tak to hrozná škodaIrčan píše:likvidace některé škodné se v tomdle pseudohumanismu bohužel bere jako trestnej činfoxina159 píše:ahoj lidi, nevěřili by jste co jsem dneska zažila. Byla jsem s Foxem u známého na vrakovišti ( Foxův vedlejšák ) a přijel tam nějakej týpek se svojí týpkovou a naporoučeli si věci, které by potřebovali do svého bavoráka ( já jsem si hloupá myslela, že auto vezou na sešrotování ). No, tak Fox šel všechno pracně vymontovat z aut a oni ty "trubky" pak řekli, že to nechtějí. Měli velký štěstí, že jsem tam byla, protože jsem Foxe uklidňovala, aby měl jen šedivo před očima, protože kdyby měl černo, tak by je sešrotoval i s tou jejich plechvkou od rybiček. Někteří lidi jsou fáááákt na zabití, zkazili nám zbytek neděle.
CO JSTE DNESKA DĚLALI II ??
Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI II ??
Váleček je hrozná zbraň!!! A nebojím se ho použít!!!
na tej otoči byly určitě už popraskané některé šruby. No a jak to drží čím dál míň šrůbků tak prásk
taky je vidět jak je to lesklé jak se ten věnec musel hýbat delší dobu....no ale ač to vypadá hrozně stačí jen vyměnit šrůbky a aspoň tam dat pevnostní 12.9 ....pokud se ovšem nurvaly kabely a hadice
taky je vidět jak je to lesklé jak se ten věnec musel hýbat delší dobu....no ale ač to vypadá hrozně stačí jen vyměnit šrůbky a aspoň tam dat pevnostní 12.9 ....pokud se ovšem nurvaly kabely a hadice
Tak dnes ked som siel z roboty som bol ponika PONSSA pozriet a uz veselo pilil. Mal uz predtym jeden srob utrhnuty na mieste pri kabine (tam kde je najvacsia sila), bolo tam auto z hydr. rukou, nove sroby, hadice vydrzali tak uz znova
Furt sa neco dělá ale všecko psat nebudu...tak aspoň včerejšek oprava a příprava sekaček na sezónu.
První sekačka tak tu už mám od roku 95 vypustil jsem olej rozebral volnoběžky pojezdu, vyčistil namastil
vyměnil olej a ještě svařil prasklý rám u levého předního kola no a nabrousil nůž. po sezóně chytla ny druhé zatáhnutí šňůry. Druhá sekačka tu jsem dotáhl ze šrotu asi před 2-ma rokama je to husqarna
bez pojezdu s bočním výhozem...tu jsem ani nepoužíval, protože byla jakási slabá a šla špatně nastartovat....takže kryt motoru dolu, hlava dolu ventily ven karbec ven , oskrabat ventily zabrousit upravit ventilove vule složit a jede jak fík ! závady: silně zakarbonovaný spalovací prostor a na ventilech uplné krusty karbonu...pravděpodobně tam někdo lil benzín s olejem a to způsobilo tak velké zakarbonování ten motor totiž běžel minimálně válec je jak nový neni ani vůle na ojnici. A další závada těsnění sacího potrubí bylo z části vytlačené ven, takže si to přisívalo vzduch ještě tam jednu sekačku na opravu ale to až jindy je tam motor B/S s OHV rozvodem špatně chytá komprese minimální takže nejspíš ventily uvidím po rozebrání...no a pak další a další motory
První sekačka tak tu už mám od roku 95 vypustil jsem olej rozebral volnoběžky pojezdu, vyčistil namastil
vyměnil olej a ještě svařil prasklý rám u levého předního kola no a nabrousil nůž. po sezóně chytla ny druhé zatáhnutí šňůry. Druhá sekačka tu jsem dotáhl ze šrotu asi před 2-ma rokama je to husqarna
bez pojezdu s bočním výhozem...tu jsem ani nepoužíval, protože byla jakási slabá a šla špatně nastartovat....takže kryt motoru dolu, hlava dolu ventily ven karbec ven , oskrabat ventily zabrousit upravit ventilove vule složit a jede jak fík ! závady: silně zakarbonovaný spalovací prostor a na ventilech uplné krusty karbonu...pravděpodobně tam někdo lil benzín s olejem a to způsobilo tak velké zakarbonování ten motor totiž běžel minimálně válec je jak nový neni ani vůle na ojnici. A další závada těsnění sacího potrubí bylo z části vytlačené ven, takže si to přisívalo vzduch ještě tam jednu sekačku na opravu ale to až jindy je tam motor B/S s OHV rozvodem špatně chytá komprese minimální takže nejspíš ventily uvidím po rozebrání...no a pak další a další motory
Hlavně nezapomeň pořešit ty druhé volnoběžky, ať máš nahrnování jako odpočinek
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
díky za připomenutí
dám to do pořadníku
dám to do pořadníku
To kenybz s tím karbonem v sekačce. Byl jsem jednou u pána co opravuje všechny tyhle vehementy. Sekačky, motorové pily, křoviňáky a kde co. On mi ukazoval sekačku, celkem mašina. Přivezli mu ji, Pražáci z chalupy, že to nemaká a že ji už nechtějí aby jim nabídnul jinou. Prej od začátku zlobila a špatně sekala. Tak jim nabídnul jinou takovou moderní. Koupili ji a tu starou, aby si nechal na díly. Mechanik si povídá, kurva taková dobrá sekačka, proč by hnedle od začátku zlobila? Samo litr že na to přišel. Oni do ní lili hnedle po začátku benzin s olejem a ona byla na čistej naturál. Tak se potom ptal toho bejvalího majitele, no po začátku ji dával oleje víc, aby se pěkně zaběhala a náhodou nepřidřela. No a potom si myslel, že toho oleje dává stejně málo a sekačka je jakoby přidřená a má celkem malej výkon, tak to mastil ještě víc, aby motor nepřidřel. Takhle ji ,,brousil" šest roků a potom ji dovezl k tomu mechanikovi. Ten ji celou rozebral, vyčistil a nalil konečně ten správnej benzin a sekačka lítala jako letadlo! Taky povídal, po vyčištění jak nová uvnitř motoru.
