CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Já byl taky dneska po doktorech. Uplně jsem zustal čumět, jako puk. Syn zajel se mnou k nemocnici a prej héle, místo! Paráda strčil to tam. A že počká v autě. No co tam taky uvnitř. Vlezu na chodbu a u té recepce vyndám lejstro. Paní za tím ponkem jo jděte si do čekárny. Vcházím do čekárny a sestra ve dveřích vyvolává moje jméno. Ihned vcházím do ordinace. Sestra že jdete na stehy. Já že asi jo. Tak skasat plachty a položit na lehátko. Nasměrovala na mě šajnovku a vzala nůžky a pinzetu. A já bude to bolet? Sestra že to uvidíme. Taky jestli to těma nůžkama střihnu! No a já že kdyby mi to řekla, vzal bych ji nůžky doma, mám parádní doktorský ostrý. No šmik, šmik a já se ptám, to si jen přestřiháváte tu nitku? A ona ne ne rovnou už tahám stehy ven. No ale já nic necejtím! A ona tak to je dobře. Pěknejch 8 stehů. Ležte si pan doktor na to koukne. Přišel doktor, kouknul a že máme to moc pěkný, hojí se to bez problémů. Sestra to mázla tím zleným matlátkem a oblečte se. Můžete jít. Paráda, byl jsem tam asi 7 minut všeho všudy.
Pak jsme jeli se synem na výlet. Prohlídnout si a domluvit si novej zgarpák na dvorek. Ušlapali jsme kopřivy a prohlédli si do čeho jdem. A dohodli se s majitelkou, že berem. Domluvili jak na to a jeli dom. Oběd a pak na gauč. Pas mě pořát přemlouval, že gauč je asi jeho! Ne dneska ho mám já! Tak nakonec si šel na svůj polštář. A pak jsem to překlapal až do teď.
Pak jsme jeli se synem na výlet. Prohlídnout si a domluvit si novej zgarpák na dvorek. Ušlapali jsme kopřivy a prohlédli si do čeho jdem. A dohodli se s majitelkou, že berem. Domluvili jak na to a jeli dom. Oběd a pak na gauč. Pas mě pořát přemlouval, že gauč je asi jeho! Ne dneska ho mám já! Tak nakonec si šel na svůj polštář. A pak jsem to překlapal až do teď.
Já mám teda opačnou zkušenost. Před 3 lety jsem si dost ošklivě rozřírnul prst a doktořice neměla odvahu mi to zašít, tak jsem musel na pohotovost. Doktořice byla u zákroku a když to viděla, řekla, že by mi to zašila lépe a bez zbytečné bolesti. Šila mi to mladá holčina, která mi nepokrytě řekla, že už jí pacienti serou a že má chuť se na to vykašlat.
Za dva dny jsem měl přijít na kontrolu. Když jsem se po 2 hodinách dostal do ordinace, pan doktor měl důležitý mezistátní hovor a volal někam na Ukrajinu, takže nějaký pacient ho vůbec nezajímal a ujala se mě sestra. Rozvázala mi to a že prý musíme počkat, až se podívá pan doktor. Prst vypadal dobře, tak jsem jí řekl, že nemíním čekat další 2 hodiny, než dotelefonuje a pokud mi to nechce zavázat ona, zavážu si to sám, že to také umím, díky své veterinární praxi. Doktor dotelefonoval a hned mi vynadal, proč tam vlastně vůbec lezu, když je moje paní veterinární lékařka a stehy mi prý má také vyndat ona, protože jak vidím, oni toho mají moc.
Tak jsem mu řekl, že jsem pouze viděl, jak drží telefon na uchu a vyřizuje si soukromé záležitosti a už chápu, proč pacienti musí tak dlouho čekat.
Od té doby mě doktořice látá a štupuje sama a musím uznat, že je to velice šikovná švadlenka a nenajdete jizvu, kde jsem měl zranění.
Dneska mám oddychový den a jdu si schrupnout na školení řidičů. Co bude odpoledne se uuvidí podle počasí.
Za dva dny jsem měl přijít na kontrolu. Když jsem se po 2 hodinách dostal do ordinace, pan doktor měl důležitý mezistátní hovor a volal někam na Ukrajinu, takže nějaký pacient ho vůbec nezajímal a ujala se mě sestra. Rozvázala mi to a že prý musíme počkat, až se podívá pan doktor. Prst vypadal dobře, tak jsem jí řekl, že nemíním čekat další 2 hodiny, než dotelefonuje a pokud mi to nechce zavázat ona, zavážu si to sám, že to také umím, díky své veterinární praxi. Doktor dotelefonoval a hned mi vynadal, proč tam vlastně vůbec lezu, když je moje paní veterinární lékařka a stehy mi prý má také vyndat ona, protože jak vidím, oni toho mají moc.
Tak jsem mu řekl, že jsem pouze viděl, jak drží telefon na uchu a vyřizuje si soukromé záležitosti a už chápu, proč pacienti musí tak dlouho čekat.
Od té doby mě doktořice látá a štupuje sama a musím uznat, že je to velice šikovná švadlenka a nenajdete jizvu, kde jsem měl zranění.
