Jak je to s řidičákem?

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Vedra

Re: Jak je to s řidičákem?

#136 Nový příspěvek od Vedra »

Rychle jsem to proletěl, je tam něco konkrétního nebo jenom obecné formulace o tom jak zvíře nesmí trpět?

sekalsemmalo

#137 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

no průser by byl,kdybych ho měl uplně navolno válejícího se na sedačce,to bych zaplatil.jak pes zaštekal,tak už tam svítil a koukal a nahlížel,jak ho mám přikšírovanýho,aspon je to zabavilo a nešli po jiných věcech.....takhle ted můžem diskutovat,bez ztráty.... kytičky
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

Vedra

#138 Nový příspěvek od Vedra »

Jo, to chápu. Hádky s blbcem který tahá za delší konec provazu jsou neproduktivní. Tobě ubíhá volno a jim běží šichta zatím co blábolí své představy o tom co vlastně v těch zákonech je.

Lidi legálně jezdí ve starých vozidlech bez pásů a já mám pásat psa? :D

Z čistě právního hlediska:
Říká nějaký zákon, vyhláška nebo nařízení vlády jak a jestli má být pes ve vozidle uvázán? Pokud ne tak jeho přepravu na volno považuji za dostatečně bezpečnou jak pro něho tak pro posádku.

Sender

#139 Nový příspěvek od Sender »

Pes by měl být uvázán pouze pokud řídí. :smich:

bourač

#140 Nový příspěvek od bourač »

čau, ten zákon je dost ušitej na hospodářský zvířata, to pes rozhodně není. Taky jsem ten zákon pročetl a navíc i veterinární zákon a nikde není napsáno jak psa zabezpečit. Je to tam napsané jen vágně... Myslím že právník by to rozcupoval na kousky.
DYK: kde jsi vzal ten postroj? :friends:
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

ota

#141 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, když jsem koupil auto, tak tam byla taková síť. Ve střeše jsou krÿtky plastoví, ty se vysunou, nasadí se tam taková hrazda na které je ta síť přidělaná. Rozmotá se to a na konci dole jsou pásy a tam karabinky. V podlaze jsou oka a do nic se karabinky dají. Je to štelovací aby se to napnulo. Víceméně to tam mám skoro pořát nasazený. Jen když vím, že povezu nějakej velkej vyhykl, tak to během asi minuty vyndám. No a potom m ám na hafana postroj, jak říkéme ,,kšíry" Ty jsou z takového matroše placatýho jako postroj. Do toho se hafan navlíkne a na vrchu to má oko na vodítko a tak. Origo je k tomu takovej kus toho postroje a tam je na jedné straně karabinka a na druhé vehement co se strká do toho bazneku co pás. Ale když vezu čubinu, tak jede jen v kufru navolno za tou síťí. Ale šlo by vzít ten nástavek a připnout do držáku pro pás a za postroj. Ale čubina by asi nebyl nadšená. Ona většinou sedí a čučí po světě. Nebo leží a chrní. Jo mám Německou dogu váha 55 kg. Takže taky větší hafan. Tu síťku používám protože tam byla a je to hned nasazený. Předtím jsem měl R 19 a do té jsem koupil plastovou mřížku a trochu ji přizpůsobol a měl jsem ni přišroubovanou na tlumiče a do střechy. Byl tam nějakej připravenej pro něco podbnýho takovej bod s lisovací matkou.
Tady mám fotku ještě s hafanem. Ta síť je tam vidět.
Obrázek

bourač

#142 Nový příspěvek od bourač »

jako milovník zvířat a psů zejména, považuju vožení upoutaného psa za týrání.

ota

#143 Nový příspěvek od ota »

No já je taky nevážu ani nepoutám. Sice když jdeme s čubinou ven tak má ty kšíry, protože myslím, že se ji v tom je lepší než když má obojek. Protože většinou ve městě musejí jít na vodítku, tak je naučená na ty kšíry. A když bych těď s níma na věšáku jen hnul tak se otočím a čuba bude stát vedle mě a masakrovat vše kolem ocasem a vyžadovat jít ven! Stačí když dávám bundu na věšák a náhodou hnu s vodítkem, nebo kšírama tak je konec. Letí jak střelaná a chce ven.
Myslím si že orgánu je tou síťí učiněno za dost. Kámošku chytli jak jela s labradorkou která si ležela v kufru a málem ji nepustili jet dál. Až když opravdu slíbila že hned jede zo zverimexu pro postroje a přiváže ji tak ji sice neradi, ale pustili. No čubina kliďas a ležela si celou cestu za sedačkama a ne nesmí to bejt na ní a pes ven a pěšky a tak.

