Kolik je zde TRAKTORISTO-MOTORKÁŘŮ?
Re: Kolik je zde TRAKTORISTO-MOTORKÁŘŮ?
Tak to ti pan policajt kecal. Rychlost vozidel po nehodě lze s dnešními prostředky vypočítat až překvapivě přesně. Jen to vyžaduje nějaké znalosti a dovednosti. Plus samozřejmě pečlivou dokumentaci místa nehody - polohy vozidel po střetu, místa střetu ... Ale to je práce a ta jak známo některým individuím páchne!
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Ano, policie má počítačové programy a v tom je právě část problému - chybí mu logika. Zrovna tak pojišťovny mají programy na průběh nehody a u ní přez výsledky z počítače nejede vlak dělají to pro ně najaté firmy a ty jsou již "vycvičené". K těm stopám - kdo se zůčastnil jako třeba svědek u nějaké větší nehody, tak ví že dohledat stopy poslední desítku metrů vozidel je problém obzlášť u řetězových srážek..Oni tam zasahují svědci ,hasiči ,zdravotníci takže stopy jsou těžko identifikovatelné a pokud je to "profesionál řidič " otřískaný nehodami tak stopy zjištěné policií rozporuje pokud se mu "nehodí" a toho se policie docela bojí.
Nevím proč by záznam poslední minuty nebo těch 30 vteřin /nejsem proti tomu i u aut všech kategorií / někomu vadilo. Po elektronické stránce není problém data ve vozidlech jsou. Přístup policie by měla pouze u ůčastníků nehody aby nevzniklo nebezpečí "využití" při výběru pokut.
Nevím proč by záznam poslední minuty nebo těch 30 vteřin /nejsem proti tomu i u aut všech kategorií / někomu vadilo. Po elektronické stránce není problém data ve vozidlech jsou. Přístup policie by měla pouze u ůčastníků nehody aby nevzniklo nebezpečí "využití" při výběru pokut.
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....
No a to je právě ten problém. Pokud existuje nějaký systém, který může stát, výkonná moc, zneužít pro výběr pokut (či cokoliv jiného) nezní otázka zda jej zneužije, ale kdy!
Dnes už musí být v autech systém E-call, jeho spojení se záznamem rychlosti a odesláním příslušným orgánům už je jen softwarová záležitost.
Dnes už musí být v autech systém E-call, jeho spojení se záznamem rychlosti a odesláním příslušným orgánům už je jen softwarová záležitost.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
To s tebou souhlasím to úředníci mají vymyšleno dokonale - system salámu, pomaličku ukrajovat a znerozumět. Viz kradary. Ale tady by byla jednoduchá ochrana - pouze účastníci nehody. Zase i do toho existujícího systemu - poslední krátký časový úsek .
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....
Žádná ochrana systému před jeho zneužitím není tak dokonalá jako jeho neexistence. Upřímně, kolikrát v životě jsi byl účastníkem dopravní nehody?
Podle mně kdo se chce dnes chránit před nějakým možným poškozením druhým účastníkem provozu má možností dost. Autokamery jsou cenově dostupné, existují i aplikace do telefonu (DailyRoads ...) V takovém záznamu je pak toho vidět dost a zneužití státem je minimalizováno (spíš vyloučeno) vlastnictvím a dobrovolností.
Podle mně kdo se chce dnes chránit před nějakým možným poškozením druhým účastníkem provozu má možností dost. Autokamery jsou cenově dostupné, existují i aplikace do telefonu (DailyRoads ...) V takovém záznamu je pak toho vidět dost a zneužití státem je minimalizováno (spíš vyloučeno) vlastnictvím a dobrovolností.
důchodce dobrej nápad,
ve 12 letech jsem si na ČZ 150 (pérák)navařil kyvnu z fichtla (Jawa21) a honil to tady po lesích.
v 17 jsem si pořídil Jawu 500 OHC. Takže vím jaké to je když ti trhá ruce z řídítek a votvírá hubu za jízdy.
takže zas budete opruzovat na silnicích
No mám na fosilu nový silentbloky na McPersnech = můžu projíždět zatáčky jakoukoliv rychlostí, fosil na suchu neuletí.
Tak vás ty nevychovaný budu zase tlačit před sebou - ty už to víc nenaklopíš.
ve 12 letech jsem si na ČZ 150 (pérák)navařil kyvnu z fichtla (Jawa21) a honil to tady po lesích.
v 17 jsem si pořídil Jawu 500 OHC. Takže vím jaké to je když ti trhá ruce z řídítek a votvírá hubu za jízdy.
takže zas budete opruzovat na silnicích
No mám na fosilu nový silentbloky na McPersnech = můžu projíždět zatáčky jakoukoliv rychlostí, fosil na suchu neuletí.