Dneska mám oddychový den a jdu si schrupnout na školení řidičů. Co bude odpoledne se uuvidí podle počasí.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
No já nejsem nějak ,,polehávač nemocnic" takže jsem tam byl asi 4x zaťím. Pokaždé perfektní jednání. Tady včera přišel doktor a dokonce si pamatoval moje přijmeňí. A ihned věděl, co u mě štupoval. Že á to je to devastační zhmoždění, tak se mi ukažte jak jsem to zmáknul! Tady to mají tak, že jsou tři cimry vedle sebe. Středová je příjem. V levo jsou dvě sestry a pacient, připraví ho třeba sundají obvazy a tak. V pravo jsou další dvě sestry a taky mají pacienta a tam je doktor. Takže doktor pendluje mezi těma dvouma cimrama. Přijde, skoukne, řekne co a jak napíše do počítače písmenka rozloučí se a jde do druhé cimry, kde je už připravenej pacoš na jeho příchod. Toho prvního sestry zase třeba zafačujou, napatlají zeleným, dají mu lejstra a odchází. Ze středové cimry vpustí do prázdné cimry dalšího pacienta o kterém už ty sestry vědí z počítače s čím tam jde. Takže přijdeš do čekárny a když jsem objednaný jdu na řadu po pár minutách. Ťi co jsou mimo objednání počkají až někde vznikne díra, nebo vyšetří mezi pacientama flek a jde podle pořadí. Vše je ošéfováno z recepce. Dojdeš k ní a nahlásiš se. Ona řekne co a jak. Takhle stejně to fungovalo i v Kolíně na ortopedii. Když jsem tam tenkrát chodil čekačka kolem 15 min. Vše je o nastavení přímo v té nemocnici. Když je to naprd, pacošové brblají, to je jasný. A když to vedení chce, aby tam ty lodi chodili a byl klídek snaží se to nastavit. Kdysi jsem takhle supěl na plicním. Čekací doba 4 hodiny. V čekárně 20 liďí. Mezi to přišlo ještě 6 kamarádů doktora zaťukali a šup do ordinace. Já pak od doktora za 10 min odcházel. Měl jsem s nim kvuli tomu několikrát rozpravu. Nic se nezlepšilo. Skončil jsem a přešel jinam. Uplně jsem čuměl, jak to jinde funguje. I když šel doktor do důchodu, vzala to mladá doktorka a trošku to zadrhlo. Protože s ní přišli i její pacienťi. Tak je tam moc liďí. Ale i tak do 30 min jdu na řadu. Jak kdy. Ale nikdy víc než 30 min nečekám a jdu na řadu. Teď co jsem byl u obvoďačky, tak se taky změnilo. Je to na objednání. Zavolám sestře a ona podle toho jak rychle je třeba objedná. Jdu na čas třeba 10 min dřív. Přijdu a jeden člověk v čekárně a jeden v ordinaci skoro na odchodu. Dřív byla plná ordinace liďí. Dohadovali se, kdo jak přišel. Teď to jde jako hutě.
No a k tematu. Já dneska budu dělat zase prd! Že co jste dneska dělali? No já ,,překlepával celej den na gauči". Možná se půjdu projít na zahradu, co dělají včelky. Pak kouknu do dílny, co dělají mašiny a gauč.
No a k tematu. Já dneska budu dělat zase prd! Že co jste dneska dělali? No já ,,překlepával celej den na gauči". Možná se půjdu projít na zahradu, co dělají včelky. Pak kouknu do dílny, co dělají mašiny a gauč.
Oto, já ležel ve špitále naposledy v 15 letech, kdy mi brali slepáka a pak mi řekli že to bylo preventivně. Když jsem přišel na chíru s tím prstem, tak se všichni strašně divili, že mě nemají v záznamech a z které planety jsem prý spadnul. Budu doufat že mě tam dalších 40 let neuvidí a pak už mi to bude šumák.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
No co já študuji abych napravil co ty baby v rodině p...... Teď to vidí Tatík je totalně nesoběstačný a vyžaduje péči 24 hodin denně Už sem nadal mámě segře i polovičce že jej vzali domu a nenechali přesunout do domova se zvláštní péči přímo z LDN Nyní to bude složitý a než jej tam dostaneme pokud bude volný místo (bylo) Jak nyní nevím No držte mi palce už zas zobu Neurol abych to ve zdraví přežily segra máma a polovička Nejraději bych jim nabančil za tu hovadinu co udělali
Nikomu tohle nepřeji ani takovýhle stáří s touhle nemocí ani tátovi ale chtěl bych aby to měl lehčí a s plnou péčí Dyk ty domovy co jsem viděl sou jak 1 hotely Sou vyjímky ale o těch se dost ví a sou profláklý Nic po obědě jdu hlídat tátu aby si máma oddychla po probdělý noci Snad bude obvoďačka rozumná a pomůže jej umístit co nejrychleji
Nikomu tohle nepřeji ani takovýhle stáří s touhle nemocí ani tátovi ale chtěl bych aby to měl lehčí a s plnou péčí Dyk ty domovy co jsem viděl sou jak 1 hotely Sou vyjímky ale o těch se dost ví a sou profláklý Nic po obědě jdu hlídat tátu aby si máma oddychla po probdělý noci Snad bude obvoďačka rozumná a pomůže jej umístit co nejrychleji
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
No já byl teď na předoperačním a mimo jiné na EKG. To jsem byl v K. Hoře. Obvoďačka má taky ordinaci v K. Hoře. Podivné je, že na většinu těhle ůkonů posílá svoje pacienty do okolních ústavů. Že pani doktorko a na tu operaci kam? Do Hory? Ona se podívá a řekne jděte raději do Čáslavi. A nebo do Kolína. Jak někdo tuhle psal, má kontakty nebo zkušenosti. Sestra řekne počkejte, já vám zavolám do Čáslavi a vyřídím to tam. No a já na to EKG že když jsem už v městě skočím si tam. Tak jo, dostal jsem žádanku a jel. Vlezu do ordinace a sestra že já vás tady nemůžu najít. Byl jste někdy u nás? Ne nikdy nebyl. Aha tak vyplníme tabulku. No a vám nikdy netočili EKG? Jo točili, s firmou každé dva roky na pravidelných prohlídkách v Bioregeně. Aha tak jdem na to u nás.
