CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Mám k Tobě velkou úctu - dělat "muže v domácnosti" už bych nedokázal (hlavně to umývání nádobí - to je velmi ponižující činnost )...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Od rána šmudlám v dílně. Opět v rezimu ,,důchodce". Včera nějakej Slovák v telce povídal, že by na Slovensku mohli jít po 40 odpracovanych letech do předčasného důchodu! Kurva bejt to u nás, já mám letos 43 roků odpracovanejch, mohl bych zůstat předčasně doma!
No docela radost, přivezla mi pošťačka dva balíky. Jeden od Víťi a druhej z inzeratu. Oba mi udělali velkou radost! Teď tu trochu soustružím a spasovávám věci. Ještě že jsem si kdysi na burze koupil diamantová brousící tělíska. Ložisko v pístnici bylo stažené a tím tělískem jsem ho probrousnul jedna báseň! Nejdýl trvalo, najit je. A čep už vleze bez kladiva, vcelku lehce.
Čumec nakonec! I když si tu stále jedu monolog, tak aspoň ať je na co kouknout.
No docela radost, přivezla mi pošťačka dva balíky. Jeden od Víťi a druhej z inzeratu. Oba mi udělali velkou radost! Teď tu trochu soustružím a spasovávám věci. Ještě že jsem si kdysi na burze koupil diamantová brousící tělíska. Ložisko v pístnici bylo stažené a tím tělískem jsem ho probrousnul jedna báseň! Nejdýl trvalo, najit je. A čep už vleze bez kladiva, vcelku lehce.
Čumec nakonec! I když si tu stále jedu monolog, tak aspoň ať je na co kouknout.
OTA
Nie že by mohli, ono to už je, a funguje....
Nie že by mohli, ono to už je, a funguje....
Ježiši to je škoda, že tu su něni stejné podmínky! Byl bych důchodce hned! Na to by se dalo zvyknout!
Oto,abys teda nejel monolog,tak se Tě zeptám proč to máš upnuté ve dvou paknách?Já bych měl strach.A vidíš jak krásně fungují počtěváci.
Mám to jen ve dvou, bo když jsem to zkoušel tak ta dírka nevycházela na střed. Ono ta kostička je vymezení volného místa čepu pístnice. Aby oko bylo max podepřené. A kostičky jsem navařil s přídavkem. Na obrobení. A kostička měla být 15,5 mm vysoká. A díra 12 pro čep. Chtěl jsem to dát na frézku a pak to vrtnout na vrtačce. Ale tady to byla dva v jednom. Ta kostka nevyletí. A při vrtání vrták tlačí tu placku na čelo univerzálky. Dělal jsem už i horší pazgřivce. Mě tyhle věci docela baví. Teď jdu ještě vyvrtat díru do toho čepu co jsem včera vyrobil. Provrtám ho zezadu a z průměru 4 díry. Je to mazací díra. Z čela čepu maznička, kterou se budou mazat ty 4 díry uložení.
Však s poštou mám zatím jen dobré zkušenosti. Doveze mi balík až k vratům.
Však s poštou mám zatím jen dobré zkušenosti. Doveze mi balík až k vratům.
Oto jo jde to ale je to vodržku Když nevycházela pakna daval sem třeba o 1 až2 otačky pozdějc paknu než přijde nebo je proházel 2-3 a pak až 1 paknu a pak kus podložky aby to bylo ve třech nebo docela obyčejnou lícní desku a tam to je sichrovka No asi víš sám nejlíp jak co dělat
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Byl jsem na rehabilitaci, pak jsem se stavoval u kámoše a spolu jsme na bodovačce svařili novou násypku na štěpkovač, kterou jsem měl připravenou a naohýbanou. Bude místo originální, která je hrozně úzká a vůbec nevyhovující.
Oto máš to pěkný a ohledně penzí jsem ti odpověděl v politice http://nasetraktory.sk/forum/viewtopic. ... 2#p1850342. Vládnou nám šmejdi!
Oto máš to pěkný a ohledně penzí jsem ti odpověděl v politice http://nasetraktory.sk/forum/viewtopic. ... 2#p1850342. Vládnou nám šmejdi!
