CO JSTE DNESKA DĚLALI III

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
ota

Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III

#14026 Nový příspěvek od ota »

Já byl taky dneska po doktorech. Uplně jsem zustal čumět, jako puk. Syn zajel se mnou k nemocnici a prej héle, místo! Paráda strčil to tam. A že počká v autě. No co tam taky uvnitř. Vlezu na chodbu a u té recepce vyndám lejstro. Paní za tím ponkem jo jděte si do čekárny. Vcházím do čekárny a sestra ve dveřích vyvolává moje jméno. Ihned vcházím do ordinace. Sestra že jdete na stehy. Já že asi jo. Tak skasat plachty a položit na lehátko. Nasměrovala na mě šajnovku a vzala nůžky a pinzetu. A já bude to bolet? Sestra že to uvidíme. Taky jestli to těma nůžkama střihnu! No a já že kdyby mi to řekla, vzal bych ji nůžky doma, mám parádní doktorský ostrý. No šmik, šmik a já se ptám, to si jen přestřiháváte tu nitku? A ona ne ne rovnou už tahám stehy ven. No ale já nic necejtím! A ona tak to je dobře. Pěknejch 8 stehů. Ležte si pan doktor na to koukne. Přišel doktor, kouknul a že máme to moc pěkný, hojí se to bez problémů. Sestra to mázla tím zleným matlátkem a oblečte se. Můžete jít. Paráda, byl jsem tam asi 7 minut všeho všudy.
Pak jsme jeli se synem na výlet. Prohlídnout si a domluvit si novej zgarpák na dvorek. Ušlapali jsme kopřivy a prohlédli si do čeho jdem. A dohodli se s majitelkou, že berem. Domluvili jak na to a jeli dom. Oběd a pak na gauč. Pas mě pořát přemlouval, že gauč je asi jeho! Ne dneska ho mám já! Tak nakonec si šel na svůj polštář. A pak jsem to překlapal až do teď. :vztek:

Britt

#14027 Nový příspěvek od Britt »

Já mám teda opačnou zkušenost. Před 3 lety jsem si dost ošklivě rozřírnul prst a doktořice neměla odvahu mi to zašít, tak jsem musel na pohotovost. Doktořice byla u zákroku a když to viděla, řekla, že by mi to zašila lépe a bez zbytečné bolesti. Šila mi to mladá holčina, která mi nepokrytě řekla, že už jí pacienti serou a že má chuť se na to vykašlat.
Za dva dny jsem měl přijít na kontrolu. Když jsem se po 2 hodinách dostal do ordinace, pan doktor měl důležitý mezistátní hovor a volal někam na Ukrajinu, takže nějaký pacient ho vůbec nezajímal a ujala se mě sestra. Rozvázala mi to a že prý musíme počkat, až se podívá pan doktor. Prst vypadal dobře, tak jsem jí řekl, že nemíním čekat další 2 hodiny, než dotelefonuje a pokud mi to nechce zavázat ona, zavážu si to sám, že to také umím, díky své veterinární praxi. Doktor dotelefonoval a hned mi vynadal, proč tam vlastně vůbec lezu, když je moje paní veterinární lékařka a stehy mi prý má také vyndat ona, protože jak vidím, oni toho mají moc.
Tak jsem mu řekl, že jsem pouze viděl, jak drží telefon na uchu a vyřizuje si soukromé záležitosti a už chápu, proč pacienti musí tak dlouho čekat.
Od té doby mě doktořice látá a štupuje sama a musím uznat, že je to velice šikovná švadlenka a nenajdete jizvu, kde jsem měl zranění.

Dneska mám oddychový den a jdu si schrupnout na školení řidičů. Co bude odpoledne se uuvidí podle počasí. :)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

ota

#14028 Nový příspěvek od ota »

