Politika, neshody, atd. VI

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
jen-inzerat

Re: Politika, neshody, atd. VI

#13006 Nový příspěvek od jen-inzerat »

Co by tady v ČR rusové asi tak dělali, co by si tady, asi tak, vzali? Poslat sem pár raket, jestli je současně vládnoucí komedianti naštvou ještě víc, to jo. Ale co by si u nás získali, co oni nemají a potřebují? Není rok 1968, kdy tady šlapal průmysl, kdy jsme k nim masově vyváželi výrobky a začínali jim dodávat potraviny. Ale co by si tu vzali dneska? Vydrancovaná a vyrabovaná kolonie, kterou by museli ještě navíc živit, protože už ani to, na rozdíl od minulého režimu, nedokážeme

Fizz

#13007 Nový příspěvek od Fizz »

Jj, důvod že jsne na čele seznamu zemí ne přátelských k Rusku je ten že se bojí aby nás nemuseli živit... 8)
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

jean

#13008 Nový příspěvek od jean »

Jeninzerat, Ked ty to stale hodnotis podla svojich schopnosti. To by fakt nic neziskali.

jen-inzerat

#13009 Nový příspěvek od jen-inzerat »

Fizz píše: čtv led 02, 2025 9:01 pm Jj, důvod že jsne na čele seznamu zemí ne přátelských k Rusku je ten že se bojí aby nás nemuseli živit... 8)
Jestli máš tedy na mysli ten dokola propíraný seznam " nepřátelských" států, tak jsme zase u toho zoufalého, bezduchého naskakování na propagandu.
Najdi si to u nich v originále a přečti. A sám, na vlastní oči uvidíš, že to je ve skutečnosti " Seznam států, jejichž vlády se k Ruské federaci nechovají přátelsky". Nevím jak ty ale já cítím hodně velký rozdíl oproti té propagandistické verzi. Tam totiž slovo nepřítel, rusky враг, jaksi není ... A dej pozor na translator, jestli ti to přeloží korektně ale snad máš oči, aby sis to ověřil

Fizz

#13010 Nový příspěvek od Fizz »

No a pokud bys měl oči jak poukazuješ, tak vidíš že já nepsal "nepřátelských".

Neboj, věřím že na mě už složku mají. Předpokládám že i s komentářem každé platby co šla Ukrajině, naším klukům tam a všechny ostatní "souvislosti"...

Pěkný je že každý jeden takový jako ty mě hezky motivuje...
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

fikejz

#13011 Nový příspěvek od fikejz »

A já furt čekám odpověď na slušně a vážně položenou otázku, ale ta nepřichází ...
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

jean

#13012 Nový příspěvek od jean »

Mas v tych zmanipulovanych mejstrimoch. Tvoje overene nezavisle zdroje to nepisu, tam je len ruska propaganda.

jen-inzerat

#13013 Nový příspěvek od jen-inzerat »

Fizz píše: čtv led 02, 2025 9:33 pm No a pokud bys měl oči jak poukazuješ, tak vidíš že já nepsal "nepřátelských".

Neboj, věřím že na mě už složku mají. Předpokládám že i s komentářem každé platby co šla Ukrajině, naším klukům tam a všechny ostatní "souvislosti"...

Pěkný je že každý jeden takový jako ty mě hezky motivuje...
Ano, máš pravdu, napsal jsi to ne přátelství správně. A já se chybně domníval, že jsi se s tou mezerou překlepl. Protože ten nesmysl o nepřátelství jsem tu zaznamenal v minulosti v diskusích už několikrát.
Kam posíláš své peníze, je podle mě jen a pouze tvoje věc. Protože to jsou tvé peníze a mě osobně to je naprosto ukradené. A jestli na tebe někdo má nebo nemá nějakou složku, to taky. To je tvoje starost, ne moje. A já, naprosto upřímně, nikomu nic zlého nepřeju

fikejz

#13014 Nový příspěvek od fikejz »

To se fakt nezmůžeš na kloudnou odpověď, alespoň jednu citaci, nebo odkaz, bez urážení a podsouvání nějakých cypovin?
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

chobotek

#13015 Nový příspěvek od chobotek »

