Máš pravdu,v mašině byl srajdový benzín a stála venku asi 4 roky.Nádrž smrděla jak od ředidla a bylo v ní bláto.Už asi rok napájím stroje Vervou 100.Do druhé(čtyřtaktní)jsem jenom dolil Vervu a chytla hned.
CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Tak to ti nepovím jedině obkopat a zaizolovat nevím těžká rada Táta si u našeho udělal poctivou vanu ale pak to vymysl mámi zk... prej uděláme sklípek pod veradou no tak tata prostě vzal vyboural a vybral hlínu udělal beton jenže jak venku je mokro tak to tam stěnama a spodem chčije taky ale tam to pomohlo aspoň tak že je to hadicej vyvedeno do kanálu a je to malej prostor
Co lidi dělali tak vrtali díry a cpali vodní sklo do děr takovou injektáž Jak moc to funguje nevím spíš proti vzlínající vlhkosti Taky jsem viděl že dělali cca pár metrů od baráku izolační zeď a zvrchu beton ale jak by to fungovalo nevím Podle mne nejlepší postupně aby se nenarušila stabilita základů obkopat a zaizolovat ipou pak štorcku a zasypat
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
obkopat nejni reálný, vedle stojí sousedovo barák- v podstatě teče od něj
malej traktorista v malým traktoru
Včera a dneska fkákačka a takové ty práce co se dají dělat když prší. Včera jsem dopoledne zavařil 20 sklenic povidel, odpoledne s tátou udělal zásuvku na půdě, rozebral žaluzie na okně co chodila zkřiva, večer s klukem postavil autodráhu. No jak by řekl Ota, neplodný den Dneska to nebylo o moc lepší. Dopoledne pohledal klukovi novou postel, zašli jsme do kostelíčka a byl oběd. Odpoledne dvě partie člověče nezlob se, pak vysvitl Oskárek, tak objet statky a ohrady a byl skoro večer. Navečer jsem ještě stihnul udělat věšáky na kola. Tak napůl neplodný den.
Jedna fotka.
Jedna fotka.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Oběd jsem měl až večer, musel bych buď zatopit nebo vytáhnout velkou centrálu. Tahle stačila DZE-017. Mám ji už kolik roků a teprve dneska jsem si všimnul, že vahadlo od regulátoru je namontované obráceně. Ale protože je neděle opravím to až zítra. Konečně půjde táhlo ke karburátoru pohodlně montovat.
Jinak mě překvapilo, že ani jeden z těch baráků (jsou jich tu desítky), co má na střeše panely, nesvítil. Patrně se šetřilo na měničích.
Takový celý líný víkend to byl, převážně kreslení slepého projektu, jak by řekl bourací kolega
Jinak mě překvapilo, že ani jeden z těch baráků (jsou jich tu desítky), co má na střeše panely, nesvítil. Patrně se šetřilo na měničích.
Takový celý líný víkend to byl, převážně kreslení slepého projektu, jak by řekl bourací kolega
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Tomas6 já měl neplodný den. Však jsem psal. Ale pochoval jsem si vnučku. Za 5 dní ji budou 3 měsíce. Je moc hodná. Nadlábla se u mamky a pak mi ji dali znovu pochovat. Smála se na mě. Je to sranda, takovej cvrčíček a jak se už umí smát. Tak ani nevadilo, že jsem dneska udělal prd. Prej manželka, že se taky musí odpočívat. Přez den pršelo, pak přestalo. Sem tam mrholilo. A když jsme jeli dom tak zase pršelo. Nad náma u silnice jsou plný škarpy. Nebo to co byly škarpy. Všechny mostky ucpaný. Pod silnicí u topolů je ten mostek ucpanej a teče to přez silnici. Tam to znám, tak jsem jel krokem. Kdo to tam nezná voda lítá až do pole. U švestek jsem to z jara vybral minibagrem a už to taky moc neodtejkalo. Chtělo by to vybrat znovu. Přijeli jsme dom a už voda nešla po silnici. Ale i tak by to chtělo vybrat. Je to na pozemku souseda. A on tu nebydlí. Musím dávat pozor, až se tady objeví, tak to s ním domluvit. Je to jen přez silnici proti našemu vjezdu. Voda pak steče ke mě na vjezd a vymele to škarpu ve vjezdu.
To já měl plodný den.Skoro nic jsem nedělal,ale vyžral celou ledničku.
Sandro tak pak zbejvá jediný prostě na stěnu ipu nalípat a přizdít štorcku a vyplnit mezírku mezi ipou a štorckou cementovou maltou pak na podlaze napojit a udělat podlahu cca 10 čísel kvalitního betonu tkz vnitřní vanu ale na to musí bejt místo a výška stropu a musíš se dostat nad terén pak je otázka co na to řeknou původní stěny sklepa pokud jsou kamenný nebo litý z betonu pohoda pokud z cihel cdm nemuselo by to být to pravý chtělo by to statika a poradit se s ním aby řekl zda by to takto šlo a hlavně zda jsou odizolovaný strop a zaklady od vrchu stavby aby ta voda nešla do stěn
Jasně jako v 50tych letech.... Než se drbat s ipou a přizdívkou jsou třeba hydroizolační stěrky který s perlinkou vydrží násobky toho co ipa. Kopírují neodstávají nekrčí se nemusí se nahřívat řeší detaily atd. Jako ochrana proti mechanickému poškození stačí třeba 2cm XPS a nopka.
