitex »

No vidíš Oto,že taky umíš odpočívat.

oco13

#22003 Nový příspěvek od oco13 »

Oto , u vás nie je štatny sviatok??? :zapomel:

ota

#22004 Nový příspěvek od ota »

A ten svátek kdy? Já tak nějak ty svátky stejně nedržím. Klidně v ten svátek jdu řezat s cirkulej dřevo. Když je na to počasí! 24 i 31 jsem byl normálně ve fabryce. Jo přišel jsem dom dřív. Manželka kouká na pohádky a ty mě nebavěji. Tak jsem radši venku. Když náhodou je svátek tak myslím 11 let jsem neměl ani jeden svátek placenej. Takže se snažím když je práce dělat. A jestli je svátek? Nebo když padal sníh tak dělám i o víkendu. A pak bylo v tejdnu hezky, jel jsem do lesa kácet dřevo.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“