co sa vam zleho dneska pritrafilo

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
fikejz

Re: co sa vam zleho dneska pritrafilo

#10966 Nový příspěvek od fikejz »

No vidíš 8) to by bylo asi nejlepší řešení. Takzvaně tři v jednom - ukázat hajzlíkovi zač je toho loket, rozšířit portfolio poskytovaných služeb a ještě na tom vydělat.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Tomas6

#10967 Nový příspěvek od Tomas6 »

Problém číslo 1. Starý má tvrdý štrych. Problém číslo 2, kde na to vzít čas, páč už teď jsme dva a nestíháme, problém číslo 3, už teď mne nebaví přesvědčovat lidí o tom že ty popelnice ve kterých jezdí se buď opraví pořádně a za peníze, nebo je budou muset vyhodit. Takže ten chvilkový nápad jsem upustil z hlavy, kdykoliv pojedu okolo oných emisí si odplivnu a buď najdu nějaké náhradní pro příští akci, nebo lidem s butaňákem prostě řeknu ať si pořeší emise sami. Už jsem to tak párkrát udělal, čistá hlava.
Toto auto nešlo, páč firemní, majitel můj zaměstnavatel. :-/ Eště máme podobné jedno, budu připravený na to že to nemusí vyjít a dám.si mimalně týden fóra.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Joe66

#10968 Nový příspěvek od Joe66 »

No a teraz napis aky katalizator si tam dal ? Lebo origo co vydrzi vela rokov je niekedy problem novy zohnat a stoji raketu. A druhovyroba je vacsinou lacna ale takej pochybnej kvality,ze sa vacsinou pri druhej emisinej kontrole zase musi menit . :jazyk:

Tomas6

#10969 Nový příspěvek od Tomas6 »

Tak samozřejmě ten nejlevnější. Páč to auto už je víceméně na dojetí. Za dva roky těžko říct jestli ještě budu znovu řešit STK. No a uvidím kolik budu mít dneska času, jestli tam nevrátím ten starý a nový nenechám pro další akci.

chobotek

#10970 Nový příspěvek od chobotek »

Počkej, až ji s tím chytí ta "mobilní STK", to budou v novinách titulky :D
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Tomas6

#10971 Nový příspěvek od Tomas6 »

Dobře jim tak. Mám na mysli tu SME. :smich:

J.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

#10972 Nový příspěvek od J.A.Y. »

Už delší dobu pozoruju blikání ledek třeba při zapnutí/vypnutí konvice apod. Příčinu jsem hledal už asi 3x, vyměnil chránič, přepojil jistič, jističe doma jsem už dříve procházel s termokamerou. Mno a dneska jdu s termokamerou kolem baráku a čistě náhodou kouknu nad elektroměrovej rozvaděč, nožovky. Ty svítily jak prase, zrovna doprala myčka. A ejhle, zdroj poruch je na světě :smich:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Sadra17

#10973 Nový příspěvek od Sadra17 »

měď s hliníkem se nekamárádí :obchod: tam měla být cupálka https://www.emat.cz/sez-7373-07-100-cup ... dlozka-6mm 8)
malej traktorista v malým traktoru

J.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

#10974 Nový příspěvek od J.A.Y. »

:-/ je to tak 30 let, dalších 30 musí dát. No

Čárls

#10975 Nový příspěvek od Čárls »

Dej jak píše sandra a nacpi tam https://www.kvelektro.cz/kontaktni-past ... G4EALw_wcB zamezí oxidaci a máš klid na těch 30 let
obyvák a ložnice mám ještě taky hliník a dal sem pod každej šroubek mám už 15 let pokoj ostatní je v mědi předělaval sem kuchyň tak i elektriku
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

ota

#10976 Nový příspěvek od ota »

Zkušení mechanici, mám rovnou dotaz. V budoucnu se chystám položit do výkopu kabel. Ten kabel je hliníkivej. Je to kabel, co slouží jako přívodní k baráku. Mám ho smotané celé potřebné asi 100m kolo uklizené v šopě. Sledujte tok mých myšlenek a kdyžtak mě přesměrujte, poraďte. Z rozvaděče bych vytáhl z jističe který tam přidám na desku kus měděného kabelu po zdi. Dole kousek od země bych vysekal díru a zadělal krabici. Do ní bych zavedl přívodní kabel měděnej ( to kvůli ohebnosti a manipulaci a spojení v rozvaděči kde je jen měď ) a z druhé strany ze země bych přivedl ten hliníkový kabel. Do rozvaděče s ním nechci jít, je to moc tlustej průřez. Cca skoro 4 cm průměr. Proto to napojení. Hliníkovej kabel půjde po dvoře v zemi. Sem tam vyleze ven a nacpu ho do lišty a na stěně bude krabice takovej jakože rozvaděč. Tam bude zásuvka na 380V a vedle na 220V. V té krabici to bude vsazené do takové té svorkovnuce na Din liště. A zase bude kabel pokračovat dál do další krabice. Až na zahradu. Abych mohl otevřít krabici a třeba na té zahradě pohánět šťípačku a netřeboval bych 70m kabelu tahat pokaždé a smotávat, jako to dělám teď.
Teď otázka. Lze ty kabely nějak rozumně spojovat? Jde o tu měď a hliník u rozvaděče. A pak ty svorky v těch krabicích. Ty budou třeba mosazné. Nebo nevím jestli jsou jen pokovené. Nevím jak se správně jmenují. Asi Vago? Musel bych se zeptat souseda, on mi je dal.
Na malé zahradě již tento rozvod mám, ale komplet v mědi. Zatím asi 10 let bez problému.
Tady vycházím z toho, že ten hliníkovej kabel mám. Bude to kolem 100 metrů. A nechci zase kupovat měděnej 100m dlouhej kabel třeba průřez 10. Bo tam na té zahradě poháním 11 kW motor u katru. Aby to bylo dimenzované.

