CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Tak jsem nasadil axiální ložisko a druhej kroužek byl malej na náboj. Vytáhl jsem měřidla a podivné, náboj o 0,7 mm větší. No ještě že mám doma soustruh. Upnul jsem kroužek ložiska a o těch 0,7 mm jsem díru slíznul. A naklepnul krouzek na náboj. Zase kousek skládačky hotovej. Teď jen to jedno ložisko, co jsem tuhle použil jinam koupit a skládačka bude pokračovat. Snad se to bude pak točit.
Jediný co můžu je tu vodu chytat a čerpat bohužel. Jediný co ještě udělám je že seženu 200l sud a zakopu ho místo jímky at se vejde víc
malej traktorista v malým traktoru
Oto,co to tam máš šišatýho na spodní fotce?
Koukni, je to nějakej hydromotor. Cosi pístovej? Jo pístky tam jsou a ten šišojd se nad níma šišojdně otáčí. Je to hydromotor z otoče starého, asi příhradového autojeřábu. Pohání šnek a ten šnekové kolo. Má to dohromady asi 50 kg. Kdysi jsem to dovlekl z kovošrotu. Že z toho udělám pohon na vrták na minibagr. Nejdřív jsem rozebral hydromotor. Bo jsem dal hadice a nasadil na minibagr na vývody. Ani se to mehnulo. Rozebral jsem ten hydromotor a ten byl přirezlej. Ty ložiska se ani nehnuly. A pak jsem rozebral tu šnekovou převodovku a zjistil, že šnekové kolo je z pertinaxu. To by asi s vrtákem nebylo dobrý, ty rázy od vrtáku když chytne šutr by mohly to pertinaxový kolo ožvejkat. Ale když už jsem to rozebral a leží to tu rok na ponku, jal jsem se to poskládat konečně dohromady. Ač teď jsem trochu mimo, bo si nepamatuju, jak to bylo složený, je tam pružina a teď nevím, kam s ní. Snad se mi neskulika do krabičky a třeba tam ani nepatří!
Čumtec!
Čumtec!
Pružina je na hřídeli a tlačí ten děrovaný válec na bronzovou desku, která nesmí mít škrábance.
Jo ta deska tam je na dně toho tělesa. Je tam malej axiál a klasické kuličkové ložisko. Tak to bude vlastně pod tou sroubovací přírubou. Vzpomínám si, že jsem povolil šrouby a ta deska navrchu odskočila. Měl jsem si to fotit. Teď v tom plavu, nikdy jsem tenhle nerozebíral. No jen aby to bylo v kupě a uvolnilo mi místo na ponku. A aby to makalo jak má. Ten převod by se dal použít na něco jinýho. Tahalo to řetěz a to kolečko na řetěz je tak na 2" coulák řetěz. Ten musel bejt pořádnej. Ale bude se to točit asi jako šnek. Pomaloučku. On i ten hydromotor má na spojku co přenáší točení tak 16 mm hřídelku. Tak tam nebude velkej krouťák.
Já dnes skoro nic vypucoval a nalil pilky na poslední zítřejší řezání sice sem měl rovno chuť jít řezat ale vrátil se soused z dovolený tak ať se vyspí měl kruhy pod očima jak monokly a opálenej od moře že by si jej člověk splet
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Měnil jsem stuhu na žaluziích. Teď jsem se s tím s.al dvě hodiny. Nikdy více.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Tomas: na vonkajsich si menil tu stredovu pasku? Daj navod aj mne to treba vymenit
Na vnitřních. Návod? Doteď nevím jak se mi to podařilo dát dohromady
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Na opravě vlečky jsem zjistil malou boční "vůli" mezi koly a rámem. Takže náprava dolů, rozšířit a navařit zpět. Den práce navíc...
Zítra pokračování.
Zítra pokračování.
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Já měl dneska hyml plodnej den! Ráno jsem vstal dřív. Vyjedu s autem, zapřáhnu vozík. Koukám kde je soused. Nikde, tak volám telefonem. Soused že mu to nevyšlo a je ješté v Praze. Kurva měli jsme jet ráno spolu vyklízet barák po rodičích. No nic vzal jsem žebřík a frknul ho na vozík, pytle a hurá na hrušky. Asi za 1,5 h volá soused, jsem tu! Povídám já jsem na hruškách a on jedu za tebou. Přijel vlezl na strom a sklepal ho. No já chtěl ze žebříku trhat. On že takhle to bude rychlejc! No sebrali jsme to a naložily pytle na vozík. Šup dom na oběd. Pak jsme sedli do auta, odvezli hrušky rovnou do palírny. Bylo jich 305 kg. No to stačí! A naspátek jsme zajeli na ten barák. Naložili plnej vozík věcí. Poklidili kůlnu, garáž, dílnu. Ještě trochu zbylo, možná na neděli. A šup dom. Doma nějaké upravy, opravy na pluhách na zítra na Starokolínskou brázdu. Než jsme to se synem zrychtovali byla tma. Ještě k tomu mobilní světlo rosvítili. Odpřáhl jsem plně naloženej vozík od auta hodil přez vozík plachtu a šel ještě do dílny. Tam ještě chvilku pošťoural. A dom. 20: 15 plodnej den! Mám 3 fajfky udělaný!
