Počasí II

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Tomas6

Re: Počasí II

#13591 Nový příspěvek od Tomas6 »

Ráno 2 a další letošní škrábání. Prvně jsem chtěl vyrazit do práce na skútru, no jak jsem vylezl z baráku, velice rychle jsem se vracel pro klíče od auta.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

hobr

#13592 Nový příspěvek od hobr »

Ráno první "šediváček". Sice jen trochu, ale byl. Vypadá to na slunečný den. :)
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

ota

#13593 Nový příspěvek od ota »

Já když jsem vstával bylo 8°C a svítí sluníčko! Topím si ve fabryce takže tu mám 20°C. Mám volnější den. Jdu si sfréznout šestihran na takovém čumbrku co opravuji permanentní magnet. Pak asi půjdu dobagrovat tu podlahu do toho ,,šamrliku" co jsem tuhle začal a kvůliva dešti jsem od toho utekl. Odpoledne mám spicha s hajným. Ale napotvoru jsem si tuhle natáhl asi nějakej sval. Měl jsem upnutou spojovačku ze Zetora 25. Potřeboval jsem ji zozpojit a vyčistit. Bylo to zarezlé. Nastříkal jsem rezojed a nechal přez noc působit. Pak jsem upnul rozebranej kulák do svěráku a za druhej kulák jsem hasačkama zabíral. Sem tam. No než jsem to odtrhnul, musel jsem hodně zabrat. Opřel jsem so do hasaček kozou a zabral. Něco uvnitř asi prasklo. Žebro to není, to už jsem měl. Asi nějakej sval, upon či co. Nemůžu kejchnout, skoro nevylezu na traktůrek a nemůžu házet lopatou a kopat krumpáčem. Takové ty standartní práce. Už je to o fousínek lepší. Vzal jsem si 2x na noc paralen a zlepšilo se to. Musím opatrně zatěžovat. No nic jdu makat! 8)

Tomas6

#13594 Nový příspěvek od Tomas6 »

Ogaři co blbnete se zimou? U nás kvetou
Obrázek

Joe66

#13595 Nový příspěvek od Joe66 »

Oto nemas pokazenu piecku ? :vysmech: Ja teraz ked je 10stupnov a zatopim .Tak mam vecer doma 24-25 v dielni :)

fikejz

#13596 Nový příspěvek od fikejz »

Včera celý den celkem pěkně, polojasno bez deště teplota kolem 12 stupňů. Dnes ráno 4°C na kopci jasno, dole ve městě se teď dělá mlha.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

ota

#13597 Nový příspěvek od ota »

Další asi krásný den na obzoru. Venku 10°C. Slunečno bezvětří. Půjdu něco dělat asi ven. Povídali že Tereziánské babí léto. Je to každý rok. To podle včelek sleduju. Bo do nich naposledy vlezu a uspořádám je na zimu. Letos jsem byl v sobotu a máme to už zmáknutý.
To Joe66 já ve fabryce zatopím v krbovkách s výměníkem na vodu a pak už jen udržuju oheň. Teď když není taková zima naposledy v 11 h přiložím shrabkama od práce se dřevem a nechám to vyhořet. Já jsem spíš na chladnější odchov. Netopím ani v zimě víc jak 21°C. Na práci to stačí. Pak bych se u toho potil a to není třeba. Doma když už manželka pustí krbovky z uzdy tak je taky max 22, nebo 23°C a to už je teplo. Jsme takhle naučení topit kolem té 20°C už roky. Bylo to kvůli klukům, když byli malí. Oni pak skoro nestonali. Takže když je 20°C pro mě ideální teplota. Ale v létě mám nejraději když je teplo. Zrovna tohle to období napodzim nesnáším. Podzim nemám rád. Momentálně mám rýmu a ztratil jsem hlas. Bo se u práce spotím a jak chvíli postojím hned nastydnu. :vztek:

Čárls

#13598 Nový příspěvek od Čárls »

Oto tak to u nás bys nevydržel ani na kafe :smich: Já mam doma tak těch 26°Já mám obrácený krevní oběh Jak je léto nejlíp do těch 22 a pod mrakem teda na práci , a jak se venku ochladí pod 10°a začne se topit tak prostě trenýrková teplota :smich:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

ota

#13599 Nový příspěvek od ota »

