Zdravotní problémy a jejich následky
Re: Zdravotní problémy a jejich následky
Naší babičce to dělali v Kolíně a je spokojená. Tedy přesněji: obě kolena a oba kyčle. Prej ty kyčle jsou lehčí na vše kolem. Ty kolena chvíli trvají, než si to ,,sedne" Dědovi v Kolíně jedno koleno a po rehabilitacích zjistil, že máme zahradu, záhonky se zeleninou, na stromech plody. Našel i hrábě a začal jankovat jak za mlada.
Ono je to u každého jinak, každej to jinak snáší, jinak kvičí. Jinak to srůstá. Znám dědka kterej byl na špeciálnim pracovišťi přez tucet známejch, super starostlivost a kulhá, jak potrefenej jelen. Špatně mu to pak asi srostlo.
Ono je to u každého jinak, každej to jinak snáší, jinak kvičí. Jinak to srůstá. Znám dědka kterej byl na špeciálnim pracovišťi přez tucet známejch, super starostlivost a kulhá, jak potrefenej jelen. Špatně mu to pak asi srostlo.
tak už je ze mne Robocop. Od pátku, ve středu jdu domů, nepočká
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Tak hlavně že jsi redy.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Hlavně že to vyjde a ne jak za komančů kdy jsi na tuhle operaci musel čekat a ještě mazat aby ti kyčel dali Hlavně dodržuj rehabko a nedráždi sestřičky na rehábku
Tak se zatím opatruj
Tak se zatím opatruj
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Tyjo Bourači Ty máš teďkonc výhodu! To by chtěl můj soused taky mít. Normálně si dáš na tu ,,plechovici" magnet a pořát ho budeš mít po ruce! Udrží se Ti tam. Pak jen půjdeš a vezmeš magnet kterej bude po ruce a tohle je kov, tohle ne tohle taky ne.
Soused má všude magnety. Po autě, v kufru, kam se podíváš. Pak jen vezme a hm, mosaz, měď a tohle je železo. A hned počítá kolik ze co bude. Vždycky když jde ,,rabovat" do šrotu tak nemá magnet kam dát. V kapse to ne, v ruce to překáží. Rabuje a pořát hlídá magnet. No kdyby měl plechovici místo kloubu, magnet by měl pořát na stejném místě!
Hlavně to měj v klidu a nepřehánět. Práce není kůň a neuteče! Taky vždycky honem, honem lítám a jeb a co se dá dělat ležím jak lemra.
Soused má všude magnety. Po autě, v kufru, kam se podíváš. Pak jen vezme a hm, mosaz, měď a tohle je železo. A hned počítá kolik ze co bude. Vždycky když jde ,,rabovat" do šrotu tak nemá magnet kam dát. V kapse to ne, v ruce to překáží. Rabuje a pořát hlídá magnet. No kdyby měl plechovici místo kloubu, magnet by měl pořát na stejném místě!
Hlavně to měj v klidu a nepřehánět. Práce není kůň a neuteče! Taky vždycky honem, honem lítám a jeb a co se dá dělat ležím jak lemra.
kuwa oto co ty sem dokážeš napsat to by se jeden posral
ten magnet určitě zkusím, ale vono je víc typů tý náhrady. Doktor Mudr. B. fakt profík, ale má tady denně 300 kriplů jako sem teď já, tak nemá čas na řečičky.
Zejtra než půjdu domů tak ho musím vyzpovídat. Denně operujou 8 -10 lidí na třech sálech. Kolena, kyčle, ramena.
ten magnet určitě zkusím, ale vono je víc typů tý náhrady. Doktor Mudr. B. fakt profík, ale má tady denně 300 kriplů jako sem teď já, tak nemá čas na řečičky.
Zejtra než půjdu domů tak ho musím vyzpovídat. Denně operujou 8 -10 lidí na třech sálech. Kolena, kyčle, ramena.
Počítej s tím že se magnet chytat nebude buď sou titanový nebo chrurgická ocel to jest nerez třídu nevím
Čarlsi samo že jsem si dělal prču. Je jasný že to není z 11 600. Jednou kolega vedle na frézce dělal doktorovi, chyrurgovi vercajk. Byly to spešl verky. Různé háky, rozpínáky a nejvíc věcí bylo tvar jako fištefl. Nebo na vyndavání knedliků z kastrolu. Ale menší užši. Tenkrát to byl úzkej profil to asi sehnat přímo podle přání toho chyrurga. Byla to nějaká kapacita v Práglu a měl chalupu právě vedle kolegy. No tak se domluvili a doktor přivezl kýbl verků a on mu to podle náčrtků upravoval. Všechno nerez ale jinej než třeba je kastrol. Vím že měl i na těch víkresech popisky matroše a jen si vzpomínám že tam bylo číselné značení a i pár ,,titan". Ale obrábět to šlo dobře. A bylo to celkem pružnej houževnetej materiál, ale dobře obrobitelnej. Po obrobení se všechno leštilo, uplně lesk, jak blesk i kvůli otřepům. Se ví až by doktor vrazil verk pacošovi do pupku a na grotu vytáhl ven střeva, byl by asi malér!
Holt to co sme pochytily za komanču fušovat a pod se nějak nevytrácí tak i chrurgický nastroje je se fušujou v práci
No tak to mě ty bílokabatnici asi hned tak na stůl nedostanou
No tak to mě ty bílokabatnici asi hned tak na stůl nedostanou
Na nie?
U nás kolega v brusiarni skalpele známemu operaterovi brúsil
Mal taký spešl kotúčik na to....
