Politika, neshody, atd. V

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
fikejz

Re: Politika, neshody, atd. V

#12526 Nový příspěvek od fikejz »

Sekalsemmalo, máš to s tím e-kolem nějaký celý divný. Já když jedu na klasickým horským u nás z kopce do práce mám na budíku i 62km/h. Po rovince (záleží jak je nakloněná a odkud a jak fouká) něco mezi 20-30, ale do kopce pak taky třeba jen 6. Celkově mám průměr okolo 19km/h. A to jen proto, že jsem shnilej jak slíva a jezdím málo, tak mám málo tréninku. Bývalo to mnohem lepší. Samozřejmě na galuskách by to bylo lepší i teď, ale co tady na kostkách a šotolině s nima?

Takže ti buď někde něco brutálně drhne co tě brzdí, ať už to jsou ložiska, nebo brzdy, nebo jsi ještě víc shnilej jak já. V tom druhým případě by si měl míň o e-cyklistice tady žvanit a raději víc trénovat. V tom prvním bych kolo hodil prodejci na makovici ať s tím krámem kouká něco udělat, aby byl použitelný.

Podotýkám, že nemám žádný výkřik moderní techniky na 29" kolech s celoodpruženým hliníkovým rámem, ale klasiku z devadesátých let 26" s CrMo ocelákem s doživotní zárukou - tehdy ještě chápanou jako na "mé dožití". ;-)
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

sekalsemmalo

#12527 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

ale vy mě chcete vaší pověstnou traktoristickou soutěživostí donutit k nákým nadstandartním výkonům.já se řídím meluzínou v levým uchu,jak už je to moc,tak začnu přibrždovat.že vy si chcete číst v černý kronice??tak to ani náhodou.bezpečnost....
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#12528 Nový příspěvek od Atlan »

Coskoro zase uvidim tych exotov na tych galuskach, snad budu davat vodici v lavom pruhu pozor ked budem zase lizat stred dvojprudovej cesty pre motorove vozidla a objehat tych sebaposkodzovacou najlepsie ked este pojdu dvaja vedla seba....
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Dáva

#12529 Nový příspěvek od Dáva »

Každýmu je fuk jak rychle jezdíš hlavně že ti to vyhovuje a dělá radost o to tu jde.Konkrétně pro mě by to primárně na ježdění do práce byla utopie.Radši sáhnu po skůtru když neprší.
Výlety, dovolená,volný čas proč né.

Celkově bateriové postrky prozatím je slepá cesta. Uvidíme jak se bude vyvíjet cena energií atd.

Čárls

#12530 Nový příspěvek od Čárls »

5eknu to asi takhle každýmu co mu vyhovuje někdo se rád kochá a ono to elektrokolo ma jednu výhodu pokud dojde baterka tak si holt šlápneš do pedálů a jedeš dál
To pokud dojdě šťáva v skutřiku a nebo elektroskutříku jaksi nejde :smich: Prostě máš založní pohon asi jako já krbovky k plynovýmu kotli :friends:
Kdysi sem než jsem pořídil Elfinku chtěl začít znova rybařit ( je to v plánu pořád) No a tenkrát nadšený konstruktér z práce co vyrábí lehokola tříkolky a pod v ramci zábavy ze starých kol mi řekl elektroskutříka nekupuj když ti dojde baterka budeš tlačit Kup si nějaký elektrokolo na tom dojedeš vždycky No na přehradu mám cca 2,5 Km takže to vidím spíš na pěškobus Uvidíme až Elfina povyroste a dostane rozum Protože lovit ji z přehrady a aportovaný splávky s její pubertou by byl zážitek pro bohy :smich: :smich: :smich: ( Ono mě to stejně nemine než to pochopí že má hlídat splávek a vzbudit mě :rohy: )
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

sekalsemmalo

#12531 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

když dojde baterka u kola,tak to ztuhne,že to neurveš.vůbec se nedivím,že volaj lidi horskou službu.ale už maj vymyšlenej motor bafang 500 co má v sobě spojku a nemusíš to pak rvát přes tu převodovku v motorku. trošku to odlehčuje.chce to hodit náký zkušební jízdy pro další plánování a rozhodně nevěřit reklamě,že kolo s váma dojede 120 km.možná v Polabí s 60 kilovým klukem,co přípomoc jen tak šudlá a maká za svoje.... jsou na to i kalkulátory dojezdu,tabulky,simulace.lehce si vyzkoušíte,když přípomoc vypnete a těžce poznáte,co je to za dřinu....bez baterky.... tak tohle si ozkoušejte před výletem do hor z půjčovny...

