Cestáři-údržba silnic.
- zetorak jirka
Re: Cestáři-údržba silnic.
Cipísku, taky to tak vydím. Ale chlapy,ať jsou cestáři jaký jsou, už starý sedláci si zapřáhli do vozu tolik koní kolik ukočírovali. dnes každy frajer musí mít auto nabouchaný konima a pak v daný situaci si s nima neví rady, a v případě ,že si natluče hubu, protože se nehodlá přispůsobyt stavu vozovky, jak mu nařizuje vyhláška, jsou všichni okolo něj kokoti, jen on za nic nemůže. Ale opak je pravdou. (a to, nejsem silničář).
Zdá se mě,že je třeba odlehčit téma:
https://www.youtube.com/watch?v=KaMCcZdFYJo
https://www.youtube.com/watch?v=KaMCcZdFYJo
DYKu opět souhlas. Je to práce jako každá jná. Obdivuji řidiče autobusů kteří vozí lidi a musí také jezdit. No a u nás jim to silničáři moc neulehčují. Tak kdo to potom má těžké?DYK píše:Asi jo i když teda zrovna pivo? Brrr, nikdy jsem mu nepřišel na chuť. Já se nechtěl ani dotknout MOTOPF62 ani jiného silničáře, ale nějak mě popudilo "jak to oni nemají lehké". A kdo to jinde má lehký? Já bych jen uvítal, kdyby si každý dělal svoji práci pořádně a nevymlouval se. A že jim zavazí ostatní řidiči? No snad zde jsou oni pro ně a né řidiči pro cestáře. Je to podobné jako kdekoli jinde, kde někdo dělá jinou službu pro ostatní a taky musí ledasco strpět, protože je to on, kdo je tu a placen pro nějakou službu ostatním. Znovu to zopakuju, mě nevadí pozdní úklid, to je věc velice problematická a za určitých podmínek nesplnitelná, ale když už někdo dojde odvést tu práci, tak ať to udělá jak nejlíp to jde. Prostředky na to má. Já taky pamatuju doby, kdy jsem jel třeba v sobotu ve 23.00 hod. z Prahy na Brno a sněžilo. Nepotkal jsem jediné vozidlo údržby, ale taky snad jediné auto stejným směrem a vrstvou sněhu se nejelo špatně. Jen se kuptilo a zadek byl v Brně jako by mě vytáhly ze závěje . Stěžovat si? Proč? Já ho jen vidím pokaždé z okna jak projíždí a nehodlám kvůli němu ani vylízat. No tak dobře, jsem kretén co chce po silničářích, aby dělali to, co jinde jde zcela běžně. Vždyť oni to mají tak těžký a já jen láteřím. Jen ať to lítá
Samozřejmě nesouhlasím s tím že spousta lidí jezdí na namrzlé silnici 90 jak v létě ale tu větu kterou jsem kritizovak víše bych radši nezmiňoval. Je to totéž jako by si zedník všeuměl do konečné faktury za dílo napsal že neručí za stavební směsy, zdící materiál, materiál použitý na třechu a všechny ostatní materiály použité na stavbě protože je nevyráběl. Tím se vylhal ze všeho. Akorát silničáři(ne řidiči) zapomínají na to že je to nezbavuje odpovědnosti za to že to použili nebo nepoužili. Toho je zatím zbavuje ta věta.zetorak jirka píše:Cipísku, taky to tak vydím. Ale chlapy,ať jsou cestáři jaký jsou, už starý sedláci si zapřáhli do vozu tolik koní kolik ukočírovali. dnes každy frajer musí mít auto nabouchaný konima a pak v daný situaci si s nima neví rady, a v případě ,že si natluče hubu, protože se nehodlá přispůsobyt stavu vozovky, jak mu nařizuje vyhláška, jsou všichni okolo něj kokoti, jen on za nic nemůže. Ale opak je pravdou. (a to, nejsem silničář).
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
Nevím u nás ve městě fungují............Ale pozor je rozdíl mezi krajskými a obecními cestami.
U krajských cest mají manuál která dřív a která do 24h.
A nejlepší je to u obecních,spadáme pod město kde je 11 vesnic,Sychrov je kopec kde je dvojnásobek sněhu jak ve městě ale v harmonogramu je uklid do 48h po nasněžení od 5 cm....Bohužel se stím nedaří hnout je jim to jedno a já 12 let marně vysvětluji občanům že musí počkat a někdy tahat nákup kilometr do kopce není med.
Čekám na nové zastupitelstvo zda se to změní.Takže vše je o lidech a vesnice se 105 obyv. nikoho nezajímá,dají přednost sídlišti na rovině kde plouží břečku......nu což přeci tam jenom žije 5x tolik obyvatel.