No to měl vždycky táta doma. 26°C a máma seděla ještě ve svetru! Mi s manželkou a kluci tváře jako slabikáře. Tryčko s krátkym rukávem v zimě doma v obýváku u našejch. Táta nasadil brejle a koukal na teploměr. Že je tam 25°C, jdu a kouknu já a to se ví že kecal. Bylo tam třeba 27°C. :vysmech: Já to nemám rád. A na spaní to bych neusnul. Mám v ložnici kolem 16°C a to se pěkně usíná!
Teď je tady vymetýno. Všechno zase mokrý, protože v noci pršelo. Vylezl jsem ven a koukám na tu nápravu co mám na kozách a ona mokrá jeko prase. Co je? A pak mě to došlo, však jsem se v noci vzbudil a pršelo.
Včera jak jsem byl v tom lese prozřetelně jsem si do traktoru vzal gumáky. Hned jak jsem zaparkoval traktor u cesty, nasadil jsem je a jak byly dobrý! Všude stojí voda, louže a mokro jako prase. Co je po lese zase vývratů! Jak je to podmáčený a zafouká do toho. No aspoň bude práce! :smich:

fikejz

#13600 Nový příspěvek od fikejz »

Tady je zatím azurovo a sem tam mráček.
Na to nastydnutí z propocení by ti Oto mohlo fungovat takzvané funkční prádlo, které odvede vlhkost o těla a pak tě mokrý tričko nestudí. Alespoň mě to dělá dobře. Dřív jsem to neřešil, ale jak nemládnu tak jsem zjistil, že mi dělá lépe být v suchu. No a protože se zpotím, hned jak se o práci jen mluví, tak jsem to zkusil a dobrý.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

ota

#13601 Nový příspěvek od ota »

To Fikejz bez funkčního tryka v těhle dnech nevylejzám z baráku. Ale já to propotím durch. Už i táta se potil jak dveře od chlíva. Mám to po něm. Třeba když bych byl v lese a dělal hulí se ze mě jak z plotny když ji postříkáš vodou. Musím pak pořát pít, abych doplňoval. Když přijedu z lesa musím se jít nejdřív převlíknout. Jsem vždycky nažmach. A to v lese mám třeba jen funkční, na něm tryko a pak když přestanu dělat hned mikynu a bundu. A doma to svlíknout. Stačí abych chvíli v tryku zakecal a už cejtím jak je to studený. Jo léto je léto. Tam není vůbec tenhle problém.

fikejz

#13602 Nový příspěvek od fikejz »

Pěkný počasí vydrželo až do večera. Teď je venku šest stupňů.
Dnes jsem jen vozil dřevo z hrání k cirkulárce na dvoře a řezal na ní, tak jsem se skoro nezpotil, ale jinak jak tak koukám to máme stejně. Jak dělám v lese, nebo něco venku co mě baví jsem durch.

Tomas6

#13603 Nový příspěvek od Tomas6 »

To já taky. I s funkčním trikem. Když seču třeba křoviňákem, tak to mívám durch i s blůzou. Kolikrát ani nemusím nic dělat a leje ze mne jak z konve. Třeba u oběda.
No jak to říká s oblibou strejda. Kdo se potí u jídla je nemocný a kdo u práce blbý.

fikejz

#13604 Nový příspěvek od fikejz »

No ty tedy dovedeš potěšit :( Utěšovall jsem se, že když se u práce potím, bude to nějaký ten moribundus.
A ty napíšeš, že marodný je ten kdo se potí u jídla. A tak teď koukám, že jsem nejspíš jen blbej.

ota

#13605 Nový příspěvek od ota »

Tomas6 já jsem tuhle uklízel v cimře co děláme med. Z regálu vyndat 500 sklenic na mačkací víčko do přepravek. Vynést ven. A z přepravek v té cimře do regálu vyrovnat 600 sklenic na šroubovací víčka. Trochu to tam poklidit. Došel jsem dom a musel jsem se převlíknout. Mokrej nasračky. A to jsem dělal skoro hovno! Vždycky si vzpomenu na toho Abrháma ( Knotek ) ve filmu kulový blesk jak musel přenosit to uhlí ze sklepa do toho druhého sklepa a přišel domů v tom kulichu černej jak trpaslík a totálně zmordovanej. :D

Odpovědět

Zpět na „Putyka“