CO JSTE DNESKA DĚLALI III

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
vitex

Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III

#21721 Nový příspěvek od vitex »

Já jako každý den.

fikejz

#21722 Nový příspěvek od fikejz »

Obešel jsem s křoviňákem ohrady, vyčistil jsem pod ohradníkem a opravil závady na ohradě, připravil ji na zimu. Před obědem jsem ještě stihl natáhnout ohradník před okno, aby na něj nelezly kočky a neprotahovali si drápky o síťku proti hmyzu. Jednu tak už mrchy zničili :vztek: Tak teď mají po žížalkách - už si na parapet nelehnou. Po obědě jsem vyrobil přední úchyty stoupacích pásů na skialpy: https://www.sachasport.cz/zamek-z-hook-for-click-lock/ A udělal spoustu dalších drobností.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

DanculSK

#21723 Nový příspěvek od DanculSK »

Ono,by to asi patrilo do či sa vám zle pritrafilo
,
Pred časom sme mali ten istý problém,
Aj sme to preberali,
Začalo to v pondelok ráno, začalo zasa špatne odtekať wecko,
:pistol:
Tak v práci gugel, a poobede,z práce prišiel krtko
:red:
Problém sa podaril čiastočne odstrániť,
No museli sme dať vytahat žumpu,aby mohol púšťať vodu, tlak aby to mohol vyčistiť dokonale,
Dokonca bol na toľko seriózny, že prvý raz nechcel ani euro.
Tak v stredu prišiel znovu, a to bolo coro moro
Uff
Tak prvá fotka problému...

Obrázek

Ani nebudem opisovať čo tam je...
Tu je otvorený problém z vonku

Obrázek
Obrázek
Ako nechápem ako to mohlo 44 rokov fungovať,
Odpadova rúra na cca 1 metre do polovice zaliata betónom
:pistol:

Tak všetko vyburat vyvalat....
A tu je prvý konečný výsledok,
Vlastne pokus číslo jedna,,,

Obrázek

Tu už za tmy, konečný výsledok...
Ešte sa to muselo asi 40cm posunúť

Obrázek

Ak nezabudnem tak zajtra urobím foto po svetle
.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

jean

#21724 Nový příspěvek od jean »

Bol som dnes na burze, kúpil som tam 5 kilo duralu za 10 euro a zverák do frézky. Teraz mám 3 rovnaké. Veľká Snina 200mm roztvorenie. Len ich musím dať prebrúsiť, aby boli párové.

Bent Conrod

#21725 Nový příspěvek od Bent Conrod »

Kde byla burza?

jean

#21726 Nový příspěvek od jean »

Garazovy vypredaj v Nitre

DanculSK

#21727 Nový příspěvek od DanculSK »

Sľúbené foto po svetle

Obrázek

Pevne verím že sa toho už nebudem musieť chytiť.
Ešte zasypať a hotovo
Počká to do zajtra,
U nás v nedeľu nedela-me

ota

#21728 Nový příspěvek od ota »

Byl jsem před obědem na skok v lese. Jel jsem zdělat jeden kmen. Leželo to na poli před naším lesem. Hajnej povídal, abych to zpracoval. Tuhle jsem to ořezal a stáhl bokem. Pán asi za 3 dny zoral pole. Jel jsem lesem a nacouval zlesa až ke kmenu. Zřezal jsem kmen ma metrovky a naložil. Koukám kudy na cestu. Tak že kousek lesem a pak po oračce na cestu. No snad to tou oračkou dám. Jel jsem a předek, ten dávám hned jak sjedu z pevné cesty. Do ruky páku uzávěrky a plnej plyn. Jedu vcelku dobře a najednou hrabačka. Nenechal jsem to hrabat a zkusil couvnout. Ten předek je na couvání hodně znát. No a pak jsem roztočil motor, podržel hned uzávěrku a pustil spojku. Prohrábnul si, ale dal to. Pak u cesty bylo zoráno podél cesty. Kurva takový loupáky! No přez ně to nedám! V rohu pole jak traktorista pouštěl pluh kousek nedooráno. Ale stála tam voda. No co už, syn je doma, telefon v kapse když to tam píchnu přijede mě vytáhnout. Rozpálil jsem to a stejně jsem to tam upíchnul. Naštěstí jsem zase tak 2m vycouvnul než jsem začal hrabat. No kolej už pěkně vyjetá vezmu to v ní podruhé. Opět roztočil motór,uzávěrka hned a hybaj! Chvilku hrábnul, ale vytáhl to. Na cestu v poho. Naštěstí fůra nebyla taková. No s plnou bych to ani nezkoušel. O odpoledne se uvidí co se bude kutit. Mlha trochu opadla. Ale je tam hnusně. :vztek:

chobotek

#21729 Nový příspěvek od chobotek »

