Co dělat s nedobrým psem

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
zde

Re: Co dělat s nedobrým psem

#16 Nový příspěvek od zde »

ja mam cierneho spica ,ma 7 rokov .Beha po zahrade navolno stale ,ale teraz ma tiez sere uz tyzden .Zacal pletivo na spodu natahovat az povoli a urobi si dieru ,no a samozrejme ujde rano zakedy som v praci .poobede dojde .v pondelok som ho uviazal stym ze som ho dotiahol k tej diere a vynadal mu / on to asi chape lebo ked mu poviem co to tam je ci chce dostat tak si lahne a labky dava pred hlavu ,lebo sa boji ze dostane po papuli s rukavicu ,tak som ho vychovaval ked bol maly ./ no nechal som ho uviazaneho 2 dni ,po dvoch dnoch som myslel ze neujde ale on chytrak urobil dieru o 10 m vysie a uz zasa usiel .teraz je na retazi nevsimam si ho ,len dam vodu a granule a vsimam si ze ho to štve .lebo stale sa snazi namna knucat a pozera sa smutne .Neviem kolko to teraz vydržim ,kolko ho necham na retazi ,lebo toto robi tak 1 tyzden za rok .Inak posluchne len mna na slovo .davnejšie som ho tiež chcel dat preč ale srdce to nechce dovolit ,je to predsa clen rodiny .

sused vravi ze aj on chce trt ...kat . :D

Juro

#17 Nový příspěvek od Juro »

Ak beha za fenamy tak pomoze kastracia .Moj tiez utekal aj teraz niekedy zdrhne ,ale po chvylke sa vrati nikomu nič naštastie nespraví je pohodak dokonca ho nahanajú deti az k nám :) Za mladi bol nezvládnutelní potom sme sa pobili ked usiel a ja som ho chytil za obojok nato ma aj zo sebou strhol do potoka skoro som sa utopil dostal riadne pestou po hlave -myslel som ze je po nom no a od vtedy je pokoj konecne ma respektoje a nemusim ani zvyšovat hlas.
Přílohy
t4.jpg

Martuch.rs

#18 Nový příspěvek od Martuch.rs »

Za to si muze majitel sam,kazdej chce stene a kdyz vyroste tak je na obtiz.Ten obojek by zaslouzil majitej a naplny pecky.

Brit

#19 Nový příspěvek od Brit »

Martuch.rs píše:Za to si muze majitel sam,kazdej chce stene a kdyz vyroste tak je na obtiz.Ten obojek by zaslouzil majitej a naplny pecky.
souhlas. Chce to spoustu trpělivosti ale pak to stojí za to.

Juro

#20 Nový příspěvek od Juro »

Martuch.rs píše:Za to si muze majitel sam,kazdej chce stene a kdyz vyroste tak je na obtiz.Ten obojek by zaslouzil majitej a naplny pecky.
Nemas celkom pravdu mam kamarata veterinara psi su jeho život a jeho vlastní pes ked vyrástol stal sa nekontrolovane agresívny bez akej kolvek príčiny proste mu preplo a zrazu napadol hocikoho v blískosti bohužial pomohla mu len uspavacia injekcia :( psi su tiež ako ludia a možu mat duševnú poruchu aj vrodenú.
Naposledy upravil(a) Juro dne čtv bře 08, 2012 8:32 pm, celkem upraveno 1 x.

Viťa1

#21 Nový příspěvek od Viťa1 »

No máte pravdu všichni přikláním se k tomu že je problémový a chyba je v majiteli tak že v nás já mám se zvířaty zkušenosti prošlo mi rukama hodně problémových zvířat většinou ale koně se psem nemám zkušenosti nejsem zvyklý zvířata trestat tomu biglovi se fakt musí věnovat on to neudělá když ho mám na očích když by něco vymastil tak ho musí vyrochat hned ať ví za co ale on to udělá vždycky jak ho nikdo nevidí mazaný je prostě potřebuje někoho kdo by se mu věnoval jinak k děckám je zlatý kdyby ho někdo chtěl dovezu i s pytlem granulí má rok a čtyři měsíce čistokrevný bez PP ale asi by šly vyřídit
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán

Martuch.rs

#22 Nový příspěvek od Martuch.rs »

Juro píše:
Nemas celkom pravdu mam kamarata veterinara psi su jeho život a jeho vlastní pes ked vyrástol stal sa nekontrolovane agresívny bez akej kolvek príčiny proste mu preplo a zrazu napadol hocikoho v blískosti bohužial pomohla mu len uspavacia injekcia :( psi su tiež ako ludia a možu mat duševnú poruchu aj vrodenú.
Ano to se samozrejme muze taky stat.

Martuch.rs

#23 Nový příspěvek od Martuch.rs »

Preju at to s pejskem dobre dopadne a nekdo se ho ujme.

kenybz

#24 Nový příspěvek od kenybz »

my chováme jen NO takže povahu bígla neznám ale pes chce výcvik a věnovat se mu.
Co by děcko jsem chodíval na cvičák každů nedělu asi do 16-ti roků tehdy jsme měli ovčáka který sa jmenoval IPO perfektní stopař poslušnost vynikající akorát sa bál střelby a kvůli tomu neudělal zkůšku
a to uměl i povely na dálku. Od tej doby už sa vystřídali v rodině další 3 ovčáci.
Nejpozdějc od půl roka mosíš začat s výcvikem a chodit denně se psem po každém dobře udělaném povelu pochválit a dat pamlsek no a opačně když nepsolechne vycukat vodítkem a zařvat na něho.
Pes nemusí umět žádné speciální povely ale musí přiběhnůt na zavolání, chodit u nohy, sednůt, lehnůt, nesmíš, zůstaň fuj...ale když sa ze psem nedělá nic 1,5 roku tak je vůdcem smečky on a ne ty

