Cestáři-údržba silnic.

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
creative

Re: Cestáři-údržba silnic.

#121 Nový příspěvek od creative »

Marcel2107 píše:
traktorman píše:ja som uz aj tak zmiereny s tym,ze kazdy na cestarov len nadava :) ...jak v zime,tak v lete

V zimě ti aspon jen nadávaj, ale v letě si o tebe sem tam škrtnou, tvrděj že tě neviděli, nebo se s tebou hádaj jestli je maš právo zastavit nebo ne, občas pokud neuskočíš tak po svejch neodejdeš :-/
Byls někdy za humny. Dnes pomalu cestář neoznačí, že seče trávu, Venku na každé silnici, byť se kácí strom, dva cestáři s terčem a hlídají provoz. Co tady psal ten kolega ze SR, jsem psal už před tím, všude máme kanalizaci i na vesnicích a všude pluhujou náklaďáky. Traktory jen vypomáhali.
Jinak sem se doslechl a to byste nám mohli objasnit jak to je, že od tohoto roku musí silničáři zvládnout vše ve vlastní režii, že nemají nasmlouvaný soukromníky, tedy JZD, apod. se svojí technikou.

DYK

#122 Nový příspěvek od DYK »

Jestli ono to s tím hrnutím není nějak "jinak". Když se chce i "nic" se dá hrnout. Teda apoň ze začátku
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

traktorman

#123 Nový příspěvek od traktorman »

creative píše:
Marcel2107 píše:
traktorman píše:ja som uz aj tak zmiereny s tym,ze kazdy na cestarov len nadava :) ...jak v zime,tak v lete

V zimě ti aspon jen nadávaj, ale v letě si o tebe sem tam škrtnou, tvrděj že tě neviděli, nebo se s tebou hádaj jestli je maš právo zastavit nebo ne, občas pokud neuskočíš tak po svejch neodejdeš :-/
Byls někdy za humny. Dnes pomalu cestář neoznačí, že seče trávu, Venku na každé silnici, byť se kácí strom, dva cestáři s terčem a hlídají provoz. Co tady psal ten kolega ze SR, jsem psal už před tím, všude máme kanalizaci i na vesnicích a všude pluhujou náklaďáky. Traktory jen vypomáhali.
Jinak sem se doslechl a to byste nám mohli objasnit jak to je, že od tohoto roku musí silničáři zvládnout vše ve vlastní režii, že nemají nasmlouvaný soukromníky, tedy JZD, apod. se svojí technikou.
A naco mam chodit za humny???.....pisem aku mame techniku my......co zmenim tym,ze pôjdem za humny?...To by asi malo ist vedenie sa pozriet,ako to ma vypadat :) ..........mame nazmluvnene traktory na odhrn miest a problemovych usekov kde nemôzme pluhovat a nejaku tazku techniku pre pripad kalamity.....podmienky neviem............ked sa dava dole strom,tak su tam min dvaja s tercikmi,co zastavia premavku...............ale ked sa kosi trava,je tam len sam v tom traktory a nikto ho neoznacuje....nieje to domyslene a nikoho to nezaujima......staci?

aumirek

#124 Nový příspěvek od aumirek »

Marcel2107 píše:

Tak já to měl jednoduší.Nastoupil jsem tam po vojně nafasoval robura a 2 chlapy a měli jsme na starost opravy a udržbu značek.Jedinej problém v 68 nás zastavili rusáci robur byl skřínovej jako pekaři.Chtěli nám zabavit chleba ale našli jen značky tak nás odvezli na velitelství že je kradem at bloudí.Byl tam čech tak se to vysvětlilo.Jinak v zimě traktor s pluhem nebo solničkou pak také véska naložila se škvárou a ti 2 na korbě ji házeli na cestu.Sypače a pluhy měli starší řidiči

MOTOPF62

#125 Nový příspěvek od MOTOPF62 »

DYK píše:Jestli ono to s tím hrnutím není nějak "jinak". Když se chce i "nic" se dá hrnout. Teda apoň ze začátku
A byls na Petrovicích?Udělej si výlet a potom poznáš a proč hrne pár mm sněhu a zároveň solí,ten úsek jsem před lety jezdil,no člověk ani nemůže popisovat.Je to furt do kola,kopce ty jsou na prvním místě zároveň 1 třídou.Slovíčka to se používá.

MOTOPF62

#126 Nový příspěvek od MOTOPF62 »

creative píše:
Marcel2107 píše:

Nic proti tvému názoru.Ale jak můžeš srovnávat zimní údržbu u nás a za kopcem?On jezdí zde v České republice!Třeba udělej něco aby jsi byl spokojen v zimě ze stavem silnic!Seče trávu-proč by měl označit místo sečení trávy když traktor je v pohybu a zároveň má na zadku rozsvícenou šipku která ti něco podle vyhlášky říká.A Marcel2107 psal jak to chodí ve skutečnosti na silnicích.Cestáři nemají nic nasmlouvané s JZD jedna věc,a taky tento podnik je příspěvková organizace,a i najdeš třeba akciovku třeba na Chebsku.Když máš označené vozidlo z majáky co ti tato situace říká ?Aumírek poznal dobu kdy na silnicích byla jiný provoz a vše,škoda že už to nezažiji.

aumirek

#127 Nový příspěvek od aumirek »

tak k té jiné době když jsem jel v noci ostrava praha tak bez plného kanystru se to neobešlo.A po pulnoci bych auta co jsem potkal spočítal na prstech rukou.A jak tak koukám na telku i ti naší opěvovaní sousedé to zas tak perfektně nezvládaj