DYK

#144 Nový příspěvek od DYK »

V silničním zákoně je psáno něco v tom smyslu, že zvíře musí být zabezpečeno..... respektive nesmí ohrozit řidiče ani spolujezdce. Policie neřeší pohodlí psa, ale jen bezpečnost lidské posádky. Jsou za to dva tisíce pokuty bez bodů. Když jedu se psem "kolem chalupy" taky to neřeším, když jsem s ním jel třeba na Myjavu byl v postroji a místo vodítka "adaptér" do zámku pásu. Jisté omezení to pro psa jistě je, ale z větší části záleží na Vás, kolik "prostoru mu necháte a jako týrání to fakt nevyhlíží. Pes není svázán, nebo přivázán na "krátký" úvazek.
https://www.akvamex.cz/psi/potreby-do-a ... -postroje/
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

smetana

#145 Nový příspěvek od smetana »

Tak nějak přestávám chápat mentalitu lidí co se snažeji pořád nějak vykroutit nebo vychcat nad zákonem at je to tento o psech přepravovaných v autě , a nebo třeba zimní gumy kdy je nasadit a kam s nima všude mohu jet dítě si taky posadíte na klasickou sedačku aby mělo pohodlí neposadíte a ten pes noo viděl jsem pána jak dopadl jeho miláček když mu ležel vzadu na plotně kufru myslím tu odkládací pán musel hoodně brzdit a pes to v uvozovkách odsral jen zlomenou nohou nevím proč českej človíček hledá kličky hned jak nějaký zákon vyjde .To neříkám že všechny zákony jsou správné a všechny dokonele napsané
Jezdím tak rychle ,jak můj anděl strážnej lítá

http://www.brdy.org/
http://www.ohrazenice.eu/
http://yanmar.rajce.idnes.cz/

bourač

#146 Nový příspěvek od bourač »

najezdím měsíčně cca 4000km, neprovozuju žádnou autodopravu, jen soukromě a v rámci vlastní podnikatelský činnosti. Pamatuju doby kdy se v noci mohlo jezdit neomezenou rychlostí. Pamatuju doby kdy v sobotu odpoledne a v neděli přes den nic nejezdilo - nic. Žena řidička byl unikát.
Lidstvo je silně přemnožený a řidičák má dnes každej kdo má do prdele díru.
Jezdí čím dál víc lidí který nemaj technický myšlení, chovají se sobecky, neumí předvídat. Místo zdravého rozumu spoléhají na svého anděla strážného :smich: .
Slušný člověk nepotřebuje mít nařízeno zákonem jak se má chovat.
Jezděte prosím při pravém okraji vozovky :potlesk: i toto vám ukládá zákon.

aumirek

#147 Nový příspěvek od aumirek »

smetana píše:Tak nějak přestávám chápat mentalitu lidí co se snažeji pořád nějak vykroutit nebo vychcat nad zákonem at je to tento o psech přepravovaných v autě , a nebo třeba zimní gumy kdy je nasadit a kam s nima všude mohu jet dítě si taky posadíte na klasickou sedačku aby mělo pohodlí neposadíte a ten pes noo viděl jsem pána jak dopadl jeho miláček když mu ležel vzadu na plotně kufru myslím tu odkládací pán musel hoodně brzdit a pes to v uvozovkách odsral jen zlomenou nohou nevím proč českej človíček hledá kličky hned jak nějaký zákon vyjde .To neříkám že všechny zákony jsou správné a všechny dokonele napsané
to je přesně to co jsem psal už mnohokrát.Jsme přeci češi.Vyjde nějaký zákon je celkem fuk jestli dobrej nebo špatne.No a i když mi dodržovat tenhle zákon nedělá žádnej problém tak jelikož jsem čech tak každý vynaloží obrovské usílí a námahu ho obejít či v něm najít skulinku proč ho nedodržuje.
Ps a proto je prakticky nemožné vymyslet zákon byt na uplně jednoduchou věc tak aby obsáhl vše.
Naposledy upravil(a) aumirek dne čtv lis 17, 2016 11:22 pm, celkem upraveno 1 x.

oco13

#148 Nový příspěvek od oco13 »

bourač píše:jako milovník zvířat a psů zejména, považuju vožení upoutaného psa za týrání.
Ja považujem aj vozenie priviazaných ludí za týranie. :vysmech: :vysmech: Asi preto často sponzorujem policiu . :'( :'(

kutil tim

#149 Nový příspěvek od kutil tim »

Ono mít hlavu otisklou v předním skle nebo volant v břichu, případně bouchlej airbag v xichtu není to pravé ořechové.Padesátikilový pes dovede urvat při nárazu a zlomit sedačku a zabít majitele :tyty: :tyty: :tyty:

smetana

#150 Nový příspěvek od smetana »

Kutile myslím že obejít zákon se dá kdykoliv ale svuj život už ti ho nic nenahradí to že pojedu pohodlně bez pásu ??? no hazard ze svím životem a další a dsalší věci co se týče dopravy lidi bezohlední arogantní atd za sebe jezdím vždy připoutaný a manželka má kšíry když někam jedeme jineho psa nemám :smich: :smich:
Jezdím tak rychle ,jak můj anděl strážnej lítá

http://www.brdy.org/
http://www.ohrazenice.eu/
http://yanmar.rajce.idnes.cz/

Odpovědět

Zpět na „Putyka“