U nás kolega v brusiarni skalpele známemu operaterovi brúsil
Mal taký spešl kotúčik na to....
Naposledy upravil(a) DanculSK dne úte říj 22, 2019 3:47 pm, celkem upraveno 1 x.
Karle, ještě rád jim vlezeš na stůl. Těch nástrojů, co jsem upravoval nebo spravoval doktořici, už nikdy nespočítám. Naposledy o víkendu takovéhoto bajna, když jí upadl na zem a vyštípala na něm zuby.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Hochu to je příhoda jak já říkám ,,tenkrát" nebo taky ,,minulou válku" To byl právě ten můj kolega co pil 10 pivek denně a jen 12% protože 10 to je voda ke kytkám. To byl ten jak jsem to psal když jsem ho asi po 15 letech potkal a on měl pod baloňákem ten vývod s pytlíčkem. A odhrnul šos a hele. Ukazoval mi to a pravil: člověče 10 piv bylo asi málo! Měl jsem to proplachovat asi víc! A já že Pepo víc? To už by snad ani nešlo! Jinak nástrojař frézař špičkovej. Nejlepší z dílny. Jen si s tím hrál. No ale začínal tak na 10 hodinu, když už měl ,,hladinku" A když najednou ,,prask" ulítla mu třeba 3 mm stopečková frézička vlastnoručně naoszřená třeba na sedýlko pro plátek ve vyvrtávací tyči, vypnul mašinu ,,den blbec" a šel na pivo, ten den už to nezapnul. No den blbec a pokoušej ho.
Užil jsem si s dědkama strašný srandy, rád ne to vzpomínám, v dnešní době nemožné bajky a příhody. Každej den se někomu muselo něco vyvict . Nějaká kravina. Samo že jsem to vodsral každou chvíli taky. Nevyjímaje. Každej den byl čas na hovadiny. Jak říkáš to by vydalo na 300 stránkovou knížku.
Užil jsem si s dědkama strašný srandy, rád ne to vzpomínám, v dnešní době nemožné bajky a příhody. Každej den se někomu muselo něco vyvict . Nějaká kravina. Samo že jsem to vodsral každou chvíli taky. Nevyjímaje. Každej den byl čas na hovadiny. Jak říkáš to by vydalo na 300 stránkovou knížku.
-
hoši,tyhle kloubní náhrady se dopilovávaly v Chiraně Strašnice.ale to už je 30 let zpátky,to už je pryč.byl to výkovek,ta kloubní koule s trnem,co se naklepe do uříznutý kosti.ty jamky u nás nebyly.nejlepší zámečník dostal úkol a už vám to chystal....
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Karle tohle je úplně jinak, ten doktor co vo něm ota píše musel bejt seriozní špičkovej odborník.Čárls píše: co sme pochytily za komanču fušovat a pod se nějak nevytrácí tak i chrurgický nastroje je se fušujou v práci
Jak je to možný? Chirana a podobný firmy určitě valí hromady vercajku pro operatéry.
Ale rejpat se v člověku tak abys mu zbytečně neublížil, případně ho nezabil rovnou na to potřebuješ kvalitní vercajk přesně na míru tvojí ruky a přesně na míru toho masa co se chystáš opracovat. My traktoristi určitě každej máme svůj oblíbenej vercajk, nějaký páčidlo, kladívko na dlouhý násadě, nějakej spešl vlastnoruč. vyrobenej klíč (třeba navařený dlouhý imbusy).
Kdekdo tady chová prasata, kdekdo má přístup ke zvěřině, taková prasečí kejta je podobná jak má člověk kyčel.
Neumím si představit jak může někdo člověku na tý kejtě rozříznout kůži, nějak odhrnout tukovou vrstvu, pak nějak dát na stranu svaly a jsem teprve u kosti.
Kost je potřeba s nějakou tolerancí uříznout tu kouli na konci. Pak ještě odfrézovat? Odvrtat? Odsekat tu původní jamku a našroubovat tam 4 šroubama titanovou. No a do kosti zatlouct ten čep s novou koulí. Oba díly se ještě i lepí. Musí se dát všechno přesně na míru - aby to sedělo.
Ten kloub není jako kuláky u auta, rozsah pohybu má podobný a kulák se nemůže rozsypat, tento kyčelní se rozsypat může, koule je do jamky jen vložená a je zajištěná jen svalama.
Vysát vysavačem pilyny od řezání a broušení nastrkat svaly spátky sešít to pořádně
Prostě toho operatéra chápu že měl potřebu vlastního vercajku.
Operaci nedělá jeden člověk je to tým a každej dělá něco a jak sem psal klidně na 3 sálech najednou.
Ale maj svého šéfa kterej dělá jen "vstřikovací čerpadlo, možná ventily a zbytek motoru + montáž do auta už můžou dokončit nějací lemly jako je tady třeba chuck77 nebo honza461
Chápu to bourači ale jen se divím že tohle vše není spešl fabrička přímo v čechách co by to dělala na míru co si doktoři poručí Já si taky broosím kudly dle svý potřeby a nebo řeknu brusičskýmu přesně jak to chci.Ono je tak jak je ono se vrtat v člověku a dát ho dohromady je taky rozdíl jsou nemocnice kam by mě párem volů nedostali a kam pujdu s klidem bohužel nejsou všechny na stejné úrovni zrovna tak jako autoopraváři sou vyhlášený sou pruměrný a sou tací kam auto nedáš ledas by jsi chtěl spáchat sebevraždu Tak ať si brzo zdráv