CO JSTE DNESKA DĚLALI III

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Fizz

Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III

#11971 Nový příspěvek od Fizz »

Ze se ti chce v tom marastu rýpat...

Nebo ti to nelepí do šufanu?
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Pavel

#11972 Nový příspěvek od Pavel »

nestacim v praci svaret vystuzene rafy pro lesaky

vitex

#11973 Nový příspěvek od vitex »

Fizz: Lepí ale termín je závazný.

pani-kenybzova

#11974 Nový příspěvek od pani-kenybzova »

ota píše: Jo kenybz teď mi manželka zpívala tu naší oblíbenou písničku! Protože jsem nadával kvůli utrácení! :vysmech: Víš kterou jo? :vysmech:
Teda pánové už máte aj svoju písničku :jazyk: :jazyk: :jazyk:

Fizz

#11975 Nový příspěvek od Fizz »

Jó tak to chápu...

Tak dneska zase progres, třetí generace hydraulické jednotky.

Obrázek

Už se to hýbe tak nějak rozumně, další fáze udělat vodítka... Začíná to tlačít už bych potreboval lifrovat material do vrchu ...
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

pani-kenybzova

#11976 Nový příspěvek od pani-kenybzova »

Kurňa Fizzu to je stodola???

Fizz

#11977 Nový příspěvek od Fizz »

To je výtah, v 5m, druha stanice, treti bude v 7,5.

:ano:
Other-Side II. '23

pani-kenybzova

#11978 Nový příspěvek od pani-kenybzova »

to je jasné, že je to výtah, ale kam? (nesledovala jsem předešlé příspěvky)

Fizz

#11979 Nový příspěvek od Fizz »

Jo tak, druhý podlaží v hale, sklad na nutný věci 8) , úzký prudký a vysoký schodiště mě přivedlo v nápad nez se mordovat s vecima po schodech budu se mordovat s výtahem. :prace:
Other-Side II. '23

bourač

#11980 Nový příspěvek od bourač »

jaká rychlost? Řešíš nějak rozjezd / dojezd?
Já sem se dlouho trápil s tím mým trapézem (40/3200mm).
Rozjezd / dojezd byl moc prudký, nemaje v době stavby k dispozici žádný FM.
řešil sem to snížením rychlosti. Je to i tak výrazně rychlejší než jít po schodech.
Nemluvě o tahání nákupů a polen do krbu. A vůbec čehokoliv do obydlí. :co?:
Už to maká myslím 3 roky bez jediného problému, jen cca ob 2měsíce musím trapéz namáznout.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

Fizz

#11981 Nový příspěvek od Fizz »

Aktuální rychlost "na lehko" 5,6cm/s.

Teoreticky max 10 ale to se mi zda moc.

Ted probehla zkouska hybnosti, a přesnosti, v teto rychlosti je zastavení na pozici koncskem +-3mm. To je dostatečný. Silová zkouška po instalaci vodítek bude další milník.
Other-Side II. '23

bourač

#11982 Nový příspěvek od bourač »

tak sem vzal stopky a jel se projet. 17,5cm/sec. A to se mi ta rychlost ze začátku zdála moc malá.
Původně jsem jezdil ještě rychleji ale kvůlivá problémum s rozjezd/dojezd jsem zmenšil řemenici na motoru.

Prosím traktoristu bydlícího v paneláku s výtahem - změř čas mezi dvěma stanicemi a rozměr (rozdíl podlah) díkes.

Fizz

#11983 Nový příspěvek od Fizz »

0.18m/s je podle staré notmy max rychlost výtahu d nosností do 1000kg, protože přesnost stavení klesá se čtvercem rychlosti, u výtahu do 350kg byla možná rychlost až 0.7m/s, ale dochazelo k vytloukání poschoďových přepínačů (SK2 pokud te to zajímá), obecně se používala rychlost kolem resp do 0.5m/s právě v panelácích.