Takže těm klukům či firmám je někdy zbytečné nadávat,mají své instrukce.
U krajských cest mají manuál která dřív a která do 24h.
A nejlepší je to u obecních,spadáme pod město kde je 11 vesnic,Sychrov je kopec kde je dvojnásobek sněhu jak ve městě ale v harmonogramu je uklid do 48h po nasněžení od 5 cm....Bohužel se stím nedaří hnout je jim to jedno a já 12 let marně vysvětluji občanům že musí počkat a někdy tahat nákup kilometr do kopce není med.
Čekám na nové zastupitelstvo zda se to změní.Takže vše je o lidech a vesnice se 105 obyv. nikoho nezajímá,dají přednost sídlišti na rovině kde plouží břečku......nu což přeci tam jenom žije 5x tolik obyvatel.
Takže těm klukům či firmám je někdy zbytečné nadávat,mají své instrukce.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
-
Naprosto souhlasím se zetorákem jede li někdo na namrzlé cestě rychle a havaruje je to VŽDY jeho vina.Až potom se muže řešit mělo li to být sjízdné či nebylo možnost to v daný čas být hotové.Ale vinen je vždy řidič.Přirovnání k zedníku je více než špatné.Ano zedník ručí za odvedenou práci ale neručí za práci kterou neudělal.Příklad zedník měl montovat zábradlí na balkon neudělá to třebas měl infarkt.Ty tam na ten balkon pošleš návštěvu a ta popadá dole máš snad zato že zavřou toho zedníkaimaginaro píše:Samozřejmě nesouhlasím s tím že spousta lidí jezdí na namrzlé silnici 90 jak v létě ale tu větu kterou jsem kritizovak víše bych radši nezmiňoval. Je to totéž jako by si zedník všeuměl do konečné faktury za dílo napsal že neručí za stavební směsy, zdící materiál, materiál použitý na třechu a všechny ostatní materiály použité na stavbě protože je nevyráběl. Tím se vylhal ze všeho. Akorát silničáři(ne řidiči) zapomínají na to že je to nezbavuje odpovědnosti za to že to použili nebo nepoužili. Toho je zatím zbavuje ta věta.zetorak jirka píše:Cipísku, taky to tak vydím. Ale chlapy,ať jsou cestáři jaký jsou, už starý sedláci si zapřáhli do vozu tolik koní kolik ukočírovali. dnes každy frajer musí mít auto nabouchaný konima a pak v daný situaci si s nima neví rady, a v případě ,že si natluče hubu, protože se nehodlá přispůsobyt stavu vozovky, jak mu nařizuje vyhláška, jsou všichni okolo něj kokoti, jen on za nic nemůže. Ale opak je pravdou. (a to, nejsem silničář).
Je fakt že ta návštěva není pako a dá si pozor když vidí že tam není zábradlí což o mnohém řidiči se už říct nedá
-
nák sněžný piloty mráz a zima na jablonecku nezvrušuje.v autě pořádná lopata,řetězy.místní ctí,že kdo jede z kopce ,dává při vyhejbaní na uzounké horské silničce přednost.hned poznáte,kdo je cizí.jsme přesne na hranici liberce a jablonce a podle liberečáckých silničářu by se daly řídit hodinky,jak to pravidelně prohrnujou.to maler je,když to začne při tání povolovat a propadat se. no a předvidat,jak to nekdo pustí z kopce,ze zatačky na nej bafne auto,brzda a už to nezadržitelně jede......chechtáme se kalamitě v praze!!!!
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
-
sekalsemmalo a o tom to je nedivit se že v zimě padá sníh a že je občas hladko a ne vždy to silničáři stihnou.Do liberce jsem jezdil přespal v hotel praha a druhý den jel domu .Jezdil jsem vrchem a i v zimě se to dalo v pohodě.Máš pravdu v praze 5 cm je kalamita a povoláno vojsko a nikoho nenapadne že v zimě i sněží.Ale v praze se mi jinak jezdilo dobře řidiči byli ohleduplní pustili tě i policajti nedupali zbytečně pokud jsi měl cizí značku a zazmatkoval si.Ale to bylo za komanču ted už to asi neplatí
-
no,fakt mně nejvíc vadí v zimě parkování,zakopávání auta.to si to tam vyhrabete a jede pluh a všechno vám do tý díry hodí.hrůza.ráno zase,odpoledne ,v noci zase.......
Naposledy upravil(a) sekalsemmalo dne pon pro 29, 2014 10:17 am, celkem upraveno 1 x.