A xx dakeko lepších řešení. Nicméně výše uvedené je schopné a funkční vhodné i pro samorealizaci....
A xx dakeko lepších řešení. Nicméně výše uvedené je schopné a funkční vhodné i pro samorealizaci....
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Já neznám všechny ty moderní řešení akorád vím že voda je kurva co využije každou možnost kudy proniknout a má sílu
U nas kdyby táta neudělal tu pitomost že se naboural pod verandu aby rozšířil sklep Tak nebyla v baráku voda z prusaků do novýho sklépku tak to prostě je a jeden zednický tohle poradil Tak jen předávám U nás by to bylo dostat se na puvodní ipu a ovařit vanu zazdát aby neprosakovala spodní voda při deštích Mužu se na to vyprdnout je močnost odtoku a stejně ten barák přijde jednou prodat Navíc zas by máma nadávala co si vymýšlím
Zas prší tak z práce venku zas nic nebude zbejvaj mi tři pořádný klády rozřezat a rozštípat No však má bejt líp Prace na dva dni pro mne ale moknout u toho nebudu
Pak vyměnit olej ve štípačce vyčistit nadrž a zjistit kudy uniká troška oleje Pokud to bude pistnice mam o zábavu postaráno ale je to jen pár kapek Tak se na to asi vyprdnu a budu dolejvat nějaký 1 deci co ubude za celý štípání nejni katastrofa a kdo ví co bude příští rok
U nas kdyby táta neudělal tu pitomost že se naboural pod verandu aby rozšířil sklep Tak nebyla v baráku voda z prusaků do novýho sklépku tak to prostě je a jeden zednický tohle poradil Tak jen předávám U nás by to bylo dostat se na puvodní ipu a ovařit vanu zazdát aby neprosakovala spodní voda při deštích Mužu se na to vyprdnout je močnost odtoku a stejně ten barák přijde jednou prodat Navíc zas by máma nadávala co si vymýšlím
Zas prší tak z práce venku zas nic nebude zbejvaj mi tři pořádný klády rozřezat a rozštípat No však má bejt líp Prace na dva dni pro mne ale moknout u toho nebudu
Pak vyměnit olej ve štípačce vyčistit nadrž a zjistit kudy uniká troška oleje Pokud to bude pistnice mam o zábavu postaráno ale je to jen pár kapek Tak se na to asi vyprdnu a budu dolejvat nějaký 1 deci co ubude za celý štípání nejni katastrofa a kdo ví co bude příští rok
nelze, je to v místě schodů a to už bych do sklepa nevlezl izolace se v tom baráku nekoná žádná, je to to starý kamenný 80cm zdi....Čárls píše: ↑pon zář 16, 2024 5:18 am Sandro tak pak zbejvá jediný prostě na stěnu ipu nalípat a přizdít štorcku a vyplnit mezírku mezi ipou a štorckou cementovou maltou pak na podlaze napojit a udělat podlahu cca 10 čísel kvalitního betonu tkz vnitřní vanu ale na to musí bejt místo a výška stropu a musíš se dostat nad terén pak je otázka co na to řeknou původní stěny sklepa pokud jsou kamenný nebo litý z betonu pohoda pokud z cihel cdm nemuselo by to být to pravý chtělo by to statika a poradit se s ním aby řekl zda by to takto šlo a hlavně zda jsou odizolovaný strop a zaklady od vrchu stavby aby ta voda nešla do stěn
malej traktorista v malým traktoru
Ja smom konecne pouzil cnc frezku. A robi radost. Do ocele spravi Hckovu dieru. To som necakal. A je pekne tuha, na tu malu hmotnost. Uz som to rozhybal cez pocitac, tak aj to programovanie ide rychlo. Uz len keby mala zasobnik na nastroje.
Super,,,
Tak to by bolo aj do
Čo vám udelalo radost...
Tak to by bolo aj do
Čo vám udelalo radost...
No jo, frezka aj klima funguju, ale tak nejak ma sere tata. Dnes som skusal 4 domovy a nic z toho. Ze v nitrianskom a topolcianskom kraji nemusim skusat. Vsetko plne.
Ale podarilo sa mi tigom pekne zvarit hrubu ocel, tak aj to potesi.
Ale podarilo sa mi tigom pekne zvarit hrubu ocel, tak aj to potesi.
Sandro tak to ti neporadím tohle jsem neviděl dělat Je fakt že kdysi žádný izolace nedělali Jediny co sem viděl je vyškrabat spáry a utěsnit je nejakou maltou co ti to utěsní, šutrama voda neteče ty se mužou jen potit Pak už zbejvá zoufalství a zkusit u baráku díru nebo vicero a jak sem psal trubky čerpadlo jenže to muže mít i opačný efekt začne se o to víc stahovat voda k baráku
Takový sklepy byli co jsem se narodil tam to bylo řešený drážkou okolo stěn a vyspádováno do kanalizace Voda se objevovala ale akorád na jaře při tání sněhu sklep to byl parádní jabka brambory tam vydržely skoro do druhý sklizně a bez klíčů byla tam stálá teplota a vlhkost
Takový sklepy byli co jsem se narodil tam to bylo řešený drážkou okolo stěn a vyspádováno do kanalizace Voda se objevovala ale akorád na jaře při tání sněhu sklep to byl parádní jabka brambory tam vydržely skoro do druhý sklizně a bez klíčů byla tam stálá teplota a vlhkost