Čárls

#10977 Nový příspěvek od Čárls »

Na to ti odpovím jen jedno nebuď vrtkoleno a kup měděný ušetříš si hromadu starostí :friends: Já bych v dnešní době už hliník nepoužil ani omylem :friends: Kup i chráničku na kabel a dej do vákopu v chraničce 20 čísel nad dej vystražnou folii a je to tak jak se to má dělat Kabel dle zátěže Mezi rozvaděči se dává minimum 5x 6mm pruřez snese 36 Ampér 5x10 už 46 A pokud je to od hlavního jističe 6mm pružez odjistíš 32 amperovým jističem co se týká dýlky a ztráty ti nepovím ale tohle dokaže utahnout už ten motor s nudlí v nose Zapíná se asi hvězda trojuhelník Proč 5x kvuli ovládání a nebo 4x a rozvaděč na konci ještě zemnící tyč do zemně Tak by to bylo dle předpisů

Jinak jak si psal a nech si na hliníku rezervu na dýlce Použij pod svorky pastu co jsem psal výše
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

ota

#10978 Nový příspěvek od ota »

Když já ten hliník tady na to mám. Byl to rok starej kabel. Když mi ho kámoš asi před 10 lety smotal. Byl to dočasnej přívod stavby. Pak ho nahradili klasicky do země. Chráničku samozřejmě mám. Tu mi dovezl taky. Nakonec i klubo té folie. Ale půjde to pouze po mojem pozemku. Nebo napul syn a napůl já. Bude tam i odbočka k bráně, pro tu jedeme dneska. Bo sem furt někdo leze až skoro na dvůr a kvůli hafanům. Až ji nainstalujeme, budou moct hafani lítat všude. Ale brána nebude na pohon. Protože bude používaná i dvouma sousedama. A nachci rozdávat čipy, nebo to řešit. Bude branka a pak brána. Pro ,,pěší" jen metrová branka. Na zámek to se ví. No a k té bráně to pvede když už tak už. Spíš tam bude položená chránička a v ní datovej kabel třeba do budoucna pro kameru. :vysmech: Ty už tu taky mám v krabici. Opět zadarmo. :red: No prostě vrtkoleno no. Jen to natahat, pozapojovat a oživit 6 kamer. Ty spíš kvůli tomu, když bude někdo u vrat, aby bylo kouknout kdo to je. Ten motor samozřejmě je s rozběhem. To by nešlo. Tahá mi to zatím 25A jistič s motorovou charekteristikou. Zatím nikdy nespadnul. I když jsem tu pilu párkrát kousnul, většinou se prosmeknou řemeny. Ale už neřežu tak často jako dřív. Ono bude na té zahradě garáž pro traktory. Tuhle jsem to někde psal. Už máme vyklizenej plac. Možná o víkendu budu bagrovat plato pro podlahu. Pak objednám z Polska z odkazu od Tebe plechovici. A do ní také povede kabel. Aby se tam dalo osvětlení Čárlsi já se picnu i ty lampy mám doma. :co?: Opět byly za odvoz! :vysmech: No a samozřejmě rozvod aby se tam nechalo pracovat třeba. Ale spíš to bude většinou jen garáž. Ale třeba aby se dala píchnout nabiječka, nebo startovací vozík. 8)
Tož tak, nějak jsme to teď se synem přehodnotili a děláme kolem barabizny dost velké upravy. Až tohle vyřešíme, budeme pokračovat. Dokonce jsem jakožto sysel odprodal 7,5 kubíku stavebního dřeva. Vesměs fošny prkna. A je v plánu odprodat dalších aspoň 5 až 8 kubíků z dalšího štosu, do kterého jsme asi 10 let nešáhli. :typek: Ty Koruny otáčíme právě v těhle věcech jako brána, podlaha, nákup garáže a tak. Ale snažím se, používat věci co tu za ty roky mám nasyslený. Bo to tady pak stejně jen leží. A jak známo, já nic co ,,peklo" schvátí už nenavrátí. Nevyhodím, hlavně když je to funkční. Takže je dobře to už použít, než aby to tady do mé smrti zase jen leželo. A to že toho tady je požehnaně! :D :pistol:

jean

#10979 Nový příspěvek od jean »

Ayky kabel ani dnes nicomu nevadi, ak je pouzity spravny prierez. Akurat sa mi nevidi to raz v zemi, raz vonku.

Sadra17

#10980 Nový příspěvek od Sadra17 »

hliník nevadí, 90% rozvodů v zemi je hliník :-/ stačí se podívat co vám vede do baráku (k hlavním nožovým pojistkám) 8)

Oto tak jak to plánuješ bych asi použil na každý místo extra rozvaděč, něco takovýho https://allegro.cz/nabidka/stavebni-roz ... 80EALw_wcB
malej traktorista v malým traktoru

Odpovědět

Zpět na „Putyka“