CO JSTE DNESKA DĚLALI III

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
ota

Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III

#21481 Nový příspěvek od ota »

Tomas6 u mě je jen jedinej problém s minibagrem. To že ,,prodlouženou násadu, ať to někam dostane" to není vůbec problém. Ale problém je, že moje Kubota nezvedne třeba na 4 kolovou vlečku. Má krátké a blbě tvarované rameno. Pod sebe dostal vždy v pohodě. Ale naložit je problém. Musím na 2 kolovou káru, ta je nižší. Jinak nasadím třetí rameno a na něm mám drapák a nebo kleště. To je už pak v pohodě. Nahrabu si hromadu a pak přehodím to rameno a tam mám i rotátor. A s tím v pohodě drapáken nebo kleštěma naložím. Jasně že ubyde na možném zaťížení. Ale ten drapák plnej hlíny, nebo sutě dává uplně v pohodě. Ještě si chci udělat jen kratší 3 rameno. Tohle je 110 cm. A chci tak do 50 cm. Matroš je už doma. Že by se používalo to třetí na těžší váhu. Teď jsem naposledy hrabal takovej výkop pod podlahu v kůlničce. Šířka mezi stěnama 2,5m. Vyšlo to uplně nachlup. Nahrabal jsem to 20cm lžící a pak jsem dal naklápěcí svahovku a vytahal to na kraj. Tam už šlo otáčet a bylo toho 6 kár. Ručně bych to nechtěl kopat!

Tomas6

#21482 Nový příspěvek od Tomas6 »

Oto já bych chtěl bagřik který dostane na tatru. Před 14ti dny jsem jezdil na lesní hřbitov ve Zlíně, vozil recyklát a zpátky hlinu. Nakladal to nějakým JCB 3.5t. dostal tak tak. Samozřejmě jen za bočnicu. Musel přehrňat v korbě. Ale Tatru naložil. Ideálně kdyby se postavil na hromadu, ale nebyla. Kopal kufr. Nemyslím že bych já měl někdy tatru, ale jeden nikdy neví
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Fizz

#21483 Nový příspěvek od Fizz »

Těm ludem fakt jebe...

Jo manipulátory to je nejspíš hudba budoucnosti, už to umí být jeřáb ještěr plošina, žebřík, mají otoč, patky i kolopásy... Atd... Akorát ty ceny jsou masakr....

Oco... Inspirace....

https://dum.bazos.cz/inzerat/191377506/mininakladac.php
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

vitex

#21484 Nový příspěvek od vitex »

Tak jsem posnídal a valím s bábinkou na houby a oběd.

oco13

#21485 Nový příspěvek od oco13 »

Fizz píše: ned říj 27, 2024 12:33 am Oco... Inspirace....

https://dum.bazos.cz/inzerat/191377506/mininakladac.php
Je aj u nás , len tohto sa bojím
Typ převodovky Hydrostatický
Možno len preto že som nikdy nemal nič s hydroprevodom. :-/

Sadra17

#21486 Nový příspěvek od Sadra17 »

bourač píše: sob říj 26, 2024 9:33 pm Letos jsem objevil kouzlo teleskopického manipulátoru Manitou, takovej drobek,(MT625) ale produktivita neskutečná.
tyhle 635 a 835 jsme měli v podniku a dělalo se s tim skoro všechno hlavně když byla šikovná obsluha 8)
malej traktorista v malým traktoru

Karel Dezort

#21487 Nový příspěvek od Karel Dezort »

Přeji pěkný den už jsem nějakou dobu majitele soustruhu sv 18 av hlavě se mi rodí myšlenka pořídit ještě brusku na ploše, ale má to menší háček průchod dvérma do dilny, bohužel otvor nejde zvětšit tak by se myšlenka rozebrání a složení na místě. Co jsem taj koukal tak třeba bph 25 by se asi nechal rozebrat na stojan a stůl a přestěhovat to samostatně, budu rád za každý nápad. Foto soustruhu doma a na čem dělám v práci.
Obrázek

Obrázek

fikejz

#21488 Nový příspěvek od fikejz »

Dnes jsme dokončili přípravu na odpověď, až se nás paní zima zeptá:
Obrázek Obrázek Obrázek
Následně si na kolech vyšlápli na Žaltman. Pak pěšky vylezli na rozhlednu, jakkoliv už pod ní bylo jasné, že uvidíme leda tak sami na sebe. A to ještě v tom lepším případě. Cestou z5 posbírali pár pěkně masitých Bedel na večeři.
Obrázek
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Tomas6

#21489 Nový příspěvek od Tomas6 »

Krásně obskládaný domek. 8) a není té holčičce zima? Krátké nohavice.... :smich:

Fizz

#21490 Nový příspěvek od Fizz »

z kama jsou ty detsky kolecka?

skřitci už by přesedlali na vetsi...
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Fizz

#21491 Nový příspěvek od Fizz »

z kama jsou ty detsky kolecka?

skřitci už by přesedlali na vetsi...
Other-Side II. '23

hobr

#21492 Nový příspěvek od hobr »

Tomas6 píše: ned říj 27, 2024 8:21 pm Krásně obskládaný domek. 8) a není té holčičce zima? Krátké nohavice.... :smich:
Není! Je statečná! :D
Dnes jsem s dcérkou navštívil vodojemy na Žluťáku (ve Brně). Parádní podívaná...
https://vodojemybrno.cz/
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

Tomas6

#21493 Nový příspěvek od Tomas6 »

Já včera rodinný výlet do Prahy. Ráno do kostelíčka a pak vijo na prahu. Po poledni jsme dorazili, oběd, ubytování a následně na návštěvu k sestře. Mají stejně staré děcka, no s tím naším když se potkají, neuvěřitelný brajgl. Se švagrem jsme dali pár pivek a pár kalíšků.... Byl jsem z té cesty jakýsi utahaný,v 8 večer už jsem byl jak miminko. A teď nemůžu spát. Dneska budeme blóňat po hradě, mostě a staromáku a já nevím kde ještě

fikejz

#21494 Nový příspěvek od fikejz »

Ty kolečka jsou z firmy pod kopcem ve Rtyni https://www.protec-kult.cz/. O číslo větší by to už chtělo, ale na taková jsem nenarazil.
Na holčičce je právě vidět, že je to už holčička a strojí se nikoliv podle zimy, ale podle toho co se jí líbí. A pak jí samozřejmě není zima i kdyby jí drkotaly zuby ;-)
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

vitex

#21495 Nový příspěvek od vitex »

Zaspal jsem.Rychle si dám ryzce na másle a kmínu a hybaj na dlažbu.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“