Jako když někomu řeknu, že zabruřuju ventily na sekačce tak si každý klepe na čelo...no někdo nedělá nic a leží u televize a někdo se hrabe v motorech do 22hodin
včera jsem udělal ventily na dalším motoru a to byl nejvyšší čas jako startovalo to výkon dobrý ale po zahřátí to blbě chytalo ten motor už cosi pamatuje ale ma 4hp a to je víc jak 3,5 je to dost poznat..
výfukový ventil už by se začínal podpalovat no zabrousit to šlo ...budu to muset častějc kontrolovat sekám s tím přerostlou trávu a ve svahu a je vidět jak jedu z kopce že jde olej přez ventilové vodítka do motoru a sem tam to hodí malého čmouda...no nedá sa...prostě dostává zabrat....
pak jsem ještě umyl jednu sekačku s motorem brigs stratton s rozvodem OHV to je naráz plný stůl součástek než sa člověk dostane aby nahlédl v čem je vlastně problém...
no problém je ale v tom, že je píst opotřebovaný a kroužky taky ono to má malý zdvih ten motor
a píst je jakoby v ose volný dneska to snad rozeberu uplne....mě sa ta sekačka líbila že má pevný rám z jeklů plech co je kolem nože je snad 3mm silný...no a tak jsem ju před pár rokama vzal ze šrotu...
jsem ju měl aj loni nastartovanů... to jede jak tank vůbec sa nesníží otáčky ani ve vysoké trávě...no ale blbě chytala a komprese slabá tak proto rozborka dám fotku to jste eště neviděli
včera jsem udělal ventily na dalším motoru a to byl nejvyšší čas jako startovalo to výkon dobrý ale po zahřátí to blbě chytalo ten motor už cosi pamatuje ale ma 4hp a to je víc jak 3,5 je to dost poznat..
výfukový ventil už by se začínal podpalovat no zabrousit to šlo ...budu to muset častějc kontrolovat sekám s tím přerostlou trávu a ve svahu a je vidět jak jedu z kopce že jde olej přez ventilové vodítka do motoru a sem tam to hodí malého čmouda...no nedá sa...prostě dostává zabrat....
pak jsem ještě umyl jednu sekačku s motorem brigs stratton s rozvodem OHV to je naráz plný stůl součástek než sa člověk dostane aby nahlédl v čem je vlastně problém...
no problém je ale v tom, že je píst opotřebovaný a kroužky taky ono to má malý zdvih ten motor
a píst je jakoby v ose volný dneska to snad rozeberu uplne....mě sa ta sekačka líbila že má pevný rám z jeklů plech co je kolem nože je snad 3mm silný...no a tak jsem ju před pár rokama vzal ze šrotu...
jsem ju měl aj loni nastartovanů... to jede jak tank vůbec sa nesníží otáčky ani ve vysoké trávě...no ale blbě chytala a komprese slabá tak proto rozborka dám fotku to jste eště neviděli
Ahoj opravářu,tož to sem fakt ešče neviďél,poslyš a néni enom tak čistě náhodů celá ta žačka vytuněná samo doma nejakým kutilem?
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
ten plechový dekl kolem noža ten je lisovaný z jednoho kusu no spíš bych řekl žo to negdo vyrábjal v česku v malé sérii a ty zadní kola mě nepřipadajů originál ale majů nalisované normální kuličkové ložiska a aj gdyž to nemá pojezd tak to jde snadno tlačit
Dnes sme boli s tatkom v lese, chceme ho dať po čase konečne do poriadku. Včera o ôsmej večer ešte nebolo isté, či sa vôbec pôjde, pretože traktor odmietal poslušnosť, ale nakoniec všetko dobre dopadlo. Cestou sa voľnobežka a hlavná tryska upchali, že nešiel už ani na sytič, ale nakoľko som mal podozrenie, kde môže byť zrada, tak o 3 minúty sme pokračovali. Začal som sadiť buky a tatko znášal haluzy a podobný odpad. Bolo by fajn, keby tak nepražilo slnko, tieklo z nás ako zo starej práčky, okolo pol jednej sme začali nakladať a vyšla z toho taká menšia fúrka, na vyťažovák akurát. Potom som pokosil trávnik, odstavil traktor, poupratoval garáž a už toho mám tento týždeň dosť, navyše ma začínajú páliť opálené časti tela...
Včera výlet s manželkou a synem na motorkách do jihlavské zoo.Večer posekání trávníku a pak grilovačka buřtů k večeři.Teploučko,ale do Jihlavy jsme jeli proti větru tak mám trochu vytahaný ruce.Jen to bylo včera.
- olin
Tak tenhle tejden jsme prodali pantatíkovu 4011, kterou švára řádně doku...l .
http://olin77.rajce.idnes.cz/traktor/
http://olin77.rajce.idnes.cz/traktor/
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC
PRSKAVEC
Já se na víkend vrátil k černé kuchyni. Griloval, pekl, smažil a hlavně jsem udil Počásko bylo skvělé
Super výlet na Čertovo a Černé jezero,ušli jsme 10,5 km bez přípravy,z toho asi tak 2km do brutálního kopce a 1km z brutálního kopce kde se střídalo 40cm sněhu s 10cm bláta