Jan_2

#25 Nový příspěvek od Jan_2 »

ohledne utikani a elektrickeho obojku, existuje varianta, kdy pes ma obojek , kolem mista, ktere nema opustit je natazen drat, ktery dela hranici, jak se priblizi k dratu, zacne ho to brnet a pak vic. Vetsina psu to dle mne pochopi. Sam jsem to teda nepouzil a le lide , co to pouzily si to chvali. Proste je na dvore, pohoda, chce vzit drahu .... Priznam se, mel jsem v zivote vorecha fenku (mezi spic a kokr a jezevcik) a ta poslechla va slovo, vcetne stekani, pacek .... Pak jsme meli vorecha psa, neposlouchal, utikal, vyl, pak nas vykradli, psa zmalatili , tak jsme si poridily kavkazandu, pes zacal poslouchat (zarlil na stene), a ackoliv jsem se docetl , ze KO neni na nejaky velky cviceni, tak pri +- stejny peci, jako o vorecha umi ke mne, tlapu, druhou tlapu,sedni, lehni , cekej (70%) a volno (100% :) ) . Pokud zdrhne za srnou, trva to cca 5-10 sec po zavolani, ale otoci se a vrati. Pokud vidi jine feny, tak moc neposloucha, ale to si hlidam ja, takze ji zavolam a dam na voditko. Jedine zvlastni je, ze pokud jdeme spolu ven, posloucha na slovo, pokud si ji nevsimnu u otevrenejch dveri , tak nekdy veme roha a pak chce byt honena. Tady pomaha se zastavit a cca 1- ? min volat ke mne ... Jak jednou poslechne tak je to zas v pohode, ale proc to dela ?....

Honza
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V

kenybz

#26 Nový příspěvek od kenybz »

delá to protože to pes prostě dělá...každý sem tam zdrhne a kolikrát možeš volat kolik chceš a nic nepomože jak pes nabere směr hlavně za zajícem tak nezbývá nic jiného než doufat že ti ho nikdo nezastřelí než se vrátí. Naša fenka má 2 roky a pár měsíců a do 1 roku poslůchala jak hodinky až jednou utekla za zajícem a od té doby je vyhledává takže radši na vodítku s náhubkem a obojkem se známkou. a to přitom jde krásně vedle nohy že je vodítko uplně volné. Ve dvoře je volně a když krmím králíky nebo slepice tak nechávám otevřené vrátka a neudělá jim nic.

Jan_2

#27 Nový příspěvek od Jan_2 »

no to s tou srnou a zajicema, to uz vim kde bejvaj a tam ji nepoustim, kor ted na jare. Mne spis nejde do hlavy, ze pokud vyjdeme ze vrat spolu, poslechne na slovo , i kdyz jsou kolem psy ( radosti, ze se jde ven ), ale jak se nedivam a zdrhne, tak ma asi strach , ze se nepujde ven a mizi v dali .... Pak samozrejme nastava ten problem se ovladnout a trest pri pribehnuti, takze pri pribehnuti chvalim (i kdyz bych nejradsi ... )

Honza
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V

kenybz

#28 Nový příspěvek od kenybz »

mozná s tim psem nechodis moc casto aspon 2x tydne pokud nema dostatecne velky vybeh doma pokud chces aby ten pes poslouchal na slovo tak se musis moc venovat ja na to cas nemam tak ma aspon velky vybeh a nabeha se doma dost ve dvore ale kdo ma psa treba tyden v kotci a pak ho veme ven tak to je jako bys ho vystrelil z praku

kenybz

#29 Nový příspěvek od kenybz »

a i kdyz jsme chodili skoro denne s vlcakama pred 24 rokama tak stejne se ten pes musel nejdriv trochu vyblbnout a az pak se mohl cvicit protoze byl z radosti že je venku tak podivoceli...proste se psem ven na voditku a az se doslo do mist kdes ho mohl pustit volne tak si ho nechal ....dnes ho nesmis pustit nikde jedine na soukromem oplocenem pozemku...az se probehl tak sup na voditko a poslouchal jak hodinky srandy kopec bylo jak jsem psal o tom psovi IPO tak ten měl moc rád vodu a stačilo říct ipošu běž do vodičky a hned šel...jednou jsem to řekl v zimě a on šup do vody a bylo -2 asi ....tak hned dom a vysušit ho potvora...treba zajimave skakal prekazky 180-200cm a plot co byl vysoký sotva 120cm ho nenapadlo preskocit a jednůc jsem mu rekl hop a uz si skákal přez ten plot sám sviňa

Vinco

#30 Nový příspěvek od Vinco »

Elektrický obojek je perfektní věc, ale musí se to použít správně. Pokud nejsou zkušenosti tak si nechat poradit někým kdo to zná. Máme psa který celkem fungoval, jen zvěř byla problém. Pořidil se obojek stačilo jednou použít a od té doby pes neviděl vodítko. Stačí jen zavolat a pes je u nohy.
U svého prvního psa jsem udělal největší chybu když se po 20min vrátil z hrátek se zajícema tak jsem mu ukázal jak se používá druhý konec vodítka. Pes si to pamatoval do smrti. Když jsem ho hlasitě zavolal ode mne poodběhl a čekal co se bude dít.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“