CO JSTE DNESKA DĚLALI III
- pani-kenybzova
Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Moravské konzervárny a bouračova plošina by se nám hodili
A Redbul by vám nepomohl ? "Redbul dává křííídla!" .....
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....
- pani-kenybzova
Ten bohužel nepomože tam kde chcu, potřebuju
Dopoledne řezání a štípání dřeva,koupání v bazénu,posečení trávníku,koupání v bazénu,sledování pohádky zpoza víček,koupání v bazénu,trhání moruší,plení zahrádky,koupání v bazénu,oslava rodinného výročí sousedů,koupání v bazénu.Dobrou noc .
Včera jsme s dcérkou navštívili zámek Lysice. Moc pěkné , nestačili jsme to všechno ("dali" jsme jen jeden okruh, zahradu a lesopark), někdy bude návštěva č.2...
Oběd v místní hospodě:
https://www.google.com/maps/place/Resta ... 16.5374353
K jídlu - objednán 2x guláš (hotovka) a 1x hovězí vývar. Polévka "dorazila" na stůl za 30minut, guláš za 40minut - málo teplý, na talíři ještě celý opékaný špekáček(to do guláše patří??? a byl také vlažný!), dcera nechala aj kousky masa - bylo už "jeté"... Nedoporučuji!
Po prohlídce kafíčko, dort a zmrzlina zde:
https://www.google.com/maps/place/caf%C ... 16.5328956
Výborné, cenově taky. Doporučuji!
Oběd v místní hospodě:
https://www.google.com/maps/place/Resta ... 16.5374353
K jídlu - objednán 2x guláš (hotovka) a 1x hovězí vývar. Polévka "dorazila" na stůl za 30minut, guláš za 40minut - málo teplý, na talíři ještě celý opékaný špekáček(to do guláše patří??? a byl také vlažný!), dcera nechala aj kousky masa - bylo už "jeté"... Nedoporučuji!
Po prohlídce kafíčko, dort a zmrzlina zde:
https://www.google.com/maps/place/caf%C ... 16.5328956
Výborné, cenově taky. Doporučuji!
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Já jsem se byl navečer včera podívat v lese. Sousední les těží harvestor. Tak jak jim to jde. Aby mi to moc nezmordovali u nás v lese. Mašina jako bejk velká Komatsu. Brala stromy jako sirky. Když jsem tam přijel zustal jsem čumět. Celej sousední les pryč! Pak jsem s těma klukama co s tím harvestrem a vyvážečkou pohovořil. Jsou ze Slovenska. Včera byli tady, dneska se přesunují o 3km vedle. Tady dali asi 150 kubíků a jedou dál. Potom se tam zastavil zprávce lesů. Tak jsme taky pohovořili. Prej tobě jsem ten les taky prošel a máte tu znova brouka. Ukázal mi, jak se to pozná. Takže jsme se domluvili že to přifaří k další zakázce která se bude těžít ob jeden les vedle. Tam bude zase přez 100 kubíků těžby. A že by nám to vzali k tomu. Bude to tak dalších 20 až 30 kubíků kulatiny u nás. Bohužel se řádění brouka nepodařilo zastavit. Tak nezbývá než to odtěžit. On povídal, že ty dospělejší lesy to vezme šmahem všechny. To co těžil harvestr bylo uplně zelený, ale jak to odvětvuje kůra už padá skoro sama. Takže odhadem asi 2/3 lesa co máme to odnese. Jestli se tedy něco nestane a ten brouk přestane žrát.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Někde tu byla beseda o použití řezného kotouče na dřevo v křoviňáku. Protože jsem s tím dnes pracoval a prořezával džungli , dám sem fotky . Kotouč max. asi 20 cm radši menší, jinak je to nezvládnutelné . Otáčky mírně nad volnoběh , úplně to stačí. Kolem vás alespoň 3 m volného prostoru ,žádné uklízeče větví kolem vás . Při nakopnutí vám to hlavu křoviňáku s pilou odhodí naprosto nekoordinovaně ,navíc na tom nemůže být kryt ,překáží.Pila je běžná plechová,brousím ji na brusce s namontovaným kotoučem z rozbrušky. Šraňk je větší . Pokud zajedeme do bordelu ,země, chytíme šutr nic se neděje . Když to přestane řezat tak je to během 5 minut nabroušeno normálně z ruky na tvaru zubu vůbec nezáleží. Pouze když vám to sevře, tak opravit šraňk a opět jen kombinačkama podle oka. Jinak je to podle zkušenosti a cviku . Prořezával jsem s tím větve na stromech které překáželi . Ale tam to svírá ,musí se začít od vrchu větve.
Jak píšu nahoře ze začátku opatrně. Pokud nevidím co je pod křovím ,tak nejdřív proříznu vrchní vrstvu křoví a teprve potom když vidím na zem, řežu u země.Chce to nabýt zkušenost.
Jak píšu nahoře ze začátku opatrně. Pokud nevidím co je pod křovím ,tak nejdřív proříznu vrchní vrstvu křoví a teprve potom když vidím na zem, řežu u země.Chce to nabýt zkušenost.
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....
To seš teda pistolník. Uvědom si, na jaké otáčky je stavěný ten kotouč a kolik má křoviňák. Stačí přidat trochu fištrónu navíc a kotouč se rozletí. Následky si zkus představit sám.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Před 18ti lety jsem byl dělat lesařinu a brushing ( přípravu pro harvestor) ve Švédsku. Používali jsme Hq 262 křoviňák. Když se to člověk naučí, položí strom jako nic a kam chce.