No já nejsem nějak ,,polehávač nemocnic" takže jsem tam byl asi 4x zaťím. Pokaždé perfektní jednání. Tady včera přišel doktor a dokonce si pamatoval moje přijmeňí. A ihned věděl, co u mě štupoval. Že á to je to devastační zhmoždění, tak se mi ukažte jak jsem to zmáknul! :vysmech: Tady to mají tak, že jsou tři cimry vedle sebe. Středová je příjem. V levo jsou dvě sestry a pacient, připraví ho třeba sundají obvazy a tak. V pravo jsou další dvě sestry a taky mají pacienta a tam je doktor. Takže doktor pendluje mezi těma dvouma cimrama. Přijde, skoukne, řekne co a jak napíše do počítače písmenka rozloučí se a jde do druhé cimry, kde je už připravenej pacoš na jeho příchod. Toho prvního sestry zase třeba zafačujou, napatlají zeleným, dají mu lejstra a odchází. Ze středové cimry vpustí do prázdné cimry dalšího pacienta o kterém už ty sestry vědí z počítače s čím tam jde. Takže přijdeš do čekárny a když jsem objednaný jdu na řadu po pár minutách. Ťi co jsou mimo objednání počkají až někde vznikne díra, nebo vyšetří mezi pacientama flek a jde podle pořadí. Vše je ošéfováno z recepce. Dojdeš k ní a nahlásiš se. Ona řekne co a jak. Takhle stejně to fungovalo i v Kolíně na ortopedii. Když jsem tam tenkrát chodil čekačka kolem 15 min. 8) Vše je o nastavení přímo v té nemocnici. Když je to naprd, pacošové brblají, to je jasný. A když to vedení chce, aby tam ty lodi chodili a byl klídek snaží se to nastavit. Kdysi jsem takhle supěl na plicním. Čekací doba 4 hodiny. V čekárně 20 liďí. Mezi to přišlo ještě 6 kamarádů doktora zaťukali a šup do ordinace. Já pak od doktora za 10 min odcházel. Měl jsem s nim kvuli tomu několikrát rozpravu. Nic se nezlepšilo. Skončil jsem a přešel jinam. Uplně jsem čuměl, jak to jinde funguje. I když šel doktor do důchodu, vzala to mladá doktorka a trošku to zadrhlo. Protože s ní přišli i její pacienťi. Tak je tam moc liďí. Ale i tak do 30 min jdu na řadu. Jak kdy. Ale nikdy víc než 30 min nečekám a jdu na řadu. Teď co jsem byl u obvoďačky, tak se taky změnilo. Je to na objednání. Zavolám sestře a ona podle toho jak rychle je třeba objedná. Jdu na čas třeba 10 min dřív. Přijdu a jeden člověk v čekárně a jeden v ordinaci skoro na odchodu. Dřív byla plná ordinace liďí. Dohadovali se, kdo jak přišel. Teď to jde jako hutě.
No a k tematu. Já dneska budu dělat zase prd! Že co jste dneska dělali? No já ,,překlepával celej den na gauči". :vztek: Možná se půjdu projít na zahradu, co dělají včelky. Pak kouknu do dílny, co dělají mašiny a gauč.

Britt

#14029 Nový příspěvek od Britt »

Oto, já ležel ve špitále naposledy v 15 letech, kdy mi brali slepáka a pak mi řekli že to bylo preventivně. Když jsem přišel na chíru s tím prstem, tak se všichni strašně divili, že mě nemají v záznamech a z které planety jsem prý spadnul. Budu doufat že mě tam dalších 40 let neuvidí a pak už mi to bude šumák. :smich: :smich:
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Čárls

#14030 Nový příspěvek od Čárls »

No co já študuji abych napravil co ty baby v rodině p...... Teď to vidí Tatík je totalně nesoběstačný a vyžaduje péči 24 hodin denně Už sem nadal mámě segře i polovičce že jej vzali domu a nenechali přesunout do domova se zvláštní péči přímo z LDN Nyní to bude složitý a než jej tam dostaneme pokud bude volný místo (bylo) Jak nyní nevím No držte mi palce už zas zobu Neurol abych to ve zdraví přežily segra máma a polovička Nejraději bych jim nabančil za tu hovadinu co udělali
Nikomu tohle nepřeji ani takovýhle stáří s touhle nemocí ani tátovi ale chtěl bych aby to měl lehčí a s plnou péčí Dyk ty domovy co jsem viděl sou jak 1 hotely Sou vyjímky ale o těch se dost ví a sou profláklý Nic po obědě jdu hlídat tátu aby si máma oddychla po probdělý noci :'( Snad bude obvoďačka rozumná a pomůže jej umístit co nejrychleji :(
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

ota

#14031 Nový příspěvek od ota »