Dáva

#12532 Nový příspěvek od Dáva »

Čárlsi ale já na těch 3,5l benzínu ujedu 100km a nikdy by mě nenapadlo jet na tom tak daleko. Mám to fakt jen do práce.
Není problém si pod sedlo dát i zásobu paliva kdybych si nebyl jistý. Ale benzínky jsou všude.
Je to 125ccm 4t. Jako postrk do práce úplně top.

fikejz

#12533 Nový příspěvek od fikejz »

Sekalsemmalo co to máš za stroj, že na něm nejde bez elektromotoru normálně jet? Kloudný e-kolo jede bez motoru normálně jako jen o něco těžší kolo. Jestli musíš překonávat odpor motoru je něco hodně, ale fakt hodně špatně!
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

sekalsemmalo

#12534 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

já mám Bafang 400 a tady je technický pojednání o motorech a vylepšení pětistovky o odpojitelnou spojku viz. https://www.akumo.cz/clanek/12/stredovy ... un-bafang/ tak mně to úplně stačí.pokrok jde dál a někdo se tím stále zabejvá a vylepšuje k dokonalosti.

fikejz

#12535 Nový příspěvek od fikejz »

Apache, to bývaly e-kola "z Úpice". Teď už má firma Bárta bike novou značku kol "Levit" Příběh okolo toho je takový, jak jen to říci? Divný?:
https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpr ... zpravy_tuu
Slyšel jsem okolo toho různé "true stories", ale jak to je ve skutečnosti :-/ Popravdě párkrát jsem se na e-kole svezl, ale nikdy mě nenapadlo zkoušet jestli zrovna tohle kolo jede bez dopomoci motoru jako normální kolo, nebo úplně naprd. A ani jsem se nikdy nesetkal s tím, že by někdo mluvil o tom, že bez dopomoci motoru to v podstatě nejede.

Může to být zkreslení tím, že si málokdo chce hanit věc co si koupil za takový peníze. Ale to já taky :smich: Tehdy v devadesátkách jsem za svého Trekingfoxe dal skoro celých deset tisíc! A to byly nějaký peníze. V průběhu doby jsem jen do náhradních dílů (brzdové špalky, řetězy, kazety, šlapací střed a kliky s třítalířem, ráfky, pláště, přední odpružená vidlice, pedály ... dal několikanásobek původní ceny ;-)

bourač

#12536 Nový příspěvek od bourač »

:shock: a kolikátej jsi byl na Závodě míru? :D
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

fikejz

#12537 Nový příspěvek od fikejz »

Závodní ambice jsem nikdy neměl. Na takový skopičiny bych musel být mnohem lepší a výkonnější.

sekalsemmalo

#12538 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

velmi zajímavý článek o snaze podnikatele zachytit TREND.děkuju ti za nej,fikejzi.tyhle lidi sledujou dění,koukaj kolem sebe , na totemy benzinek,čtou diskuze a ví co přijde,na čem vydělaj.ale cena 60 tisíc za kolo? je moc.je teď na nich,jakou nastaví strategii,aby jejich výrobek byl dostupný i pro mladou slečnu po škole ,co se chce dopravovat na elektrokole..ta pak řekne svojí kámošce a byznys se rozjede....

fikejz

#12539 Nový příspěvek od fikejz »

Obávám se, že cena koruny (o € nemluvě) je tak mizerná, že kvalitní nové kolo už pomalu nejde koupit pod nějakých 40k Kč. A elektrokolo musí být o motor a baterku dražší, s tím nic nenaděláš. Takže buď starý verk, s tím, že kolo ale není auto a kupuje se na velikost jezdci, ale taky účelu použití, stylu jízdy, technickým a výkonovým možnostem. Nebo jít levnější a jednodušší cestou - koupit starý auto. Těch je za v ceně do 30k Kč spousta, dá se v nich jezdit i v zimě, na větší vzdálenosti, uvezou víc materiálu i lidí a v neposlední řadě za ně dostaneš víc peněz "ve šrotě".

malotraktor

#12540 Nový příspěvek od malotraktor »

Elektrokolo když by mu došla baterie je asi lepší tlačit než na něm jet.
Nevěř všemu co si myslíš

Zamčeno

Zpět na „Putyka“