Kolik je zde TRAKTORISTO-MOTORKÁŘŮ?

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Na raz traktoristo-motorkářů bych přijel na dvou kolech

a) ano
63
50%
b) dobrý nápad, ale ne
8
6%
c) ne
5
4%
d) nemám motorku
18
14%
e) chtěl bych přijet, ale je to daleko i když zatím nevím kde to bude :)
33
26%

Celkem hlasů: 127

Zpráva
Autor
malotraktor

Re: Kolik je zde TRAKTORISTO-MOTORKÁŘŮ?

#1966 Nový příspěvek od malotraktor »

Fizz píše: stř srp 23, 2023 9:00 pm Jó tuhé rám, kyvka s motorem co váží jako snajprovic sameček po obědě, řidítka jak žirafí krky kolečka jak šušenky.

Specifikace dokonalých předpokladů pro kvalitní jízdní vlastnosti.

Taky na tom jezdím, ake ze bych si u toho připadal jak motorkář to zdaleka ne. Vím že to má svoji klientelu, vím že jsou šipky co letí neskutečně, ovšem běžný skútr je prostě podivně zdeformovaný vytvor pro ludi co nechtějí (nemůžou, neumí) přehodit nohu přes mašinu.
Stydíš se napsat na jakém skútru konkrétně jezdíš? Já mám pětistovku na 16" kolech. Váží cca 250 kilo, nepřipadá mi to ve srovnání s mnoha běžnými motocykly méněcenné.
Nevěř všemu co si myslíš

Britt

#1967 Nový příspěvek od Britt »

Sniper píše: stř srp 23, 2023 8:04 pm
Fizz píše: stř srp 23, 2023 5:58 pm Od kdy je skútr motorka....
Vím kam míříš a vlastně s Tebou i souhlasím 8) ale pro dnešní generaci je scooter i moje Africa Twin 750, nebo naopak mě může nějaký scooter vyklepat.
Všechno se to prolíná a mění.
Osobně scooter vnímám jako jednostopé, motorové vozidlo s motorem umístěným na zadní kyvce a s malými koly. Pak nevím, co má znamenat prase, Tatran, nebo Simson scooter.
Obecně řečeno, každé jednostopé motorové vozidlo poháněné vlastní silou je motocykl :-/
I ta pojebaná Elektro koloběžka, co má náhon 2x2 a letí přes kilo :shock:
To jsem minule viděl a myslel, že se poseru :smich:

Asi bych to více nerozebíral 8)
To by mě teda zajímalo co to vlastně mám, když je tam motor dvouvál a mám ho mezi nohama. Je to zač, když na takové forze nebo burgmanovi můžeš řadit i manuálně?
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Fizz

#1968 Nový příspěvek od Fizz »

Kentoya Pažout burgman a další...

Mužem to vzít obráceně kdy to jsi se vezl na běžné motorce treba bezprostředně po skútrů abys mohl říct že je to stejný?

250 kilo u skútru je pozitivní vlastnost? :)
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Britt

#1969 Nový příspěvek od Britt »

Měl jsem silniční kawu. Vážila stejně, ale srovnávat silnici se skůtrem je nesmysl. Proti motorce vidím na skůtru pozitiva především v pohodlí, spotřebě a úložném prostoru.
Taková Electra Glide má 4 metráky, když srovnám pohodlnost sezení. Gold Wing už je zase jiná liga.
Skůtr mi jede nějakých 160, takže předjíždění není problém a výkon to má také dostatečný. Spotřebu mám 4,2, ale prý se dá jezdit i za méně. Na těhle Maxících se běžně jezdí po Evropě ve dvou i s bagáží.

malotraktor

#1970 Nový příspěvek od malotraktor »

Fizz píše: čtv srp 24, 2023 6:35 am Kentoya Pažout burgman a další...

Mužem to vzít obráceně kdy to jsi se vezl na běžné motorce treba bezprostředně po skútrů abys mohl říct že je to stejný?

250 kilo u skútru je pozitivní vlastnost? :)
Během vyjížďky jsem přesedl ze skútru na Suzuki 1100, občas se svezu na Hondě 500 a je to pokaždé něco jiného. Zmiňuješ Afriku, ono tyhle pozéry na endurech taky dost jiných motorkářů neuznává. Postříkají se blátem ve spreji a nejnáročnější terén do kterého vyrazí je krajnice. Mně se naopak enduro moc líbí i po hezké silnici na tom musí být příjemné svezení. Nakonec když vidím hezkou holku uhánět na elektrokoloběžce líbí se mi to taky. Neohrnuju nos nad nikým jen proto, že mu vyhovuje něco jiného než mně.
Nevěř všemu co si myslíš

Sniper

#1971 Nový příspěvek od Sniper »