Tak vás ty nevychovaný budu zase tlačit před sebou - ty už to víc nenaklopíš.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Bourači mě nevadí když kolem mě proletí "160" divočák když já jezdím 90 - 100 . Ale musí vědět že tam kam jede vydí. V pátek prolétl jeden janek křižovatkou kde je povolena "50" asi kolem 100-120. V té křižovatce byly dva smrťáky a spousta drobných nehod. Nyní tam je dokonce místní úprava . On totiž když jede od Jičína tak se tomu co vyjíždí od Bělohradu se sková v takovém "úpadu"obvzlášť pokud je za řidítky zalehlý. No a pokud tam má naložíno tak je to vždy na ránu. Další janek nás málem sundal mezi vesnicemi směrem na Trutnov. Prakticky z Horek až na odbočku Hostinné je pořád osada. Jeli jsme v koloně asi 3 auta . On přilétl ze zadu nemohl hned předjet je to zatáčkovité a po obou stranách stromy. Nakonec začal předjíždět i když proti jelo auto. Vzal mašinu moc za "uši" a ona se mu postavila na zadek a on tam začal mezi námi tancovat . Uhnout pro stromy nebylo kam, tak brzdy ,ten protijedoucí taky až se mu kouřilo od pneu. Udělali jsme mu místo tak se mezi námi prosmekl bez ztráty kytičky. Zpět jsem jel jinudy a směrem od Dvora Králového na Paku . Taky samá zatáčka ,jel jsem dost svižně ale v ""mezích zákona strany mírného pokroku ,vyhrožovali měřením rychlostí". Dojel jsem další auto a za chvilku kolem nás zaburácely motorky . Něco nás předjelo hned a něco zůstalo za námi. Ty potom začali bezohledně předjíždě a vytlačovat nás ke krajnici nerespektovali protijedoucí vozidla nebo rozled před sebe, aby dojeli ty co jim ujeli. Vím že nejsou všichní motorkáři taková hovada co jsem za ty 3 dny potkal. Ale myslím si že by je to trochu zbrzdilo při rizikové jízdě - důkaz rychlosti ....
-
Asi bych se důchodci vešel mezi ty před nimiž varuje. Rád často předjíždím na motorce i když jsou v protisměru auta. Pokud se tam vejdu tak dokonce i tam kde je plná čára. Mlhavě si z autoškoly pamatuju: "pokud ji vozidlo ani náklad nepřesáhne".
Velký problém jsou ti zapšklí řidiči, kterým vadí, že oni předjet nemůžou a motorka se tam protáhne. Ti než by uhnuli pár centimetrů doprava tak se raději přitulí k té plné čáře.
Velký problém jsou ti zapšklí řidiči, kterým vadí, že oni předjet nemůžou a motorka se tam protáhne. Ti než by uhnuli pár centimetrů doprava tak se raději přitulí k té plné čáře.
Nevěř všemu co si myslíš
Tak s tebou bych se na silnici potkat nechtěl.Zatím i když způsobíš nehodu jsi nepostižitelný ,ten záznam bys potřeboval jak prase drbání. Uvědomuješ si ,že když přilétneš zezadu rozdílovou rychlostí třeba 60 km ,že tě prostě nezaregistruji? . Musel bych koukat neustále do zrcátek a tak tě zaregistruji až když jsi vedle mě protože to vozidlo předemnou třeba zpomaluje?. A co se stane když se náhle vyhnu předmětu,výtluku na vozovce a jsem ještě ve svém pruhu... Ale do diskuze se s tebou pouštět nebudu
-
Nikde nepíšu že jezdím 150, ale když se přede mnou někdo vleče a je tam místo tak ho prostě obložím.
Nevěř všemu co si myslíš
- Killer Koly
duchodce: ja bych zase nechtel potkat na silnici tebe. co je ti potom, kolik kdo jede a kde te predjizdi? kdo ti dal pravo kohokoliv zbrzdit? od toho tu mame jine organy. presne takhle me kdysi sundal jeden pitomec, co si myslel, ze nemam pravo na motorce jezdit tam, kde on jede zrezlou skodovkou. tak az priste potkas motorkare, tak se laskave hod do klidu, nikoho nevybrzduj ani nevychovavej. jestli jede jako blbec, je to jeho vec. uvedom si, ze jeho chrani max. helma a tenky kevlar, kolem tebe je tuna plechu (teda pokud nemas trabanta). az si rozbije hubu, bude to jeho vina. jestli si ji rozbije kvuli tve "vychove", bude to tvoje vina.
