CO JSTE DNESKA DĚLALI III

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
jean

Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III

#21901 Nový příspěvek od jean »

Toľko rakoviny hrubého čreva pokope, blázniš? Idem volať DanculSK, niečo s tým treba robiť, toto je hazard :D

Tomas6

#21902 Nový příspěvek od Tomas6 »

Rakoviny? No to bych vám ogaři nemohl udělat, vystavit vás takové chorobě. To ať radši zhynu sám, hlavně když ochráním kamarády.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

fikejz

#21903 Nový příspěvek od fikejz »

Přišil jsem přední držáky stoupacích pásů, pásy nalepil na lyže a ořízl na rozměr. To kdyby chtělo nachumelit, tak abych nebyl jak silničáři ;-)
Obrázek Obrázek
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

chobotek

#21904 Nový příspěvek od chobotek »

8) 8) 25.12. se sejdeme na hřebenech. Taky jsem ti chtěl poděkovat za návštěvu. Kdybys nepřijel, hledal bych všechny ty krámy mnohem déle. Jedu pro kapra, pak nějaká příprava a pak konečně dílna.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

fikejz

#21905 Nový příspěvek od fikejz »

25. to neklapne. To máme návštěvní den u nás - přijedou starší děti. A 26 pro změnu jedeme my k máti.
Nemáš zač, i tak ti to docela trvalo :) Rád jsem se stavil a konečně taky potkal paní Columbovou.
Před chvílí jsem dal vařit na rybí polívku a ustavil stromeček do stojanu ať můžou dětičky zdobit. Letos poprvé, myslím, že už teď jejich maminka toho nápadu - že stromeček nedodá komplet ustrojený "Ježíšek", hořce lituje. Já jsem se dobrovolně ujal dohledu nad sporákem, než bych se toho strojení účastnil, protože ti dva jsou jak urvaní ze řetězu. Až se trochu obvaří skelet a hlava tak z toho vyberu kosti. Mezi tím nachystám vnitřnosti a pak je dám s mlíčím i jikrami taky pomalu vařit, aby měla polívka "sílu".
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

ota

#21906 Nový příspěvek od ota »

Dozadku romám a zmizel mi. Tak znovu!
Já dneska žádné nákupy, kapr, jankování. Vzal jsem traktůrek a zajel si odpočinout do lesa. Tam bylo krásně. Nefoukalo, polojasno ticho. No nakácel jsem si toho nějak víc. Takže když jsem viděl hromádky, rovnou jsem si uřízl záatavky 140 cm dlouhý. Aai by se mi to do klasiky nevešlo. Pokácel jsem takové trojče, vyvrat. Leželo to společně ve stromech a bříze. To bylo syrové zelené. Ale byly na tom tečky od hajnýho. S tím jsem se chvíli drbal. No a pak nějaké souše. Pokácím rozřežu na ty moje 110 cm a pak to osekávám mačetou a dělám hromádky. No dneska pěkná kára! Traktůrek ji cejtil za prdelej! Ještě tak 2x a bude hotovo. Taková nahodilka. Dneska 6 kára. Doma to přibylo!
Čumtec.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

vitex

#21907 Nový příspěvek od vitex »

Salát i polévku jsem právě dokutil,bábinka chystá vánočku a já mám zatopeno i po úklidu.Za chvíli jdeme přát vnoučkovi k zítřejšímu svátku,aby těch dárků pod stromečkem neměl moc.

Tomas6

#21908 Nový příspěvek od Tomas6 »

Oto, takovou káru plnou dřeva, za takovým prťůchem bys u nás s úspěchem domů nedovezl. Veškeré lesy jsou na kopci a kolikrát když jsem měl naloženo za velkým traktorem, taky dělala prdelka cvak cvak. Zvlášť když byl nějaký surový modřín nebo něco podobného.... Aj co ložím to největší a nejtěžší na oje, tak když nějaká rosa, nebo trochu bláto, bylo to jak na saních.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

chobotek

#21909 Nový příspěvek od chobotek »

On má Ota největší kopec až doma u baráku a ten je vylepšený asfaltem :D
Já jsem dnes byl akorát pro kapra, jinak se obchodům vyhýbám. A asi to byla chyba, protože ty naháče vykoupili cyklisti, takže to chvíli dalo než jsem ho vyslíknul z kůže.
Vitex, to máš nějaký turbosalát, že se rozleží už do druhého dne?