Britt píše: čtv srp 24, 2023 4:10 amJe to zač, když na takové forze nebo burgmanovi můžeš řadit i manuálně?
Netuším, co máš za stroj, ale jak jsem napsal výše, dnes se ty modely a kategorie úplně prolínají...
Manuální řazení na variátoru? :-/
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Britt

#1972 Nový příspěvek od Britt »

Jmenované stroje nemají variátor v pravém slova smyslu. :) Forza má 2 spojkovou 6 stupňovou převodovku a můžeš si zvolit automatické nebo manuální řazení. Přesto je to skůtr. :)

Fizz

#1973 Nový příspěvek od Fizz »

No já právě neohrnuju. O africe jsem nic nepsal.

Jezdím asi tak na vsem co jde, od elektro koloběžky a treba vzv, přes enduro, café racer nebo sadisticky a 90tkove ducati, taky s jeřábem nebo 40 let starýma autama až treba po novou cadynu.

U vsech platí že mají svý uživatele a a dost z nich proto že není nic lepšího nebo vhodnějšího.

Laciný je právě obhajovat to svý protože je to určitě to nejlepší.

Stejně jako u mě není motorkář ten co si pořídí vybavicku i s bikem hlavně za ranec a to nejdražší tak to u mě není uživatel skútru. Který mám mimochodem taky abych se treba otočil na blízkou stavbu do penny atd.

Píšu obecně o skutrech ne o tom že nějaký jeden typ umí řadit mačkáním tlačítek.

Flameee
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

jean

#1974 Nový příspěvek od jean »

Nikdy som nepochopil tú mániu s manuálnym radením. Pre mňa je to nutné zlo, aby sa stroj hýbal. Zlatý automat. Nakoniec aj tak dnes kopa ľudí kupuje nadliter, aby to táhlo vocpod :)

Britt

#1975 Nový příspěvek od Britt »

Já taky nemám problém se projet na jakékoliv motorce a každou chvíli se svezu na něčem, co kámoš opravuje. Nejčastěji jsou to haryci, ale zrovna včera jsem zkoušel 50 skůtra. Vzhledem ke zdravotním potížím mám problém vysápat se na třeba na Varadero nebo ležet na silnici, Největší požitek mám na vojenských harykách, kde pravou rukou ladíš plyn, levou předstih a levačkou řadíš na páce vedle nádrže. Spojka a brzda je na levé noze. :)
Naposledy upravil(a) Britt dne čtv srp 24, 2023 11:24 am, celkem upraveno 1 x.

oco13

#1976 Nový příspěvek od oco13 »

U motorky neviem, posledné čo som jazdil bol pincek a, 175ka Jawa. U auta neradím postupne ale dám tam čo si vyberiem ja. Takže bežne jazdím 2 - 4, alebo 1-3-5 a nemá to nič s výkonom lebo tak som jazdil aj na 33kw aute. Neviem a neriešim či je to správne. Kupujem si nejaký stroj aby bol mojim majetkom a aby som si ho dopasoval podla svojich potrieb
Inak na nočnej som tvrdo testoval a nespravil som dva testy z 20tich. :typek:

Britt

#1977 Nový příspěvek od Britt »

Oco, ty neřadíš, ale mícháš těsto. :smich: Tohle jsem měl a Aviích, co měly řazení pod volantem a trabikách. Ta násada vod deštníku mi nikdy nešla do ruky. :)
V tomhle směru jsou skutry bombastické. Přidáš plyn, jedeš, ubereš a zvolníš, nebo zastavíš. To musí zvládnout i naprostý analfabet a podívej se, kolik ženskejch na nich drandí. :)

oco13

#1978 Nový příspěvek od oco13 »

Hej , na takej jašterke to je super vec, skutra som ešte nemal tak to zhodnotím až neskôr (možno) 8)

Britt

#1979 Nový příspěvek od Britt »

Skuteční příznivci jedné stopy neřeší jestli jedeš na splašených trubkách nebo supersportu. To jen ti, co si potřebují zvednout Ego, ale těch je naštěstí hodně málo. ;-)

Fizz

#1980 Nový příspěvek od Fizz »

Vsak auto mám též v automatu, žádný dsg ale pěkně hydrodynamický měnič. Do dodávky bych to bral hned. Na skútru dobrý ale na motorku bych to nechtěl. Treba i proto že jsem na krosce s automatem jezdil, možná je to o zvyku ale stejně tak hych nechtěl automat do sporťáku.

A i v autě tomu občas padlama kecám do práce když tak potrebuju nahazet trojku na předjetí a ne čekat až si to prevodovka domyslí co se děje.
Other-Side II. '23

Odpovědět

Zpět na „Putyka“