CO JSTE DNESKA DĚLALI III

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Chose11

Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III

#19591 Nový příspěvek od Chose11 »

Hoši, tak se stavte, já vás uvidím rád, ne jak ten ve Vrchlabí :vysmech:
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

jenicek

#19592 Nový příspěvek od jenicek »

Jirko, sice nejseš zrovna největší, ale zas tolik sněhu tu není, neboj, do uší se Ti to nenasype a hlavně ve čtvrtek má bejt obleva a ten prašan zvlhne a přestane se sypat. :vysmech:
No Ty bys moh Chose taky dorazit, jako elektrikář bych Ti udělal školení na soustruh, základ je nenechávat kličku v univerzále! :smich:

ota

#19593 Nový příspěvek od ota »

Bourači se mnou a špunty do uší? Ale já nemám děravej vejfuk u auta! :D No jinak bych vzal sluchátka, ale zase aby Jsi neřekl u Berouna ,,Beroun"! Já si zase na ticho nepotrpím při jízdě autem! 8) A rádio, to musí hrát veselou muziku!

Fizz

#19594 Nový příspěvek od Fizz »

jenicek píše: úte led 16, 2024 10:03 pm Jirko, sice nejseš zrovna největší, ale zas tolik sněhu tu není, neboj, do uší se Ti to nenasype a hlavně ve čtvrtek má bejt obleva a ten prašan zvlhne a přestane se sypat. :vysmech:
No Ty bys moh Chose taky dorazit, jako elektrikář bych Ti udělal školení na soustruh, základ je nenechávat kličku v univerzále! :smich:
Choze by spíše potřebovat to predratovat. Eletrika je původní. Ono je tam sice prd. Dva stykace a jedno trafo ale tom spíš by se hodilo to "preleštit"....
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Čárls

#19595 Nový příspěvek od Čárls »

To zvládne schema je a hlavní je sehnat starý stykače pokud jsou vypálený ty novodobý houby vydrží musí se dimenzovat na 3x větší proud jinak pár reverzů a hoří kontakty :(
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Sadra17

#19596 Nový příspěvek od Sadra17 »

to je daný výrobou, dřív měli stykače stříbrný kontakty, dneska je to jen mosaz na mosaz :-/
malej traktorista v malým traktoru

ota

#19597 Nový příspěvek od ota »

Já mám od souseda u soustruhu Ruskej stylač. Když zmáčknu jak říká soused ,,agóň" cvakne to, až blikne lampička u soustruhu. :D Stylač by mohl spínat asi 3x takovej motor. Někde mi dal ještě druhej rezervní. To pro jistotu, aby se to nemuselo pak předělávat.
On tyhle stykače sbirá. No má jich opravdu hodně. Ale jakože hodně. Furt vymýšlí jakousi tavící pícku.
No ještě ke stykačům moderní konstrukce. Po asi 25 letech mi vyhořel jeden okruh u 25A stykače. Tedy jsem zakoupil 40A novej z Letohradu. Namontoval a ten vydržel 1 sezonu. No nic koupil jsem další a ten nevydržel ani zimní období. Byl ještě v záruce, tedy jsem ho reklamoval. Poslali ho přímo do Letohradu a asi po měsíci mi odpověděli, že jsem si stykač zkurvil sám a žádná záruka se neuznává. Volal jsem tak protože jsem koukal, že se do stykače vůbec nikdo ani nepodíval. Paní mi sdělila, že podle měření zjistili, že jsem stykač zničil já. Nedokázala mi vysvětlit jak. Nevadí soused někde vyndal ještě starej 25A stykač, namontoval do hodin. Musel bych se dojít podívat, napsal na něj datum montáže. Ale bude tam min 4 sezonu bez problému. Pak on celej žhavej, že podej sem tu 40A potvoru, koukneme se do ní. Rozkuchal to a tam opravdu, ale opravdu pidiplíšky a na koncích kontakty. Ty plíšky snad 1,5x2 mm! Samozřejmě dva utavený. A on čuměl a prej tak tohle pozlátko má dávat ty Ampéry? Neskutečný! Během chvíle mi donesl ještě asi dva starý stykače a jeden pak i 60A. Aby byla fakt rezerva. A přinesl taky jeden starej stykač a kuchnul ho. Tam uvnitř pasoviny jako tele a na nich pecky materiálu aby to něco sneslo. A to byl 25A.
Je to šizený jako kráva a z Letohradu už nekoupím ani žárovku, hajzli jedni prolhaňí!
Naposledy upravil(a) ota dne stř led 17, 2024 10:50 am, celkem upraveno 1 x.

Chose11

#19598 Nový příspěvek od Chose11 »

Jeden náhodou mám, ale jen 16A , jestli bude stačit. Musím pohledat jestli není ještě nějaký někde.

Obrázek

DanculSK

#19599 Nový příspěvek od DanculSK »

no, bou som merať :shock:
vysledok?
98,90€
:pistol:

PS: oči

chose,,,, take niečo doma tušim mam, par kuskou,,,,
:red:
už som to tu kedysi dával
.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

chobotek

#19600 Nový příspěvek od chobotek »

Chose11, rozmysli jestli to bude taky veterán. Jestli jo, dám ti tam vhodné dobové stykače.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

jenicek

#19601 Nový příspěvek od jenicek »

...a pokud by sis to chtěl nově podrátovat, tak Ti daruju novodobý Siemens 24V DC.

Fizz

#19602 Nový příspěvek od Fizz »

Než to zapne musí to vypláchnout očistit promazat
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Chose11

#19603 Nový příspěvek od Chose11 »

Soustruh nebude na výrobu, ale prostě občas budu něco potřebovat a tady v okolí prostě nikdo není a když je, není ochotný, nebo je to na dlouho. Já si ve všem nechám poradit co a jak, ale FM měnič dávat neplánuji, podle mě je to velká investice na moje kutění.

ota

#19604 Nový příspěvek od ota »

Chose11 16A stykač mám na pidi kompresorku s 700W motorkem. Já mám rád ty rezervy v těhle věcech. Jinak Chobotku jestli uvádím vidlacké hodnoty tak promiň. Znáš mě. Já ty pojmy a dojmy neovládám. Bo elektrika je u mě mrcha, bo nejni vidět a umí kopnout jako kůň! :D
Chose 11 když by Ti ho někdo vypraparoval v kovošrotě je to zadarmo. Já musel měnit na kvalt. Taková jen jedna kysnička a druhá s heblama a kablíkama.

Obrázek

Obrázek

Čárls

#19605 Nový příspěvek od Čárls »

Chce to starý český na 25 A u těch se nechali vyměnit kontakty oni hlavně hořej při reverzování SV 18 Púvodně tam byli tyto https://www.danapo.cz/stare-elektro-pri ... UsQAvD_BwE ovládací cívka 24V střídavých
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Odpovědět

Zpět na „Putyka“