Pro mě ke primární přesnost dojezdu, tzv vystavení. Těch 90 vteřin je snesitelných i s ohlrdem nazanedbatelne dynamické rázy.
Other-Side II. '23

ota

#11984 Nový příspěvek od ota »

Kluci nedá mi to prostě musím, zážitek z mláďí a plošinou! :vysmech:
Když jsem nastoupil po vyučení do nástrojárny, chvilku jsem se zaučoval na frézce. Jednou přišel mistr a že nástrojárna musí dát jednoho člověka k ruce na stavbu. Tedy jsi tu nejmladší tak pújdeš. Tak nějak mi to nevadilo. Každé ráno jsem měl na 7 hodinu být na stavbě na Mišpulkách. Dalo se to z fabryky přejít za 30 min. Na té stavbě asi 4 zedníci asi 10 odpadů společnosti a asi 5 posbíranejch ušáků jako já. Přidělili mě k míchačce. Tady pan Červeňák je ,,vedoucí" míchačky. Ten ťi bude šéfovat. Stará Cikán jako koule jen seděl na židly u té velikánské míchačky a dělal ji ředitele. Druhej po stavbyvedoucím. Kdyby před ním někdo řekl že je to Rom byl schpnej tak rychle vstát ze židle a plácnout ho lopatou po zádech, jak nikdo jinej. Stavbyvedoucí mě na to hned při příchodu upozornil, nesmíš mu říct Róm. On si zakládá na to, že je Cikán. Dědko rozdal ůkoly a asi s dvouma odpadlíkama jsme se starali o tu míchačku. Odpadlíci házeli lopatou jako stroje. Každá míchačka měla jinej poměr surovin. To podle toho, kolik toho měli odpadlíci pod kůží. Striktně se dodržovala svačina, oběd a odpolední svačina. Odpadlíci by neustáli jet víc jak 3 hodiny bez dotankování potřebného množství piv, na které se chodilo do občerstvení asi 300 m od stavby. Já si dal 10 dkg salátu a tři housky a odpadlíci 3 pivka a šlo se zase makat. Za den jsme zvládli namíchat i tři míchačky. Když se betonovalo tak i pět. To už ale byl výkon. No a teď ta moje příhoda. Po pár dnech jsem povýšil a Cikán mi ukázal jak se obsluhuje plošina výtah. Aby nemusel vstávat ze židle že už jsem tam dost dlouho a můžu to dělat já, protože jsem nejmladší. Ukázal mi naprázdno co a jak. Jasně to zvládnu. První fúra naostro. Naložil jsem do výtahu dvě japonky plný betonu. Zavřel zábradlí vzal ovladač a jel nahoru na střechu. Problém nastal, že uplně nahoře u výjezdu na střechu byla trubka v ůrovni střechy, aby nikdo nespadnul dolu. Ale plošina těsně mijela tu trubku. Samozřejmě jsem ty japonky obě dal hodně dopředu a zabrzdil. Když japonky míjely trubku, zachytili se o ní a obě se svorně převrhly a všechen beton se vylil ven. Dokáže si někdo představit co se stane, když se vyleje ze dvou japonek beton z asi 5 patra? Je jsem to nikdy neviděl až tam. No bylo to jako když padne tříšťivá bomba. Beton lítal snad 100m daleko. Odpadlíci byli zvyklí, prej to převrhnul každou chvíli někdo, tak jak to jeblo na plošině, zalehli do písku. Já s ovladačem a stará Cikán sedící u míchačky na židly jsme byli jak čerstvě omítnutá stěna. Cikán nejdřív popadnul lopatu a slušně mě prohnal kolem stavby. Já byl tenkrát ve formě 74 kg a Cikán asi 150 kg, takže za barákem sotva pletl nohama. To bylo štěsťí jinak jsem to schytal. Oni jsou vznětliví, ale zase to z nich brzo vyjde. No stálo mě to litr rumu, kterej jsme hned vypili. Odpadlíci si tedy dali ještě druhej litr, prej se lekli, tak na uklidněnou. Sjeli jsme s japonkama dolů a jelo se dál. Cikán už chtěl vyklápět další várku.
To je román, ale nejde to moc pokrátit. Toliko moje první příhoda s zvedací plošinou.

bourač

#11985 Nový příspěvek od bourač »

doma zbastlenej výtah s nějakou únosnou mírou bezpečnosti je super věc.
Dospělý výtahy maj na dráze magnety a na kleci čidla. Lze naštelovat jak daleko před cílem má kabina přes FM zpomalit a plynule dojet.
400cm/sec :shock: https://www.towerpark.cz/observator/
vstup 500Kč/2os. :pohlavek: ale zážitek 8)

Odpovědět

Zpět na „Putyka“