DYK

#128 Nový příspěvek od DYK »

MOTOPF62 píše:
DYK píše:Jestli ono to s tím hrnutím není nějak "jinak". Když se chce i "nic" se dá hrnout. Teda apoň ze začátku
A byls na Petrovicích?Udělej si výlet a potom poznáš a proč hrne pár mm sněhu a zároveň solí,ten úsek jsem před lety jezdil,no člověk ani nemůže popisovat.Je to furt do kola,kopce ty jsou na prvním místě zároveň 1 třídou.Slovíčka to se používá.
A viděl jsi začátek videa? Prý nemá cenu pluhovat 1 cm sněhu a já bych i souhlasil, ovšem jinde i to jde. My taky máme hned za dědinou kopec a z druhé strany je ten sešup ještě horší a nikoho to nesere. Dokonce po komunikaci jezdí i bus, linky. Šak oni to autobusy rozjezdí a sračku vystříkají, ne? Na hovno plužit, kor když pluh visí před autem. Mě nejde o to jak jsi to dělal nebo nedělal, co je tam běžné a co ne. Asi málo jasně jsem řekl, že tady, na silnici co vede kolem baráku NIKDY, slišíš!!!! NIKDY neplužily nepluží a proto se lze domnívat, že ani plužit nebudou. A já na to, že jsou kokoti. Prostě nemůžu mít na cestáře jiný pohled. Kdo si to jak vztáhne je jen jeho problém.

ZipBene

#129 Nový příspěvek od ZipBene »

DYK píše:
MOTOPF62 píše:
A viděl jsi začátek videa? Prý nemá cenu pluhovat 1 cm sněhu a já bych i souhlasil, ovšem jinde i to jde. My taky máme hned za dědinou kopec a z druhé strany je ten sešup ještě horší a nikoho to nesere. Dokonce po komunikaci jezdí i bus, linky. Šak oni to autobusy rozjezdí a sračku vystříkají, ne? Na hovno plužit, kor když pluh visí před autem. Mě nejde o to jak jsi to dělal nebo nedělal, co je tam běžné a co ne. Asi málo jasně jsem řekl, že tady, na silnici co vede kolem baráku NIKDY, slišíš!!!! NIKDY neplužily nepluží a proto se lze domnívat, že ani plužit nebudou. A já na to, že jsou kokoti. Prostě nemůžu mít na cestáře jiný pohled. Kdo si to jak vztáhne je jen jeho problém.
8) 8) 8) 8) DYKu souhlas! 8) 8)

DYK

#130 Nový příspěvek od DYK »

Hmm, už su z toho tak mimo, že píšu ve slově "slyšíš" měkké "i" a to je ostuda. Proto se omlouvám.

vitex

#131 Nový příspěvek od vitex »

Ostuda to je,výjímečně Ti to promíjím.

imaginaro

#132 Nový příspěvek od imaginaro »

DYK píše:Hmm, už su z toho tak mimo, že píšu ve slově "slyšíš" měkké "i" a to je ostuda. Proto se omlouvám.
tady to na štěstí až na pár vyjímek nikdo neřeší a hledí se na obsah ;-)
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

DYK

#133 Nový příspěvek od DYK »

Vitex má pravdu, v tomto případě a slově to ostuda je. Dyť je to vyjmenovaný slovo a já tehdy nechyběl!!!

cipisek

#134 Nový příspěvek od cipisek »

DYKU promiň ale tady plačeš na špatném Hrobě. Tady sa ti to včil vyskakuje. ale mě by spíše zajímalo jak jsi to řešil? Kde jsi psal stížnost (třeba aj s fotků daného silničáře) Kam jsi tu stížnost poslal, co ti odpověděli a td... připadáš mě tu včil zatím jak Hospodské křikloun, Hrdina s pivem před sebů na stole.
Všelikého kvaltování toliko pro hovado jest.....

DYK

#135 Nový příspěvek od DYK »

Asi jo i když teda zrovna pivo? Brrr, nikdy jsem mu nepřišel na chuť. Já se nechtěl ani dotknout MOTOPF62 ani jiného silničáře, ale nějak mě popudilo "jak to oni nemají lehké". A kdo to jinde má lehký? Já bych jen uvítal, kdyby si každý dělal svoji práci pořádně a nevymlouval se. A že jim zavazí ostatní řidiči? No snad zde jsou oni pro ně a né řidiči pro cestáře. Je to podobné jako kdekoli jinde, kde někdo dělá jinou službu pro ostatní a taky musí ledasco strpět, protože je to on, kdo je tu a placen pro nějakou službu ostatním. Znovu to zopakuju, mě nevadí pozdní úklid, to je věc velice problematická a za určitých podmínek nesplnitelná, ale když už někdo dojde odvést tu práci, tak ať to udělá jak nejlíp to jde. Prostředky na to má. Já taky pamatuju doby, kdy jsem jel třeba v sobotu ve 23.00 hod. z Prahy na Brno a sněžilo. Nepotkal jsem jediné vozidlo údržby, ale taky snad jediné auto stejným směrem a vrstvou sněhu se nejelo špatně. Jen se kuptilo a zadek byl v Brně jako by mě vytáhly ze závěje . Stěžovat si? Proč? Já ho jen vidím pokaždé z okna jak projíždí a nehodlám kvůli němu ani vylízat. No tak dobře, jsem kretén co chce po silničářích, aby dělali to, co jinde jde zcela běžně. Vždyť oni to mají tak těžký a já jen láteřím. Jen ať to lítá

Odpovědět

Zpět na „Putyka“