Počítače vše uvnitř a okolo nich

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
andrejs
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítače vše uvnitř a okolo nich

#1141 Nový příspěvek od andrejs »

v praci mam pre pokrite budov ubiquiti s kontrolerom a ked chce najomca v kancli este svoje pripojenie tak mu to tam vyvediem na zasuvku a tam mu dam TPlink aky aktualne najdem v skrini a chodia bez problemov,
Aj doma mam TPcka, konkretne: ako router mikrotik RB750 za tym v mode AP TPLINK neaky DSLkovy router nieco ako ako AC1200 ale nizsi model neviem presne aky lebo je vonku v plastovej skrini IP65 a ako klient knemu stareho TP-LINK TL-WA801ND achodi to aj pri -10 i ked su to indoorove hracky.
Mozno stoji aj za zvazenie aku mas wifinu v PC alebo notebooku, pripadne zmena driverov wifi v PC.
Napriklad jeden hotel sme mali osdeniny ROCKUSami a ziaden jablckoidny notas sa na to konektnut nevedel , jablcko pady a jablcko phony v poho.
Najcastejsie som riesil problemi v kombinacii u notebookov z winhnousom wifi atheros( stacilo najst korektne chodiace driveri) a linuxov to bolo wifi od broadcomu kde casto bol problem najst driver alebo problem skompilivat driver lebo to malo stale neake zavislosti na sw co v tom stroji nebol a nevedel som ho ani dohladat.
a mala pikoska na koniec chcel som doma ako APcko AirRouter Ubiquiti a Win 7 sa na to nevedel konektnut pokial tam bolo WPA2 a ta ista masina (mam tam dualboot) s OpenSUSE uplne bez problemov.
Zaver: nie vzdy je chyba na strane routru (neplati u D-link s modifikovanym firmware od orange) :vysmech:

Deane7

#1142 Nový příspěvek od Deane7 »

andrejs píše: Mozno stoji aj za zvazenie aku mas wifinu v PC alebo notebooku, pripadne zmena driverov wifi v PC.
Napriklad jeden hotel sme mali osdeniny ROCKUSami a ziaden jablckoidny notas sa na to konektnut nevedel , jablcko pady a jablcko phony v poho.
Najcastejsie som riesil problemi v kombinacii u notebookov z winhnousom wifi atheros( stacilo najst korektne chodiace driveri) a linuxov to bolo wifi od broadcomu kde casto bol problem najst driver alebo problem skompilivat driver lebo to malo stale neake zavislosti na sw co v tom stroji nebol a nevedel som ho ani dohladat.
a mala pikoska na koniec chcel som doma ako APcko AirRouter Ubiquiti a Win 7 sa na to nevedel konektnut pokial tam bolo WPA2 a ta ista masina (mam tam dualboot) s OpenSUSE uplne bez problemov.
Zaver: nie vzdy je chyba na strane routru (neplati u D-link s modifikovanym firmware od orange) :vysmech:
Zmena driverov v PC by bola aktuálne keby mi to nešlo ale mne to ide, len router vypadáva a to jak po kábli tak aj cez wifi.
Internet mám momentálne Wifi standart 5G 15/5 Megabit. Už mi mali dávno zapojiť optiku, ale neurgoval som to lebo sme boli chorí všetci a potrebujem premiestniť router a vymeniť LAN káble k dvom compom a chcem im zavolať až potom čo je s nimi keď budem mať nový router. Mne všetko ide, všetko sa pripája len signál z routra vypadáva, keď ho resetnem tak zase ide. Ale stále to robí častejšie. (Keby to robil signál WIFI tak by bolo treba resetovať vonkajší prijímač, ale ten resetovať netreba, iba router) Preto si vlastne len pýtam tip na kvalitný router okrem tých dvoch značiek, cenu akceptujem cca 50-80€. Nemám skúsenosť s inými značkami.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

andrejs
Kontaktovat uživatele:

#1143 Nový příspěvek od andrejs »

Tak to podla popisu problemov asi bude fakt router ,ale hlavne este skus aktualizaciu firmware ak nepomoze tak do kosa.
Zriedkavo pomoze vymena zdroja(adapteru), lebo to su spinane zdroje a ak tam odide odrusovaci kondenzator a filtracny strati cast kapacity tak to tiez narobi dost paseky.

Deane7

#1144 Nový příspěvek od Deane7 »

Ešte musím zistiť aké mi dajú koncové zariadenie lebo mi majú pripojiť internet cez optiku, už som to mal mať dávno zapojené, len sme boli doma chorí a stále som niečo musel riešiť tak som to neurgoval. A aj Orange sľuboval že tu budú mať optiku, už minulý mesiac to mali mať, tí už dávajú nejaký združený router+ konvertor. Aby som nakoniec nekupoval zbytočne. Len ten Orange dáva čínu, ten Chujowei.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

Deane7

#1145 Nový příspěvek od Deane7 »

Takže to zhrniem:
TP-Link TL-WR841ND mi stále vypadáva a už nemám naň nervy. Chcem niečo aj s lepším dosahom, tiež mi majú natiahnúť optický kábel, síce taký najmenší paušál ale rýchlejší než mám wifi. Ak by mi nestačil na vyššiu rýchlosť nebude problém prejsť. .
Kamarát mi napísal že má Mikrotik RB951Ui-2HnD a je s ním spokojný, ešte zvažujem aj Ubiquiti UBNT airRouter HP.
https://www.ediscomp.sk/produkt/ubiquit ... ant/21053/
https://www.epenta.sk/mikrotik-ubnt/650 ... ka_sk-paid
Len uvažujem nad tým že by som bol rád keby som v budúcnosti mohol pripojiť externú anténu von aby som na jeden smer mohol zväčšiť dosah na budovu kde sa často zdržujem.(cca30metrov) S tým nemám nijakú skúsenosť, niečo som čítal o AP-čkách, ale zas veľa peňazí do toho nechcem dávať navyše. Tam by som prípadne použil Repeater čo mi tu zavadzia.