No já byl teď na předoperačním a mimo jiné na EKG. To jsem byl v K. Hoře. Obvoďačka má taky ordinaci v K. Hoře. Podivné je, že na většinu těhle ůkonů posílá svoje pacienty do okolních ústavů. :vysmech: Že pani doktorko a na tu operaci kam? Do Hory? Ona se podívá a řekne jděte raději do Čáslavi. A nebo do Kolína. Jak někdo tuhle psal, má kontakty nebo zkušenosti. Sestra řekne počkejte, já vám zavolám do Čáslavi a vyřídím to tam. No a já na to EKG že když jsem už v městě skočím si tam. Tak jo, dostal jsem žádanku a jel. Vlezu do ordinace a sestra že já vás tady nemůžu najít. Byl jste někdy u nás? Ne nikdy nebyl. Aha tak vyplníme tabulku. No a vám nikdy netočili EKG? Jo točili, s firmou každé dva roky na pravidelných prohlídkách v Bioregeně. Aha tak jdem na to u nás.
Jinak teď na té kýle, všechno bylo od minule v sistemu. I anestezioložka si koukla co jsme minule aplikovali. A hlé já jsem vás uspávala při minulé operaci. No tak to jsme už staří známí! :D

chobotek

#14032 Nový příspěvek od chobotek »

Čárls, tvého tatíka je mě líto. Pokud si myslíš, že mu LDN prospěje - ty baráky jak hotely jsou jen vybavené nemovitosti, lepší je podívat se, co za lidi se tam pohybují. Nebo zrovna test: vlezeš na pokoj a podáš někomu při vědomí hrnek vody. Pak napiš, jak to dopadlo.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Čárls

#14033 Nový příspěvek od Čárls »

O LDN se nejedná měl jíd po vyléčení urazu do domova se zvlášťní péčí https://www.alzheimerhome.cz/alzheimer- ... z-13294213 On už si nepamatuje co udělal či řekl před 5 minutama a o hygieně raději nemluvím Prostě je totálně mimo a potřebuje 24 hodin dohled Kdo to zažil ví o čem mluvím Já už 2x Děda a Paňmáma dědu na vlastní kuži Paňmáma v domově Je to moc smutné Nic du sednout do auta a valím k mámě :(
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

DanculSK

#14034 Nový příspěvek od DanculSK »

Dneska nový šekel na žumpu....
Ten čo tam bol vydržal 7 rokov :vztek:
Ako sme prerábali, tak sa nejako zázračné stratil,,,, chlapci vymenili všetko, a stál za veľké H
Teraz som tam urobil z kyseliny vzdorneho plechu.,..
.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

fikejz

#14035 Nový příspěvek od fikejz »

Čárlsi, drž se. Mít takové velké mimino doma je trápení a když ti táta umře (třeba ve Vividusu ve Dvoře, jak mě) je to trápení taky. Můj táta loni na jaře ochrnul od zanedbaného zánětu u páteře (jeho obvoďák tou dobou strachy nefungoval vůbec a na interně ve špitále ho doktor moc neprohlížel) a pak už jen klempíroval po špitálech a ústavech. Když se z jednoho koncem listopadu vrátil domů, že už se postaví, tak doma přestal cvičit a za čtrnáct dní byl o tři měsíce zpět. Krátce jsme s ním máti pomáhali, ale nešlo to, tak pak byl v tom Vividusu, ale už ho to tady nebavilo a zabalil to , moc nejedl, nepil a než přišlo jaro tak nebyl. Vím, že bych se o něj nebyl schopnej postarat, ale stejně mě mrzí, že jsem si ho na tu chvíli domů nevzal :-/ :'(
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

vitex

#14036 Nový příspěvek od vitex »

Sázel keře dřínu obecného,šest kusů,poté lakování základovkou parapetů na chatu.

ITS

#14037 Nový příspěvek od ITS »

Tak jako Čarls a jiní, i já si za tento rok, měsíc a týden připomínám, co je horší než smrt - je to umírání. To nynější - otcovo umírání je zatím nejhorší ze všech tří, které jsem již v domě zažil.

hobr

#14038 Nový příspěvek od hobr »

Kluci, držte se! Je to těžké, zažil jsem to (u rodičů i když ne v takové míře)... Teď pro změnu potřebuje opatrování strýc (90 let). Stará se o něho moje sestra a sestřenice (střídání po týdnu).
Život nejsou jen pěkné dny...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

fikejz

#14039 Nový příspěvek od fikejz »

Čím jsem starší tím víc si říkám, že bych si nejvíc na světě přál, až přijde ten čas, večer usnout (jít spát) jako normální soběstačný člověk a ráno se "vzbudit mrtvej"!
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

hobr

#14040 Nový příspěvek od hobr »

Jo, to bychom si přáli všichni. Ale o tom rozhoduje ten "nahoře"... :hm:
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

Odpovědět

Zpět na „Putyka“