On to má JARDY v podpisu a platí to pro všechna roční období. V prosinci dokončujeme práce, co jsme nestihli v říjnu a listopadu. Hrabeme listí, ryjeme záhony, uklízíme konve a hadice na dešťovou vodu. Zkrátka štěstí, že tady slezl sníh. Od úterý má zase sněžit.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

ota

#21730 Nový příspěvek od ota »

Chobotku já to mám nějak jinak. Listí jsem nehrabal. Něco pojezdil syn sekačkou, něco vzal vítr, něco zbylo. Místo záhonů jsem splašenou motyčkou vykopal na bývalé zahrádce výkop pod garáž. Hlína jela na pole, jak byla pěkná. Konve jsou různě poházený po place. Akorát musím hlídat Haliuse, občas mu plastové konve chtnají!
No vyprázdnil jsem červenou káru a je z ní 2,5 bedny narovnaných kuláčků v délce 110 cm. Odhadem 2,5 kubíku. Kára volná, jak dokončím ty nerez niple ( asi 2 dny ) letím do lesa. Dneska jsem to prošel a nevím jestli to do konce prosince stihnu. Tady vzadu je toho opravdu moc. A to tam přibyly souše. Ptáci oklobaly. Rozkaz zněl jasně ,,všechny souše a označený vykácet"! :red:

chobotek

#21731 Nový příspěvek od chobotek »

Listí jsem naposledy bral taky sekačkou, ale jak už jsem tu psal, byl to její poslední výkon, teď odpočívá po částech v kontejneru na plast a zbytek v kovošrotu. Ještě musím dojet do říše pro novou sekačku a hromadu dalších krámů, ale nějak na to není čas. Snad to do Vánoc ještě stihnu, abych si taky udělal vánoce :) Teď jsem měl být v dílně, ale chystám objednávky spotřebního materiálu, co sem přes rok zdělal.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

ota

#21732 Nový příspěvek od ota »

No já jsem si kdysi koupil novou sekačku v kovošrotě. Dala mi mrcha zabrat, než jsem přišel na to, proč v půlce sekání chcípne a nechce makat. Letos už jezdila jako dráha. Však stála hříšnejch 300 Kč! Nedávno tam byla Perla bubnovka. Krásná nezničená ani neměla ošoupanou barvu na bubnu. Jen měla asi stržený startování. Tahal jsem a sem tam se to chytlo a otočilo motorem. No byl se mnou syn. A co za to taháš? Ne nic tomu asi není. Prej máš doma málo krámů? Nemáš bobnovku doma a druhou 3 roky u Kenybze? Dal jsem ji v kovošrotě do ,,depozitu". No příště tam už nebyla. Někdo si ji nadělil. Kdybych jel do kovošrotu sám, byl bych o jeden zgarp bohatší.
Ten depozit je tam paráda. Když nechceš a je dost věcí, dám si do depozitu. Podruhé je málo, sáhnu do depozitu a doplním si kyla. Tenkrát jsem měl jen asi 3 kg nic neměli. Tak jsem si z depozitu vyzvedl 40 kg naviják. Pojď domů ty kluku, abych neměl podstav na váze! :smich:

vitex

#21733 Nový příspěvek od vitex »

Tohle:
Obrázek
A toto mě ještě čeká:
Obrázek
A pak všechno naštípat. :pistol:

DanculSK

#21734 Nový příspěvek od DanculSK »

Bol som z neterou vybrať stromček...
Ešte bude do vianoc na koreni
:ano:

Obrázek

ota

#21735 Nový příspěvek od ota »

Jo to se to dělá, dřevo na hromadě, jen se to šmiká a štípe! Hajnej povídal, dneska nikdo nechce dělat v lese. Prej jsem první se samovýrobou. Dneska jsem byl obhlídnout plac ze zadu co mám dělat. Nejsem ani v polovině. Zdaleka. Tam u cesty bude tak 5 kár dřeva. Před 2 měsícema spadlo jehličí. Ale už to bude přeci trochu vyschlí. Jinak dělám na čisto. Všechny soušky od 3 cm průměr beru. Tak jak se to dělalo poctivě. Potřeboval bych teď v tejdnu min dva dny tam jít. Uvidíme jak bude počasí. Ale i dneska to šlo i když byla ráno jinovatka a mlha jako prase. Vytahnul jsem 114 Dolmara asi po 1,5 letech v regále. Má pěknej řetízek. A šla jako hutě. Budu ji brát na kácení těch větších stromů. Aby jsem se s tím nebabral odvětvovačkou.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“