Já dnes lenošil a přišlo mi toto https://allegro.cz/nabidka/ostricka-bru ... bdf1c5e8ec sice pomalu s křížkem po funuse ale aspoň sem ji vyzkoušel Osobně Vymejšlím z toho udělat mašinku na broušení Líbí se mui Povrch je jak zrcado a ostří perfekt Zkusíl jsem i říznout do klacku Jo dobrý a řek bych lepší jak od pilníku V pondělí se uvidí kolik ostří vydrží Měl sem na ni zalusk už dlouho akorád sem se nějak nemohl odhodlat Ta od dremlu moc drahý a tohle na mě na alegru vybaflo tak sem řekl risknu to a uvidíme
No akorád je u toho jen 3 druhy cigárek na broušení a jsou trochu háklivý snadno je člověk urazí pokud si nedá bacha Nic 4 pruměr mi ulítl na pulce řetězu tak sem vzal o číslo větší a orovnal na 4 mm Pak už jsem na to přišel a v pohodě dva řetízky nabrousil No a jak sem byl rozvášněný tak sem si ještě objednal https://allegro.cz/nabidka/diamantovy-o ... bdf1c5e8ec Zde už by uražení nemělo hrozit a uvidím kolik vydrží jedno cigárko a jaký udělá povrch asi se budu muset stavit ve fabrice a navštívit nastrojařskýho Zda něco nemá z komunistických zasob
Takže v selku uspěšný den odpočinku Zejtra bude rasovina na trávníku u mámy Možná se přesvědčím ráno a pujdu na chvíli řezat ten zbyteček kládovky Jsem nějakej přejetej do ničeho se mi nechce akorád nápady se líhnou v hlavě co budu dělat v zimně v dílničce Takový malý hovadinky pro zábavu
No akorád je u toho jen 3 druhy cigárek na broušení a jsou trochu háklivý snadno je člověk urazí pokud si nedá bacha Nic 4 pruměr mi ulítl na pulce řetězu tak sem vzal o číslo větší a orovnal na 4 mm Pak už jsem na to přišel a v pohodě dva řetízky nabrousil No a jak sem byl rozvášněný tak sem si ještě objednal https://allegro.cz/nabidka/diamantovy-o ... bdf1c5e8ec Zde už by uražení nemělo hrozit a uvidím kolik vydrží jedno cigárko a jaký udělá povrch asi se budu muset stavit ve fabrice a navštívit nastrojařskýho Zda něco nemá z komunistických zasob
Takže v selku uspěšný den odpočinku Zejtra bude rasovina na trávníku u mámy Možná se přesvědčím ráno a pujdu na chvíli řezat ten zbyteček kládovky Jsem nějakej přejetej do ničeho se mi nechce akorád nápady se líhnou v hlavě co budu dělat v zimně v dílničce Takový malý hovadinky pro zábavu
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Čárlsi já byl ve středu v lese. A u těch 2 borovic co uschly je nahnutej modřín. Už jsem to dávno říkal. Borovice uschla v zimě. Z jara druhá. Říkám si ten modřín se buď vyvrátí, nebo uschne taky. No rychtyk, už je nahnutej! Jak napršelo a foukal vítr od severozápadu nahnul ho. Kurva na pařezu všechno tak 70 cm průměr. Až bude trochu volněc časově jdu na to. Od 6m po 4m délky ze všeho. Pak na mojí pilu. Bude i palivo z 20cm - To už dávám do paliva. Jen ty oblice mají tak 15 cm průměr. A ke všemu ve státním vedle 5 kurovčáků a za cestou u kámoše 8 kůrovčáků krajáků vedle cesty. Jeden má tak 90 cm na pařezu. Pěkný kusani. Ale už to vím, budou stejně dole nahnilí. Bo tam hodně stojí voda. A brouk tu hnilobu najde jak s radarem. To vše během 14 dnů. Koukám po tom dešti kurva zelený jehličí na cestě a voda ho vzala na strany. Koukám no to je brouk, zvednu hlavu a už jsem to viděl! Chtěl jsem volat hajnýmu, že bych to vedle ve státnim zrychtoval na samovýrobu a vzpoměl jsem si na to v 20h večer.
Čumtec u mě. Múžeš dorazit s tou Tvojí ,,prskavkou" naostřenou, budou tam pěkné řezy. Naleju starou Dolmarku s 50 cm lištou a půjde to dolů.
Čumtec u mě. Múžeš dorazit s tou Tvojí ,,prskavkou" naostřenou, budou tam pěkné řezy. Naleju starou Dolmarku s 50 cm lištou a půjde to dolů.