Jinak teď na té kýle, všechno bylo od minule v sistemu. I anestezioložka si koukla co jsme minule aplikovali. A hlé já jsem vás uspávala při minulé operaci. No tak to jsme už staří známí!
Jinak teď na té kýle, všechno bylo od minule v sistemu. I anestezioložka si koukla co jsme minule aplikovali. A hlé já jsem vás uspávala při minulé operaci. No tak to jsme už staří známí!
Čárls, tvého tatíka je mě líto. Pokud si myslíš, že mu LDN prospěje - ty baráky jak hotely jsou jen vybavené nemovitosti, lepší je podívat se, co za lidi se tam pohybují. Nebo zrovna test: vlezeš na pokoj a podáš někomu při vědomí hrnek vody. Pak napiš, jak to dopadlo.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
O LDN se nejedná měl jíd po vyléčení urazu do domova se zvlášťní péčí https://www.alzheimerhome.cz/alzheimer- ... z-13294213 On už si nepamatuje co udělal či řekl před 5 minutama a o hygieně raději nemluvím Prostě je totálně mimo a potřebuje 24 hodin dohled Kdo to zažil ví o čem mluvím Já už 2x Děda a Paňmáma dědu na vlastní kuži Paňmáma v domově Je to moc smutné Nic du sednout do auta a valím k mámě
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Dneska nový šekel na žumpu....
Ten čo tam bol vydržal 7 rokov
Ako sme prerábali, tak sa nejako zázračné stratil,,,, chlapci vymenili všetko, a stál za veľké H
Teraz som tam urobil z kyseliny vzdorneho plechu.,..
Ten čo tam bol vydržal 7 rokov
Ako sme prerábali, tak sa nejako zázračné stratil,,,, chlapci vymenili všetko, a stál za veľké H
Teraz som tam urobil z kyseliny vzdorneho plechu.,..
Čárlsi, drž se. Mít takové velké mimino doma je trápení a když ti táta umře (třeba ve Vividusu ve Dvoře, jak mě) je to trápení taky. Můj táta loni na jaře ochrnul od zanedbaného zánětu u páteře (jeho obvoďák tou dobou strachy nefungoval vůbec a na interně ve špitále ho doktor moc neprohlížel) a pak už jen klempíroval po špitálech a ústavech. Když se z jednoho koncem listopadu vrátil domů, že už se postaví, tak doma přestal cvičit a za čtrnáct dní byl o tři měsíce zpět. Krátce jsme s ním máti pomáhali, ale nešlo to, tak pak byl v tom Vividusu, ale už ho to tady nebavilo a zabalil to , moc nejedl, nepil a než přišlo jaro tak nebyl. Vím, že bych se o něj nebyl schopnej postarat, ale stejně mě mrzí, že jsem si ho na tu chvíli domů nevzal
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Sázel keře dřínu obecného,šest kusů,poté lakování základovkou parapetů na chatu.
Tak jako Čarls a jiní, i já si za tento rok, měsíc a týden připomínám, co je horší než smrt - je to umírání. To nynější - otcovo umírání je zatím nejhorší ze všech tří, které jsem již v domě zažil.
Kluci, držte se! Je to těžké, zažil jsem to (u rodičů i když ne v takové míře)... Teď pro změnu potřebuje opatrování strýc (90 let). Stará se o něho moje sestra a sestřenice (střídání po týdnu).
Život nejsou jen pěkné dny...
Život nejsou jen pěkné dny...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Čím jsem starší tím víc si říkám, že bych si nejvíc na světě přál, až přijde ten čas, večer usnout (jít spát) jako normální soběstačný člověk a ráno se "vzbudit mrtvej"!
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Jo, to bychom si přáli všichni. Ale o tom rozhoduje ten "nahoře"...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."