Používají se kotouče SCARLET . Na odkazu je i ocelový kryt.
https://www.gardentech.cz/shop/prisluse ... VgQAvD_BwE
Používají se kotouče SCARLET . Na odkazu je i ocelový kryt.
https://www.gardentech.cz/shop/prisluse ... VgQAvD_BwE
Tohle a kotouč s cirkule je sakra rozdíl
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Chce to cvik a dělat s ťím. Švagr leta chodil čistit školky. Měl Stihl křoviňák, nějakej už hodně dospělej. Mozná ten nejsilnější co se dělá. Fasoval do něj nějaký kotouč a pořát kvičel, že to není co by si představoval. Pak sehnal 300mm kotouč z cirkule. Vcelku silnej. Hurá, doma si to nakuťil a moc si to pochvaloval. On právě říkal, že to chce otáčky a třeba černý bezy, břízky jen cvrnknul a lezelo to na zemi. Docela měli s kolegou jakousi denní normu vyčištění velikosti placu. Aby si vydělali. S tou pilou to šlo o dost lepší. Vždycky říkal, až potkáš ve šrotě kotouč do cirkule a bude 300 mm průměr prines mi ji.
Z kotouče cirkuly měl i několik trojzubců a čtyřzubců na vyžínání trávy. Samozřejmě 300 mm průmér. Aby to mělo obvodovou rychlost a záběr. Rozkreslil si to podle originálu fixem a pak to kerbikem vyřezal a dodělal. A to že on kurva hektarů v tom lese posekal a nikdy se mu žádnej kotouč nerozletěl. A to že občas nakopnul břity o něco co bylo zarostlý v rošťí. Klasický kupovaný kolečko vydrželo desetinu co z toho cirkulovyho kotouče. Je už v důchodu a někde na hřebíku měl i ty vergly k tomu.
Z kotouče cirkuly měl i několik trojzubců a čtyřzubců na vyžínání trávy. Samozřejmě 300 mm průmér. Aby to mělo obvodovou rychlost a záběr. Rozkreslil si to podle originálu fixem a pak to kerbikem vyřezal a dodělal. A to že on kurva hektarů v tom lese posekal a nikdy se mu žádnej kotouč nerozletěl. A to že občas nakopnul břity o něco co bylo zarostlý v rošťí. Klasický kupovaný kolečko vydrželo desetinu co z toho cirkulovyho kotouče. Je už v důchodu a někde na hřebíku měl i ty vergly k tomu.
Také jsem přemýšlel o větším dvojzubu - jednou ze čas seču polehlou vojtěšku a originál je malý. Nechám to tak, chci se dožít vyššího věku, experimenty nechám mladším...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Třeba na sekání v domácích podmínkách mám vyzkoušeny kolečka vlastní výroby. Jenže to jsem ještě dělal na CNC vysekávačce plechu. Tam takový troj, čtyřzubec nebyl žádný problém si naprogramovat. Mám tu i ,,vylepšený" čtyřuzubec na sekání trávy k sušení. Tenkrát mi kolega povídal, abych si to dal patentovat. Měl ty ostré hrany zesílené, takže se dal mnohem déle obrušovat než se dostal na rozměr klasického čtyřuzubce. Samozřejmě jsem to měl 250 mm průměr, do mého křoviňáku. Ale dělal jsem všechny možný průměry kdo co chtěl. Od 120 mm po 300 mm. Ty z 3 mm plechu šly hůř do trávy. Ale z 2mm plechu akorát. Měl jsem i nerezové z 1,5mm plechu a ty šly uplně nejlíp. Ale jak píšu vysbíraný kameny. Dokázal jsem jedním kolečkem po naostření posekat celou zahradu, tedy zbytky k dosekání. Po začátku šel kotouč jako meč. Nádherně. I tak se stejně otupil a bylo třeba ho otočit na druhou půlku dosekávání. Ta mašina uměla střihat i do tvrdších matrošů. Jednou známej donesl jakýsi tuhý plech a sice to dělalo víc randál, ale vysekalo to kolečka taky. Ty razníky střihly i tvrdé materiály. Známej zase dělal na lejzru a tam položil starej kotouč z cirkule a napsal si program a vypálol si ty sekací kolečka z toho. Ty byly nejlepší. Dlouho drží ostří. No ale člověk na tom musí dělat, jinak to je nereálná věc dát si to vyrobit. Těch různejch sekacích koleček, nožů do sekaček všelijakejch druhů rozměrů jsem vyrobil že by byly hromady toho. Sobě jsem si dělal nože do sekačky z 3mm plechu. Pak na ohraňováku jsem si naprofiloval. Vyhazováky že sekačka nacpala koš že jsem vysypal a sotva se to vešlo do kolečka. No jo to je pryč. Teď jedu co mi tu zbylo v zásobách.
Kdysi chlapi donesli 60 cm zvlněný kotouč z pily.
Rozstřihl se na půl a já jim vypíchl 6 ks 3britych nožů do křovinořezu. Dostal jsem 2 ks.
Protože krovinak nemám vytáhal mě je tchán.
První že ho zkusí. Pak jsem nebyl doma a měl ho tupý.
Tak vzal i ten další. Když jsem se ptal kde jsou - tak prý si je koupil sám. Je mu 86 let. Kašlu na ně.
Ale začal jsem si dílnu zamykat.
Rozstřihl se na půl a já jim vypíchl 6 ks 3britych nožů do křovinořezu. Dostal jsem 2 ks.
Protože krovinak nemám vytáhal mě je tchán.
První že ho zkusí. Pak jsem nebyl doma a měl ho tupý.
Tak vzal i ten další. Když jsem se ptal kde jsou - tak prý si je koupil sám. Je mu 86 let. Kašlu na ně.
Ale začal jsem si dílnu zamykat.