A že zrovna ty tápeš, jak funguje mezinárodní právo. Leda by to byla z tvojí strany čirá provokace, ovšem pak se těžko jeanovi divit, že na ni nenaskakuje.
K obecnému rámci pro sankce EU se hodí lehká polemika o konfiskaci ruského majetku.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

zetör

#13016 Nový příspěvek od zetör »

Inzeráte kdo živí tebe ty kolonie nesmyslů.Co by tu asi rusové dělali,to co tu dělali čtyřicet let a tak zbídačená naše země nebyla ani po dvou světových válkách dohromady jako po rudejch sviních z východu.A dost ti blbne evidentně překladač z ruštiny😂😂

fikejz

#13017 Nový příspěvek od fikejz »

No právě. Zatím to je spíš dle práva "silnější pes", respektive pravidla "udělali jsme to protože můžeme" a hledá se jak tomu učesat fasádu, aby to bylo na první, druhý i další pohledy "lege artis" nejen pro již dříve zmíněných cca 40 státú, ale i pro velkou většinu ostatních států světa, které se k sankcím dosud nepřidali a nejspíš už ani nepřidají. Cituji:
Zabývá se možnostmi prolomení imunity, kterou ruskému státnímu majetku garantuje mezinárodní právo, a jako možné uvádí čtyři případy: anulování imunity exekutivním nebo legislativním krokem, ospravedlnění prolomení mezinárodního práva na základě skutečnosti, že se jedná o protiopatření proti již existujícímu porušení; novelizaci mezinárodního práva umožňující prolomit imunitu na základě rozhodnutí např. OSN o agresi, nebo prostřednictvím výjimky v mezinárodním právu pro vymáhání mezinárodních rozsudků.
...V závěru se kloní k možnosti konfiskace pouze, pokud nebude jiná možnost vymáhání reparací, tj. pokud při ukončení konfliktu selže vyjednávání s Ruskem. Za nezákonné z hlediska mezinárodního práva považuje konfiskaci mimo běžné kriminální a regulační procesy studie Paula B. Stephana
Cituje vyjádření A. Steinbacha, profesora práva na Hec Paris Business school, dle něhož je konfiskace „politicky a morálně zcela oprávněná, právně však nikoli“.
A celkem zajímavý článek o sankcích a přístupu různých států k nim vyšel i na novinkách: https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... i-40392701 Raději z něj nebudu žádnou citaci vybírat, aby to nepohoršilo a nezavdalo přířinu k osočování ze šíření dezinformací. Každý kdo chce nechť si přečte text celý.

Z celého je patrné, že prohrálo-li by Rusko a muselo podepsat nějakou smlouvu v níž by se zavázalo k náhradě způsobených škod, bylo by vše legalizované ex post onou konečnou smlouvou. Třeba se takového vývoje ještě dočkáme. Zatím to příliš pravděpodobně nevypadá. Ale z Afghánistánu spojenecká vojska taky Taliban naposledy vyhnal na mopedech a Toyotách za pár dní. Může být, že se něco podobného bude opakovat i tady.

jean

#13018 Nový příspěvek od jean »

Clanok z roku 2022. Mame rok 2025. Odcituj aj nieco z rudeho prava 1984.

fikejz

#13019 Nový příspěvek od fikejz »

No tak mi najdi něco relevantního novějšího :-/
S tebou je řeč jak rozprávka!

jen-inzerat

#13020 Nový příspěvek od jen-inzerat »

Změny samozřejmě od r.2022 byly, třeba že Japonsko se sice k sankcím napřed hlasitě připojilo, pak ale honem se na ně zvysoka vy... a dokonce nám to tehdy opatrně přiznal i náš mainstream, třeba tady:
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... u-40418550
a protože japonci nejsou hloupí, tak si tam vesele pokračují v Sachalin 1 a 2. Protože když ta " chytrá" eurouhnie ruskou ropu a plyn nechce, tak co by po tom japonci honem neskočili. To by museli být na hlavu padlí.
https://www-rbc-ru.translate.goog/polit ... _tr_pto=sc

Odpovědět

Zpět na „Putyka“