Ten Mikrotik nemá možnosť pripojiť externú anténu, Ubiquiti UBNT áno. Dá sa pripojiť druhý router ako AP-čko do toho Mikrotiku?

Čárls

#1146 Nový příspěvek od Čárls »

Mikrotik RB951Ui-2HnD vypadá solidně 8) TP-Link TL-WR841ND podle recenzí není až tak dobrý dost velká poruchovost
Já mám TP-Link Archer C1200 Zatím jen 4 měsíce a je bez problémů nastavení v češtině hodnocení vcelku pozitivní
https://translate.google.cz/translate?h ... rev=search
Co vybrat toť otázka Já například mám routr trvale pod napětím a zapnutý vypínám pouze wifi kterou zapínám jen když přijede dcera což u TP-Link Archer C1200 oceňuji
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Deane7

#1147 Nový příspěvek od Deane7 »

andrejs píše:Tak to podla popisu problemov asi bude fakt router ,ale hlavne este skus aktualizaciu firmware ak nepomoze tak do kosa.
Má Router rozum? Môže sa naľakať? Lebo ako sa mu tu vyhrážam a hľadám iný asi pustil do gatí alebo neviem čo ale celý víkend fíčí bez výpadku a rýchlosť pripojenia je o 5 Mbps vyššia než som mával a ping max 13ms, iba keď som zo srandy dal bod merania San Francisco tak tam bol ping cca 150 ms.

Čárls

#1148 Nový příspěvek od Čárls »

Vypadá to že zlobí zdroj napájení na routru dej mu šanci a zkus vyměnit zdroj za jiný a odzkoušej Pokud začne znova padat a sekat se
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

andrejs
Kontaktovat uživatele:

#1149 Nový příspěvek od andrejs »

Ano da sa router pripojit do mikrotiku ale potom ak nebudes pouzivat WiFi mikrotiku tak ti staci mikrotik RB750, a akoo ti pisal Čárls aj ja v par prispevkoch vissie skus este iny zdroj k tomu TPlinku alebo updte firmware.
Takisto som pisal aj k tomu AirRouter Ubiquiti.

andrejs
Kontaktovat uživatele:

#1150 Nový příspěvek od andrejs »

Asi Ti pozriem neake APcko v praci co mi tam lezi v policke a pridem Ti to cele nastavit, lebo viac casu stravim riesenim takto cez forum ako by som ti to isiel nastavit.
To len za predpokladu ze:
niparis ktym co si objednaju 150Mb internet a maju 100Mb siet a potom chcu od niekoho aby im to riesil
nepatris ktym ktory si nedaju vysvetlit ze zmena APcka nezvacsi jeho dosah pokial chces dorzat platnu legislativu(t.j. maximalny povoleny vyziareny vykon)
niparis ktym co nechcu pochopit rozdiel medzi Mb/s a MB/s
a v pripade ze ti to nastavim tak ma nebudes 7x do tyzna dotazovat ze este toto alebo toto alebo ako nastavit toto ci ono.

Deane7

#1151 Nový příspěvek od Deane7 »

Riešenie problému musím odložiť zo zdravotných dôvodov. Bol som dnes na vyšetrení a pani doktorka ma nepotešila, musím na operáciu, mám aj termín. Takže menej dôležité veci musia počkať. :'(

imaginaro

#1152 Nový příspěvek od imaginaro »

Deane, přeju ti ať ti to dobře dopadne, sám jsem si vyzkoušel že to není nic psychycky lehkého.

Chlapi nevíte jak vyřešit problém s málem místa na disku C ? Začalo mi to hlásit až dnes a už mi nedovolí ani defragmentaci, chce 15% volnyho a mám 0%. Jde bez přeinstalace nastavit ať využije dočasně místo na jiném disku(mám rozdělenejHDD) nebo změnit velikosti těch dvou disků? Dík moc, jinak mám win XP
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

andrejs
Kontaktovat uživatele:

#1153 Nový příspěvek od andrejs »

Deane7 prajem skore uzdravenie.

Deane7

#1154 Nový příspěvek od Deane7 »

Díky chalani, štítna žľaza musí celá preč. Je samá cysta, jedna strana zväčšená a defigurovaná. Pred rokom som ani nevedel čo to je štítna žľaza, neurologička ma poslala s krčnou chrbticou na MR a tam mi zistili že na štítnej je cysta. No a neni jedna.

feki

#1155 Nový příspěvek od feki »

imaginaro, v prvom rade pouzivas napr ccleaner? velmi uzitocny program, zmaze ti bordel a pozostatky na pc. Disk bez formatovania prerozdelit nejde, musis povymazovat hluposti... pripadne veci ktore stahujes prehodit na iny disk ak to nerobis, odinstalovat programy atd, defragmentacia ti v tomto tak ci tak nepomoze pokial viem

deane drzim palce :) aspon ti to zistili... ja som hladal to ze mam epilepsiu viac jak rok, a od dvoch lekarov som bol prehlaseny za zdraveho, tretia doktorka mi dala lieky a je mi fajn.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“