Čárls

#21910 Nový příspěvek od Čárls »

Já dnes lečil nervičky a něco na mě lezlo tak sem nasadil potní kuru a je mi líp doma božský ticho a nadává mi akorád Elfina když jdu do sklepa pro dříví Jinak bloumám po netu a okukuji co kde maj za kolik a vybírám novej mražák a pračku žádná sranda obojí musí projít 60 futrama takže o mražáku začínám uvažovat o vestavným neb ty maj co požaduji a projdou mi futrama Takže takový nic nedělání Odpočinek Zejtra pokud bude sluně a trochu umrzlo se chystám že se podívám na přehradu a večer si dám něco dobrýho
Polovička je u dcerky a já i polovička budem slavit až na nový rok vše dohromady
:)
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

ota

#21911 Nový příspěvek od ota »

Tady je les skoro na rovině. Ale zase tam všude stojí voda. To si piš, že jedu předek a ruku na uzávěrce. Traktůrek je před károu jako myš na provázku. Když kolo káry chytne za kořen, nebo vleze do bláta, traktůrkem to smýkne jak nic. Tahle kára má nápravu v prostřed. Jezdím s ní nejvíc. Mám ještě druhou káru a to je bez korby jen na klády. A ta má nápravu 30 cm za středem a těžkou oj. A když ji naložím blbě se s ní jezdí po lese. Tlačí mi na zadek traktůrku a skoro pokaždý to zahrabu. Tahle kára má sjetý gumy z bobka. Jsou placatý a je to oproti klasice hrozně znát. S touhle károu projedu o hodně víc, než s tou druhou. Tam jsou ty balony taky, akorát ty klasický a ty lezou do bláta sami. Ono traktůrek jsem zatím nevážil, bude mít možná tak kolem 500 kg. Ta kára bude mít kolem 2 tun takhle naložená. Musel bych zajet k manželce na váhu. Poznám to podle jízdy po silnici. Od lesa k sadu max 3. Od sadu pak 4. A za křižovatkou zase na 3. No motor je nafťák a má myslím 6 koňí. Ale co utáhne je podivuhodné. Musí mít otáčky a pak jede.
Ono v tom lese je mokro a místy močál. Tam už mám hotovo.
Toma6 jednou jsem byl s tím prckem ve státním u nás ,,na Budách" To je v kopci jako prase. Zdělávali jsem tam souše a nechali je v 5m. S Z 4611 jsme nakládali na káru a káru táhnul tenhle prcek. Naložili jsme to všechno a já pak jel takovou uvozovou klikatou kamenitou cestou dolů lesem. Cvičilo to se mnou, šmejkal jsem se ze strany nastranu. Sjel jsem to na 1 až k silnici. Najel na silnici a tam už si to drandil. Bez předku bych to neodjel. Zadek sem tam šel luftem, jak to bylo dlouhý a zvedalo to zadek. Mám v počítači někde fotku. Ale asi nejtěžší váhu co jsem vezl byly betonový pražce. Těch jsem vozil po 10 ks. Jeden má 240 kg. Myslel jsem, že to nedá. Ale dával to statečně. No už kurva něco odvozil! Teď jsem mu koupil novej řetěz. Opravdu jsem v Matere objednal fungláč. Bo ten co tam je je z kovošrotu už vyřazenej. A co už namotal! Mám prcka do lesa rád. Zajedu kam třeba. Mezi stromama vyklučkuju a nemusím daleko nakládat.

jean

#21912 Nový příspěvek od jean »

Ja si zváram žirafku do dielne. Síce sa to nevyplatí, ale budem mať radosť z ubastleného žeriavu a to je hlavné. Dnes serem na robotu, len si bastlím tie moje zázraky.

andre.marek

#21913 Nový příspěvek od andre.marek »

ota píše: pon pro 23, 2024 5:35 pm Toma6 jednou jsem byl s tím prckem ve státním u nás ,,na Budách" To je v kopci jako prase.
Myslím že co je u vás v kopci jako prase je u nás malý kopeček a u Tomáše je to v podstatě rovina. :) :smich: Pro někoho z roviny je to úplně nepředstavitelné, kam a jak se tam dá dojet.
Já třeba nechápu, jak tam v těch kopcích můžou jezdit nějakou technikou. Já bych tam do traktoru nesedl ani za nic.

chobotek

#21914 Nový příspěvek od chobotek »

Ota, ona by ti tam pasovala i šestistovka (to, co máš je 450ccm), ale to bych pak nechtěl vidět, co bys tahal.
Fikejz, protože mám hotovo, jdeme i zítra dopoledne. Viděl bych to na pěknou inverzi a rychlý, jiskřivý sníh. A taky jsem se zapomněl ohradit, že to trvalo. No trvalo, ale nakonec jsem si vzpomněl. Měl jsem takovou fixní ideu, že se u tebe stihnu stavit cestou do Zlína nebo ze Zlína. A vůbec máš štěstí, že ten místní, co mě schovává věci na chvíli poodstoupil a nechal mě vzpomenout, kam jsem tu bednu vykydal z auta :D

Sadra17

#21915 Nový příspěvek od Sadra17 »

andre.marek píše: pon pro 23, 2024 7:03 pm Já třeba nechápu, jak tam v těch kopcích můžou jezdit nějakou technikou. Já bych tam do traktoru nesedl ani za nic.
taky jsme obhospodařovali louky hodně v kopcích, tam jsem se i bál, ale když tam pak vjeli chlapy s trambuskama a řezačkou tak jsem byl "v klidu" :smich: :smich:
malej traktorista v malým traktoru

Odpovědět

Zpět na „Putyka“