-
to nasere ale s tím nic nenaděláš já to mám u garaže mám ji u cest uklidím si ráno jede pluh a mám tam metrový kopec hrne to uzkou cestou v dědině dolu je tam břeh takže to hrne vše dopředu no a u mě to vše vypadne před vjezd do garáže
S tím odpadávajícím sněhem nic nenaděláš, to je všude a cestáři za to nemůžou, nemaj čas stavět a vyhazovat to. U nás je to to samé, silnice 1. třídy a u ní je autobusová zastávka, když stojíš v zastávce a jede okolo cestář, není úniku, máš slanou břečku až za límcem. Když jsme chtěli po městě, aby zbudovalo větší plac a zastávku dalo 2 metry od vozovky, tak nezájem, nejsou peníze.
Ale mám strejdu v Kanadě a ten tam v zimě brigádně pluží, má na to pickup s radlicí a u každého vjezdu musí zastavit a to co tam nahrnul, tak vyházet. Ale je fakt, že toho má na starosti mnohem méně než tady kluci u nás, on dělá jen tu jednu vilovou čtvrť, jak je ulice a na konci smyčka, znáte to z filmů.
Jinak aktuálně je u nás -5,5°C, v 5 ráno začalo jemně padat, kolem 8 to zhoustlo a už máme mezi 10 - 15 cm sněhu. Odpoledne budu muset do práce a vyčistit fabriku, aby mi to nezapadalo moc, kdyby padalo dál.
Ale mám strejdu v Kanadě a ten tam v zimě brigádně pluží, má na to pickup s radlicí a u každého vjezdu musí zastavit a to co tam nahrnul, tak vyházet. Ale je fakt, že toho má na starosti mnohem méně než tady kluci u nás, on dělá jen tu jednu vilovou čtvrť, jak je ulice a na konci smyčka, znáte to z filmů.
Jinak aktuálně je u nás -5,5°C, v 5 ráno začalo jemně padat, kolem 8 to zhoustlo a už máme mezi 10 - 15 cm sněhu. Odpoledne budu muset do práce a vyčistit fabriku, aby mi to nezapadalo moc, kdyby padalo dál.
I já souhlasím, že jsou tací, co si myslí, že zimní guma je ekvivalent k suché vozovce. No a co říká zákon? Řidič je povinen přizpůsobit rychlost jízdy povaze a stavu vozovky. Lze z toho dovodit, že v určitém momentě by měl přerušit jízdu pro nesjízdnost, viz autobusy čekající na kopci a pod ním, neb když pojede jakkoli opatrně dál a uhne mu to a někam mrdne, je to zase jen jeho chyba?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
dám to ješte sem
tak konečně i v brdech napadlo 5 cm a za cestu co sem musel do práce cca 15km sem potkal 3sypací vozy jeden proti mne jen solil druhí co sem ho dohonil solil a místy i dolu radlici kde byl navátej sníh a třetí když sem jel zpět též jen solil tak že na useku 15km přesypačováno noo je fakt že se to tam dělí na jiný okres tak že každej byl asi z jiného Berounský a Příbramský
tak konečně i v brdech napadlo 5 cm a za cestu co sem musel do práce cca 15km sem potkal 3sypací vozy jeden proti mne jen solil druhí co sem ho dohonil solil a místy i dolu radlici kde byl navátej sníh a třetí když sem jel zpět též jen solil tak že na useku 15km přesypačováno noo je fakt že se to tam dělí na jiný okres tak že každej byl asi z jiného Berounský a Příbramský
Jezdím tak rychle ,jak můj anděl strážnej lítá
http://www.brdy.org/
http://www.ohrazenice.eu/
http://yanmar.rajce.idnes.cz/
http://www.brdy.org/
http://www.ohrazenice.eu/
http://yanmar.rajce.idnes.cz/
-
Dyk jen jak zeták učil jezdit dceru zo měla pul roku řidičák a favorita.Když napadl sníh tak ji dal leona a ona se zeptala jak na tom sněhu jezdit at se nenabourá.Ten blb ji řekl tak jak na suchém máš zimáky a abs.Ten hnup asi dodnes neví co to to abs je.DYK píše:I já souhlasím, že jsou tací, co si myslí, že zimní guma je ekvivalent k suché vozovce. No a co říká zákon? Řidič je povinen přizpůsobit rychlost jízdy povaze a stavu vozovky. Lze z toho dovodit, že v určitém momentě by měl přerušit jízdu pro nesjízdnost, viz autobusy čekající na kopci a pod ním, neb když pojede jakkoli opatrně dál a uhne mu to a někam mrdne, je to zase jen jeho chyba?
-
rozbředlý sníh na vozovce http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... policiste/