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
Tak to se povedlo - naprosto jsi nepochopil co jsem napsal . Nikde není napsáno že někoho brzdím a nebo vychovávám. Naopak pokud na vás stihnu reagovat tak se radši uklidím ,vůbec nemám zájem vás sbírat na silnici,věř mě jednu nehodu s motorkou /ne svoji/jsem viděl zůčastnil jsem se udržování toho kluka při životě - již nikdy více. Sám jsem v mládí taky utrpěl dost značný "silniční lišej" a vím že spadnout třeba i v 50 tak je človek orván jak když se o něj tahají psi. To celé má poukázat na to že někteří tvoji kolegové motorkáři jezdí naprosto nezodpovědně a při nehodě kterou třeba zaviní ,se jejich vina těžko dokazuje. Pokud by byl záznam bylo by to jasné jestli se ho ten v tom autě zkoušel sestřelit nebo jestli motorkář na místo nehody přiletěl vysolou rychlostí překračující rychlost která v tom místě je nařízena a kterou ten automobilista nemohl předpokládat. Jinak myslíš že bych u toho Trutnova brzdil i očima a potom sbíral věci po autě abych tom divočákovi co tu mašinu naprosto neovládal abysme s protijedoucím řidičem mu dali možnost aby z toho vybruslil ? Mezi mnou a ním by se neprotáhlo ani Rudé právo jak se říkalo. A ta věta
"duchodce: ja bych zase nechtel potkat na silnici tebe. co je ti potom, kolik kdo jede a kde te predjizdi?"
Mám právo se ohradit když mě někdo ohrožuje, nedodržuje základní pravidlo při předjíždění a snaží se mě zmrzačit nebo zabít na silnici protože mě pud velí nějak se tomu člověku co leží na silnici vyhnout i za cenu svého zranění.
O situaci pokud si ustele sám a nikoho neohrožuje se tu vůbec nepsalo ,to je opravdu jeho problém.
"duchodce: ja bych zase nechtel potkat na silnici tebe. co je ti potom, kolik kdo jede a kde te predjizdi?"
Mám právo se ohradit když mě někdo ohrožuje, nedodržuje základní pravidlo při předjíždění a snaží se mě zmrzačit nebo zabít na silnici protože mě pud velí nějak se tomu člověku co leží na silnici vyhnout i za cenu svého zranění.
O situaci pokud si ustele sám a nikoho neohrožuje se tu vůbec nepsalo ,to je opravdu jeho problém.
- Killer Koly
z nas dvou jsi to ty, kdo neco nechape.... kdo se te snazil zmrzacit nebo zabit, kdyz jsi sedel v aute? ano, pokud te udajne predjizdel tak, jak pises, tak te sice ohrozil, ale OČTŘ by se na to divaly asi jinak, kdyz se "ohradis". nahlas to na PCR, ti si s tim obvykle poradi. takze jeste jednou: co je ti potom, kolik kdo jede a kde te predjizdi?
jestli ti neco veli nejaky pud, tak na silnici vubec nelez, tam se mas pohybovat v souladu s predpisy o provozu na pozemnich komunikacich, ne podle nejakych pudu
a tohle je co?
navic to neni zadny dukaz rychlosti, ta se dokazuje trochu jinak
jestli ti neco veli nejaky pud, tak na silnici vubec nelez, tam se mas pohybovat v souladu s predpisy o provozu na pozemnich komunikacich, ne podle nejakych pudu
Nikde není napsáno že někoho brzdím a nebo vychovávám.
a tohle je co?
Ale myslím si že by je to trochu zbrzdilo při rizikové jízdě - důkaz rychlosti ....
navic to neni zadny dukaz rychlosti, ta se dokazuje trochu jinak
na tohle jsi prosimte prisel jak?? uz to tu nekdo psal, vysetrovani DN ma prisna pravidla a policajti v drtive vetsine naprosto presne urci co a jak se stalo a kdo ma jakou vinupři nehodě kterou třeba zaviní ,se jejich vina těžko dokazuje.
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
No tak my dva se ve výkladu toho co jsem napsal neshodnem. Přeji ti ať potkáš vždy toho kdo bude respektovat právo
" kolik kdo jede a kde te predjiždí " jak píšeš a doufám až potkáš někoho kdo to právo nebude respektovat a použije svoje právo na to že nevletí do příkopu a ohrozí svou rodinu aby ti umožnil tvoje právo na předjíždění kdekoli. Tak abys z toho vyvázl "bez ztráty kytičky" Končím diskuzi....
" kolik kdo jede a kde te predjiždí " jak píšeš a doufám až potkáš někoho kdo to právo nebude respektovat a použije svoje právo na to že nevletí do příkopu a ohrozí svou rodinu aby ti umožnil tvoje právo na předjíždění kdekoli. Tak abys z toho vyvázl "bez ztráty kytičky" Končím diskuzi....
to schvaluju, jestli tu motorku už chvíli sedláš (víš co dokáže) tak jasně poznáš jestli to stihneš.malotraktor píše: ↑pon dub 24, 2023 4:32 pm Rád často předjíždím na motorce i když jsou v protisměru auta.
Já to používám fosilem taky. Akorát že ten co zdržuje to neví že ty víš.
Tak mu nezbyde než na tebe pak troubit a blikat.
Jinak mě serete jen co svítíte dálkovejma, mě to vadí i ve dne.
A kiler je ten co o něm píšu v předešlém příspěvku.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"