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Oto teraz sa vela ludom oplati ist do predcasneho dochodku a ti ludia budu aj chybat v roznych profesiach.Ale ked je to teraz pre nich vcelku vyhodne co tomu pomohla aj ta valorizacia a ine veci + 13dochodok. Tu mas z sprav https://www.bing.com/ck/a?!&&p=322cd52c ... hei8&ntb=1
Pořádně jsem si svůj odchod do penze spočítal,zda se mě vyplatí jít do předčasného,nebo ne.Nakonec jsem šel o 24 dní později do starobního.Chtěl jsem mít jistotu v případě nějaké chyby ze strany OSSZ.Samozřejmě mě chybělo 12 dní,abych měl odpracovaných 49 let.Tak jsem to nechal tak.I přesto jsem udělal dobře a vyšla mě krásná výše penze.Předčasná penze by se mě nevyplatila.
Víťo, užívej ve zdraví důchodu, ať ti můžu v sedmdesáti u pásu ve fabrice na noční závidět
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
Pepo,děkuji ale já stále ještě pracuji.Jenže nyní chodím jen tak na 2-3 hodiny.Dnes za mnou vedoucí přišel,jestli bych nezajel do jedné firmy na žďársku opravit jeden stroj.Moje odpověď:Necháš mě tam odvézt,nebudu mít sebou nářadí-zajisti je.Ráno mě někdo vyzvedne,a doma budu nejpozději v 9:00 hod.A můžu jen v úterý a čtvrtek.Tak jsem zvědav,jak to dopadne.No nic jdu vařit.
No a takhle to pak s Váma důchodcema je kříž! Volám do AGM Meziříčí na generalku motoru Z 25. A pán u telefonu. To víte máme tady důchodce. On chodí 2x v týdnu. Když by napadl sníh, tak 3x v týdnu. Oddělá si tak 5 hodin a jde dom. A helejte se, až vypukne jaro, tak už ani nevolejte! On začne na zahradce a s generálkama je ámen. Až zase skončí sezona, tak si zavolejte, někdy říjen ju! Pěkný den! Vlastně pěkný ne bo by důchodce nepřišel do práce!
Jo na mnoha profesích to tak je Jediný servisák na Dvorsku na zaruční a pozaruční opravy než stačil do vyměníku objednat jinou přírubu a předělat ho aby šel i na elektriku Tak umřel a není nikdo kdo by odborně předělal a hlavně objednal díl z dražic Prostě na netu sice asi seženeš ale nevíš jestli bude pasovat jak má a nikdo ti to po netu neřekne Prostě je to tohle a tohle objednací číslo A v dražicích ti řeknou mate tam kontakty na odborný servis ten vám jej objedná a namontuje nazdar nejbližší servisák až někde za Hradcem To bych se nedoplatil Tak počkám až odejde vyměník a pak třeba koupím stojací na elektriku s hadem a jímkou na čidlo od plynovýho kotle
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
-
taky mám nostalgickou vlnu, což je trochu depresivní, v dnešní době elektrowerků
konečně jsem po letech poskládal z volných a většinou nových komponent, GX390 elektro, bylo mi líto tu slitinu hliníku vyhodit, tak jsem to doplnil o novej balast
cílem bylo, aby to běhalo, a běhá to, akorát nevím, k čemu mi to bude, původně jsem chtěl sehnat nějaký štěpkovač bez motoru, že bych to tam napasoval, ale zatím nesehnal, nebo třeba na tažený mulčovač, ale taky mě to přešlo
takže tu mám jedno GX390 a nevím co s tím, v dnešní době čínských náhrad to cenu nemá
konečně jsem po letech poskládal z volných a většinou nových komponent, GX390 elektro, bylo mi líto tu slitinu hliníku vyhodit, tak jsem to doplnil o novej balast
cílem bylo, aby to běhalo, a běhá to, akorát nevím, k čemu mi to bude, původně jsem chtěl sehnat nějaký štěpkovač bez motoru, že bych to tam napasoval, ale zatím nesehnal, nebo třeba na tažený mulčovač, ale taky mě to přešlo
takže tu mám jedno GX390 a nevím co s tím, v dnešní době čínských náhrad to cenu nemá
Kéž jsou všechny bytosti šťastny.